Neden Linux?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Çok detaylı bilgi için okuyunuz, Türkçe dil desteğide vardır.

     

    http://www.whylinuxisbetter.net/index_tr.php


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

    gnome benim için mükemmel bi masaüstü..

    driver sorunu genelde yok (ben wine driver aramakta genelde zorlanmışımdır tak çalıştır yada bırak linux tanısın ;))

    donanımı sonuna kadar kullanması işime geliyo..

    bir usb bellek, cd, dvd, harici diske veri okuma-yazma sırasındaki hız..

    çok sayıda insanın saatlerini vererek bi sorunu çözmekten kaçınmaması..

    hemen hemenher konuda küçükte olsa bi program  bulabilme..

    izlediğim videoyu yüklenmesi biter bitmez depolayabilmem (ki bu winde de var)

    linux için yazılan virüslerin şu anda beni etkilemek için değil daha yüksekteki firma ve kuruşlar için tehdit oluşturduğunu bilmem..

    açık kaynağın bi türkiye gibi büyük bi ülkede gelişmesini istemem büyük yer tutuyo çünkü biliyorum ki eğer bi makinada lin varsa ben ona daha fazla para ödemeyeceğim..

    masaüstünde olan birşeyin ne olduğunu anında seçebilmem.. 

    bazen av sitelerinde listelere göz atıyorum usb belleğimdeki ve hddnin win kısmındaki bazı virus yazılımlarını anlık silme gibi bi şansım oluyo..

    windows hddyi kolay kontrol edebiliyorum..

    sistemi sürekli resetlemek zorunda kalmıyorum..

    kullanırken rahatım çünkü birilerinin o sırada kullandığım şeyin gelişmesi için bişeyler yaptığını biliyorum..

    php yi cnr437 sayesinde ubuntuda geliştirmeyi öğrendim daha rahat oluyorum.. aynı zamanda sistemde asp çalıştırabiliyorum winde ise apache kullanırken IIS i IIS kullanırken apacheyi durdurmak zorunda kalıyorum.. 

    sistem daha uzun çalışabiliyo win hamallığından bu sayede kurtuluyorum..

    win bilgisayarlara format atarken ubuntu cdsini takıyorum sistemi onunla ntfs şeklinde biçimlendiriyorum yanlış bölümü formatlama gibi bi şansım kalmıyo :D çünkü 3 kere bu hatayı yaptım kendi bilgisayarım değildi ve mahçup oldum.. :D

    herkese önerebilirim ki win-ubuntu veya winle herhangi bir linux sürümünü kullandığınızda eğer sistemde wine varsa driver konusunda winden daha performanslı bi makina ortaya çıkıyo neden bilmiyorum ama kullanımda ben bunu gördüm..

    kısacası kullanım ve kolaylık açısından ben ubuntuya çok alıştım aklıma geleni yazmaya çalıştım.. ama windosuneden kullanıyosunuz ne saçma bişey demem çünkü aynı şeyi onunla yapabiliyosanız bi sorun yoktur.. ben winle de linle de işlerimi halledebiliyorum.. ee bu durumda bi işletim sistemine para vermem çok mantıklı gelmiyo açıkcası.. ;)


    Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek

    kardelen442 bunu yazdı:
    -----------------------------
    windows folloş olmuş Kim kendini güvende hisedebiliyo.Lınux çıtır bi sistem . herkes merak ediyo ögrenecen ve görecen.firefox explorer tekelinden kurtardı. lınux da windowstan kurtaracak merak etme.
    -----------------------------
    rüya görüyorsun hocam =)

    yazılımcıların alayı framework de çalışıyor.yazılımcı yazar, kullanıcı kullanır.bu yüzden windows kullanıcı kaybetmez, kazanır..

    neden mi framework? çünkü kullanıcıya birbirinle destekli 23 dili kullanabilirsin diyor.aynı proje de farklı dillerle yazılım yapma olanağı sağlıyor.bir c# ile masaüstü, web, mobil vs.. projeler yaratabiliyorsun.
    hazır editlenebilir fonksiyonlar kullanıyorsun.kısacası adamlar çalışıyor...

