Nescafe 3Ü 1 Arada Ve Şeker
-
izzmarit bunu yazdıJanitschar bunu yazdı
Nescafe midemi bulandırıyor,içenlere de hayret ediyorum.
Şekerin zararları saymakla bitmez,insanı yavaş öldüren bir zehir.Canan Karatay'dan alıntı Şekerin faydaları :)
...
Demek bu kadin bu yuzden suursuzmus zira beyin enerji kaynagi olarak sadece glikoz kullaniyor :D su kadini ciddiye almayin nolur
Okudun mu kitaplarını ? savunduğu fikirlerini hangi uluslararası makalelere dayandırdığını,kaynakları açıkca yazmış senin bu kaynakları değerlendirecek bilgi birikimin,diploman var mı ? Benim kuzenim diyetisyen,hadi Canan Karatay zır cahilin teki kitaplarında yazılanları denedim 1,5 ayda 5 kilo verdim...Tabii yoğun-ağır spor yapmanın da faydası var,
Şu kadını ciddiye almayın ne olur :) Sen kimsin ? Okudun mu canan Karatay'ın CV'sini...
Bizde doğru söyleyenle hemen dalga geçilir,,,Geçin dalganızı ne yaparsanız yapın :) size yol gösteriyoruz dalga geçiyorsunuz.Sona kimse yazmıyor yazmaz tabii...
-
Janitschar bunu yazdıizzmarit bunu yazdıJanitschar bunu yazdı
Şekerin zararları saymakla bitmez,insanı yavaş öldüren bir zehir.Canan Karatay'dan alıntı Şekerin faydaları :)
...
Demek bu kadin bu yuzden suursuzmus zira beyin enerji kaynagi olarak sadece glikoz kullaniyor :D su kadini ciddiye almayin nolur
Okudun mu kitaplarını ? savunduğu fikirlerini hangi uluslararası makalelere dayandırdığını,kaynakları açıkca yazmış senin bu kaynakları değerlendirecek bilgi birikimin,diploman var mı ? Benim kuzenim diyetisyen,hadi Canan Karatay zır cahilin teki kitaplarında yazılanları denedim 1,5 ayda 5 kilo verdim...Tabii yoğun-ağır spor yapmanın da faydası var,
Şu kadını ciddiye almayın ne olur :) Sen kimsin ? Okudun mu canan Karatay'ın CV'sini...
Bizde doğru söyleyenle hemen dalga geçilir,,,Geçin dalganızı ne yaparsanız yapın :) size yol gösteriyoruz dalga geçiyorsunuz.Sona kimse yazmıyor yazmaz tabii...
Diplomam var, yanlis yerden yanastin. Zorla gel beni ez diyorsun, aksama basarim ustune.
Neye guvenerek konustugumu da yukardaki atarlanmandan sonra yazayim havada kalmasin: odtu genetik bs, odtu psikoloji bs, ankara tip kok hucre ms, yakinda johns hopkins cancer genetics ms. Bilgisi olmadan fikri olanlarla fena karistirdin.
izzmarit tarafından 23/Eki/17 18:05 tarihinde düzenlenmiştir -
izzmarit bunu yazdıJanitschar bunu yazdıizzmarit bunu yazdıJanitschar bunu yazdı
...
Diplomam var, yanlis yerden yanastin. Zorla gel beni ez diyorsun, aksama basarim ustune.
Neye guvenerek konustugumu da yukardaki atarlanmandan sonra yazayim havada kalmasin: odtu genetik bs, odtu psikoloji bs, ankara tip kok hucre ms, yakinda johns hopkins cancer genetics ms. Bilgisi olmadan fikri olanlarla fena karistirdin.
bende seni boş beleş adamın teki sanıyordum diyetisyenlik mevzuusnda baya baya ekolmüşsün...Özür Dilerim
Canan Karatay'ın hangi kitaplarını okudun bir zahmet onları da yazıver.
Tecrübe ettin mi ???
Ağır spor yapıp hiç kilo veremeyen ben,Çokalata bağımlısı ben niye Canan Karatay'In tavsiyeleriyle 1,5 ayda 5 kilo verdim :) onu da yazıver,rastlantı mı ? Tartının üstüne çıktım hayret ettim Diyetisyen kuzenime söyledim inanmadı hala inanamıyor :)
''zira beyin enerji kaynağı olarak sadece glikoz kullanıyor '' bak bu senin sözün... Canan Karatay'da sabahları yumurta yemekten sıkıldıysanız 1 tane muz yiyebilirsiniz diyor,ara öğünde gene mevsim meyvalarından yiyebilirsiniz diyor.Glikoz'u hepten red etmiyor ki ?
