Nasıl Ateist Olurum? [Yazan: S¢An]
-
4eye bunu yazdı:
-----------------------------Z-Chan annene selam... Kntr alamadım alim aricam annenle özel görüşcem zaten...
-----------------------------sen burda böyle durup dururken bunu söylersen buraki herkesin4eye annene selam demesi yanlış olmaz
sanki şurdan 2 laf edince kral oldun şampiyonsun affet bizi ispanyol kurtar bizi
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------@zum
o deizm oluyor işte =))
edit: tanrının dünyayı yaratıp elini çekmesi gibi bir şey çok çok ama çok baside indirgemek gerekirse =))
-----------------------------Hocam bu da bana saçma geliyo işte :)
Afedersin,milyonlarca koyunu bi yaylaya salacaksın, sonra başına bi tane çoban bile koymayacaksın..
-
Scofield bunu yazdı:
-----------------------------
zumsuk bunu yazdı:
hoca ben bir yaratıcıya inanıyorum fakat dinle alakam yok bu ne oluyor ?
Ateizm değil bu.Kesinlikle bir güce inanıyorum.
Ona deizm deniliyor.
Deizm'e inanan kişiyede deist deniliyor.
edit: Hoca bana sorarsan ya inanırsın ya inanmazsın. Yok kanıtlanamaz,yok dine inanmam ama Tanrı'ya inanırım.Yani bana kalırsa ya vardır ya yoktur da bitiyor olay.
hoca iki şey farklı yani tanrı var eyw bunu görebiliriz peki ya din ?
Yani bana göre din baştan yanlış neden ? Kuran aslşa değişmemiş, değiştirilmemiştir.Taşlara, duvarlara yazılırken başka birşey olurken bir nokta bile değişemez mi ?
Bunun dışında şimdiye kadar kuran ve incilin Türkçesini okudum açıkçası bneim düşüncemde din insanları yönetmek için vardır.
Din insan özgürlüğünü kısıtlar, insanlar mantığını dizginler.Tabi diyeceksiniz ki hayır kuranda bak çalış kafanı kullan vs.. yazıyor.
işte sorun orada.Dini kitaplarda öyle yazıyor fakat tarikatler sağolsun hepsini bir kenara çekiştirdi.
Din bana göre değil, benim felsefem insanların hakkını yeme, çalma , kötülük yapma vs.. budur.Bunun dışında yine şükür ederim, yine dua ederim.Fakat bunu kuran üstünden arapça değil Türkçe yaparım kısaca felsefem budur.
-
XpertVision bunu yazdı:
4eye bunu yazdı:
-----------------------------Z-Chan annene selam... Kntr alamadım alim aricam annenle özel görüşcem zaten...
-----------------------------sen burda böyle durup dururken bunu söylersen buraki herkesin4eye annene selam demesi yanlış olmaz
sanki şurdan 2 laf edince kral oldun şampiyonsun affet bizi ispanyol kurtar bizi
-----------------------------O bir halk kahramanı :)))
-
Scofield bunu yazdı:
XpertVision bunu yazdı:
4eye bunu yazdı:
-----------------------------O bir halk kahramanı :)))
-----------------------------zcanın anası babası varmı ?
varsa 4 eye annesiyle konuşup, oğlunun doğru yolu bulmasını tembih edecek galiba :) doğru bir davranış.
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------Yeah bunu yazdı:
-----------------------------@zum
o deizm oluyor işte =))
edit: tanrının dünyayı yaratıp elini çekmesi gibi bir şey çok çok ama çok baside indirgemek gerekirse =))
-----------------------------Hocam bu da bana saçma geliyo işte :)
Afedersin,milyonlarca koyunu bi yaylaya salacaksın, sonra başına bi tane çoban bile koymayacaksın..
-----------------------------abi olay da o,
kendimizi bir koyun değil de beyni olan bir varlık diye düşünürsek niye sorun çıksın ki zaten ?
yani aklı çalışan biri güzel ahlak ı kendi insani duyguları ile edinebilir...
dip not: sadece beyin fırtınası olsun diye uğraşıyorum yoksa umrumda değil =))
-
Ateist olmak için en kısa formülü veriyorum:
- Kuran, İncil ve Tevrat gibi kitapları baştan sona bi okuyun.
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------abi olay da o,
kendimizi bir koyun değil de beyni olan bir varlık diye düşünürsek niye sorun çıksın ki zaten ?
yani aklı çalışan biri güzel ahlak ı kendi insani duyguları ile edinebilir...
dip not: sadece beyin fırtınası olsun diye uğraşıyorum yoksa umrumda değil =))
-----------------------------Abi koyun'un başındaki çoban sadece, koyun kaçmasın, yanlış yerlerde otlamasın diye var :)
İnsan için düşüneceksek koyundan çok daha zekiyiz, ama hatalarımız da sadece yanlış yerlerde otlamak veya kaçmak değil, yani beyni büyüttüğün zaman, tehlikeler de aynı oranda büyür zaten..
Güzel ahlak'ı edinmek, evet bu mümkün.. Senin benim için mesela..
Ama bulamayanlar elbet olacaktır, veya bulmak istemiyenler..
Ama şöyle bi durum da var, sen bi yaratıcıya inandığın zaman, onun kurduğu bu oyuna kural koymamasını saçma bulmaz mısın?
-
o ahlakı kendi kendine edinemeyenler, empati nedir bilmeyenler için din hiçbir şeydir...
onlar sadece aile baskısı ile anlamsız bir şekilde benimser herşeyi, bir eziklik ile dünya da rolünü alır...
ve bunların ne kendisine ne de dünyaya hayırı vardır diyeceğim ama çok fazla zararı vardır diye düzeltmek istiyorum...
biraz fazla basite indirgeyeceğim ama akıllı düşünen bir insan nasıl zamanla tuvaletini uzak bir yere yapması, kokusunun iğrenç olduğunu öğrenirse :P, zamanla kendi kurallarını koyar...zaten kutsal dinlere göre koyulmuş kural var mıdır ki? hepsi güzel ahlak konusunun alt kategorileridir...
-
n2 bunu yazdı:
-----------------------------Ateist olmak için en kısa formülü veriyorum:
- Kuran, İncil ve Tevrat gibi kitapları baştan sona bi okuyun.
-----------------------------=)) GüzeL yakLaşım güzeL FormüL :W