folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Ne Tür Kablo - Dış Mekan Hat/İnternet



Ne Tür Kablo - Dış Mekan Hat/İnternet

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reskam
    Reskam's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mayıs/2012
    Erkek
    archair23 bunu yazdı

    Bina giris kutusundaki telefon hattindan ust kata telefon kablosu olarak cat 7  yada cat 8 kullanabiliyor muyuz ?

     

    Evet hocam kullanılabiliyor ki aslında kullanılması gerekende budur 


    Memento Mori
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yyasinn
    yyasinn's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mart/2016
    Erkek

    Nexans veya Recber dış mekan cat6 kablosu almanız yeterli max 20-25 metre olduğu için masrafa gerek yok. Tek kablo üzerinden iki hattını da çekersin ayrı ayrı çekmenin bir artısı olmaz diye düşünüyorum.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek

    https://www.orenkablo.com/tr/Urunler/CAT_7____S_FTP/92

     

    Şundan 2 adet çektir yedekli kalsın birine bişi olursa diğerini kullanırsın, mesafen kısa, dış ortamda güneşe maruz kalacak ise kabloyu spiral boru içerisinden çek ki güneşden vs. deforme olmasın yanmasın(yanmak ateş almak değil kablo dış formunun bozulması) Zaten Sftp nin kendisi de içersinde ince kıl tel ve folyo olarak ek katmanlara sahip olduğundan dış mihrakların müdahalesi olmadıkça sorun yaşamazsın.

    https://www.toptanelektrikmalzemeleri.net/mobil/11lik-spiral-boru-siyah_urn4990.html

     

     


    next next next install
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    @LaNCeLoT hocam, sende benim gibi pinpirikli bir adamsın ama bunun sonu yok, arkadaşların dediği gibi dış mekan nexans (eski alcatel) kablo al, döşe. 5-10 yıl sorunsuz götürür.

    Zaten telefon hattı frekansı taşıyacaksın, cat5e bile fazlasıyla yeterli. cat7 sana artı hiçbir etkisi olmaz. Burada asıl mesele, senin dslam ile dağıtım kutusu arası mesefe ne kadar? Dslam'dan -> TT hat dağıtım kutusuna kadar gelen kablo normal ince telefon kablosudur ve 1-2 km mesefa varsa, kutu içindeki krone, klamensler oksitlenmiş ve/veya kablo uçları kroneye iyi şekilde çakılmamış/oturtulmamış ise sen istersen 30 m arayı altın kablo ile döşesen bile değişsen çok birşey olmayacak.

     

    @RitmFarbRacourci, doğal kauçuk 1900 lerde polimerler icat edilmeden önce kullanılıyormuş. dayanaklı olmadığı için yerini plastik/teflon/silikon/kompozit gibi polimerlere bırakmış.

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    cukurova bunu yazdı

    @LaNCeLoT hocam, sende benim gibi pimpirikli(^^`) bir adamsın, ama bunun sonu yok, arkadaşların dediği gibi Dış Mekan nexans (eski alcatel) kablo al, döşe. 5-10 yıl sorunsuz götürür.

    zaten Telefon Hattı Frekansı taşıyacaksın, Cat5e bile fazlasıyla yeterli. Cat7 sana artı hiçbir etkisi olmaz. Burada asıl mesele, senin Dslam ile Dağıtım Kutusu arası Mesafe ne kadar? Dslam'dan -> TT hat Dağıtım Kutusu'na kadar gelen kablo normal ince Telefon Kablosu'dur ve 1-2km mesefa varsa, kutu içindeki krone,klamens'ler oksitlenmiş ve/veya kablo uçları krone'a  iyi şekilde çakılmamış/oturtulmamış ise sen istersen 30m arayı altın kablo'yla döşesen bile değişen çok birşey olmayacak.

     

    @RitmFarbRacourci, doğal kauçuk 1900 'lerde polimer'ler icat edilmeden önce kullanılıyormuş. dayanaklı olmadığı için yerini Plastik/Teflon/Silikon/Kompozit gibi polimer'lere bırakmış.

    tarihsel olarak bakmak hiç aklıma gelmemişti, Tşk'ler. insanın aklına takılınca, dönüp duruyor fikir. (gerçi benim aklıma ayakkabı/bot'tan dolaylı takıldı da, ayakkabı'larda yekpare Taban olarak kullanılan malzeme açısından düşünmüştüm kauçuk/silikon/lastik/termoP gibi. neyse uzattım., )

     

    bir yerde de Halojen Spiral mi ne demiştin, niye halojen? yani, tamam, OutDoor'da halojen de, neden özellikle halojen., 

    ".. OutDoor için genelde 5-10 çift kablo ile beraber Halogen(?) Spiral Boru içinden geçirilerek aktarılıyor. .. "

     

     

    bu arada Köken Kablo nedir ya, KoAksiyel(CoAxial) Kablo mu demek istiyorlar., bir diğer adı da Lâle Kablo, her'âlde. 

    @@, telefon kablo'suna Köken Kablo diyorlarmış, vay alüminyum.

     

    RitmFarbRacourci tarafından 16/Şub/21 17:35 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheBattal
    TheBattal's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2015
    Erkek
    cukurova bunu yazdı

    Mesafen kısa, cat5e kablo bile sorunsuz 1 Gb/s çalışacaktır. Data kabloların bir çok ekranlama ve izolasyon kodları vardır ama muhtemelen satıcıya sorsan bilmeyecektir, piyasada genelde utp kablo mevcut.

    Tavsiyem;  Cat-5e veya Cat-6 sınıfı, SFTP veya FTP kablo olarak aratıp alabilirsin. (ör: cat6 sftp dış mekan kablo) sftp/ftp kablolar folyo ile ekranlandığı için havada manyetik parazitlerden etkilenmeyecektir. Kaliteli sftp kablolar parça olarak bulman zor olabilir, genelde kutu içinde 305m rolu olarak satılır. Çevrende kurumsal/profesyonel güvenlik kamerası montaj firması varsa onlardan alabilirsin.

    Daha fazla bilgi için;

    https://www.elektrikport.com/teknik-kutuphane/yapisal-kablolamada-dogru-kablo-secimi-(utp-ve-ftp-kablolar)/21999

    https://www.universalnetworks.co.uk/faq/what-does-utp-s-utp-ftp-stp-and-sftp-mean/

     

    Peki 9. kattan çatıya (10 katlı bina) çıkıp ikinci kata çapraz eve inecek, yani kabaca 35-40 metre kadar mesafe için ne kablo önerirsin?

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek
    TheBattal bunu yazdı

    Peki 9. kattan çatıya (10 katlı bina) çıkıp ikinci kata çapraz eve inecek, yani kabaca 35-40 metre kadar mesafe için ne kablo önerirsin?

    Ethernet data için; standartlarda 100 metre(limit) kadar, cat5e/cat6 utp veya ftp kablo ile 1 gb/s hız alırsın. Telefon için çok daha uzun. Tabii bunun için modem ve pc ethernet portlarıda 1 gb/s destekli olması lazım. Genelde 100 mb/s destekli oluyor, oda internet için fazlasıyla yeter.

     

    cukurova tarafından 16/Şub/21 23:52 tarihinde düzenlenmiştir