folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nasıl Kilo Alınır?



Nasıl Kilo Alınır?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanabak
    kaanabak's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2005
    Erkek
    dayan patatese , ekmeğe..bende kilo almak istiom ama benim peder de aynı yaşlarda zayıfmış askere giderken 55 kiloymuş..Askerde açıldım dedi şimdi 68-70 de sabitlemeye çalışıyo kendini.benide zorlamıyo kilo al die askerde görürüm dio :D

    "Less is More"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerpetenlesakaolmaz
    kerpetenlesakaolmaz's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    hocu şu kreatin nedir,nerde bulunur,eczane de falanmı bi de sağlığa bi zararı varmıdır,biliyormusun?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Diatonic
    Diatonic's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Temmuz/2006
    Erkek
    Abi bende 3 yıldır 64-65 kiloyum boyum 1.80 şöyle 70-75 arası olsam çok iyi olurum.Bu kreatin denen şey hakkında biraz bilgi verinde bizde yararlanalım.Faydası zararı ne.Birde az 31 çekin çok kalori yakıyoruz.

    Unutma ki yarın bügüne dün diyeceksin, tıpkı dün bügüne yarın dediğin gibi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Diatonic
    Diatonic's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Temmuz/2006
    Erkek
    Bunu buldum.Ama kullanan arkadaş daha iyi anlatır bize.

    --
    Kreatin, tüm memelilerin vücudunda olan bir maddedir ve arginin, glisin ve metionin amino asitlerinden karaciğer, böbrekler ve pankreasta üretilen bir amino asit türevidir. Amino asitler ise bilindiği gibi protein moleküllerinin yapı taşlarıdır. Kırmızı et ve balık gibi pekçok hayvansal gıda kreatin içerir. Bununla beraber gıdalardaki kreatin miktarı küçüktür. 1 kg biftek sadece 1 gr kreatin içerir. Halbuki yoğun bedensel aktivite veya spor yapan bir kişinin günlük ortalama kreatin ihtiyacı 5-6 gr olup, bunun tamamının yiyeceklerden karşılanması hemen hemen olanaksızdır. Yiyeceklerden karşılanmaya çalışılsa bile beraberinde aşırı yağ ve kalori alımı da söz konusu olmaktadır. Bu yüzden sadece ek gıda ürünleri (Dietary supplement, sports supplement) vücuttaki yağ ve kalori miktarını artırmaksızın, vücudun ihtiyacı olan kreatin miktarını karşılayabilirler.

    Kreatin, vücudun enerji üretmek için kullandığı yakıt olan ATP üretimine yardımcı olan ve aynı zamanda ani ve yüksek enerji ihtiyaçlarını karşılayan bir maddedir (Protein). ATP, vücutta özellikle beyzbol , futbol, voleybol, hentbol, koşu, yüzme, bisiklet, dağcılık, güreş, boks ve halter vb. gibi sporları yaparken yoğun şekilde kullanılır. Kreatin sportif performansı artırır. Kreatin en fazla kas veya adele dokularında birikir ve kasların özellikle sportif faaliyetler (koşu, ağır kaldırma vs.) esnasındaki ani enerji ihtiyaçlarını karşılamak için ATP (Adonosine TriPphosphate)’nin yakılmasına yardımcı olur. Amerika’da çeşitli sporcular üzerinde yapılan testlerde 28 gün boyunca düzenli kreatin alan sporcularda yağsız kas miktarında ve kaldırılan ağırlıklarda, kreatin kullanmayan fakat aynı egzersizlere katılan sporculara göre ortalama %51 oranında artış gözlenmiştir. Kreatin kullanımının insan için güvenli olduğuna ait sayısız bilimsel araştırma vardır. Yine yakın zamanda bir okul takımında yapılan, 28 gün boyunca bir glikoz, taurin, sodyum ve potasyum fosfat çözeltisi içinde günde 15,7 gr kreatin (oldukça yüksek bir doz) alan oyuncularda, süre sonunda yapılan kan testlerinde tüm parametrelerin normal limitler arasında olduğu ve karaciğere olumsuz bir etki olmadığı gösterilmiştir.

