Müslüman Bilimadamları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

Asosyal bunu yazdı:
    -----------------------------

rushOut bunu yazdı:

Tam hatırlamıyorum fakat şey olması lazım fas ile portekiz de bi ülke vardı gecenın 4 u kusura bakmayın aklıma gelmıyor orda dunyanın en buyuk ıslam kutuphanesı mevcuttu ve ıspanyollar olması lazım onlar tarafından tum ıslam alemının bır cok eserı orda yok oldu yannıs hatırlıorsam duzeltınn.

zannedersem emevilerden bahsediyorsun.

endülüs.

http://www.endulusmedeniyeti.org/

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:

Asosyal bunu yazdı:

rushOut bunu yazdı:

Tam hatırlamıyorum fakat şey olması lazım fas ile portekiz de bi ülke vardı gecenın 4 u kusura bakmayın aklıma gelmıyor orda dunyanın en buyuk ıslam kutuphanesı mevcuttu ve ıspanyollar olması lazım onlar tarafından tum ıslam alemının bır cok eserı orda yok oldu yannıs hatırlıorsam duzeltınn.

zannedersem emevilerden bahsediyorsun.

endülüs.

http://www.endulusmedeniyeti.org/

endülüs emevi devleti. ispanya şuan'ki turizm potansiyelini onlara borçlu

Kurumuş yeşil otları Toprak Olmuş umutları Gökte mazi bulutları Bu mezarda bir garip var... // Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı Nerde-gösterdiği vahşetle bu bir Avrupalı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CRASH
    CRASH's avatar
    Erkek

evet biz dibe battıkça, neredeyse hepsi Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan önce ölmüş bilim adamları müslümanmış diye övünelim, dünyaya (ya da en azından kendimize) bir b*k kazandırmadan devam eden hastalıklı bir görüşü benimsemeye devam edelim.  çok işe yarayacak :D

The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

CRASH bunu yazdı:

evet biz dibe battıkça, neredeyse hepsi Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan önce ölmüş bilim adamları müslümanmış diye övünelim, dünyaya (ya da en azından kendimize) bir b*k kazandırmadan devam eden hastalıklı bir görüşü benimsemeye devam edelim.  çok işe yarayacak :D

Bir ateist konu açıp ateistlerin bilime katkısı diye başlık atsa vay bravo helal diyecektiniz :D

Konu müslümanlık olunca böyle oluyor değil mi :D

Yazık lan. Kendinizi kandırmaya çalışıyorsunuz..

Burada niye atistlere farklı cevap vermişsin mesela: http://www.tahribat.com/Forum-Soz-Ateistlerde-2-101356/3/#1113446

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onalti
    onalti's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

Youtube'da denk geldiğim hoşuma giden bir sunum. Sizlerle paylaşmak istedim.

Batılılar ve ateistler müslümanların bilime katkı olmadıklarını idda ederler.

Bir gerçektir ki, Avrupa, engizisyon adı verilen kilise mahkemelerinde ilmi ve ilim adamlarını mahkum ederken, kimyagerleri "cadı","büyücü" ilan edip ateşte yakarken, İslam Dünyası ışıl ışıl bir medeniyetin aydınlığında, kalp ve kanser ameliyatları yapıyordu...

İşte sunum: http://www.youtube.com/watch?v=xRplR4mO8us

BKZ. Trakya universitesi Sultan 2. Beyazıt Külliyesi ve Sağlık Müzesi

www.trakya.edu.tr sağ alt tarafta müze sunumunu indirip izleyebilir, hayretler içerisinde kalacağınıza garanti verebilirim.

Avrupa o dönemlerde akıl hastalarının kafataslarını delip içlerine kötü ruh girdiğini idda ederken

bizim müslüman bilim adamlarımız müzikle tedavi yöntemini uygulamaktaydılar.

Naber lan filozoflar.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

onalti bunu yazdı:

HaYVaN bunu yazdı:

Youtube'da denk geldiğim hoşuma giden bir sunum. Sizlerle paylaşmak istedim.

Batılılar ve ateistler müslümanların bilime katkı olmadıklarını idda ederler.

Bir gerçektir ki, Avrupa, engizisyon adı verilen kilise mahkemelerinde ilmi ve ilim adamlarını mahkum ederken, kimyagerleri "cadı","büyücü" ilan edip ateşte yakarken, İslam Dünyası ışıl ışıl bir medeniyetin aydınlığında, kalp ve kanser ameliyatları yapıyordu...

