Nescafe 3Ü 1 Arada Ve Şeker
-
Diabet yapacaklarini bilirsen çok ekstrem bir durum olmadıkça kötü değildir.
Şekerhastaliği öncesi ve sonrasi diye ayırmak gerekir.
Öncesi şudur. Ailende diabetli varmı? Yada yakin akrabalarda....Bu işin genetik kismıdır. Var ise daha risk grubundasın demektir. Yani olmayana göre daha çok olma durumun var.
İkincisi senin bu hastaliğa yatkinliğin olacak durumun var mı? Bel çevresinin yağlı olmasi, dengesiz beslenme ve
Anladığım kadarıyla bilgisayar başındasın devamlı. Bu da harekesiz yaşam demektir.
Yine işteki stress! çok kimse tinmaz ama bütün hastaliklarda ciddi problemdir.
Bunlarin hepsi risk oluşturuyor. Sen eğer şeker olmayım dersen riskleri azaltacaksın.
Ne gibi ? spora yazıl. Yüzme tavsiye ederim. ( Tipini hastaliğini bilmiyorum ona uygun spor aktivitesi lazim tabi )
Beslenmeni dişaridan yağlı fast food almada salata çorba tarzi yemeye bak. Bizim ülkede komik geliyor insanlara ama sefer tasıyla kendin bile getirebilirsin. Yada bir ev hanımıyla anlaşmiş büroya ev yemeği isteyen calişanlar vardi. Bu da mantikli.
Genetik için birsey yapamazsin ama hastanede bir check up yaptirabilirsin. Yorumda Arkadaş şeker yüklemesi önermiş??? ben tam tersi kesinlikle önermiyorum. İş ciddiye binmeden öyle birşey çok zararlı. Var olduğunu düşünüp ama testlerde çıkmayinca yapiliyor.
Aç karnina sağlik ocağina gidip kolestrol, glukoz, gibi rutin bir test istersin bakarlar. Belirli araliklarla git. Tok katnina da git 2 saat sonra. Doktor anlatir zaten. Baktin testlerde sapma var . Hastaneye gidersin..
Gelelim 3 ü bir arada ya :) iş arkadasim delisiydi. Yani her türlü piyasadaki içeceği denemistir. Beni de alistirmisti. Bunlarin hepsi guzelde olsa organik değil ve sadece sekervicin değil genel olarak aşırı tüketimi iyi olmaz. Ama illa duramam içeceğim dersen yukaridaki dediklerimi yaparsin.
Arada alternatif zararsiz icecekler icersin visne suyu, limonata , ayran..
Ve gelelim göze vurma kismi ? Bu da insanin bünyesiyle alakali. Bir hastaliğin nereye vuracağı mevzusu suna benziyor " sigorta atmasi " mantigina.
Elektrik devresi illa atacaksa en zayif noktadan atar. İnsan vücudunda eger bir hasar olacaksa bu en zayif noktada oluyor. Gözlerini dinlendirmen sagligini koruman riski azaltacaktir.
-
GusFring bunu yazdı
Kahve ekipmanı ve çekirdek alışverişi için site tavsiye edecek olan var mı?
kronotrop.com.tr'yi tavsiye ederim dogru bir demleme ile şarap gibi kahve icersiniz. kahve cekirdekleri taze ve single origin oldugu icin yetistigi bolgenin toprak ozelliklerini, ciceklerini tadabiliyorsunuz. starbucks gibi bayat kahve satan yerlerde bunu goremezsiniz. probadorcolectiva.com 'da iyidir bu arada.
-
Kahve içmek isteyenler filtre kahve makinesi alsın, filtre kahve içsin.
3 ü 1 aradalar kahve değil, french press - moka pot falan uğraşılacak iş değil. Günde 2 defa kahve içsen 1 ay sonra hiç uğraşmak istemiyorsun.
En temizi filtre kahve. İsterseniz taze kahve alıp kendinizi öğütebilirsiniz ama jacobs monarch ile bile on numara oluyor.
Hazırlama 20 saniye sürüyor, 1-2 saat boyunca da elinizin altında sıcak kahve oluyor.
Bir defa makineye 150-200 lira vereceksiniz.
Kağıt filtreler 6-7 lira 80-100 tanesi.
Jacobs monarch internette 25-26 lira yarım kilosu.
-
izzmarit bunu yazdıFlorenzi bunu yazdı
Bende de senelerdir Cola Light aliskanligi var. Ne Zero ne de normalini icebiliyorum. Ancak Light icinde metabolizma onu seker olarak algiliyomus diyolar. Ne kadar dogru ki?
