folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Ne Tür Kablo - Dış Mekan Hat/İnternet



Ne Tür Kablo - Dış Mekan Hat/İnternet

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek

    Merhabalar, Telefon kutusunda işaretlenmiş uçlardan kablo alacağım 2 farklı internet sistemim ve altyapım var 2 sine çok telli kablo değil 2 sine farklı kablo çekmeyi planlıyorum.

    Dış mekanda özetlen 20 metre yol alacak hat kablosu / köken kablo ne tür bir kablo kullanmam ya da kullandırtmam gerek tecrübesi olan var mı.

    İzolasyonlu okey fakat bunların bi kodları var pdv , pdv-k gibi hangisi nemli rutubetli soğuk ve yağışlı bir dış mekanda 20 metre yol alsa da uzun ömür sunacaktır ( link veren olursa x2 faydası olur satın alım linki o bu şu )

    toplam mesafe 25 metre 5 metresi içeride olacak bu kablonun 20 metresi dışarıda ve çok sıkı sıkıya sabitlenmemiş şekilde yol alacak.

    Köken kablo harici farklı fikir sunacak varsa ona da açığım cat6 izole stp vs.. gibi bir şey kullan içeride telefon hattı kablosuna çevirirsin tarzı önerileri olanları da dinlerim. Tecrübe etmiş kişiler varsa doğru yönlendirme bekliyorum. Teşekkür ettim.


    Kurtlar tasma takmaz....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reskam
    Reskam's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mayıs/2012
    Erkek

    Merhaba hocam ,

    Dışarıda bırakılan uçları kullanma o portuda kaybetme TT gelip etiketleme yapmaz  o kabloları oradan sök direkt olarak cat6 olarak oraya çak, sonra ucura RJ-11 çak modeme tak eğer takıldığın yer olursa PM at görüşelim yardımcı olayım hocam.

     


    Memento Mori
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    Cat7 tavsiye edebilirim.

    Eger mumkun ise iki tane cat7 kablo cektir, biri arizalirsa digerinden devam edersin


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    Mesafen kısa, cat5e kablo bile sorunsuz 1 Gb/s çalışacaktır. Data kabloların bir çok ekranlama ve izolasyon kodları vardır ama muhtemelen satıcıya sorsan bilmeyecektir, piyasada genelde utp kablo mevcut.

    Tavsiyem;  Cat-5e veya Cat-6 sınıfı, SFTP veya FTP kablo olarak aratıp alabilirsin. (ör: cat6 sftp dış mekan kablo) sftp/ftp kablolar folyo ile ekranlandığı için havada manyetik parazitlerden etkilenmeyecektir. Kaliteli sftp kablolar parça olarak bulman zor olabilir, genelde kutu içinde 305m rolu olarak satılır. Çevrende kurumsal/profesyonel güvenlik kamerası montaj firması varsa onlardan alabilirsin.

    Daha fazla bilgi için;

    https://www.elektrikport.com/teknik-kutuphane/yapisal-kablolamada-dogru-kablo-secimi-(utp-ve-ftp-kablolar)/21999

    https://www.universalnetworks.co.uk/faq/what-does-utp-s-utp-ftp-stp-and-sftp-mean/

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek

    Up olsun diye de şu notu düşeyim

    Evet stp ftp tarzı olayları mühim ( detaylarını biliyorum hakimim oldukça ama asla bu tarz kabloları dış mekanda 20 25 metreye varan dış mekanlarda soğuk sıcak orta şiddette rüzgara maruz kalıp salındığı ya da direkt güneş alacağı yerlerde asla kullanmadım ) ve asla bu tarz kabloları 'direkt' T.Telekom firmasının kutusundan kendi modemime girene değin çektirtmedim. Ondan tecrübe etmişlerin fikirleri ve uzun soluklu dayanıklı olup olmayacağı gibi detayları yorumlamaları şahsım adına pek mühim.

    Telekoma 2 adet bana ait ucu işaretlettim bunlardan birisi mevcut haliyle ADSL birkaç aya VDSL hizmetine geçireceğim , bir diğeri ise KURUMSAL İNTERNET NOKTADAN NOKTAYA. Bu detaylara göre hangi CAT kablo önerirsiniz diye sorayım daha ayrıntılı olsun.

    Satıcılar standart zayıf akım haberleşme yani telefon ( satış adı köken kablo ) nun bile özelliklerini hakikaten bilmiyorlar falan filan ucu var ya da falan filan adet teli var gibi sunabildikleri tek bilgi bu :D :D :D .

    Elektrikçiye de güvenmek istemiyorum iş yogunlugu ya da koşturmacadan veyahut veyahut ulan her detayla da ben mi ilgilenecem bu basit işte de elektirikçiye güveneyim dedigim işler 5 6 7.ayda boka sarıyor ellerinde ne kablo varsa onu kullanıyorlar , geçen tekine mini telefon kutusu getir dedim anlasın diye tek giriş 2 çıkış splitter görevi gören dedim yok dedi elektirikçilerde teleskopik merdiven bile yok 9 ustaya sordum aynısını çanak antencilerle de yaşadım

    Yani anlayacağınız bu sefer net yaptıracağım ve işin içinde ben olup teknik detaylara ben karar vereceğim

    Ondan bu stp ftp ayrımı ve cat 5 6 7 olayını daha detaylıca mekanın-T.telekom kutusunun halini,durumunu,yerini atıp son bir kez daha sorabilirim tüm cevap verenlere teşekkürler.

