.Net Core Ef Core İlk Request Yavaşlık Sorunu
-
rakkoc bunu yazdı
bro sorun EF de oldugundan emin misin, benzer bir sorun yaşıyorum ama db bağlantisi bile yok.. bence sorun IIS'in uyku modunda olması. ilk requst'de IIS dll leri load ettiği için sorun çözülüyor.
bence de EF ile ilgilisi olmayabilir? Ben de .net core ve dapper'a geçtim. Projeyi her publishten sonra ilk sorgu yaklış 5-6 sn geç geliyor. Ben bunu .net core'a bağlamıştım ama çok araştıramadım. IIS le ilgili de olabilir Start Mode 'u AlwaysRunning yaprak bi denenebilir. İstek sürekli olursa problem olmuyor. Uzun bir zaman hiç istek olmaz ise yine ilk sorgu geç geliyor.
-
@unbalanced hocam projeyi şuan dapper geçiriyorum. 10 katı hız farkı oldu ancak yazması biraz sıkıntı. Elinde POC sayılabilecek bir dapper uygulaması var mıdır yollayabileceğin?
-
onrkrsy bunu yazdırakkoc bunu yazdı
bro sorun EF de oldugundan emin misin, benzer bir sorun yaşıyorum ama db bağlantisi bile yok.. bence sorun IIS'in uyku modunda olması. ilk requst'de IIS dll leri load ettiği için sorun çözülüyor.
bence de EF ile ilgilisi olmayabilir? Ben de .net core ve dapper'a geçtim. Projeyi her publishten sonra ilk sorgu yaklış 5-6 sn geç geliyor. Ben bunu .net core'a bağlamıştım ama çok araştıramadım. IIS le ilgili de olabilir Start Mode 'u AlwaysRunning yaprak bi denenebilir. İstek sürekli olursa problem olmuyor. Uzun bir zaman hiç istek olmaz ise yine ilk sorgu geç geliyor.
Hocam b2b sistemi yazıyoruz. 5-6 saniye sürekli yaşanacak geçikme çok sıkıntı çıkarır. Ben dapper ile şuanda bazı tabloları denedim ve ilk response 1.3sn ortalama diyebilirim. 14sn Ef ile alıyorduk. Ef ile en fazla 10sn yeye düşürebildim ilk request sorununu
-
Absolut bunu yazdı
@unbalanced hocam projeyi şuan dapper geçiriyorum. 10 katı hız farkı oldu ancak yazması biraz sıkıntı. Elinde POC sayılabilecek bir dapper uygulaması var mıdır yollayabileceğin?
Hocam yazma nasıl yavaş oluyor yani neye göre yavaş diyorsun?
Ben insert, update için dapper contrib library yi kullanıyorum.
Eğer tek bir sutünü güncelleyeceksem raw sql yazıyorum ve dapper ile executeasync ile update ediyorum.
-
Absolut bunu yazdı
kendi projemden o kisimlari veriyorum hocam, ayri bir uygulama yok maalesef.. özel mesaj ile yolluyorum. Kullanim.txt diye bir dosyada aciklamaya calistim bazi kisimlari
anlamadigin, takildigin yerleri sorabilirsin.
Maalesef bazi arkadslari görüyorum adamin 100 tablosu var, her tablo icin CRUD islemi yapan kod yaziyor :)) Tabi dapper'da isi dinamiklestirmek biraz zor (belki harici eklentiler var kullanmadim hic). Iki tablo join etme, dinamik where clause kisimlari vs ekledim. Benim isimi görecek kisimlari yaptim, hepsi asenkron metod. Gelistirebilirsin istedigin gibi. umarim faydasi olur.
-
Müridler zaten yazılacak şeyleri yazmışlar. Entity Framework'un ayarları, IIS in uykuda kalmış olabileceği vs. akla gelen ilk sebepler tabiki. Ama keşke bir profiler yazılımı kurup baksaydınız tam nedenini öğrenirdik.
Dapper konusuna gelince efsane derecede tavsiye ederim. Dapper kullanmaya başladıktan sonra EF kullanmadım bidaha. EF çok daha büyük ve detaylı bir araç tabiki. A'dan Z'ye öğrenilmesi için daha fazla zaman gerekiyor.
https://github.com/jamesmh/Dapper.Crud/blob/f11eafbd348d6bf326988562675259c53bed2b61/Library/CrudExtensions.cs buradaya da dapper için örnek bir class bırakayım. Ben de kendi uygulamam için buna benzer birşey yazacağım.
@unbalanced hocam senin generic çözümünü de merak ettim bana da gönderebilir misin dapperlı kısmı.
-
Hannibal_King bunu yazdı
Müridler zaten yazılacak şeyleri yazmışlar. Entity Framework'un ayarları, IIS in uykuda kalmış olabileceği vs. akla gelen ilk sebepler tabiki. Ama keşke bir profiler yazılımı kurup baksaydınız tam nedenini öğrenirdik.
Dapper konusuna gelince efsane derecede tavsiye ederim. Dapper kullanmaya başladıktan sonra EF kullanmadım bidaha. EF çok daha büyük ve detaylı bir araç tabiki. A'dan Z'ye öğrenilmesi için daha fazla zaman gerekiyor.
https://github.com/jamesmh/Dapper.Crud/blob/f11eafbd348d6bf326988562675259c53bed2b61/Library/CrudExtensions.cs buradaya da dapper için örnek bir class bırakayım. Ben de kendi uygulamam için buna benzer birşey yazacağım.
@unbalanced hocam senin generic çözümünü de merak ettim bana da gönderebilir misin dapperlı kısmı.
yolladim hocam
-
Teşekkür ediyorum hocam.
-
unbalanced bunu yazdıHannibal_King bunu yazdı
yolladim hocam
Dapper için generic çözüm alırım ben de bi tabak varsa hocam :)
EF kullanıyorum ben de sürekli generic rep ile ama EF'yi de çok detaylı kullanmadığım için Dapper'a geçsem EF'nin sunduğu bir şeyi kaybetmem. Aksine herkes performans övmüş, kâra bile geçebilirim belki :)
MaviGozluDev tarafından 31/Eki/20 14:23 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdıHannibal_King bunu yazdı
yolladim hocam
Hacı abi banada yollada bi bakayım. joinlerde dapper yazmak hiç istemiyorum açıkçası. Senin çözümün güzelse seninkini kullanalım.