    linux da ne oluyormuş?mac desen anlıcam.. linux dünya da %1 iken mac %10 geri kalanı ise windowsun elinde .. zaten bu yüzden güvenli sistem diyorlar :)

    eğer ileride bir rekabet söz konusu ise ki rekabet derken bu oran max. %35mac %60 windows olur...mac in ise bu kadar büyüme sebebi yine windowsun teknolojisi Silverlight ı microsoftun isteği üzerine yakından desteklediği için olur...

    dünya da linuxu sallayan yok.biz niye bu kadar yüceltiyorsak...

    ha linuxunda iyi tarafları var yok değil..
    mesela duyduğum kadarıyla(görmedim) donanımlar bilgisayar açıkken bile değiştirilebiliyormuş.böylece serverın kapatılması gerekmiyormuş.ayrıca windowsa göre çok daha uzun süre sağlam çalışabiliyormuş.az ram tüketimi vs..

    yalnız ne açıdan bakılırsa bakılsın linux normal kullanıcı için ideal bir sistem değil =)

    zaten anlamıyorum neden bütün linuxcular ileride windows ile rekabet edeceğinin hayalini kuruyor ki:)

    Türkiye'de ki hemen hemen tüm üniversiteler yazılımlarını windows üzerinde yapıyor.Bugün bi muhasebe bölümüne bile girsen okul direk benim sunucularımdan word ü exeli çek diyor :)
    Bir sertifika almaya kalksan her kursta office, mcse vs.. kurslarını görüyorsun.hangi hastaneye,fabrikaya,vergi dairesine vs.. gitsen yine windowsu görüyorsun.
    Ayrıca adamlar dünyanın en zengin şirketi...bunun yanında tüm teknolojiyi yönetiyorlar..(surface)
    Her yaptıkları 10 projenin 9unda başarılı oluyorlar..

    Yeni teknolojilerinde Windows 7 ve Silverlight 3ü gümbür gümbür getiriyorlar.Hatta çalışmalarını o kadar abarttılar ki artık yeni bir şey çıkarmayın diye yalvarır hale geldik.

    yani kısacası boşver linuxu hocam :)

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

    attackatak bunu yazdı:
    -----------------------------

    -----------------------------

    ege ünideki açık kaynak kasıntılar nerden geliyo hocam.. sen bizim hocaların ne kadar rahat maaş aldıklarını bilmiyosun galiba bi taraflarına zor geldiğinden java örettiklerini biraz hesaba katsan onları yazmazdın ;)

    dünyada linuxu sallayan olmadığını nerden biliyosun teknoloji manasında ülkemizi ele al ozaman bak ne kadar gerideyiz demi..bu kadar geride olmamıza rağmen ne kadar çok bu işi sorgulayan var.. ha bi bilgisayarı alırken kazık yemek hoşuna gidiyosa o ayrı.. salak dandik bi office yazılımı bile kdv dahil 100$ a vuruyo ee openoffice.org ms officein götünü elliyo yanlışmıyım ve bedeva :D.. crackli wini babamda kullanıyo hocam önemli olan ben bi sistemi kurduğumda mümkün olan mertebede kullanıcı bilgilerim güvende olucak linux fıs diyosun o zaman win de ext3 dosya sistemine geçsin linux kadar hızlı olabilicek mi acaba hiç sanmıyorum.. satış yapabilmek için bulunan teknolojiyi piyasaya sürmüyolar.. sen istediğin kadar şöyleler böyleler de sıkıyosa kaynak kodlarını açsınlar görelim :D ki bi ara açıyoruz diyolardı :| sonra surface diyosun mesela.. amk donanımlara linux driverı bile yazmıyolar ama iki sene sonra emin ol surface ide hoplatıcak bi proje gelir rahat ol hocam.. sen şimdi tübitakta uydu projelerinde çalışan adamların ne derece lin bildiğini bilmiyosun sadece muhasebe bölümü sana yeterli gelebilir..yanlış anlama bu sözümü olur mu..

