Neandertal Ya Da Başka Türler Hakkında Merak Edilen Bir Soru.
-
end bunu yazdıDj_DooM3 bunu yazdıkrypt bunu yazdıDj_DooM3 bunu yazdı
iste burada Anunnaki denilen uygarlik devreuye giriyor. Sumer tebletlerinde Kro-Magnon denilen evrimin o deomeki son noktasi olan canli uzerinde deneyler yapilarak ilk dusunebilen modern insan prototipi olusturuluyor ve adini da ADAMU koyuyorlar.
... dedi Salusa.
:D salusa mi o kim?
Salusayı tanımamak ağır saygısızlık. Hemen forumda aratıp tövbelerini sun.
Çarpılacak haberi yok. :)
-
Sizin anlattiginiz gelisim hikayesinin bir dayanagi yok, benim anlattigimin ise var.
Sen kendi bildigine inanmakta ozgursun, dunya disi canlilar sayesinde insanlik oldu diyebilirsin ama bu soylediginin kurgudan oteye gecemeyecegini bilmeni isterim.
Soruna cevap vermem gerekirse gunumuz teknolojisi ya da daha iyisiyle gecmise donebilseydik bize elbette tanri derlerdi. Ama benim size anlatmak istedigim insanligin gelismesinde dunya disi bir varligin etkisi yoktur, soylemler kurgudan ibarettir.
-
blackhammer bunu yazdı
Sizin anlattiginiz gelisim hikayesinin bir dayanagi yok, benim anlattigimin ise var.
Sen kendi bildigine inanmakta ozgursun, dunya disi canlilar sayesinde insanlik oldu diyebilirsin ama bu soylediginin kurgudan oteye gecemeyecegini bilmeni isterim.
Soruna cevap vermem gerekirse gunumuz teknolojisi ya da daha iyisiyle gecmise donebilseydik bize elbette tanri derlerdi. Ama benim size anlatmak istedigim insanligin gelismesinde dunya disi bir varligin etkisi yoktur, soylemler kurgudan ibarettir.
arekeolojik tabletlerde yazilanlari soyluyoruz. bu bir dayanaktir. ve ciddi de bir dayanaktir.
-
Yine soyluyorum hominid gelisimi ve gunumuz insanina evriminde dunya disi varlik dokunmasina dair bir kanit olmadigi gibi bu surec icin herhangi bir dunya disi mudahalesi olmadan gerceklestigine dair kanitlar vardir.
-
Dj_DooM3 bunu yazdı
Gunumuz insani masal uydurunca masal eski insanlar masal uydurunca gercek mi oluyor hocam? Nasil bir dayanak bu.
Butun mitolojiler masallarla doludur, o zaman zeusta dayanak dikkat et kafana yildirim atmasin.
-
Yaşanan her olay bir iz bırakır. Hiç bir izini bulamadığımız şeyler birer fantazi. Parmağımda çok belirsiz bir çizgi var. O çizgi çocukluğumda çakı ile oynarken elimi kestiğim yerin izi. İz bırakmayan hiç bir olay yok. Ben olaylara bu şekilde bakıyorum ve bu şekilde değerlendiriyorum. Bilim adamları da hiç bir izini bulamadıkları varsayımları bilimsel kanıtlanmış olarak kabul etmiyorlar.
-
blackhammer bunu yazdı
Yine soyluyorum hominid gelisimi ve gunumuz insanina evriminde dunya disi varlik dokunmasina dair bir kanit olmadigi gibi bu surec icin herhangi bir dunya disi mudahalesi olmadan gerceklestigine dair kanitlar vardir.
O zaman bilim adamları neden harıl harıl eksik halkanın peşine düştüler, sen ne Tanrıların arabalarını nede eski tabletlerden çıkan bilgileri okumuş değilsin, şimdiki bilgilerle kıyaslamamışsın ve bunların hayal ürünü olduğunu sav edinip söylem türetiyorsun, (Okumuşluğun kişisel kanaatim göz ucuyla, kıyısından köşesinden bakmaktan ibarettir..) Ben geçmişe dön söylemlerimi kontrol et hiç birisinde Dünyaya canlılığı Uzaylı varlıklar getirmiş demedim, Dünyada var olan canlılık nasıl geliştiği bir sırdır, henüz bu sırra vakıf değiliz, ama DNA ile oynadılar deniliyorsa, bunda bilimsel bir oynama izide tespit edilmişse olayda ciddi bir kanıt var yada deşmeye devam edilirse elde edilebilir demektir..
