Neden Cuma'ya Gitmiyoruz ?
-
gittiğin yere bağlı mesela benim gittiğim camilerde çocuklar,gençler,yaşlılar gayet normal? uzun zaman gitmiyordum bugün değişiklik olsun diye yeni camiye gittim.. bu imamların sesleri berbat yahu güzel konuşabilen,sesi güzel olan adamları getirseler süper olacakta yok yok a.k.. hoparlörde son ses yankı yapıyor,(cem yılmaz'ın er gazinosundaki tv'nin sesi gibi) konuşan adamda mikrofonu ağzına geçiripte mi konuşuyor anlamıyorum.
-
crafty bunu yazdı:
-----------------------------
@KrypT sevmek zorunda değilsin hocam ama herkesin birbirinin düşüncelerine saygı göstermesi zorunludur...
@wking hocam ben zaten kuran değişmiştir demedimki sadece böyle bişey okudum doğrumudur yanlışmıdır onu soruyorum o kadar...
peki yanlış anlama ama ciddi anlamda bişi sorcam... allah daha önceki kitapların değiştirileceğini öngörememiş midir ki kuranı kerime böyle bir şey yazılmıştır? dalga geçmiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın...
@imlegend hocam ben hadisi şerif olayına girmedim sen böyle buyurmuştur yazınca bende buyruk dedim o kadar...
bu alıntı yaptığın cümle ebu davuda mı aittir? eğer öyleyse ebu davud hangi ara peygamber olmuştur?
@west adanada turgut özalda bir camii inşaatı var hocam bodrum katı migros gibi bir yere kiraya veriliyor... öyle bir dükkanın kirası senelik 50 milyardan aşşağı değildir... ha bi de camiye yardım topluyorlar bi de bunun paralarını ekle üstüne... şimdi gelelim ramazanoğlu camiinin durumuna... daha üstünde civi yok! cemaat huylanmasın diye üstüne baraka gibi bişi yaptılar orda kılıyorlar! bunca zamandır alınan paralar vs nereye gitti? ha bi de ramazanoğlu camii diye bir tabela diktiler yemin ediyorum realde öyle tabela yok:D bazı camilerin tarikatların evi gibi olduğunu, sürekli olarak cemaatten yardım adı altında tarikatlara yardım yapıldığını da biliyoruz... bu tip örnekler mevcut hocam türkiyede...
ha bi de adanaya merkez camii yaptılar 20 bin kişilik sadece gösteriş amaçlı islamın neresinde gösteriş vs. var?
-----------------------------hocam kuranı kerimde adı geçen peygamberlerin isimleri.
Hz. Adem, Hz. Davut, Hz. Eyyüb, Hz. Harun, Hz. sit, Hz. Yahya, eshab-i Keyf , Hz.Hizir, Hz. Hud, Hz. İbrahim, Hz. suayb, Hz. Yakub, Hz. Zekeriyya , Hz. İlyas, Hz. İshak, Hz. İsmail, Hz. Lokman, Hz. suleyman, Hz. Yunus, Hz. Zulkarneyn, Hz. Lüt, Hz. Musa, Hz. Nuh, Hz. Salih, Hz. uzeyr, Hz. Yusuf, Hz. Zülkifl,
Hz. Muhammet (s.a.v)
Yyani Hz davut diye bir peygamber var.
Şimdi oradaki hangi ara derken tam anlamadım yani hangi ara derken öyle bir peygamber yoktur mu demek istedin. Eğer böyle birşey kastettiysen kuranı kerimi reddetmişsindir.
Alıntı yaptığım cümle ona ait değil ünlü hadi alimi Süneni Tirmizi'ye ait
bakınız wikipedia-> http://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCnen-i_Tirmizi
---Son---
-
ben gidiyorum.. | ama kodumun belediyesi 2 günde bir suları kesiyor :@ bari cuma günleri yapmasalar.. sen davet et hocam isteyen gelir isteyen gelmez .
kalbinin temizliğini anlayabiliyorum .. yanlızlık hissini :) -
Ben gidiyorumda fazla durmuyorum.
Soğan,sarımsak,çorap kokusu.. Şu camilerde temizlik ve toplumsal ortamda davranış eğitimi verilmesi gerekiyor. Gerçekten. Birde cep telefonları. Ulan bizim camide imamın bile telefonu çaldı. Yuh amk bu kadar basit birşeyi nasıl unuturlar anlamıyorum.
