Ne İş Yaparsınıź?
-
Beyler merhaba,
Biraderin isler oldurmuyor ama guldurmuyorda.
Benim is iyi cok sukur, trendyolda calisiyorum
Corluda sanayide bir dukkan aldim 1 seneyi gecti ruhsati 7/24 sanayi uretimine uygun tavani 12 metre taban alani 100m2 asma kat falan imkanida var neyse.
Eldede 3 milyon var diyelim, fazlasi sigorta olsun. Bu sartlarda ne is yaparsiniz?
-
Şu devirde tek iş yapmak o iş niş bir alan değilse ve kralı sen değilsen bana göre mantıklı değil, ha diyeceksin ki çok işi nasıl yapayım tek işi yapmadan o yüzden tavsiyem en iyi olduğun alanda 1 iş yapıp diğer işleri de o işle beslemen.
Ben büyük bir kaç hatadan sonra bu sisteme geçtim artık iş kurmuyorum sistem kuruyorum sistemden kastım da hangi alanda iş ise o alan ve yan dallarını kuruyorum/kurguluyorum.Sistemi her zaman mecburi olacak şeylere kurguluyorum, eğlence ve hizmet sektöründen ziyade, insanların istese de istemese de mecbur gerek kaldığı şeyler örneğin, gıda, giyisi vs. ama böyle bodozlama değil. Planlı programlı.
Bir zaman devlete ve devlet kanallarına güvenerek istanbulda evimi ve şahsi arabamı sattım sene 2021, 250 bine, arabayı 44 bine, üstüne corona patladı o bu kriz derken 3-4 senede ev oldu 4 milyon araba oldu 500 bin şimdi kirada oturuyorum 6 aydır da çalışmıyorum iş arıyorum, elimde bir sürü proje var öyle kendi kendime dımdızlak kaldım, o çok büyük tecrübe kazandırdı bana.
Finalde benim zihnimde şu var; Teknoloji dünyanın en çok kazandıran işi bu tartışmasız ama çok büyük bir sermaye ve teknik gerekiyor, sonrası Finans bankacılık/fon, sonrası Sağlık, sonra Enerji, tüketim ürünleri (gıda, giyim) sonra Savunma sanayi, telekomikasyon vs vs.. Benim sıralamam böyle.. Ben olaya direkt teknolojiden başladım ama dayıların amcaların olacak o iş için türkiyede. Eğer imkanın varsa gıdadan başla, finanstan devam et, teknolojiye kay bu zamanla olur 3 milyon çok düşük bir meblağ biliyorsun.
Elimde dükkan var dediğin için diyorum bunu, dükkan hariç düşünürsen 3 milyonla ben şu an ufak yazılım projeleri yaparım hali hazırda yapıyorum zaten yazılım bilmediğim halde yazılımla uğraşıyorum. -
elde 3 milyon varsa faize koyarım. bu devirde iş filan yapılmaz.
-
Altın, gümüş alırım. Bu devirde iş yapmak delilik.
-
benlik yorum geliyo (:
her ay mutlaka sgk öde. ben iyi hatırlıyorum; kendi işimi yapıyordum sgk parasını çıkarttımmı bi daha iş beğeniyordum yada haftaya falan sallıyordum (: ben en düşük sgk ödüyordum hep şimdi de en düşük emekli maaşı=20.000 oldu bunu alıyorum. benim gibi bekar adama çoook bile (:
illa bişeyler yapma niyetindeysen bayanlara özel avm gibi bi yer yap. 1 ayda masrafı çıkartırsın (:
-
Ben 4 aydır sabit bir iş bulamadım. 20 yıldan fazla tecrübem var hayatımda ilk defa tecrübe bu konuda işe yaramıyor.
Bende rusyada bir arsa var ufak bişey biri talip oldu diye satsam ne olur dedim. Tl karşılığı 3m kadar. Vazgeçtim satmadım. Arsa olarak önü açık yeni prim yapacak yer...
3m ile ne yaparım diye araştırdım. Fikir aldım. Kendi projelerim var onları hayata geçirmeyi planlı programlı düşündüm. Sonunda bu parayla hiçbir şey yapılamıyor gördüm. Yani getirisi hiçbir şey.
Faiz hassasiyetim var. Asla yemem. Zaten hassasiyet olmasa bile faiz bir yatırım aracı değil. Enflasyon ortamında zarar ettiriyor aslında. 3m yatırdın ayda 150k para getirse onu kullanıyorsun paran tl olarak duruyor. 1 yıl sonra alım gücü 2m kadar oluyor. Altın alıp beklemek bile daha makul. Zarar etmez. Alım gücünü korur.
Piyasa genel olarak her sektörde kötü olduğu için birşey yapmak zor. Tavsiyem yerini kiraya ver. Paranı altında tut.
