Müslüman Bilimadamları
-
Youtube'da denk geldiğim hoşuma giden bir sunum. Sizlerle paylaşmak istedim.
Batılılar ve ateistler müslümanların bilime katkı olmadıklarını idda ederler.
Bir gerçektir ki, Avrupa, engizisyon adı verilen kilise mahkemelerinde ilmi ve ilim adamlarını mahkum ederken, kimyagerleri "cadı","büyücü" ilan edip ateşte yakarken, İslam Dünyası ışıl ışıl bir medeniyetin aydınlığında, kalp ve kanser ameliyatları yapıyordu...
İşte sunum: http://www.youtube.com/watch?v=xRplR4mO8us
-
Eyvallah hacım sağol.
-
eyv. dostum sağol
-
Bu arada wikipedia'dan bulduğum bu tabloyuda buraya koyayım. Güzel bilgiler var:
Müslüman bilim adamlarının yapmış olduğu önemli keşif ve icatlar Konu, âlet veya metot Müslüman bilim adamı Yaşadığı tarih Galilei 'den 600 yıl önce dünyanın döndüğünü söylemiştir.[1] Birûni 973 - 1051 Yoğunluk aleti piknometre, matametikte kosinüs formülü, sekant, kosekant kavramaları ve üçgenin alan formülleri[2][3][4] Ebu'l-Vefa 940-988 İlk göz ameliyatı, bağırsağın ameliyat dikişlerinde kullanılması, ameliyat sonrası oluşan iltihapları çıkaran seton (kıl fitili) [5]Petrolün ilk defa damıtılıp naft adı altında kullanılmaya başlanması[6] Ebu Bekr Zekeriyya Râzi 865-925 İlk robotlar ve sibernetik ilmi. Ayrıca pistonlu motorlarda kullanılan ve doğrusal hareketi dönme hareketine çeviren krank mekanizması.[7][8] El Cezeri 1136-1206 Çeliklerde paslanmanın önlenmesini sağlama.[9] Maddenin en küçük parçasının cüz-ü la yetecezza (atom) olarak tarifi ve parçalandığında Bağdat'ın altını üstüne getirebilecek enerjiyle yüklü olduğunun tespiti[10] Cabir Bin Hayyan 721-815 Barutla çalışan iki katlı ve yedi kollu bir roketle, 2.5 km yol katederdek uçuş denemesi yapılması[11] Lagari Hasan Çelebi 1633 Dünya'nın Güneş etrafındaki dönüşünün 365 gün 6 saat 9 dakika 6 saniye olduğunun günümüzdeki değerden sadece 58 saniyelik farkla hesaplanması[12] Uluğ Bey 1393-1449 Newton'dan 500 yıl önce yerçekimi ivmesinin bulunması[13] Hazini 1100-1155 Görme hâdisesi ve anatomisinin açıklanması; karanlık oda, mercek, prizma, aynalar, optik, atmosfer basıncı, atmosfer tabakasının kalınlığı gibi konularda öncü çalışmalar[14] Ebu'l-Heysem 965-1051 Einstein'dan 1100 yıl önce rölativite (izafiyet-görecelik) teorisinin ortaya atılması[15][16] Ebu Yusuf El Kindi 796-872 -
Teşekkürler paylaşım için. İslam'ı yobazların tekelinde sananlara kapak olsun. Fakat 1600-1700 yıllardan itibaren müslüman doğru düzgün bir bilimadamı çıkmıyor malesef. Aynı dönemler Osmanlı'nın da duraklama ve gerileme dönemleri. Yobaz zihniyet sanırım bu devirlerden itibaren rejimi ele alıyor. Bu dönemden itibaren İslam Dünyasın'da bilim teknik konusunda inanılmaz bir gerileme var. Belki ahir zamana işaret eden bir durum da olabilir. Güneşin artık batıdan doğması ve batı medeniyetlerinin gelişmesi olarak yorumlanabilir. Küçük alametlerin çoğu gerçekleşti. Zaten son din İslam'da birileri tarafından yoldan çıkartılmak üzere.
-
Doğru tabii yobazların ve milletimizi yozlaştıran yavşakların yüzünden bu hale geldik. Ama dileğim bizlerinde artık birşeyler yapması yönünde..
Bu arada zahmet edip araştırma yapmayanların kitapları yok sözüne itibar etmeyin.
Aha da kitapları:
http://www.tahribat.com/Forum-Musluman-Bilimadamlari-105277/4/#1163993
-
ya muslman bilm adamlari bulmus bulmusta hani yazili kanitlari galeli yazmis newton yazmis kitaplari hala duruyo nerde bizmkilerin kitabi ben inanmiyorum ya uyd-uryoruz malesef adamlar pasa pasa bulmus iste bizde mal gibiyiz
-
eyvallah dostum.eline sağlık.ibni miskeveyh için de evrim teorisini ortaya atan kişi diyorlar
-
konu güzel dikkat ettim orda yazan müslümann bilim adamlarının çoğunu tanımıyorum yav bizimkiler işi yapıyor ama reklamını yapamıyor
-
ne reklami ya ki,taplari yok ki adamlarin nasil inanacaksin
-
xxx_xy bunu yazdı:
-----------------------------
ne reklami ya ki,taplari yok ki adamlarin nasil inanacaksin
-----------------------------ben de kitaba inanmıyorum kimin yazıdğı belli değil diyorum o zaman :)