folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Neden Görünmez Canlı Yoktur?



Neden Görünmez Canlı Yoktur?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek
    watervay bunu yazdı

    Görünmez canlı yoktur. Göremeyen insan vardır.

    İnsan icadı kavramlar bazı durumlarda noksan ve hatalı olabiliyor.

    Görme eylemi algılama yollarından biridir. Algılamak için görmek şart değildir. Görme işi için göz de şart değildir.

    Koklayarak da algılayabiliriz duyarak da. Hatta duyduğunu görselleştirebilen (sonar muhabbeti) bireyler de var, nadirler ama varlar.

    Yani senin dediğine varıyor, görünmezle kastedilen nedir burada? Gözle algılanamayan mı yoksa herhangi bir şekilde fiziken tespiti yapılamayan mı? Eğer fiziken tespiti yapılamayan bir canlı arıyorsak, öyle bir şey kati suretle "yoktur"


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek

    Sizi bilmem ama benim bildiğim görünmez canlılar var; görünmezleşmiş varlıklar.


    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2009
    Erkek

    görünmez olsalardı birbirlerini de göremezlerdi ve eşeyli üreme riske girerdi. 

    şaka bi yana görünmezliğin nasıl tanımlandığı burada önemli. kamufle olmak ta görünmezlik sayılabilir bence çünkü aynı amaca hizmet ediyor. sırf fotonlar içinden geçip gidecek yansıma yapmayacak dersen bunun fiziksel imkanının araştırılması lazım. 

    saydam alüminyumun mümkün olduğunu öğrendikten sonra materyal bazlı görünmezliğin imkansız olduğunu düşünmüyorum ama canlıların vücudu cam veya saydam alüminyum yapısında değil daha karmaşık yapılar içeriyor. misal kas dokularını görünmez yapsalar o kasları besleyecek kan gerekiyor. kanı da görünmez yapmaları lazım ama o zaman da kanın akacağı damarlar gerekiyor. damarları da görünmez yapsalar öteki dokular ve hücrelerin de görünmez olması gerekiyor. bu böyle devam edip gider. o kadar çok karmaşık yapı var ki canlılarda hepsinin eş zamanlı görünmez olması için gereken genetik değişikliklerin hepsinin gerçekleşme süresi evrenin ömründen daha fazla olabilir. ayrıca unutmamak gerekir ki evrimin yönü hayatta kalıp yavru üretmektir yani sadece görünmez olanların hayatta kalabileceği bir çevre baskısı olması lazım ki doğal şartlarda böyle bir baskı nasıl oluşur bilemiyorum.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 23/Şubat/2016
    Erkek

    vardır ve farklı boyutların varlıkları o yüzden göremiyoz


    Cumhuriyet rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Aralık/2009
    Homo

    Şu an keşfedilmemiş bir ışın türünün sayesinde görebileceğimiz canlıları belki görebilir duruma gelebiliriz. Şu an sen mesela Gama ışınlarını direkt gözünle bakınca görmüyorsun, senin gözün onu alacak kapasitede değil, alet kullanıyorsun ve senin gözünün beceriksizliği yüzünden gama işini yoktur demek her şeyi devletten beklemek oluyor. Asıl soru şu: Görmekten kastın nedir?


    Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dıgıdık
    Kadayif
    Kadayif's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2018
    Homo

    wr rrear best expanding brain meme ideas and images 52212901

     

    Kadayif tarafından 28/Eyl/19 23:22 tarihinde düzenlenmiştir

    Sakatım. Pek bir şeyden anlamam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Görünmezligi saydamlık olarak değil ama algı olarak ele alabiliriz belki.

    Kızılderililerin gemileri görmemesi gibi. Henüz bizim bilmediğimiz yada algilayamadigimiz ancak orada olan şeyler olabilir.

     


    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Görünmezlik nedir, önce bunu bir tanımlamak gerek, sonra bilimsel olaraktan görünmez olmanın bir karşılığı varmı? Buna bakmalıyız, ben bu iki duruma baktığımda, bakterileri kendi boyumdan, görünmez kabul edebilirim ama mikroskop ile bakıldığında, ordalar ve görünüyorlar, doğal olaraktan şu çıkarımı elde ederim, görmek için kullandığın araca ve bulunduğun boyuta göre görünmezliğin tanımı değişir, örnek bir canlı olmasa da maddesinin enerji formunu dalga boyu ile tanımlamaya çalışılır, fakat dalga boyu gözle görülen birşey değil, sadece sensörler yardımı ile ölçülebilir olduğu biliniyor, diger taraftan E=mc^2 ye göre de bu maddenin başka Bir formu, yani bu maddenin canlı olduğunu varsayımından çıkarak evrendeki herşeyin (canlıların da) bir görünmez halinin var olduğunu kabul etmeliyiz fakat sadece doğru formda iken bu görünmezlik özelliğini gösterebilir diye düşünüyorum, :)

     

    Kafa çakır, saçmalamış olabilirim


    Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2008
    Homo
    italyan bunu yazdı

    Bütün görünmez canlılar kör oldukları için ölmüşlerdir. Bu yüzden evrimsel süreçte elenmişlerdir. Eğer bir gün görünmez bir canlıyla karşılaşırsanız yüzüne bakın gözleri olmadığını göreceksiniz. :p

    Çünkü görünmezlik ışığın doğrultu değiştirmeden bir nesnenin içinden geçip gitmesiyle mümkündür. Göz ise ışığı mercekte toplayarak görme eylemini gerçekleştirir. Görünmez adamlar teorik olarak kördür. Görünmez canlıların mevcut alemi algılamak için farklı duyularını geliştirmeleri gerekir. (Sonar monar takabilir bi tarafına)

    o yalanlandıydı ya görünmezliği cam gibi düşün, hatta gözümüzdeki kırılma indiksi azalacağı için daha az görünür deniz canlılalarının daha iyi gördüğüyle ilgili birşey okuduydum ama kısmi görünmez dediğim gibi. Tam görünmez olunabileneceğini sanmıyorum ya zaten, olsa da tertemiz cam gibi az görünür olur. 
    Gözdeki sinir hücrelerinin tek yönlü olduğunu da ayrıyeten biliyorum yani yanlardan ve arkadan gelen ışığın rahatsız edeceğini de sanmıyorum ama muhabbet zaten görünmez olabilmekte önce bi olabilsinler varsın kör olsun :P 


    Çok sıkılıyom
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Temmuz/2009
    Erkek

    Hayatının belli bir kısmını görünmez geçirenler var hocam. Kanıtlanmış birşey bu. Lisede beni kızlar görmüyordu. Gerçi hoş, halen daha görmüyorlar :|


    aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
Toplam Hit: 6441 Toplam Mesaj: 58
bilim evrim