Nasıl Ateist Olurum? [Yazan: S¢An]
-
Gerçek hayattaki birtakım problemlerinden dolayı kendini bu şekilde tatmin ediyor galiba. Artık sinirlenmiyorum arkadaşa üzülüyorum sadece. Bari bir ateizm bölümü açılsın orada takılsın zıçanımız.
-
ElOog bunu yazdı:
-----------------------------
senin psikolojik sorunlar var.insan delirdigini kendi anlayamazmış (şizofreni) vs. en yakın zamanda tedavi olman lazım.içinde bulundugun durum belli bir sürece dayalı şuanda ataist daha sonra stanist vs...
Ruhsal olarak gökten tebliğ edildiği söylenen bir kitaba ve bu kitapta bahsedilen yaratıcıya inanmak şizofreni değilde buna inanmamak mı şizofreni yani :S -
Khellix bunu yazdı:
-----------------------------Keşke Cehennem olsada yansak,inanlar cennete gitse.. Kimse öldükden sonra hiçliğe karışmak istemez, Ama gerçekci,objektif,süpheci baktığın zaman dinlerden soğuyabiliyorsun,ilahi degilde beşeri yapılmış gibi duruyor.Ömür boyu fakir adamda hindistanda yeniden dünyaya gelicem umuduyla yaşıyor, çoğu dinde ölümden sonra ödül veya ceza var veya bir şekilde telafi mekanizmaları var.
------
... ilahi degilde beşeri yapılmış gibi duruyor....
O zaman senin içinde bulunduğun dünya da beşeri yapılmıştır. Ahmet usta almıştır eline kalası, denizleri, dağları, ovaları yapmıştır, yer yüzünde, gökyüzünde ve hatta deniz altında yaşayacak bir sürü canlıyı da Mehmet Usta koymuştur...
Bir de herşeye objektif ve şüpheci bakmaktan bahsetmişsin, ama tam şüpheci bakamamışsın gibi geliyor bana... İnsanoğlu binlerce yıldır yaşlılığa ve ölüme çare bulamamışken,dünyada ve evrendeki muhteşem nizamı gözönüne almadan Allah'ı inkar etmek için tüm olaylara tek taraflı bakmışsın gibi geliyor bana.. Bir otur, düşüncenin temellerini az değiştir, bakalım ne olacak ?Bir de "ya varsa" diyerek bakmayı dene..
----------------
Allah korkusuna ve yaranmak için iyi olmayı ve iyilik yapmak iki yüzlülük gibi gelir bana kötülük,günah tabir edilen kavramlarıda başkasının zararına olanlardan kaçınırım çünkü yetişdigim ahlak,hukuk kuralları ve bireysel vicdani duygularım el vermez.
-------
O zaman sen o vicdanı niçin taşıyorsun ki ? Vicdan ancak bir yerlere, bir şeylere Hesap verme korkusu taşıyanlarda bulunur...
Bizler Allah emrettiği için iyi olmaya ve iyilik yapmaya çalışırız, Allah emrettiği için ibadetlerimizi yaparaz ve Allah emrettiği için kötülükten kaçınırız.
Bizler yine de Allah tan korkarız ama yine de herşeyi Allah tan bekleriz..
Çünkü gücümüz onun gücüne erişimez, o yüzden Allah tan korkarız. Herşeyi Allah tan bekleriz, çünkü kaderimiz onun elinde.
Ama Allah'ımız Kuran-ı Kerim'de "rahmetim gazabımı geçti" diye buyuruyor.. Biz ler de bu yüzden Allah ın rahmetine sığınırız..
-------------------
İnsan iyi oldugu icin iyilik yapar,neyse onu yapar,herkez özünü yansıtır. Din bir bakıma faydalıdır,insanın iç huzura kavuşturur,ilahi adeletin tecelli edeceği ümidiyle insanları mutlu eder,yaşamına anlam katar,kişinin üzerinde manevi baskı oluşuturur.Sosyal ve Ekonomik yönden gelişememiş toplumların ümit kaynagı olur.Önemli olan şu belki kötü bir teşbih olcak ama Matrix deki gibi hersey güllük gülistanlık degilse,makina dışında kirden ve pisden atmosfer gozukmuyor yinede o dünyada toksinli havayı solumak yerine mutlu sanal dünyandamı kalmak istersin. Sorguladıkca cocuklukdan beri sana empoze edilen Tanrı kavramı ve din atalarının mirası,düsünceleri,ön yargıları ne kadarı dogru,hangisine inanmalıyım, ben bugun istanbul yerine parisde bir katolik ailenin cocougu olsam aynı sekilde mi düsünürdüm veya çinde doğsak?
--------------
İyilik ve kötülük duyguları insanın içerisine nasıl girer ? Öz nasıl iyi veya kötü olur ?
Dinin faydalı olduğunu ve yaşama anlam kattığını sen de söylemişsin.
Sosyal ve Ekonomik yönden gelişememiş toplumların ümit kaynağı olur. demişsin.