Dogru (: tatli algina gore kan sekerin dusuyor/yukseliyor, istahin degisiyor: https://www.cambridge.org/core/journals/british-journal-of-nutrition/article/blood-glucose-and-meal-patterns-in-time-blinded-males-after-aspartame-carbohydrate-and-fat-consumption-in-relation-to-sweetness-perception/E65F22E77F5C8E29AE19F85FCFE5A1DB
Tesekkürler link icin. Bugün karar verdim artik kolayi sadece haftasonlari icicem. Ayrica son 1 aydir sekersiz Rooibos cayi iciyorum. Inanilmaz lezzetli. Diger tüm cay cesitlerini tamamen biraktim. Bulundugun sehirde bulursan muhakkak ic. Herkese de öneriyorum.
https://www.cnnturk.com/ajanda/rooibos-cayi-faydalari-ve-yan-etkileri
PhYtOn bunu yazdıFlorenzi bunu yazdıPhYtOn bunu yazdıFlorenzi bunu yazdıBende de senelerdir Cola Light aliskanligi var. Ne Zero ne de normalini icebiliyorum. Ancak Light icinde metabolizma onu seker olarak algiliyomus diyolar. Ne kadar dogru ki?
Hocam aspartam var zero ve light kolada, kısacası sıfır kalori kısmına çok takılmanızı önermem, illa içecekseniz de günde 200 - 250 ml önerim. "Aspartam, çay şekerinden 180 kat daha tatlıdır."
Phyton haftalik ictigim kolayi gune vursam herhalde 400 ml tekavul eder :( Muhakkak azaltmam lazim.
Hocam valla ben de küçük yaşlarda günde 2-2.5 lt bitiriyordum, uzun senelerdir de içmiyorum, arada bir yemekle beraber zero içersem içiyorum ama emin ol o kadar süre sonra bile içtiğimde kendimi sınırlamasam devamı gelecekmiş gibi hissettiriyor, Bu nedenle tavsiyem, birden kopmayı dene en azından 2-3 hafta hiç ağzına sürmemeye çalış, her istediğinde bu isteğini su içerek baskılamaya çalış.
Zannetmiyorum bir anda birakabilecegimi :( Yavas yavas yapicam. Dedigim gibi önce haftasonlari olarak sinirlicam. Ama sagol yine de önerin icin.
-
Florenzi bunu yazdıizzmarit bunu yazdıFlorenzi bunu yazdı
Bende de senelerdir Cola Light aliskanligi var. Ne Zero ne de normalini icebiliyorum. Ancak Light icinde metabolizma onu seker olarak algiliyomus diyolar. Ne kadar dogru ki?
Dogru (: tatli algina gore kan sekerin dusuyor/yukseliyor, istahin degisiyor: https://www.cambridge.org/core/journals/british-journal-of-nutrition/article/blood-glucose-and-meal-patterns-in-time-blinded-males-after-aspartame-carbohydrate-and-fat-consumption-in-relation-to-sweetness-perception/E65F22E77F5C8E29AE19F85FCFE5A1DB
Tesekkürler link icin. Bugün karar verdim artik kolayi sadece haftasonlari icicem. Ayrica son 1 aydir sekersiz Rooibos cayi iciyorum. Inanilmaz lezzetli. Diger tüm cay cesitlerini tamamen biraktim. Bulundugun sehirde bulursan muhakkak ic. Herkese de öneriyorum.
https://www.cnnturk.com/ajanda/rooibos-cayi-faydalari-ve-yan-etkileri
Pek cay insani degilim ama denk gelirsem tadina bakayim ((:
-
Nescafe midemi bulandırıyor,içenlere de hayret ediyorum.
Şekerin zararları saymakla bitmez,insanı yavaş öldüren bir zehir.Canan Karatay'dan alıntı Şekerin faydaları :)
• Canlı organizmalardaki birçok sistemin fizyolojik çalışmasında bozulmaya neden olur.
• Vücudun mineral dengesini bozar.
• Krom eksikliğine neden olur.
• Bakır eksikliğine neden olur.
• Kalsiyum ve magnezyum emilimini bozar.
• Kanda E vitamininin miktarını azaltır.
• Kanda büyüme hormonu düzeyini azaltır.
• Protein emilimini engeller.
• Protein yapısına zarar verir.
• Proteinlerin vücuttaki rolünde kalıcı değişikliklere yol açar.
• Dokuların esnekliğini ve işlevini bozar.
• Enzimlerin fonksiyonlarını bozar.
• DNA yapısında zarara yol açar.