@Ampul hocam Zeus olayı bir mitolojik hikayedir, zaten yunan mitolojisinde hikaye diye geçer, tabletlerde geçen ve gerçek olduğu su götürmez olaylardan farklıdır, @Blackhammer Hocam neden söylemlerimi tam okumadan yazıyorsunuz, oysa ben sizinkileri tam okuyorum, böyle yoruyorsunuz beni..! Tabletlerde bir olay anlatılıyor, bir masal değil, ciddi bir olay ve önceki söylemlerimde söylemiştim, o dönemin insanları kendiliğinden gökten dumanlar saçarak gelen diyerek bizim şimdiki roket yada füze benzeri bir aleti anlatamazlar, bu böyle bir şeye tanıklık etmelerindendir.. Tabletlerdeki anlatımların tevrattaki anlatımlarla irtibatı da vardır, Tevratta geçen bazı metinlerle benzerdirler.. Ve Tevrattan binlerce yıl önce yazıldılar..! Buda Tevratı getiren varlıkların yine aynı varlıklar olabileceği Tezine dayanak oluyor, dikkatinizi çekerim Tez dedim, hanüz kanıt yok, ama bir şüphe oluşturduğundan araştırmaya dayanak olması hali.. Oysa @Blackhammer hocam dibinden masal diye kesip atıyor olayları.. olaylarda gerçeklik payı var diyorum, oraya dikkat çekiyorum sadece, ama yüzde yüz bir kanıttır tabiki diyemeyiz..
Peki girit adası civarında keşfedilen Antikythera makinesi, odamı masal? Batık bir gemide bulunuyor ve aradan yüz yıl geçmesine rağmen hayret uyandıran bu makinenin sırları henüz çözülebilmiş değil, gök yüzündeki yıldızların hareketlerini gösteren bir hesaplayıcı olduğu söyleniyor ve binlerce yıl önce yapılmış, Uzaylılar dünyamızda bir şeylere etki etmişler işte ama her etki ettikleri konu hususunda çözmemiz gereken bir çok sorunla karşı karşıya kaldık, bu sorunlar elbetteki kesin kanıtı gerektirmesi ile alakalı sorunlardır, ama ortada olan gerçeklikte var.. inkarda edemiyorsunuz..!
-
Bana hominid gelisiminde dunya disi canli etkisi hakkinda bir tane bilimsel veri gosteremiyorsunuz soyledikleriniz masal dedigim zaman kiziyorsunuz. Ben ise size sadece bir kac mesaj once hic bir dunya disi canli etkisi olmadan hominid gelisimi anlatan bir suru akademik kaynak gosteriyorum anlattigimin bir kurgu olmadigini akademik anlamda kabul gordugunden bahsediyorum. Saglam dayanaklar uzerinde duran ve her gun yeni kanitlarla beraber saglamligi kanitlanan bir tezi savunuyorum. Sizin soylediklerinizin bir dayanagi yok diyorum varsayimdan oteye gecemiyor.
Benim soylediklerim hakkinda bir arastirma yapmadan dunya disi canli geldi hominid gelisti diyorsunuz ayrica danikenin tanrilarin arabalari yerine tum bildiklerinizi unutun tarih yaniliyor kitabi daha iyi. Daniken okuyacaginiza size verdigim diger kaynaklari okursaniz masal degil gercegi ogrenirsiniz. Dan brown in kurgulari dahi daha saglam temele basiyorlar ama herkes kurgu oldugunu biliyor.
-
blackhammer bunu yazdı
Bana hominid gelisiminde dunya disi canli etkisi hakkinda bir tane bilimsel veri gosteremiyorsunuz soyledikleriniz masal dedigim zaman kiziyorsunuz. Ben ise size sadece bir kac mesaj once hic bir dunya disi canli etkisi olmadan hominid gelisimi anlatan bir suru akademik kaynak gosteriyorum anlattigimin bir kurgu olmadigini akademik anlamda kabul gordugunden bahsediyorum. Saglam dayanaklar uzerinde duran ve her gun yeni kanitlarla beraber saglamligi kanitlanan bir tezi savunuyorum. Sizin soylediklerinizin bir dayanagi yok diyorum varsayimdan oteye gecemiyor.