    burda şirketler yada hükümetler arası anlaşmalar var o yani senin vergi dairesinde windows görmen bu güne kadar birinin hadi linux geliştirelim demediği için windowsa kimse kötü demez beni bu para konusu rahatsız ediyo sadece bill amca yeterince zengin olmadı mı sence?

    tekrar söylüyorum yeterince windows ve linux kullanmadan eleştiri yapmayın google da tepelerde olan bi site burası milleti bari yanlış etkilemeyelim..

    ben kullanıyorum mutluyum sen win kullanıcısın ve mutlusun o zaman sorun yok be hocam sana neden win kullanıyosun dememiş kimse biz ülke olarak bedavacıyızdır felsefemiz bu nerde beleş oraya yerleş :) neden bu konuda bu kadar inatcıyız anlamıyorum..bizim önümüze yıllardır dandini şeyleri koydular sanki birileri yerimizde sayalım diye uğraşıyo hindistanda 6 yaşında bi çocuk ms sınavını geçiyo bizde bu yaş kaç acaba merak ediyorum şuan kaçımız o kursu geçebiliceğiz çoğumuz hekırım programcıyım diye geçiniriz bence burda buna bakmak lazım.. lin sayesinde bi kaç bişey geliştirsek fena mı olurdu winle geliştirilmez demiyorum ama ünilerde pascal ve delphi öretilmeye devam edildikce pek programcılık yada bilg. müh. okumadan bu zayıf ingilizceyle bişeyler geliştirebiliceğimiz sanmıyorum.. ;)

     


    Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    hocam sana 3462180731 tane artısını sayarım, kimisi de gelir 965874 tane eksisini sayar :W

    en güzeli kendin kurup incelemen...

    şahsen benim bir sorunla karşılaşıp onu google da aratıp çözmem bile bana haz veriyor...

    ve evet linux bağımlılık yapıyor :Q

     

    ve yazılmış olan çoğu post a nonsense demeden geçemeyeceğim :W


    herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

    Yeah bunu yazdı:
    -----------------------------

    hocam sana 3462180731 tane artısını sayarım, kimisi de gelir 965874 tane eksisini sayar :W

    en güzeli kendin kurup incelemen...

    şahsen benim bir sorunla karşılaşıp onu google da aratıp çözmem bile bana haz veriyor...

    ve evet linux bağımlılık yapıyor :Q

     

    ve yazılmış olan çoğu post a nonsense demeden geçemeyeceğim :W


    -----------------------------

    heh bak işte ne güzel demiş.. kurup dene sevmezsen kaldırırsın yalnız kaldırmadan önce grup menü silineceği için onu bi araştır nasıl düzelteceğini başka bişeyi yok :D 


    Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek
    tarzan bunu yazdı:
    -----------------------------

    attackatak bunu yazdı:
    -----------------------------

    -----------------------------

    ege ünideki açık kaynak kasıntılar nerden geliyo hocam.. sen bizim hocaların ne kadar rahat maaş aldıklarını bilmiyosun galiba bi taraflarına zor geldiğinden java örettiklerini biraz hesaba katsan onları yazmazdın ;)