• Alkol gibi zehirleyicidir.
• Bağımlılık yapıcı bir maddedir.
• Alkolizme de neden olabilir.
• Vücut bağışıklık sistemini yıkar ve zayıflatır.
• Vücutta serbest oksijen radikallerin artmasına ve oksidatif strese neden olur. Serbest oksijen radikalleri, bütün dejeneratif hastalıkların, kanser ve yaşlanmanın temel nedenidir.
• Viral ve bakteriyel her türlü enfeksiyon hastalığına karşı korunmayı zayıflatır.
• Yaraların ve hastalıkların iyileşmesini geciktirir.
• Beyinde delta, alfa ve tetra dalgalarını bozar.
• Depresyona neden olur.
• Baş ağrısı ve migrene neden olur.
• Dikkatsizliğe neden olur.
• Şeker ve tatlı alımı azaltıldığında duygusal kararlılık artar.
• Görmeyi bozar ve körlük yapar.
• Miyop hastalığına (uzağı görememe) neden olur.
• Gözlerde katarakta neden olur.
• Tükürük asiditesini artırarak diş çürümelerine neden olur.
• Diş ve diş eti hastalıklarına neden olur.
• Besin alerjisine neden olur.
• Derimizdeki kollajen yapısını bozar ve ciltte kırışıklıklara neden olu
• Erken yaşlanmaya sebep olur.
• Gebelikte kan zehirlenmesine neden olur.
• Yeni doğanda dehidratasyona yani bedenin fazla miktarda sıvı kaybetmesine neden olur.
• Çocuklarda hiperaktivite, anksiyete, konsantrasyon bozukluğu ve zayıflığına neden olur.
• Çocuklarda adrenalin seviyesinin ani artışlarına sebep olur.
• Çocuklarda egzamaya neden olur.
• Çocuklarda uyuşukluğa ve aktivite azalmasına neden olur.
• Okul çağındaki çocuklarda başarısızlık nedenidir.
• Çocuk felci riskini arttırır.
• Kadınlarda premenstürel sendromu (adet dönemi öncesi yaşanan sıkıntılar) daha kötü hale getirir.
• Erkeklerde estrodiol (doğal oluşan östrojenin en kuvvetli formu) seviyesini arttırır.
• Vücutta hormonal dengesizliğe neden olur. Bazı hormonlar az çalışırken, bazı hormonlar aşırı çalışır.
• İnsülin ve leptin direncini başlatır ve giderek artırır.
• Şeker ve tatlı tüketiminin ardından kan şekeri, kompleks karbonhidrat olan nişastadan, 2 - 5 kat daha fazla yağa dönüşür.
• Vücutta su tutulmasını arttırır.
• Yüksek yoğunluklu lipoprotein olan HDL’yi düşürür ve dejeneratif hastalıkların başlangıcı olan kan trigliseritlerini yükseltir
Kilo alma, şişmanlık ve obeziteye neden olur.
• Sindirilememiş kompleks karbonhidratlar nedeni ile oral glukoz tolerans testinde glukoz seviyesinin yüksek çıkmasına neden olur.
• Açlık şekerini yükseltir.
• Hipoglisemiye (kan şekeri düşmesi) neden olur.
• Diyabete (şeker hastalığına) neden olur.
• Obez hastalarda yüksek kan basıncına neden olur.
• Kalp, damar ve felç hastalıklarına neden olur.
• Sistolik kan basıncını arttırır.
• Kanın pıhtılaşmasını artırır ve damarların tıkanmasına neden olur.
• Aterosikleroz denilen damar sertliğine neden olur.
• Astıma neden olur.
• Akciğerlerde amfizeme neden olur.
• Karaciğer büyümesi ve yağlanmasının nedenidir.
• Safra taşına neden olur.
• Böbreği büyütür ve patolojik değişikliklerine neden olur.
• Böbrek taşlarına sebep olur
• Böbrek üstü bezlerin fonksiyonlarını yavaşlatır.
• İdrar elektrolit dengesini bozar.
• Sindirim siteminin asiditesini artırır.
• Hazımsızlığa neden olur.
• Gastrik ve duodenal ülseri bulunan hastalarda tekrarlama sıklığında neden olur.
• Fosfataz adlı enzimi bağlar ve yok eder. Böylece sindirim işlemi zorlaşır.
• Besinlerin gastrointestinal sistemde ilerlemesini yavaşlatır, bağırsak hareketlerinin 1 numaralı düşmanıdır. Kabızlık yapar.
