folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Neden Cuma'ya Gitmiyoruz ?

Neden Cuma'ya Gitmiyoruz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

pcdoktor636 bunu yazdı:
    -----------------------------

CasTeaL bunu yazdı:

Çünkü çoğu ağız müslümanı

helal be hoca yürü :D

ulan adam sizi aşağıladı siz hala devam edin :)

onun yürüdüğü yolda o yol zaten biraz hızlandr sende onu bu gazınla

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Erkek

Neden cuma'ya gitmiyoruz?

1-Aile faktörü.Ailen dini yönden gerekli eğitimi vermemişse bu yüzden gitmiyor olabilirsin.

2-Kafanda bazı sorular vardır ve cevap arıyorsundur;ama cevap arıyorum derken de aslında geciktiriyorsundur,yorumlara kapalısındır ve dersin ki ben Allaha ve peygamberine inanıyorum ama gerisi hakkında pek düşünmeden yaşamak istiyorum.

3-Allaha inanmıyorsundur.

4-Nefsinin ve şeytanın oyununa geliyorsundur.

5-Artırılabilir.

Pragmatism&Realism
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    goldfinger
    goldfinger's avatar
    Erkek

xzxz bunu yazdı:

çünkü islamiyet çağdışı bir dindir, istesende kendini zorlasanda gerekleri şart sunduğu şeyler 21.yy dünyasında Türkiye gibi bir ülkede yapılabilecek şeyler değildir . 

islamiyete göre örneğin , 2 -3 saatte bir durup namaz kılmak gerekiyor ve bu "farz" , e tamam kılacam diyen bir adam bile yapamaz bunu , işi gücü okulu geçtim biryerde çalışıyorsun nasıl benin namazım geldi sizin üretiminiz telefonunuz servisiniz beklesin diyip gideceksin ki ? 

cumaya gitmekte aynı hesap, gençlerin cuma gibi bir iş gününün öğle saatinde fabrikasında ofisinde işinin başında olması gerekiyor , daha makulü budur ayrıca gaiplere dua etmektense çalışmana bak sen . 

hacca gitmek , kurban kesmek , sünnet olmak vb konulara hiç girmiyorum. ama eninde sonunda bu dine de bir "reform" gelecek , allahın sözü değişmez deselerde ulema küplere binsede , er geç bunu akla mantığa izaha uygun hale getirip, yapılabilir edilebilir kılalım abuksubukluklarımızla , tehtidle şiddetle milleti dinden imandan soğutmayalım diyecek birileri. 

hoca hırstiyanlar pazar günü  yahudilerde cumaertesi günü çalışmazlar nedenine gelinece onlar bu syadığım günleri dini ibadetlerine ayırmışlardır farkındaysan bizimde hıristiyanlardan ve yahudilerden farkımız kalmamış onların ibadet günlerini kendimize tatil ilan etmişiz

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Erulluvatar
    Erulluvatar's avatar
    Erkek

Ayakkabımı çalmalarından korkuyorum.

Onca zamanın üstünde eskimeyen bir düşüncesin şimdi. İnsan hergün anımsar mı aynı gözleri..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

@pcdoktor636 herkesin müslümanlığı kendine hoca kimse kimseyi aşağılayamaz burda için rahat olsun ;) bi de sen kimin hangi hareketle cennete gideceğini hangi hareketle cehenneme gideceğini nerden biliyorsun? benim bildiğim okuduğum onu bir tek allah biliyodu :S

@MsXLaBs hocam benim inancımı nerden biliyorsun? ben agnostigim... sanırım bu bana yönelttiklerine cevap olmuştur... ama dinlerle ilgiliyimdir...

@byeren hocam bazi camilerin halini de görüyoruz neler dönüyor... herkes için demiyorum ama bazısı sırf bu yüzden de gitmiyor...

@wking ilk kuran-ı kerimin yakıldığı doğru mu hocam? yanlış hatırlamıyorsam hz. ebubekir zamanında ilk kitabın birkaç kopyası yapılıp orjinali yakılmış diye bişey okudum bu doğru mudur? eğer değilse ilk kitap nerededir? doğruysa ilk kitap neden yakıldı?

hocam işe müslümanlık hristiyanlık olarak değilde allaha ibadet olarak bak bi de... sonucta her namaz kılan da cennete giremiyor... her müslümanım diyende...

@tantum sen o elmayı ıssırırken yaptığın tüm hareketi bilim açıkladı zaten akılda mantıkta alıyo ;)

@imlegend o cocuk babasına ben islama allaha peygambere inanmıyorum diyebilir mi? ayrıca şu buyruğu nerden alıntı yaptın söyler misin? ülkenin büyük bir çoğunluğunu müslüman olarak kabul ediyorsunuz o zaman neden kimse kimseyi tokatlamıyo?

@goldfinger neye inanıp inanmicağıma ben karar verdiğim gibi bir şeye inandıktan sonrada neyi yapıp yapmayacağıma ben karar veririm! sen müslümanlığın emrettiği herşeyi yapıyormusun? harfi harfine?

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Konu Silinsin Bence Derin Konu bu iş

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Agnostizm çok ara bir fikir bence, ama yine de agnostiklerden, ateistlerden nefret ettiğim kadar nefret etmem.

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

@crafty Doğru olsun ya da olmasın neyi değiştirir ki bu? Allah, Kuran'da zaten Kuran'ın değiştirilmeyeceğini yani Allah tarafından korunacağını, hiçbir gücün asla değiştiremeyeceğini söylüyor. Yani yakılıp yakılmaması sonucu değiştirmez çünkü Kuran değiştirilemez.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rhodostethia
    rhodostethia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

xzxz bunu yazdı:

çünkü islamiyet çağdışı bir dindir, istesende kendini zorlasanda gerekleri şart sunduğu şeyler 21.yy dünyasında Türkiye gibi bir ülkede yapılabilecek şeyler değildir . 

islamiyete göre örneğin , 2 -3 saatte bir durup namaz kılmak gerekiyor ve bu "farz" , e tamam kılacam diyen bir adam bile yapamaz bunu , işi gücü okulu geçtim biryerde çalışıyorsun nasıl benin namazım geldi sizin üretiminiz telefonunuz servisiniz beklesin diyip gideceksin ki ? 

cumaya gitmekte aynı hesap, gençlerin cuma gibi bir iş gününün öğle saatinde fabrikasında ofisinde işinin başında olması gerekiyor , daha makulü budur ayrıca gaiplere dua etmektense çalışmana bak sen . 

hacca gitmek , kurban kesmek , sünnet olmak vb konulara hiç girmiyorum. ama eninde sonunda bu dine de bir "reform" gelecek , allahın sözü değişmez deselerde ulema küplere binsede , er geç bunu akla mantığa izaha uygun hale getirip, yapılabilir edilebilir kılalım abuksubukluklarımızla , tehtidle şiddetle milleti dinden imandan soğutmayalım diyecek birileri. 

yurtdısında oldugundan bu kadar rahat konusabiliyosun.. nys it ürür kervan yürür.

ayrıca cuma bize gelsn seklindeki espriyi yapanların yaş ortalaması kaç merak etmiyor değilim 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    West
    West's avatar
    Erkek

Gittiğim camilerde gençler yoğunlukta.. Gidiyorlar.. Gidiyoruz yani.

west[at]tahribat.com
Toplam Hit: 13351 Toplam Mesaj: 114