    Kreatin, 1832 yılında bir Fransız bilim adamı tarafından keşfedildi. Fakat 1923 yılına kadar vücuttaki kreatin’in %95 inin kas dokularında biriktiği bilinmiyordu. Kreatin’in vücut üzerindeki etkileriyle ilgili bir rapor 1926 yılında “The Journal of Biological Chemistry” dergisinde yayınlandı. Uzunca bir süredir kreatin’in etkisinin bilinmesine rağmen, onun sportif performansı artırmak için ilk gerçek kullanımı 1992 Barcelona (İspanya) Olimpiyatları’nda yapıldı. 1996 Yaz Olimpiyat’ında madalya alan sporcuların ise ¾ (Dörtte üç) ‘ünün kreatin kullanması için iyi bir sebep vardı: Çünkü işe yarıyordu, hatta çok işe yarıyordu.

    Öyleyse nedir bu Kreatin? Onun vücudumuzda karaciğer, böbrekler ve pankreasta doğal olarak üretildikten sonra kan akışıyla kaslarımıza taşınan ve kaslarımıza enerji sağlamak için kullanılan bir bileşik olduğunu biliyoruz. Kaslarımıza ulaştığında “Kreatin Fosfat” ‘a dönüştürüldüğünü ve bu yüksek güçlü metabolit’in kasların son enerji kaynağı olan ATP’leri üretmek için kullanıldığını da biliyoruz. Üstelik diğer performans artırıcı steroids ve ilaçlardan farklı olarak; %100 doğal olduğunu ve çoğu yiyecekte de doğal olarak bulunduğunu, bu yüzden de hiçbir sportif faaliyette ve uluslararası müsabakalarda yasaklanmadığını da biliyoruz. Aksi taktirde et ve balık yenmesinin de yasaklanması gerekirdi. Pek çok yiyecek, özellikle ringa, somon ve tuna balığı ile biftek bir miktar kreatin içerir. Bununla beraber en iyi kreatin kaynağı “Kreatinmonohidrat” ‘tır.

    Kreatin 2 hafta içerisinde yağsız kas miktarını önemli miktarda artırır. Aynı zamanda yoğun egzersiz performansının gelişmesinden ve enerji seviyesinin artırılmasından da o sorumludur. Yapılan araştırmalarla; kreatin’in enerji seviyesini, dayanıklılığı, kuvvet ve dayanma gücünü artırdığı ispatlanmıştır. Üstelik, kreatin yağsız kas miktarını artırırken yağ kaybını da hızlandırmaktadır.

    Kreatin’e kimlerin ihtiyacı vardır?

    İlk önce kreatin’e, daha fazla enerjiye ve yağsız kasa gereksinimi olanların ihtiyacı vardır. Daha sonra, vücudunu forma sokmak isteyenlerin, yağsız kas miktarını artırmak isteyenlerin ve fazla yağ kütlerinden kurtulmak isteyenlerin kreatin’i kullanmaları tavsiye edilir. Son olarak, yoğun fiziksel aktivite gerektiren bir işte çalışanlar, fiziksel stres ve uzun süreli yorgunluğa maruz kalan kişiler ve kreatin’in inanılmaz sonuçlarından hoşlanan veya bu sonuçları arzu eden kişiler onu rahatlıkla kullanabilirler.

    Kreatin ne kadar dozda alınmalıdır? Ve herhangi bir yan etkisi var mıdır?

    1. kullanım yöntemine göre; ilk hafta kaslarınızın kreatin’le doldurulması gerekir. Bunun için 1500 mg’lık tabletlerden günde 4 defa 3 tablet (Toplam Doz: 18 gr) yemeklerden önce (yemek aralarında) ve egzersizden sonra herhangi bir asidik olmayan meyve suyu ile birlikte alınır (genellikle üzüm suyu tavsiye ediliyor ama zorunlu değil). Daha sonraki haftalar günde 1 veya 3 defa (En az 4 saat arayla) 3 tabletle devam edilir. (Toplam günlük doz: 4,5 – 13,5 gr)

    2.kullanım yöntemine göre ise; ilk hafta kaslarınızın kreatin’le doldurulması işlemi atlanarak doğrudan günde 1 veya 3 defa (En az 4 saat arayla) 3 tabletle (Toplam günlük doz :4,5 – 13,5 gr) başlanır ve devam edilir. Daha fazla doz almanıza gerek yoktur.

    En iyi sonucun; egzersiz veya sportif faaliyetten yaklaşık 1,5 saat önce karkonhidrat esaslı bir yiyecek ile beraber alındığında ortaya çıktığı da gözlemler arasındadır.

    En iyi yönü de, kreatin’in herhangi bir inceleme veya araştırmada aleyhine bir yan etkinin rapor edilmiş olmamasıdır. Kreatin tamamen güvenli ve etkilidir. Kreatin kesinlikle hiçbir zararlı veya toksik madde içermez.