• Kronik bağırsak hastalıklarından ‘crohn hastalığı’ ve ‘ülseratif kolit’ riskini artırır.
• Bağırsaklarda pamukçuk hastalığının nedeni olan ‘candida albicans’ın (mantar) kontrol edilemeyen üremesine neden olur.
• Dışkıdaki safranın ve kalın bağırsakta bulunan bakteriyel enzimlerin konsantrasyonunu artırır.
• Apandisit gibi tehlikeli bağırsak iltihaplanmasına neden olur.
• Hemoroit dediğimiz, basur hastalığına neden olur.
• Bacaklardaki varislere neden olur.
• Eklem ve tendonları hassaslaştırır.
• Kronik artrit hastalıklarına (eklem hastalıkları) neden olur.
• Gut hastalığına yakalanma riskini arttırır
• Kemik erimesini (osteoporoz) başlatır.
• Mültipl skleroz hastalığına neden olur. Epileptik nöbetlere neden olur
• Alzheimer hastalığına neden olur.
• Parkinson hastalığı olan kişilerde şeker tüketiminin fazla olduğu görülmüştür.
• Her türlü kanser hücresini besler. Safra yolu kanserine yol açabilir.
• Mide kanseri riskini arttırır.
• Pankreasın yağlanmasına ve kanserine neden olur.
• Meme, yumurtalık, prostat ve kalın bağırsak kanserine neden olur.
• Şeker, şekerli tatlılar, meyve şekeri (sükroz), şurup ve pekmezlerin tüketilmesi akciğer kanseri için de ciddi risk faktörü oluşturur
-
Janitschar bunu yazdı
Şekerin zararları saymakla bitmez,insanı yavaş öldüren bir zehir.Canan Karatay'dan alıntı Şekerin faydaları :)
• Canlı organizmalardaki birçok sistemin fizyolojik çalışmasında bozulmaya neden olur.
• Vücudun mineral dengesini bozar.
• Krom eksikliğine neden olur.
• Bakır eksikliğine neden olur.
• Kalsiyum ve magnezyum emilimini bozar.
• Kanda E vitamininin miktarını azaltır.
• Kanda büyüme hormonu düzeyini azaltır.
• Protein emilimini engeller.
• Protein yapısına zarar verir.
• Proteinlerin vücuttaki rolünde kalıcı değişikliklere yol açar.
• Dokuların esnekliğini ve işlevini bozar.
• Enzimlerin fonksiyonlarını bozar.
• DNA yapısında zarara yol açar.
• Alkol gibi zehirleyicidir.
• Bağımlılık yapıcı bir maddedir.
• Alkolizme de neden olabilir.
• Vücut bağışıklık sistemini yıkar ve zayıflatır.
• Vücutta serbest oksijen radikallerin artmasına ve oksidatif strese neden olur. Serbest oksijen radikalleri, bütün dejeneratif hastalıkların, kanser ve yaşlanmanın temel nedenidir.
• Viral ve bakteriyel her türlü enfeksiyon hastalığına karşı korunmayı zayıflatır.
• Yaraların ve hastalıkların iyileşmesini geciktirir.
• Beyinde delta, alfa ve tetra dalgalarını bozar.
• Depresyona neden olur.
• Baş ağrısı ve migrene neden olur.
• Dikkatsizliğe neden olur.
• Şeker ve tatlı alımı azaltıldığında duygusal kararlılık artar.
• Görmeyi bozar ve körlük yapar.
• Miyop hastalığına (uzağı görememe) neden olur.
• Gözlerde katarakta neden olur.
• Tükürük asiditesini artırarak diş çürümelerine neden olur.
• Diş ve diş eti hastalıklarına neden olur.
• Besin alerjisine neden olur.
• Derimizdeki kollajen yapısını bozar ve ciltte kırışıklıklara neden olu
• Erken yaşlanmaya sebep olur.
• Gebelikte kan zehirlenmesine neden olur.
• Yeni doğanda dehidratasyona yani bedenin fazla miktarda sıvı kaybetmesine neden olur.
• Çocuklarda hiperaktivite, anksiyete, konsantrasyon bozukluğu ve zayıflığına neden olur.
• Çocuklarda adrenalin seviyesinin ani artışlarına sebep olur.
• Çocuklarda egzamaya neden olur.
• Çocuklarda uyuşukluğa ve aktivite azalmasına neden olur.
• Okul çağındaki çocuklarda başarısızlık nedenidir.
• Çocuk felci riskini arttırır.
• Kadınlarda premenstürel sendromu (adet dönemi öncesi yaşanan sıkıntılar) daha kötü hale getirir.