İş yapmak için ise daha yüksek meblağ lazım. Sürekli nakit getiren bir işi önce düşünmek lazım. Sonra oradan kaynak yaratıp asıl projeler uygulanabilir. Tüm paranı yani son kurşunu asla tek işe basma. Kenarda mutlaka kötü zamanlar için bir miktar ayır.
Edit:
Şimdi ne yapıyorsun derseniz arapları boşladım uzun zamandır. Haftaya suudi Arabistan a gidip network yapacağım. Yeni bağlantılar oluşturup turizme devam edeceğim. İş bağlan komisyon al.surekli...
gremlin tarafından 29/Oca/26 00:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Nerde yaşıyorsunuz , taksi plakaları kaç para , denemek lazım .
-
Ne iş yaparsanız yapan katma değeri olan işleri yapın derim.Özellikle sermayesi düşük getirisi yüksek işler her zaman kazandırıyor.Ben bu günlerde bir çok alanda hizmet vermeye başladımç.Emlak,temizlik,inşaat proje satışı(araştırma aşamasındayım domainler alındı).Piyasada kime hitap edeceğinizi kestirmek gerekiyor.Önümüz yaz biraz araştırma yapan kişilere tavsiyem bina dış cephe izalasyon işleri yapması yönünde.Mantık Müşteri bulacaksın o işi yapan firmalar ile anlaşarak aradan belli komisyon alıyorsun.Bu arada yasal olarak hiç bir sorumlulugun olmuyor çünkü arada senin hiç bir imzan,adın geçmiyor.İşin ortalama piyasasını merak edenler için bir bina dış cephe ortalama 1 milyon'a yapılsa ( genel manada) %10 çalışsanız 100 K para.Yapılabilecek işler arasında emin olabilirsiniz.Benim başım yogun olmasa girmeyi planlıyorum ancak biraz zaman gerekiyor
-
Birebir çakma yani kibarcası replika tekstil ürünleri. Facebook'ta, Tiktok'ta vs mezat yayınları açıp paranın amına koyuyorlar. Çok tatlı para var. Birde tekstil işi temiz iş. Mallar depoda senelerce beklese bile bir şey olmaz. Akarı, kokarı yok. Yalnız polis baskını tehlikesi var.
-
Bu vergi sisteminde iş yapmak çok zor. Personelin sigortası olmuş en az 11 bin. Yemeği yolu maaşı valla Allah şirket sahiplerinin de yardımcısı olsun.
-
beyler evet mebla düşük ama fikir fikirdir bizim yan dukkanda adam tahtadan dil cubugu üretiyor su doktorların kullandıgı ufacık makine ile ve hali keyfi yerinde bir diğeri kagıt bardak üretiyor oda memnun halinden..
tutar ufak olsada gözden cıkmıs bir para benim için, cok sukur basit apartman daireside olsa 6 daire( 3 ü kirada) 1 arsa 1 dükkan var ayrıca iş için aracımda var binek harici, 2 kardeşiz hersey ortak
biraderin iş uzamıyor kısalmıyor en azından farklı bir dal üzerine kayarız die düşünüyorum know how ı cok olmayan kazancı uzmeyen vs vs
dükkandaki kiracı cıkabilirim die yazdı ondan gelişti fikir adam cıkmısken kendimiz girek dedim
zeybekustasi
bu işverenden cok son tüketicinin dert etmesi gereken bir durum maliyet hesabından sonra ben karıma bakarımmkyb
dayko tekstilin anası zikildi :)SaNaL_AjaN
bu dediğin için dediğin piyasanın kurdu olman lazım oda bizde yok, kendi eski sektörümüzüde bırakalı cok oldu adımız sanımız unutuldusamaccc
istanbul, taksi plakası alacak parada cıkarırım ama taksicilik yapacagıma kafama sıkarım daha iyi :Dgremlin
öncelikle umarım bir an önce iş bulursun, faiz konusunda benim hassasiyetim yok ama dediğin gibi mantıksız bir iş
yerimiz kirada zaten ancak adam cıkabilir dediği için düşüncelere girdim zaten
aslında son kursun denemez ne kadar gözden cıkarsamda tabi gene piç olmasa iyi olur :Dajan1111
evet gerçekten senlik bir yorum olmuş :) bos gecmeyim senide cevaplıyım
bagkurumu oduyorum ama en alttan oda saglık vs durumlar için emeklilik sistemi cokmek uzere pek bir anlamı yokPathfindeR00
Kaan
yaklaşık son 15 senedir bu cümle sürekli kurulur işini kuran yürüdü gitti valla :D yanlış düşünce benceZeytun-i
DestinatioN tarafından 29/Oca/26 15:16 tarihinde düzenlenmiştir
yaw dayı biz next next finish düzeyinde bilgisayar kullanıcısıyız birde ofis işte ne anlarık yazılımdan :(