Neden Yerçekimi ?
-
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------
İnsanların uçması çok kötü hayali bile kötü
-----------------------------lan bu kadar güzel ne var
-
konpicyus bunu yazdı:
türkiyede bir yerde yerçekimi kanunu tersine işliyordu gazetede görmüştüm. turistler falan gidip bakıyolarmş yokuş yukarı araba boşta çıkıyormş acayip bişi araştırmk lazım
öyle bir yer var evet ama yerçekimiyle ilgili değil bu. o yokuşta manyetik alan var. mıknatıs gibi çekiyor metali. -
NowalgiN bunu yazdı:
-----------------------------konpicyus bunu yazdı:
türkiyede bir yerde yerçekimi kanunu tersine işliyordu gazetede görmüştüm. turistler falan gidip bakıyolarmş yokuş yukarı araba boşta çıkıyormş acayip bişi araştırmk lazım
öyle bir yer var evet ama yerçekimiyle ilgili değil bu. o yokuşta manyetik alan var. mıknatıs gibi çekiyor metali.
-----------------------------Karabükde bu yer :|
-
NowalgiN bunu yazdı:
-----------------------------konpicyus bunu yazdı:
öyle bir yer var evet ama yerçekimiyle ilgili değil bu. o yokuşta manyetik alan var. mıknatıs gibi çekiyor metali.
-----------------------------ben göz yanılması diye hatırlıyorum, aslında yokuş değil, iniş. fakat bakınca yokuş gibi görünüyor diye hatırlıyorum, öyle yerler çok var, bizim burda da vardı, küçükken bisikletle gidip artislik yapıyorduk ;)
-
NowalgiN bunu yazdı:
-----------------------------Merkezkaç kuvveti
ayın dünya üzerindeki yörüngesini dünyanın yerçekimi belirliyor. Eğer dediğin gibi gök itimi diye birşey olsaydı zannımca hem dünya hem de ay birbirini çekmez ve iterdi. O zaman da ne yörünge olurdu ne de hareket.
Ya doğru söylüysun ama merkezkaç dairesel hareket yapan cisimlerin dairesel hareket yapılan bölgeden kurtulma isteği değilmiydi? -
NowalgiN bunu yazdı:
----------------------------Hocam merkezkaç değil merkezcil ivme yada kuvvettir onun ismi. Bu bizdeki genel bir yanılgı zira merkezinden kaçıran bir kuvvet yoktur. Merkezine çeken bir kuvvet vardır
-
gkhn759 bunu yazdı:
-----------------------------Hocam merkezkaç değil merkezcil ivme yada kuvvettir onun ismi. Bu bizdeki genel bir yanılgı zira merkezinden kaçıran bir kuvvet yoktur. Merkezine çeken bir kuvvet vardır
-----------------------------evet söylemek istediğim buydu aslında. ama gezegenlerin hareketi merkezkaç ile yerçekiminin dengelenmesi hali değilmidir? bu yüzden merkezkaç kuvveti diye yazdım.
-
NowalgiN bunu yazdı:
gkhn759 bunu yazdı:
-----------------------------evet söylemek istediğim buydu aslında. ama gezegenlerin hareketi merkezkaç ile yerçekiminin dengelenmesi hali değilmidir? bu yüzden merkezkaç kuvveti diye yazdım.
-----------------------------3 yıl once okulda ben de merkezkaç deyince profesorun bana yaptıgı çıkısı sana yaptım, yani kasti kişisel değil. Ayrıca merkezkaç dediğin merkezcil kuvvet zaten yerçekimidir. Onu dengeleyen de Newton un etki - tepki kuralı.
-
F=-m.a dır arkadaşlar
Araba kalkışta /( hızlanırken ) bizi koltuğa yapıştırır..
Hızlanan bir cisim olarak vücudumuz geriye doğru ( ivme vektörünün tersi yönünde ) bir kuvvet hisseder...
Dönen cismin ivmesi de merkeze doğru hissttiği kuvvet merkezin dışına doğrudur...
Gök diye bir şey olmadığı ( ya da her yer gök / uzay / ) olduğu için gök itimi de yoktur.. -
Evrendeki herşey doner cunku atomlardan olusurlar protonlar notronlar cekırdek trafında donerler ve dunyada bu yer cekımını saglayan tas toprak yanı yer dır. bence soru nden hersey doner demk daha mantıklı oda hr cısmın bır enerjısı wardır bu enerjı bıttıgı anda hrsey durur ve cekme artık son bulur ıyıce ıcıne yumulur hrsey icine ve yok olur sonra karadelık beyaz delık ler ortaya cıkar