• Erkeklerde estrodiol (doğal oluşan östrojenin en kuvvetli formu) seviyesini arttırır.
• Vücutta hormonal dengesizliğe neden olur. Bazı hormonlar az çalışırken, bazı hormonlar aşırı çalışır.
• İnsülin ve leptin direncini başlatır ve giderek artırır.
• Şeker ve tatlı tüketiminin ardından kan şekeri, kompleks karbonhidrat olan nişastadan, 2 - 5 kat daha fazla yağa dönüşür.
• Vücutta su tutulmasını arttırır.
• Yüksek yoğunluklu lipoprotein olan HDL’yi düşürür ve dejeneratif hastalıkların başlangıcı olan kan trigliseritlerini yükseltir
Kilo alma, şişmanlık ve obeziteye neden olur.
• Sindirilememiş kompleks karbonhidratlar nedeni ile oral glukoz tolerans testinde glukoz seviyesinin yüksek çıkmasına neden olur.
• Açlık şekerini yükseltir.
• Hipoglisemiye (kan şekeri düşmesi) neden olur.
• Diyabete (şeker hastalığına) neden olur.
• Obez hastalarda yüksek kan basıncına neden olur.
• Kalp, damar ve felç hastalıklarına neden olur.
• Sistolik kan basıncını arttırır.
• Kanın pıhtılaşmasını artırır ve damarların tıkanmasına neden olur.
• Aterosikleroz denilen damar sertliğine neden olur.
• Astıma neden olur.
• Akciğerlerde amfizeme neden olur.
• Karaciğer büyümesi ve yağlanmasının nedenidir.
• Safra taşına neden olur.
• Böbreği büyütür ve patolojik değişikliklerine neden olur.
• Böbrek taşlarına sebep olur
• Böbrek üstü bezlerin fonksiyonlarını yavaşlatır.
• İdrar elektrolit dengesini bozar.
• Sindirim siteminin asiditesini artırır.
• Hazımsızlığa neden olur.
• Gastrik ve duodenal ülseri bulunan hastalarda tekrarlama sıklığında neden olur.
• Fosfataz adlı enzimi bağlar ve yok eder. Böylece sindirim işlemi zorlaşır.
• Besinlerin gastrointestinal sistemde ilerlemesini yavaşlatır, bağırsak hareketlerinin 1 numaralı düşmanıdır. Kabızlık yapar.
• Kronik bağırsak hastalıklarından ‘crohn hastalığı’ ve ‘ülseratif kolit’ riskini artırır.
• Bağırsaklarda pamukçuk hastalığının nedeni olan ‘candida albicans’ın (mantar) kontrol edilemeyen üremesine neden olur.
• Dışkıdaki safranın ve kalın bağırsakta bulunan bakteriyel enzimlerin konsantrasyonunu artırır.
• Apandisit gibi tehlikeli bağırsak iltihaplanmasına neden olur.
• Hemoroit dediğimiz, basur hastalığına neden olur.
• Bacaklardaki varislere neden olur.
• Eklem ve tendonları hassaslaştırır.
• Kronik artrit hastalıklarına (eklem hastalıkları) neden olur.
• Gut hastalığına yakalanma riskini arttırır
• Kemik erimesini (osteoporoz) başlatır.
• Mültipl skleroz hastalığına neden olur. Epileptik nöbetlere neden olur
• Alzheimer hastalığına neden olur.
• Parkinson hastalığı olan kişilerde şeker tüketiminin fazla olduğu görülmüştür.
• Her türlü kanser hücresini besler. Safra yolu kanserine yol açabilir.
• Mide kanseri riskini arttırır.
• Pankreasın yağlanmasına ve kanserine neden olur.
• Meme, yumurtalık, prostat ve kalın bağırsak kanserine neden olur.
• Şeker, şekerli tatlılar, meyve şekeri (sükroz), şurup ve pekmezlerin tüketilmesi akciğer kanseri için de ciddi risk faktörü oluşturur
Günde 5-6 bardak 3ü 1 arada icerim bunlari duyunca acaba diyesim geldi :)
Birakiyorum ulen
-
hazır gaza gelmişken herkes diyete mi girsek
-
Janitschar bunu yazdı
...
Demek bu kadin bu yuzden suursuzmus zira beyin enerji kaynagi olarak sadece glikoz kullaniyor :D su kadini ciddiye almayin nolur
-
PanxeR bunu yazdı
hazır gaza gelmişken herkes diyete mi girsek
ben artık tüp mide taktırcam bu gidişle zira ne zaman diyete girsem bozuyoz :D