    LaNCeLoT tarafından 15/Şub/21 17:29 tarihinde düzenlenmiştir

    Kurtlar tasma takmaz....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    @LaNCeLoT haklısın bu konuda ama malesef toptan alınmıyorsa kaliteli bulmak çok zor. İstediğin kabloları IBM, alcatel gibi kurumsal şirketler üretiyor ama hem çok pahalı hemde tek rulo halinde satmazlar.  Şimdiye kadar bende genelde datacenter salonları içinde kapalı alanda kullandım, outdoor için genelde 5-10 çift kablo ile beraber halogen spiral boru içinden geçirilerek aktarılıyor. Direkler arası, havai kablo olarak hiç kullanmadık.

    Normalde PA veya PVC kaplama kablolar; hava şartlarından değil, sert 90 derece dönüşler ve kablo bağlarının fazla sıkılması sonuçu zedelenir.  Eğer 8-9 mm çapta polyamid spiral boru bulabilirsen herhangi bir utp kabloyu dış etkilerden korursun.
    Ben sftp kablo önerdim ama shield'den dolayı kablo daha ağır olacaktır ve içindeki dış ekranlamayı topraklamanda gerekir, aksi halde anten etkisi yapıp utp den daha kötü sonuçlar alabilirsin. Bizde bunları sonlandırırken topraklı rj-45 kullanılıyor ve switch üzerinden topraklıyor ama sen telefon hattı için kullanacaksın. Yinede mesafen çok kısa olduğu için sorun çıkartacağını sanmam. Kablon,  floresan lamba, mikrodalga fırın gibi cihazlara çok yakınında olmasın yeter.

     

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Şubat/2014
    Homo

    önerim cat6 outdoor fakat

    Ben 5 Yıldır cat5 kullanıyorum. Kar Kış yağmur hala sağlam dışarıdan geliyor.

    C10H15N tarafından 15/Şub/21 18:51 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    nexans cat6 çektim max alabileceğim hız 32 den 74 e yükselti dış mekan 4 kanallı


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı

    nexans cat6 çektim max alabileceğim hız 32 den 74 e yükselti dış mekan 4 kanallı

    @DJ_Alper kafanı hiç bulandırmayacağım cat6 ama stp mi ftp mi f/ftp mi s/ftp mi vs.. vs.. bana link verebilir misin bulursan kullanmakta olduğun kablonun satın aldığın linki olur ürün websitesinden birebir info linki olur.

    Fakat sana sorum var kutudan gelen cat6 dediğin kablo direkt modemine mi giriyor rj11 e mi çevirttin ucunu, yoksa modeme gelmeden T.telekomkutu-->cat6--->router-->'modem'  bir router a mı bağlı oradan mı modeme veriyorsun vs..?

    rj45 jack standart mı toprak vs.. li mi


    Kurtlar tasma takmaz....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ekim/2008
    Erkek

    Bina giris kutusundaki telefon hattindan ust kata telefon kablosu olarak cat 7  yada cat 8 kullanabiliyor muyuz ?

     

    Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    cukurova bunu yazdı

    @LaNCeLoT haklısın bu konuda ama malesef toptan alınmıyorsa kaliteli bulmak çok zor. İstediğin kabloları IBM, Alcatel gibi kurumsal şirketler üretiyor ama, hem çok Pahalı hemde tek Rulo halinde satmazlar.  Şimdiye kadar ben de genelde datacenter salonları içinde kapalı alanda kullandım, outdoor için genelde 5-10 çift kablo ile beraber Halogen(?) spiral boru içinden geçirilerek aktarılıyor. Direkler arası, Havai kablo olarak hiç kullanmadık.

    Normalde PA veya PVC kaplama kablolar; hava şartlarından değil, sert 90 derece Dönüşler ve kablo bağlarının fazla Sıkılması sonucu zedelenir.  Eğer 8-9 mm çapta PolyAmid spiral boru bulabilirsen herhangi bir utp kabloyu dış etkilerden korursun.


    ben Sftp kablo önerdim ama shield'den dolayı kablo daha ağır olacaktır ve içindeki dış ekranlamayı topraklaman_da gerekir@@, , aksi halde anten(@@.) etkisi yapıp utp 'den daha kötü sonuçlar alabilirsin. Biz de bunları sonlandırırken Topraklı Rj-45 kullanılıyor ve switch üzerinden topraklıyor, ama sen telefon hattı için kullanacaksın. Yine de mesafen çok kısa olduğu için sorun çıkartacağını sanmam. Kablon;  floresan lamba, mikrodalga fırın gibi cihazların  çok yakınında olmasın, yeter.

     

     bu kabloların dış izolasyon'unda kauçuk kullanılıyor mu hiç?

    ayrıca şunlarda takıldı; lastik,plastik,elastik  aynı malzemelerden mi yapılıyor. 

    birara ben de baktım, bu kabloların dış izolasyon'unda kullanılan malzemelerin Güneş,Yağmur,Kar gibi farklı sıcaklık/UV değerlerinde Sınıflama'ya ve Kategorizasyon'na gittiklerini göremedim.

     

    RitmFarbRacourci tarafından 16/Şub/21 07:29 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...