Peki sosyal ve ekonomik olarak pek gelişmiş olan Japonya da intihar oranlarının yüksekliğinin sebebi sence nedir ?
--------------------------------
Önemli olan vicdani açıdan da rahat olabilmek inan insanın vicdanı yoksa adamın ateist,teist,deist olması farketmez,yine çalar,yine öldürür işki kılıf hazırla rüşvetin adı olur hediye sünettir,öldürür-kafirdi der. Bunlar kendini nasıl adlandırıyorsa sahtedir,sahte müslüman oldugu gibi sahte ateist,agnostikde bu türe girer.Allah yok öldürdüm diye kendine telafi mekanizması oluşturur veya allahım öldürdüm affet.
------------------
Peki kimin verdiği vicdan ?
Katillerin de vicdanları vardır, onlar da adamları öldürürler ama zerre kadar vicdanları sızlamaz..
Bir şeye hesap verme sorumluluğu taşımayan vicdan, hiç bir işe yaramaz..
Önemli ola soru şu İstedigine mi inanmak istersin,Yoksa kötüde olsa araştırıp kabullenebilmeyimi veya süphe etmeyi -Bende çocuk tacizcisiyle aynı havayı solumak istemiyorum ama soluyorum,buna inanmak istemiyorum ama bilim dünyası atmosferdeki O2 paylaştığımızı söylüyor en azında bu kesin ama ya ilk çağda olsaydık buna inanmak isticektim çünkü kanıtlıyamıyordum...
-----------------------------Araştıracaksın tabiiki, benim Allah inancım hakkında çıkardığım sonuç daha önceki postta yazdığım gibi, ben aşağılık insanlarla aynı muameleyi görmek istemiyorum.
Ama sen araştırmaktan ziyade, körü körüne Allah'ın varlığını yokluğunu sorgulamaya başlamışsın. Allah sana kolaylık versin, senin işinin yolu çok uzun.
Sen çocuk tacizcisiyle aynı havayı solumak istememişsin, ama onun da vicdanına soracak olursan, onun da vicdanı büyük ihtimalle rahattır..
Demek ki tek başına vicdan bir işe yaramıyor..
--------------------------------
Keşke Cehennem olsada yansak,inanlar cennete gitse.
Aslında Cennet ve Cehennem var, ve kendilerini hakedenleri bekliyorlar.
Bir de MATRIX demişsin..
Ben yabancı filmleri pek az izlerim, çünkü özellikle Amerikan yapımı yabancı filmler, bu tür felsefik yapımlarla insanların kafalarını bulandırmaya, imanlarını sarsmaya çalışıyorlar.
Bu tür filmlerlde bol bol Amerikan propagandası yapılıyor.
Bizim beyinlerimize Amerika RAMBO filmi ile, "tek bir askerimiz bile bir orduyu dize getirir" şeklinde kazınmıştı, şu anki gerçek amerika ise zavallı bir şekilde Afganistanda ve Irak da kendi kıçını kurtaramıyor..
Görüyorum ki sen de Matrix in etkisinde kalmışsın.. Sana daha çok kitap okumanı ve sinemaları az izlemeni tavsiye ederim.
-
HolySeclorum bunu yazdı:
Ruhsal olarak gökten tebliğ edildiği söylenen bir kitaba ve bu kitapta bahsedilen yaratıcıya inanmak şizofreni değilde buna inanmamak mı şizofreni yani :S
-----------------------------Nasıl olmuşsa bir kitap inmiş, önemli olan o kitabın nasıl indiği değil, o kitap içinde yer alanlardır.
Senin o beğenmediğin şekilde inan kitapı bir araştır bakalım, hiç akla ve mantığa aykırı bir şey bulabilecek misin ?
-
HAXION bunu yazdı:
-----------------------------HolySeclorum bunu yazdı:
Ruhsal olarak gökten tebliğ edildiği söylenen bir kitaba ve bu kitapta bahsedilen yaratıcıya inanmak şizofreni değilde buna inanmamak mı şizofreni yani :S
-----------------------------Nasıl olmuşsa bir kitap inmiş, önemli olan o kitabın nasıl indiği değil, o kitap içinde yer alanlardır.
Senin o beğenmediğin şekilde inan kitapı bir araştır bakalım, hiç akla ve mantığa aykırı bir şey bulabilecek misin ?
sen benim kitabı beyenip beyenmediği mi yada araştırıp araştırmadığı mı nereden çıkardın ki? -
HolySeclorum bunu yazdı:
HAXION bunu yazdı:
sen benim kitabı beyenip beyenmediği mi yada araştırıp araştırmadığı mı nereden çıkardın ki?
-----------------------------bir önceki postun öyle diyor.
bir önceki post unu okuyunca, daha çok kutsal kitabın içeriğini değil de, kutsal kitabın iniş şeklini beğenmemişsin gibi görünüyor...
-
HAXION bunu yazdı:
HolySeclorum bunu yazdı:
HAXION bunu yazdı:
sen benim kitabı beyenip beyenmediği mi yada araştırıp araştırmadığı mı nereden çıkardın ki?