Canan Karatay'In kitaplarını okusaydın öyle Glikozlı bir cümle kullanmazdın.
Şuursuz kadın,ezicem seni...Ne seviyesiz laflar bunlar ya ? Bak o listelediğin diplomaların tüm kıymetini yokettin :)
Janitschar tarafından 23/Eki/17 18:36 tarihinde düzenlenmiştir -
@Janitschar
Bak güzel hocam sana bilimsel metodoloji nedir anlatayım. Aklına bir fikir gelir, buna uygun bir deney dizayn edersin, sonuçlarını incelersin ve sonuç toplarsın. Bilimsel metodolojide "bence" kelimesi yalnızca ilk aşamada geçer. Gerisi tekrarlanabilen, o içeriğe ilişkin genelgeçer sonuçlara tekabül eder. Dolayısıyla bilimde x kişisinin "bence" ile başlayan cümleleri, ya da senin birey olarak 5 kilo vermen hükümsüzdür.
Bana diploman var mı diye artistlik yaparsan, bilimsel arkaplanımı bu şekilde sorgulamaya kalkarsan ben de anladığın dil budur diyerek diplomaları yazarım. Senin 5 kilo vermiş olman, yaptığın ilk kopyala yapıştır metne karşı çıkmış olmam; ne benim Canan Karatay'ın biyografisini ezberlememi gerektirir ne bir kişinin bilimsel geçmişini daha değersiz yapar. Sen doğru düzgün "madem öyle diyorsun bu karşı çıktığın yazının yalan olduğunu kanıtla" deseydin üslubum çok farklı olurdu, sen Karatay fanboyluğu yaparak "ama ben 5 kilo verdim sen kimsin ne anlarsın diploman var mı" dersen ben de öyle yanıt veririm.
Bak sana bir hikaye anlatayım, "bence" ile, "ben" ile başlayan cümlelerin bilime neler yaptığına bir bak. Bir zamanlar Linus Pauling diye bir adam varmış. Bu adam moleküler biyolojinin babalarındanmış. Biri kimya biri barış olmak üzere 2 nobeli varmış. Manhattan Proje'sine bizzat Oppenheimer tarafından davet edilmiş, barış yanlısı olduğunu söyleyerek reddetmiş ve nobel barış ödülünü de zaten böyle almış. Bir hayvanat bahçesini ziyaret etmesiyle evrimsel biyolojide ve antropolojide çığır açmış. 30 yaşındayken yazdığı bir makaleyi inceleyecek yetkinlikte insan bulamamışlar, Einstein'a götürmüşler ve Einstein demiş ki: Pek anlamadım, benim için fazla karmaşıktı. Böyle bir adam düşün, bilimin allahı gibi bir adam.
Neyse, günlerden bir gün, bir böbrek hastalığına tutulmuş. Doktoru ona "düzgün beslen, bol su iç, şu ilaçları kullan" demiş, kendine iyi bak'ın doktorcası işte. Ama Pauling için bu yeterli değilmiş. Demiş ki, "Ben C vitamini alsam bence güzel olur." Neyse gel zaman git zaman, Pauling günde 3 gram C vitamini almaya başlamış, o sıralarda normalde önerilenin kat kat fazlası. Kendini iyi hissediyormuş ve demiş ki, "C vitamini bir harika dostum!". "Ben yaptım oldu", "ben yuttum iyi geldi", "bence süper bişi" diye argüman olur mu dememiş. BEN BEN BEN BENCE diye yardırmış. Üşenmemiş Vitamin C and Common Cold adlı bir kitap yazmış, bu kitapta C vitamininin soğuk algınlığının kökünü kurutacağını hiçbir araştırma yapmadan, hiçbir temeli olmadan BENCE BENCE diye iddia etmiş. Kitap o kadar satmış bizimki o kadar kendinden geçmiş ki, yeni baskıyı Vitamin C and Common Cold and Flu olarak bastırmış, iddiasına göre sadece bakteriyel değil viral enfeksiyonların da çözümü C vitaminiymiş. O sıralarda Amerika AIDS ile yeni tanışmaya başlamışken, C vitamininin AIDS'i de tedavi edeceğini iddia etmiş. Hatta onla da sınırlı kalmamış, kalp hastalıkları, kanser, böbrek hastalıkları, aklına gelebilecek her hastalığın çözümünün mega doz C vitamini almak olduğunu iddia etmiş. Bu sırada C vitamini kullanmanın ne soğuk algınlığında ne gripte etkisi olmadığı birçok çalışmayla kanıtlanmış. Ama tabii bunu söyleyen nobelli adam olunca Amerikan halkı ne yapsın? Eczanelere saldırmışlar ülkede vitamin kalmamış. Bu da dünyada ilaç tarihine Pauling etkisi olarak geçmiş.
