folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Neden Yaşıyoruz? (Felsefemptrak)

Neden Yaşıyoruz? (Felsefemptrak)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    VisualBoy bunu yazdı:
    -----------------------------

MaxDreameR bunu yazdı:
    tmm da sonucda sen şuan iradeni kullanarak herşeyi yapıosun istemessen yapmassın tmm bunlarında sonucları belli olabilir

ama sen kendin görüosun işte neden yaptını nasıl oldunuda goruosun dier türlü direk bi sonucla

karsılassan memnun kalmassın ben kendi irademle olsaydm yapm

azdm diebilirsin..  başka bisürü dencek şey wardırda ilk bu aklıma geldi bu saatte...

iradeni kullanıyosun tamamda Allah irade ni hangi yönde kullanacağını zaten bilmekte.

benim hakkım cehennem yada cennet meselesine gelince: Allahın bizi direk cehenneme yoladıgını düşünelim; 

peki neden? onca şeyi, cehennemi yaratan Allah ın gücünü görmüşsek kanıt istemeye ne gerk var?

Allah herşeyi bildiği için seni bu dünyaya yollamıyor ve direk cennet-cehennem ikisinden birine yani hakettiğine yolluyor..
    Diyelim ki cehennemi hakketiğin için oraya gittin..İtiraz etmeyecek misin.?! Adaletsizlikten şikayet etmiyecek misin.?! Benim yerim cennet'ti demeyecek misin.?Bu dünyada yaşayarak nereyi hakkettiğini kendinde görüyorsun işte..

abi sanırım senin cevabın bu yazdığımda..cevabı bu yazıda derken benim görüşüm bu inanmak inanmamak senin elinde ama demişsin ya"cehennemi yaratan Allah'ın gücünü görmüşsek kanıt istemeye ne gerek var" diye..
    abi bu Allah'ın gücünü kanıtlanması için olan birşey değil ki.. Allah'ın adaletini kanıtlaması için olan birşey.. Cennet'e ya da Cehennem'e direkt gitsen bu seferde " ben burayı haketmiyordum ki " diyecek insanoğlu..

Bence olay bu.. Benim aklım buna basıyo :D

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Tanrı dediğin şey bir insan değil ki. Bilmekte, düşünmekte gibi sözcükler çok saçma. Tanrı canlı bir yaratık değildir.  O herşeydir. Tanrı herşeyi temsil eder. Dolayısıyla senin geleceğin ve geçmişin de bu herşeyin içindedir. Herşey o dur. Sen de o herşeyin bir parçasısın.

Benim inancım böyle. Biliyorsa yaşamanın ne anlamı var meselesinde ise şöyle düşünebiliriz sanırım : Bir kağıda çizimler yapıldığını farzedin. Ve senin hafızan çok güçlü olsun, aynı zamanda zeki biri de ol. O kağıda çizilebilecek bütün olasılıkları çizdiğini ve bunların hepsini hatırladığını düşün. Başka biri kağıda çizmeye başlarken o olasılığı sen daha önce yaptığından dolayı sonunda ne çizeceğini mutlaka bileceksin. Tabi başta söylediğim gibi olayı tanrıyla bağdaştırırken hafıza , zeka , bilme gibi eylemler saçma olur.

Zimbabwe
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    ganimet bunu yazdı:
    morportakal bunu yazdı:

Dünyaya gelmek bizlerin seçimi değildi.

Bir amacımızda yok. Eskisi gibi savaşlarda olmaz artık. Tarihede damgamızıda vuramayız.

Okul iş aile üçlüsü ile birlikte modern yaşamda mücadele veriyoruz. Ve böyle bir hayatta uyuşturucu, sigara, sex, alkol insanların yaşadıkları tek gercek "macera" ve bunları macera yapanda -bana göre- kurallardır (herneyse konu sapmasın).

Ben ölümden sonra yaşamın varlıgına inanmıyorum. Belkide insanların tek tesellisi budur.

Eger hayat bir sınavsa ben bu sınava çalışmadım ^^

aga dediğini görmedim sayıyorum öldükten sonra tekrar dirileceğiz madem yüce kuranı kerim gönderildi bize otur oku bence kaç kez bize döndürüleceksiniz yazıyor

olmuyo böyle ateistler düşünür bu şekilde biz şükür müslümanız değilmi (gerçi var bazıları ama tanımıyorum)

olmuyor böyle ateistler düşünce derken bu forumda herkezin düşüncesinin özgür olduğunu bilyorsun dimi hocam.

dipçik nok: kuran ve incilin mealinn büyük bir kısmını oturup okumuş biri olarak bende inanmıyorum ölümden sonrasına.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

sagopa: kardeş soylediklerin mantıklı geliyor, harbiden

şuan kendimi gerçekten bi boşlukta hissediyorum; yani annem babam Müslüman oldugu için değilde

mantıklı bi sebebi oldugu için bu din e mensup olmam gerektiğini düşünüyorum.