    Kreatin devamlı mı yoksa periyodik olarak mı kullanılmalıdır?

    Bazı araştırmalar kreatin’in periyodik olarak kullanılması gerektiğini belirtirken bazıları da devamlı kullanılabileceğini belirtmektedirler. Buna göre;

    1-Yukarıda açıklanan 1.kullanım yöntemine göre ilk hafta kaslar kreatin’le doldurulur ve 2-3-4 ve 5. hafta günlük 4,5-13,5 gr’lık dozla devam edilir (Toplam 6 hafta). Daha sonra hiç ara verilmeksizin istenilen süre kadar bu kullanım şekli tekrarlanır.

    2- 1. veya 2 kullanım yöntemine göre 6 hafta kreatin kullanımına devam edilir sonraki 2 hafta için kreatin alımı tamamen durdurulur ve 9. haftadan itibaren kullanıma tekrar başlanır.

    UYARILAR :

    Kreatin kullanımı boyunca genellikle daha sık idrara çıkılır. Fakat bu durum kreatin’le beraber alınan sıvılardan kaynaklanır . Bu yüzden endişelenmeniz gerekmez. Ayrıca her kreatin alımı arasında (Her 3 tabletlik veya 4,5 gr’lık periyotlar arasında) en az 4 saat ara bırakmanız gerekir.

    Doğal Kas Güçlendirici (Kreatin) 1500 mg'lık tabletler halinde sunulmuştur. Gıda takviyesi olarak yukarıda anlatılan yöntemlere göre kullanılır.

    Unutma ki yarın bügüne dün diyeceksin, tıpkı dün bügüne yarın dediğin gibi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek
    eczanede varmıymıs ya Kreatin?

    Hoop.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rbtx
    rbtx's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Haziran/2002
    Erkek
    kreatini eczanede bulamazsınız yakınlarınızda spor salonu varsa bulursunuz euro hesabı gelir yarım kiloluk paketlerde satılır ama spor yapmıyorsanız tavsiye edilmez stifflerinde dediği gibi o eski boksör ben eski vücut geliştirmeciyim kilo gerçekten aldırıyor 2 ayda 85 kilodan 96 kiloya çıkmıştım ama şunuda söyleyeyim kas kütlesine yüklenir gerekli egzersiz ve çalışmayı yapmazsanız aldığınız kilolar vücutta sarkmalara yol açar yani kreatin alıp boş durayacaksınız sporuda ihmal etmeyeceksiniz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Diatonic
    Diatonic's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Temmuz/2006
    Erkek
    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=354054&productid=sporop36

    vardır abi herhalde.

    Unutma ki yarın bügüne dün diyeceksin, tıpkı dün bügüne yarın dediğin gibi.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerpetenlesakaolmaz
    kerpetenlesakaolmaz's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    şu kreatin steroid,diabanol tarzı birşey değil herhalde,daha doğal içerikli duruyor,öylemi robotix hoca?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek
    yatmadan önce yemek ye

    "Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rbtx
    rbtx's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Haziran/2002
    Erkek
    biyoloji görenler bilir 20 çeşit aminoasit vardır doğada 12 sini vücut üretebilir 8ini dışardan almanız gerekir.Şimdi kreatin aminoasit ve bu tür ilaç türevlerinde 20 çeşit aa nın tümüde bulunur ve vücudun ihtiyacını karşılayacak şekildedir kilo aldırmasının sebebi kas kütlesine yüklenmesidir yani spor yapmıyosanız bunları kullanmanıza gerek yok karbonhidrat alın o da kilo aldırıyor yani spor yapmayada gerek yok ama bu yine bünye işi ne kadar ilaç alırsanız alın kilo almananız mümkün şimdi düzensiz yemek yemekte vicütta şekil bozukluklarına yol açar o yüzden size tavsiyem eğer kreatin veya aa kullanacaksanız spor salonuna gitmeyide düşünmüyosanız koşu mekik şınav vb yapın alabiliyosanız 1 denede gücünüze göre dumbell alın çalışın evde spor yaparsak kilo vermezmiyiz derseniz kas kütlesi vücudu toplar ve yağdan daha ağırdır vücudunuz toplandığı gibi kiloda alırsınız yalnız uzun bir süreçtir.Çalışma temponuza göre 1 ayda farklılıkları görür 2-3 ayda şekilllenebilirsiniz işte böyle devam eder ama düzenli beslenmeye önem gösterin
Toplam Hit: 10153 Toplam Mesaj: 31