İşte sunum: http://www.youtube.com/watch?v=xRplR4mO8us

BKZ. Trakya universitesi Sultan 2. Beyazıt Külliyesi ve Sağlık Müzesi

www.trakya.edu.tr sağ alt tarafta müze sunumunu indirip izleyebilir, hayretler içerisinde kalacağınıza garanti verebilirim.

Avrupa o dönemlerde akıl hastalarının kafataslarını delip içlerine kötü ruh girdiğini idda ederken

bizim müslüman bilim adamlarımız müzikle tedavi yöntemini uygulamaktaydılar.

o müzeye gittim ve beyazıt külliyesinin içindeki mor odada eğitim şeklini gördüm. beyazıt külliyesinin yıkılmaya mahkum durumda olduğunu belirteyim derhal restorasyon edilmesi gerekir..

lakin artık geriye değil. ileriye gitmemiz ve bizim bilim adına bişeyler üretmemiz gerekir..artık insanlar deli diye birbirini 1500 lerde olduğu gibi birbirini öldürmüyor.

benim kanımca osmanlı devletinin deli yahut hastaları öldürmemesi dini icabete göre insan öldürmek günah denmesiyle olsa gerek. günah olmasada öldürmezdi zaten. vicdan ve sevgi şefkat merhamet bizde olan bir kalıplaşmış hissiyat.

bugün avrupa ilerlemesini bilimde buluşta araştırmada öncülük ettiği için teknolojik olarak ileride. bizse 10 yıl geride..üretim adına çok az destek verilmesi ve yeterli öğreti nin olmaması...

Biz artık ileriye proje üretip ezbercilikten uzaklaşıp yeni fikirlerle daha ileriye gitmeliyiz başka yolu yok.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Ölmeden önce kesinlikle görmem gereken bir yer.

http://saglikmuzesi.trakya.edu.tr/

Evliya Çelebinin darüşifa hakkındaki notları: http://saglikmuzesi.trakya.edu.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=7&lang=tr

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

xxx_xy bunu yazdı:

ya muslman bilm adamlari bulmus bulmusta hani yazili kanitlari galeli yazmis newton yazmis kitaplari hala duruyo nerde bizmkilerin kitabi ben inanmiyorum ya uyd-uryoruz malesef adamlar pasa pasa bulmus iste bizde mal gibiyiz

mal senin gibilerdir.Atalarına saygılı olucaksın yada susucaksın.

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aquila
    Aquila's avatar
    Erkek

xxx_xy bunu yazdı:

ya muslman bilm adamlari bulmus bulmusta hani yazili kanitlari galeli yazmis newton yazmis kitaplari hala duruyo nerde bizmkilerin kitabi ben inanmiyorum ya uyd-uryoruz malesef adamlar pasa pasa bulmus iste bizde mal gibiyiz

Hiç İstanbulu gezdin mi?  Ha tabi bakıosun Saraylara maraylara da ne zaman yapıldığına bakmıyorsun.. Yazılı kaynakların olmadığını nereden biliyorsun illa sana kitap mı vermesi lazım tek yazılı kaynak kitaplar mıdır? Nasıl saçma bi düşünce biz de mal gibiyiz.. Ceddinin yaptıklarını bi öğren bi bak neler yapmışlar duyan da Türkler hiçbir şey yapmadı dicek İlla da kitap istiosan İbn Sinanın kitapları o hayran olduğun adamların üniversitelerinde kaç yıl okutuldu.  Piri Reisin haritası ne? 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

CureShooT bunu yazdı:

xxx_xy bunu yazdı:

Hiç İstanbulu gezdin mi?  Ha tabi bakıosun Saraylara maraylara da ne zaman yapıldığına bakmıyorsun.. Yazılı kaynakların olmadığını nereden biliyorsun illa sana kitap mı vermesi lazım tek yazılı kaynak kitaplar mıdır? Nasıl saçma bi düşünce biz de mal gibiyiz.. Ceddinin yaptıklarını bi öğren bi bak neler yapmışlar duyan da Türkler hiçbir şey yapmadı dicek İlla da kitap istiosan İbn Sinanın kitapları o hayran olduğun adamların üniversitelerinde kaç yıl okutuldu.  Piri Reisin haritası ne? 

Hacı yazılı kaynağın kralını verdim. Adamın hesabına gelmeyince susar :D

Amaç o değil amaç islamı karalamak; karalansın da nasıl karalanacağının bir önemi yok onlara göre.

http://www.tahribat.com/Forum-Musluman-Bilimadamlari-105277/4/#1163993

Toplam Hit: 10904 Toplam Mesaj: 57