    dünyada linuxu sallayan olmadığını nerden biliyosun teknoloji manasında ülkemizi ele al ozaman bak ne kadar gerideyiz demi..bu kadar geride olmamıza rağmen ne kadar çok bu işi sorgulayan var.. ha bi bilgisayarı alırken kazık yemek hoşuna gidiyosa o ayrı.. salak dandik bi office yazılımı bile kdv dahil 100$ a vuruyo ee openoffice.org ms officein götünü elliyo yanlışmıyım ve bedeva :D.. crackli wini babamda kullanıyo hocam önemli olan ben bi sistemi kurduğumda mümkün olan mertebede kullanıcı bilgilerim güvende olucak linux fıs diyosun o zaman win de ext3 dosya sistemine geçsin linux kadar hızlı olabilicek mi acaba hiç sanmıyorum.. satış yapabilmek için bulunan teknolojiyi piyasaya sürmüyolar.. sen istediğin kadar şöyleler böyleler de sıkıyosa kaynak kodlarını açsınlar görelim :D ki bi ara açıyoruz diyolardı :| sonra surface diyosun mesela.. amk donanımlara linux driverı bile yazmıyolar ama iki sene sonra emin ol surface ide hoplatıcak bi proje gelir rahat ol hocam.. sen şimdi tübitakta uydu projelerinde çalışan adamların ne derece lin bildiğini bilmiyosun sadece muhasebe bölümü sana yeterli gelebilir..yanlış anlama bu sözümü olur mu..

    burda şirketler yada hükümetler arası anlaşmalar var o yani senin vergi dairesinde windows görmen bu güne kadar birinin hadi linux geliştirelim demediği için windowsa kimse kötü demez beni bu para konusu rahatsız ediyo sadece bill amca yeterince zengin olmadı mı sence?

    tekrar söylüyorum yeterince windows ve linux kullanmadan eleştiri yapmayın google da tepelerde olan bi site burası milleti bari yanlış etkilemeyelim..

    ben kullanıyorum mutluyum sen win kullanıcısın ve mutlusun o zaman sorun yok be hocam sana neden win kullanıyosun dememiş kimse biz ülke olarak bedavacıyızdır felsefemiz bu nerde beleş oraya yerleş :) neden bu konuda bu kadar inatcıyız anlamıyorum..bizim önümüze yıllardır dandini şeyleri koydular sanki birileri yerimizde sayalım diye uğraşıyo hindistanda 6 yaşında bi çocuk ms sınavını geçiyo bizde bu yaş kaç acaba merak ediyorum şuan kaçımız o kursu geçebiliceğiz çoğumuz hekırım programcıyım diye geçiniriz bence burda buna bakmak lazım.. lin sayesinde bi kaç bişey geliştirsek fena mı olurdu winle geliştirilmez demiyorum ama ünilerde pascal ve delphi öretilmeye devam edildikce pek programcılık yada bilg. müh. okumadan bu zayıf ingilizceyle bişeyler geliştirebiliceğimiz sanmıyorum.. ;)

     


    -----------------------------

    boktan office diyorsun ve openoffice ile karşılaştırıyorsun.o kötülediğin office yazılımında ki algoritmalar hangi yazılımda var? Türkçe gibi zor bir dilde kelimenin gidişine göre düzeltmeler vs.. en azından o kadar garantili olarak...office o parayı sonuna kadar hak ediyor.

    dünya da ki linux kullanıcılarından 10 kat fazla mac kullanıcısı var diyorum.linux mu geçecek windowsu?bunu görebilmek için uzun süre linux kullanmaya gerek yok :| kimlerin salladığını da zaten sayılar veriyor...

    windows açsın kodlarını diyorsun.windows un kaynak kodlarını görmeye neden ihtiyaç duyuyorsun?varsın alsınlar benim bilgilerimi salla..bi taraflarına mı sokacaklar benim bilgilerimi..ayrıca yavaş yavaş geçiyorlar hocam.Silverlight da bunun bir örneği..Ha microsoft dan illa ki açık kaynak bi işletim sistemi bekliyorsan c# benzeri bir dil ile yazılmış bi sistemleri zaten var...