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
son cümlene cevap vereyim hocambir defa bu camideki yardım olaylarını konuşan lafçı riyakarcı insanların neredeyse hepsi camiye hiç bağış yapmamış insanlardır. bağış toplandığı zaman diyanetin makbuzunu kesmek szorunda imam müezzin ve 4 kişi imza atmak zorunda o makbuza. ve o makbuzun yedeği caminin giriş kapısına asılmak zorunda şimdi sen daha camiye gidip bakmadığın için bilmiyorsun tabi o kağıdın asıldığını sallasığın buradan belli. migos gibi bi yerden kira alabilir alıyorsa ne güzel kendi için para toplamasına gerek yok ama o toplanan paralar cami için mi sen daha bunu bile bilmiyorsun hepsini camilere toplanıyor zannediyorsun. bu ülkedeki kuran kursları ve diyanet neyle geçiniyor? camilerden toplanan paralarla geçiniyo hocam sizin gibi vermeyip de başkasının parasının üstünden laf muhabbetiyle geçinenlerin parasıyla.
İslamda gösteriş yoktur evet ama islamda değer vardır O yüzden Allahın evi olarak bilinen yerlere aşırı derecede önem verilir. senin tarihinden de haberin yok galiba? bak süleymaniye sultanahmet selimiye fatihcamii? hoca zırnık bilmeden saçma yorumlar çakma lütfen.
ahaha seni bi an west sandım :D nese konuya dönelim bir cami bunca toplanan para ile 6 senede bitmez mi? ben sana daha çivi çakılmadı diyorum sen kapısından bahsediyorsun :D ramazanoğlu cami olmasa demek ki diyanet ne bok yermiş :dgösteriş yoktur ama değer vardır demişsin de insan verdiği değeri gösterişle mi gösterir? madem bu kadar değer göstereceksin eski birçok cami var bunları onar adananın dışı sayılabilecek bir yere 20 bin kişilik cami lüx ve gösterişten başka hiçbirşey değildir!
@imlegend zamanını soruyorum... söylediğin cümle tirmiziye mi ait? yani kitabın hiçbir yerinde geçmiyor mu?
hoca aynı kitapta kimin cennete girip kimin girmeyeceğine allahın karar vereceği de yazmıyormu? giremeyebilir desen anlarım ama kesin ve net bir dille giremez demişsin! yine aynı kitapta allah affedendir kul hakkı haricinde herşeyi affedebilir demiyormu? o zaman neymiş namaz kılmayan adam cennete giremez gibi kesin ve net konuşmicaksın! şimdi anladın mı neden kafatasının içinin örümcek ağları ile dolu olduğunu ;)
-
düzenli olarak namaz kılmayıp cumaya gitmek te bir eksiklik zaten.. cuma namazını diğer namazlardan üstün tutmayın...
-
edit.
-
giden gider istemeyerek giden gençlerde var zorlanılarak
-
asıl sorun dinin sömürülmesi,dinin oyuncak gibi kullanılması vakit gazetesi gibilerin elinde resmen araç a.k insanlarda ister istemez soğuyor tayyip gibilerin tv karşısında dini cümleler kurup sonra ühüüü ühüüüü işte bunlar adamı dinden çıkarır.. bunlara göre din araçç birde bunların şakşakçıları varki tam iğrenç bir durum gelde soğuma? adamlarda beyin diye bir şey yok, mantık sıfır..
-
byeren bunu yazdı:
s.a müridler bugunlerde dikkatimi ceken bir konu hakkinda görüşlerinizi almak istiyorum
Her cuma günü cuma namazini kilmaya gittigimde yaş ortalamasinin sürekli ayni oldugunu görüyorum 30-65 arasi
Neden biz gencler gitmiyoruz sadece bir gün için 20 dk mizi ayirmiyoruz inanin bugun kendimi yalniz hissettim sanki ?
Özgür irade hoca isteyen gider isteyen gitmez.Davet konusu açmışsın güzel olmuş ama bi iş yapacaksan doğrusunu yapacaksın.Mümine sadece cuma namazı farz değildir.5 vakit namazda farzdır.5 vakit namazada davet etmen lazım.