Benim soylediklerim hakkinda bir arastirma yapmadan dunya disi canli geldi hominid gelisti diyorsunuz ayrica danikenin tanrilarin arabalari yerine tum bildiklerinizi unutun tarih yaniliyor kitabi daha iyi. Daniken okuyacaginiza size verdigim diger kaynaklari okursaniz masal degil gercegi ogrenirsiniz. Dan brown in kurgulari dahi daha saglam temele basiyorlar ama herkes kurgu oldugunu biliyor.
Peki al sana kanıt..! senin kaynaklarını bile kilitler bu..!
Maymunlar da normalde Humanoit türünden canlılar değilmidir? onlar neden hala beyinlerinin hayvanlık düzeyi olan % 3 ila 4 kadarını kullanıyorlar? İnsan Teknolojisi biraz daha gelişse yani DNA ya müdahale edebilecek düzeye gelsek, ve Maymunlara dokunsak onlarda bizim gibi konuşmaya ve hayat planlaması ytapmaya ve belkide ülkeler kurmaya başlamazlarmı?
Sen Adem ile Havva hikayesinin gerçek olduğunu savunuyorsun, yani İnsan yaratıldığı ilk an itibari ile Beyninin %10 ila 15 kadarını kullanabilecek şekilde yaratıldığını söylüyorsun, Bulgularada buluntularada inanmıyorsun, onlar hiç olmadı canım görmeyin atın gitsin..! Zaten öyle bir bilim dalıda yok..!
Tamam sen kendi masallarına inanmaya devam et.. sana kolay gelsin..!
Veri ortadadır ama bazı kısımlarını açıklayamıyor olmamız veriyi tümden yok sayma gerekçesi olurmu? Sen tümden atın gitsin diyorsun hatta masal onlar diyorsun, ben ise araştırmaya değer bulgular içeriyor diyorum.. kim haksızlık yapıyor savunduğun senin bahsettiğin Biliminide savunuyorum.. onları asla hiçe saymadım ama sen burada yanlışsın işte..
ShockMan tarafından 13/Ara/17 05:34 tarihinde düzenlenmiştir -
ShockMan bunu yazdıblackhammer bunu yazdı
Peki al sana kanıt..! senin kaynaklarını bile kilitler bu..!
Maymunlar da normalde Humanoit türünden canlılar değilmidir? onlar neden hala beyinlerinin hayvanlık düzeyi olan % 3 ila 4 kadarını kullanıyorlar? İnsan Teknolojisi biraz daha gelişse yani DNA ya müdahale edebilecek düzeye gelsek, ve Maymunlara dokunsak onlarda bizim gibi konuşmaya ve hayat planlaması ytapmaya ve belkide ülkeler kurmaya başlamazlarmı?
Sen Adem ile Havva hikayesinin gerçek olduğunu savunuyorsun, yani İnsan yaratıldığı ilk an itibari ile Beyninin %10 ila 15 kadarını kullanabilecek şekilde yaratıldığını söylüyorsun, Bulgularada buluntularada inanmıyorsun, onlar hiç olmadı canım görmeyin atın gitsin..! Zaten öyle bir bilim dalıda yok..!
Tamam sen kendi masallarına inanmaya devam et.. sana kolay gelsin..!
Veri ortadadır ama bazı kısımlarını açıklayamıyor olmamız veriyi tümden yok sayma gerekçesi olurmu? Sen tümden atın gitsin diyorsun hatta masal onlar diyorsun, ben ise araştırmaya değer bulgular içeriyor diyorum.. kim haksızlık yapıyor savunduğun senin bahsettiğin Biliminide savunuyorum.. onları asla hiçe saymadım ama sen burada yanlışsın işte..
hocam beynin yuzde 15 ini kullaniyormusuz yok aynstayn 30unu kullaniyodu cart curt oranlar sehir efsanesidir ve olmasa bile bu bir canlinin zeka oranini belirlemez bunu noron yogunlugu belirler (bu konuda fazla bi arastirma yapmadin gri madde oranlari veya genel komplexlikde belirliyor olabilir)
bide hocam yanlis anlamissam duzelt sen diyosunki insanoglu vardi ancak zekayi uzaylilar mi upload yapti yoksa insani direk mi uzaylilar yaratti
ve seni bu tabletlerin absurd komedi skecleri olmadigini dusunduren sey ne belki insanlar yazarken ironi yaptida biz suan ciddi biseymis gibi dusunuyoruz
ayriyeten bu ironi yazilarin veya ekstra gercekci hikayelerin tarihini bi arkadas yazarsa dahada sevinirim saygilar sevgiler