-----------------------------bir önceki postun öyle diyor.
bir önceki post unu okuyunca, daha çok kutsal kitabın içeriğini değil de, kutsal kitabın iniş şeklini beğenmemişsin gibi görünüyor...
Ben orada arkadaşa şizofren denmesi üzerine bir kaşılaştırma yaptım. -
HAXION bunu yazdı:
Keşke Cehennem olsada yansak,inanlar cennete gitse.
Aslında Cennet ve Cehennem var, ve kendilerini hakedenleri bekliyorlar.
Bir de MATRIX demişsin..
Ben yabancı filmleri pek az izlerim, çünkü özellikle Amerikan yapımı yabancı filmler, bu tür felsefik yapımlarla insanların kafalarını bulandırmaya, imanlarını sarsmaya çalışıyorlar.
Bu tür filmlerlde bol bol Amerikan propagandası yapılıyor.
Bizim beyinlerimize Amerika RAMBO filmi ile, "tek bir askerimiz bile bir orduyu dize getirir" şeklinde kazınmıştı, şu anki gerçek amerika ise zavallı bir şekilde Afganistanda ve Irak da kendi kıçını kurtaramıyor..
Görüyorum ki sen de Matrix in etkisinde kalmışsın.. Sana daha çok kitap okumanı ve sinemaları az izlemeni tavsiye ederim.
-----------------------------Ben orda keşkeyle agnostik veya ateist bir görüşün aslında nasıl düşündüğünü olaylara sadece neftret,karşı çıkma veya salt inkara dayanmadıgını anlatmak istemistim neyse önce önyargılarından sıyrıl sonra cevap ver,niyet okuma Televizyon izlemeyi sevmem,izledigim filmde toplasan son 5 yılda 20 etmez, ama 2 günde en 500 sayfa kitap okuyorum,evim kütüphane gibi kuranı kerimde var,incilde... hitlerde var stalinde, zaman gazetesi,taraf gazeteleride var cumhuriyet hürriyetde .Ben matrix belki herkesin izlegi icinde en azında bir felsefiyi barındırması dolayısyla soledim oda basite indirgemek icin burda felsefi tartismaya girsemde farketmicekmis kafa düz calisyor.... ayrıca amerikan propagandasının yapıldıgı filimleri veya kısımlarıda biliyorum anlamak icin alim olmaya gerek yok. asıl kitap açda oku ama herkezin yazdıgını oku,sadece kendi gorusunun yayınlarını okuma .... vicdan tek başına hic bişeydir demişsin Seni şu an engeleyen sadece manevi engelmi,hukuk kuralları devlet zoruyla dayatılmasa görürdük milleti,vicdansız her insan Hapisanede mi ? ben ne korkuyorum ne birlerinden bişey bekliyorum insanları seviyorum ve ahlak kurallarına uygun yaşııyorum anlamdınız bu her ateist sizin gözünüzde dinsiz,vicdansız,herşeyi yapar çünkü yıllardır aynı masalları dinlendiniz.
-
HolySeclorum bunu yazdı:
ElOog bunu yazdı:
senin psikolojik sorunlar var.insan delirdigini kendi anlayamazmış (şizofreni) vs. en yakın zamanda tedavi olman lazım.içinde bulundugun durum belli bir sürece dayalı şuanda ataist daha sonra stanist vs...
Ruhsal olarak gökten tebliğ edildiği söylenen bir kitaba ve bu kitapta bahsedilen yaratıcıya inanmak şizofreni değilde buna inanmamak mı şizofreni yani :Sbu ülkenin %99 u hasta sen ve senin gibiler saglam dimi. (dünya nufusu örnek vermedim küçük beynin almaz diye)
-
ElOog bunu yazdı:
ElOog bunu yazdı:
Ruhsal olarak gökten tebliğ edildiği söylenen bir kitaba ve bu kitapta bahsedilen yaratıcıya inanmak şizofreni değilde buna inanmamak mı şizofreni yani :Sbu ülkenin %99 u hasta sen ve senin gibiler saglam dimi. (dünya nufusu örnek vermedim küçük beynin almaz diye)
-----------------------------Dünyayala kıyasla hoca hristiyanların sayısı daha fazla onlara göre sen ceheneme gidiyosun,diger dinlerde ekle istersen, Türkiyede senin dahihane beyninle bakarsak %99 Tc nufüs kimligine göre,gercekde ?
hastada senisin,cahilde,kücük beyinlide yakıştırdığın bütün sıfatları iade ediyorum,edebinle tartış buda konuya attım son postdur. İnanırsın veya inanmazsın ama
babalar gibi cıkar savunursun iki cümle hakaret etmek tüm meziyetin bu !!
chan actigi konu hernekadar provoke amacliysada degisik insanların gözünden nasıl görünüyor onu aktarmaya çalıştım neyse Sizin gibi düsünmeyenler öcü,hasta fln
degil, Herkezin ortak düsündügü dogru olsaydı Dünya tepsiydi, yıldırımları zeus gönderiyodu, kücük beyinli bilim adamlarına lanet olsun