    Türkiye'nin neden windows kullandığına gelince microsoftun elinde Visual Studio gibi bir dev oldukça bu değişmez hocam. her geçen gün yazılım firmaları çoğalıyor ülkemizde.. töre haline geldi..ayrıca adamlar tek alanda değil her alanda saldırıyorlar.mobil de bile kafa tutuyorlar.örneğin masaüstü,web veya mobilden birini kullanacaksın.bunların herhangi birinde bile iyi olmaları demek o makinada windowsu kullandırtmaları demek...adamların temeli sağlam.Java da Visual Studio gibi bi + olsa işte o zaman windows kullanan sayısı azalır..yalnız o zaman da linux a değil mac e bi yönelme olur..

    aldıkları paraya gelince... bence onu da sonuna kadar hak ediyorlar.çünkü adamlar cidden çalışıyor.bi sorunun olduğunda yolla feedback i anında cevaplıyorlar.gerekirse yama çıkartıyorlar.teknolojiyi takip ediyorlar...

    bu arada bi konu da anlaşalım.askeriye ve bilimsel araştırmalar için kullanılan bilgisayarlarda windows olması zaten doğru değil.yani doğaldır linux kullanmaları.microsoftun sözleşmesinde "eğer biz dilersek sisteminizi kapatırız" tarzı yazılar var.kalkıpta bu yazılardan sonra herhangi bir askeri kurum windows kullanıyorsa vay halimize...

    benim bahsettiğim alanlar iş ve kullanıcı alanları.bu alanların da ülkemizde %99unu dünyanın da %89 unu zaten ellerinde tutuyorlar :) ve emin ol tutacaklar...hatta ve hatta idda ediyorum önümüzde ki 7-8 senenin yazılımlarını şimdiden yapmışlardır..
    adamlar çalışıyorlar ki bu kadar para kaldırıyorlar...ve de hak ediyorlar...yoksa dünyayı tekelleştirmek kolay değil...

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    office falan demeyin lan alın size; http://www.google.com.tr/search?q=emacs&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=com.ubuntu:tr-TR:unofficial&client=firefox-a  :P =))

    illa sidik yarıştıracaksınız hea :W

    open source firmaları aptal göremiyorlar ms in yükselişini hatta değil mi :W

    ulan ayrı kulvarlara dalmayın :W

    ama insanlar bilinçlendikçe ms ten uzaklaşacak :Q

    mına koduklarım :Z

    =)


    herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Conquer
    Conquer's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2008
    Erkek

    ben windows ile basladim bilgisayar ögrenmeye,8 yil önce :)

     en cok kullanmak istedigim sistem ise linux dur!

     gecen bi ara pardusu kurdum ve hakkaten,süper bi sistem.

    windows dan aniden cikip linuxa girmek zor ama eglenceli,güzel yani.

    ama ne yaptiysam,modemi gösteremedim :D

    hayret 


    Hiçbir gerçek,bir şizofrenin yalanıyla başa çıkamaz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Neden Linux sorusu yanlis bir sorudur.

    Soruyu her zaman nasil tarafindan sorun.Boylelikle Microsoft ailesine sirt donmezsiniz , bilisim dunyasinda fanatizm iyi degildir.Linux ogrenmek avantajdir ve Windows ailesi isletim sistemlerini bilmekte avantajdir.Kendinize yeni bir arti eklemek istiyorsaniz sormaniz gereken sorun "Nasil linux ogrenebilirim" veya " Nasil windows ailesi isletm sistemlerini ogrenebilirim" olmalidir.Onun disinda linux daha iyi , windows daha iyi diye diye tartismaya devam ederseniz , rakipleriniz size 10 kat fark atar...

    Konpicyus bir gun ogrencisini yanina cagirir , konpicyusun elinde 2tane elma vardir , birisini ogrencisine verir ve devam eder konusmaya.Sende 1elma var bende 1 elma var.Sen bana 1 elma versen , bende sana 1elma versem , ne olur ?....Yine sende 1elma bende1 elma olur ,der konpicyus...Ve devam eder , sende 1bilgi , bende 1bilgi , ben sana 1bilgi verdim , sende bana 1 bilgi verdin , ne olur? ...Sende 2bilgi , bende 2bilgi , der konpicyus.


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 12084 Toplam Mesaj: 77