Şimdi bu abi böyle kafayı kırıp C vitaminine taparken, Ewan Cameron adlı bir doktor Pauling'e mektup yazmış; demiş ki: "Dostum ben bir araştırma yaptım, kanser hastalarının yarısına C vitamini verdim yarısına vermedim, verdiklerim iyileşti!". Pauling bu fırsatın üstüne atlamış, hemen bir makale yazmışlar. Yalnız bilim camiasında tabii makaleyi yazınca iş bitmiyor, niye, çünkü bu iş kitap yazmak gibi BENCE diye diye sallayarak olacak bir iş değil. Makaleyi dergilere gönderiyorlar fakat o da ne? Kimse kabul etmiyor. Çünkü, bu kangrular ne yapmışlar biliyor musun? Hani kanser hastalarının yarısına C vitamini vermişlerdi ya, hah işte o iş öyle değilmiş. Bunlar hasta olmayan bir grup insanı alıp, kanser hastası diye millete itelemeye çalışmışlar. C vitaminini onlara vermişler. Sonuçta gerçekten hasta olan (vitamin kullanmayan) kişiler hayatını kaybederken, sağlıklı olan (vitamini verdikleri) kişiler hayatta kalmışlar-doğal olarak.
Tabii bu ortaya çıkınca olaylar olaylar. Kavga dövüş. Neyse, hikayenin sonuna gelirsek; Pauling C vitamininin kanseri engellediğini savunadursun, aksine megadoz vitaminin kanser oluşumunu hızlandırdığına dair çalışmalar yayınlandı.
Karısı mide kanserinden, kendisi prostat kanserinden öldü.
Bugün hala grip olana C vitamini yazan doktorlar var. Bütün dünyada. Bolca var. Bütün anneler çocuklarına portakal yedirir hastalanınca. Neden? Nobel ödüllü diye körü körüne güvendikleri bir adamın BENCE, BEN demesi yüzünden.
Pauling bilim çevrelerinde nobel kazanmış dahi bir biliminsanı olarak anılabilecekken, dev bir şarlatan olarak anılıyor.
Umarım bakış açındaki problemi ve bilimle neden bağdaşmadığını, fanboyluğun kimseye faydalı bir şey olmadığını anlatabilmişimdir. Dinlemek istersen Karatay'ın cp yaptığın yazısındaki iddialarını "ben" , "bence" demeden; literatürdeki araştırmalara, bilimin aslına, omuzlarında yükseldiğimiz milyonlarca devin içinde "bence" geçmeyen, objektif ve tekrarlanabilir çalışma sonuçlarına dayanarak yanlışlayabilirim.
edit. imla, paragraf
izzmarit tarafından 23/Eki/17 20:34 tarihinde düzenlenmiştir -
ben 1 hafta üst üste her gün nescafe içim 1 kupa. hafta dolmadan bende çarpıntı yapıyor . ertesi gün içmedimmi baş ağrısı bile yapıyor . . Türk kahvesi en sağlamı .
-
Birlikte mükemmel gidiyor.
-
Hocam bence de Türk Kahvesi veya filtre kahve kullan. Hazır gıdalardan uzak durmakta fayda var.
-
ben konuyu açmışım ve çekilmişim :D ortalık karışmış, bi okuyaım. teşekkür ederim yazanlara :)
-
2 si 1 arada iç geç hocam
-
Günde 3-4 bardak için endişelenme hocam.
Benim aklıma takıldı birgün saydım 16 bardak sade neskafe veya espresso içmiştim.
Ogünden sonra tehlikenin ve bağımlılığımın farkına vardım. Şuan günde 2 tane veya 3 tane içiyorum.
Kendine zararlı olduğunu düşünüyorsan azalt. Yoksa koy götüne gitsin. :D