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delidervis
    delidervis's avatar
    Erkek
    düşün..

metorolojide hava tahminleri yazılırken bakılıyor batıdan yağmur bulutları gelmekte.. ve o görevli yağmur bulutları geldiği için hemen yazıyor ; yağmur geliyor diye.. o yağmur bulutları o kağıda yazdığı içinmi geliyor yoksa yağmur bulutları geldiği içinmi kağıda yazılıyor ? takdir-i ilahi vardır hocam.. kalü belada ruhlar Allah sorduğunda " ben sizin Rabbiniz değilmiyim " diye tüm ruhlar " evet bela rabbimizsin " dediler.. işte Allah bedenleri acaba bu kalü belada verdikleri söze uyacaklarmı yoksa uymayacaklarmı diye gönderdi bizleri..cennete veya cehenneme gideceğimizi biliyor ama acaba nasıl amel işleyecez ve cennetin veya cehennemin hangi katına gidecez ameli sevabı daha fazla olan daha yüksek bi kata gider veya günahı daha fazla olan daha alçak bi kata düşer.. bu saatlerde harbi yazılmıo..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    VisualBoy bunu yazdı:

sagopa: kardeş soylediklerin mantıklı geliyor, harbiden

şuan kendimi gerçekten bi boşlukta hissediyorum; yani annem babam Müslüman oldugu için değilde

abi zaten sırf annen-baban müslüman diye müslüman'ım diyemezsin ki..böyle boşlukta olduğun zaman felan otur düşün bence..Gerçi insanoğlunun zekası yetmez,düşündükçe kafan karışır ama mesela Kuran-ı Kerim oku..Ama en iyi gelecek olan nedir biliyor musun? Gerçekten din konularında tarafsız ve  gerçekten bilgi sahibi bir insan varsa etrafında onunla sohbet et..

Sana yazdığım bu cevap benim kafamdan çıkmış birşey değil.. Lise dönemimde bende çok düşünürdüm niye yaşıyoruz,madem herşey biliniyor neden dünyadayız diye,"bin bilsende bir bilene danış" misali danıştığım kişinin sözleriydi bunlar ve üzerine biraz kafa yorunca gerçekten benimsenilebiliyor..

Bizim bu "neden dünyadayız" "önemli olan içten inanmaktır,namazım eksik olsada olur" tarzı söylemlerimiz aslında kendimizden,sorumluluklarımızdan kaçış yollarıdır..Bir nevi avunmadır bunlar.. 
    burda var mı bilmiyorum ama  tabi birde sırf farklılık olsun,kızlara artistlik olsun diye "inanmıyorum" diyebilenlerde mevcut :D

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    falca
    falca's avatar
    Erkek
    Kaderini yaşamazsın,yaşadığın kaderindir.Bu farkı anlarsan oalyı çözersin.

Was here...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    VisualBoy bunu yazdı:

sagopa: kardeş soylediklerin mantıklı geliyor, harbiden

şuan kendimi gerçekten bi boşlukta hissediyorum; yani annem babam Müslüman oldugu için değilde

hocam illa dinin olacak diye bir kural bir kaide yok.Beni ilk soğutanlar din dersi adı altında müslümanlık dersi verip diğer dinleri kötüleyenlerdir diğer dinleri tnaımadık.İçlerinde en mantıklısı evet kuran ama ben fazla inanmıyorum.

Çevrendekiler, annen baban en yakın arkadaşın müslüman olabilir hristiyan olabilir bu senin birşey olcağın anlamına gelmiyor ki.Şunu unutma ki bir yaratıcı vardır.Fakat madem herşeyi biliyor görüyor herşeye yonetme gibi bir kabiliyeti var neden kitap yollayıp insanları yonetsin madem insanların iradesi var?

Görüşlere fikirlere saygılı olunduğu sürece sorun yoktur.İster dinsiz ol ister kafana yatan dini seç.Diğer dünya varsa dersin benim kafama böyle yattı çünkü şu şu şu nedenlerden.Hristiyan oldum, dinsiz oldum.

Şunu unutma ki denen herşeyi sorgusuz sualsiz kabul etmek robotlara emir vermek gibidir.Şunu unutma ki kuran yanlış din ise yada din diye bir şey olmayıp diğer dünya var şu sorular karşısında nasıl cevap verecek sorgusuz sualsiz kabul edenler;

Size akıl verdik mantık verdir.Seçme özgürlüğü verdik.Siz size söylenen herşeyi gösterilen ehrşeyi sorgusuz sualsiz kabul ettiniz aklınızı kullanmadınız kendinizi bilmiyorsunuz.

Ne oalcak bu durumda ne dene bilecek benim aklıma müslümanlık yattı denilemez çünkü diğer dinler bilinmiyor yada bu olay sorgulanmadı.

Dinsizlik yada başka birşey ayıp değildir.Görüş biçimidir fikirdir herkez kendine eder.Bu yüzden önemli olan fikirlere saygıdır. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delidervis
    delidervis's avatar
    Erkek
    birgün çok büyük bi alim bir köye ziyarete gitmiş.. herkese haber vermişler toplanmışlar meclisinde.. yalnız bi nene gitmemiş o meclise. alimin talebelerinden bir kaçı gitmiş neneyi çağırmaya.nene sormuş :
    - kimdir bu alim ?
    - Allah'ın varlığına 70 tane delil gösteren büyük bi alim. demiş talebeler
    -Allah'ın varlığından şüphe etmese ona delil aramazdı. demiş nene
    talebeler alimin yanına gidip anlatmıslar bu diyaloğu Alim:
    -işte Allah katında en makbul görülen iman budur.. sormadan şüphe etmeden direk iman !!

bu arada
    "Alimler benim varislerimdir" Hz.muhammed (s.a.v.)
    "Benim ümmetimin velileri israilin peygamberleri gibidir" Hz.muhammed (s.a.v.)

Alimlerin önemini belirtmek için yazdım..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delidervis
    delidervis's avatar
    Erkek
    zumsuz 14 senedir din dersi görüyorum bi kere olsun öteki dinlerin kötülendiğini görmedim öteki dinlerin özünün temelinin anlatıldığını gördüm.. ya da ben yalancıyım olurum şimdi.. :)
Toplam Hit: 6308 Toplam Mesaj: 40