folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder .Net Core Ef Core İlk Request Yavaşlık Sorunu

.Net Core Ef Core İlk Request Yavaşlık Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onrkrsy
    onrkrsy's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

bro sorun EF de oldugundan emin misin, benzer bir sorun yaşıyorum ama db bağlantisi bile yok.. bence sorun IIS'in uyku modunda olması. ilk requst'de IIS dll leri load ettiği için sorun çözülüyor.

bence de EF ile ilgilisi olmayabilir? Ben de .net core ve dapper'a geçtim. Projeyi her publishten sonra  ilk sorgu yaklış 5-6 sn geç geliyor. Ben bunu .net core'a bağlamıştım ama çok araştıramadım. IIS le ilgili de olabilir Start Mode 'u AlwaysRunning yaprak bi denenebilir. İstek sürekli olursa problem olmuyor. Uzun bir zaman hiç istek olmaz ise yine ilk sorgu geç geliyor.

https://medium.com/@onrkrsy
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

@unbalanced hocam projeyi şuan dapper geçiriyorum. 10 katı hız farkı oldu ancak yazması biraz sıkıntı. Elinde POC sayılabilecek bir dapper uygulaması var mıdır yollayabileceğin?

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    onrkrsy bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

bro sorun EF de oldugundan emin misin, benzer bir sorun yaşıyorum ama db bağlantisi bile yok.. bence sorun IIS'in uyku modunda olması. ilk requst'de IIS dll leri load ettiği için sorun çözülüyor.

bence de EF ile ilgilisi olmayabilir? Ben de .net core ve dapper'a geçtim. Projeyi her publishten sonra  ilk sorgu yaklış 5-6 sn geç geliyor. Ben bunu .net core'a bağlamıştım ama çok araştıramadım. IIS le ilgili de olabilir Start Mode 'u AlwaysRunning yaprak bi denenebilir. İstek sürekli olursa problem olmuyor. Uzun bir zaman hiç istek olmaz ise yine ilk sorgu geç geliyor.

Hocam b2b sistemi yazıyoruz. 5-6 saniye sürekli yaşanacak geçikme çok sıkıntı çıkarır. Ben dapper ile şuanda bazı tabloları denedim ve ilk response 1.3sn ortalama diyebilirim. 14sn Ef ile alıyorduk. Ef ile en fazla 10sn yeye düşürebildim ilk request sorununu

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek
    Absolut bunu yazdı

@unbalanced hocam projeyi şuan dapper geçiriyorum. 10 katı hız farkı oldu ancak yazması biraz sıkıntı. Elinde POC sayılabilecek bir dapper uygulaması var mıdır yollayabileceğin?

Hocam yazma nasıl yavaş oluyor yani neye göre yavaş diyorsun?

Ben insert, update için dapper contrib library yi kullanıyorum.

Eğer tek bir sutünü güncelleyeceksem raw sql yazıyorum ve dapper ile executeasync ile update ediyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Absolut bunu yazdı

kendi projemden o kisimlari veriyorum hocam, ayri bir uygulama yok maalesef.. özel mesaj ile yolluyorum. Kullanim.txt diye bir dosyada aciklamaya calistim bazi kisimlari

anlamadigin, takildigin yerleri sorabilirsin.

Maalesef bazi arkadslari görüyorum adamin 100 tablosu var, her tablo icin CRUD islemi yapan kod yaziyor :)) Tabi dapper'da isi dinamiklestirmek biraz zor (belki harici eklentiler var kullanmadim hic). Iki tablo join etme, dinamik where clause kisimlari vs ekledim. Benim isimi görecek kisimlari yaptim, hepsi asenkron metod. Gelistirebilirsin istedigin gibi. umarim faydasi olur.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Müridler zaten yazılacak şeyleri yazmışlar. Entity Framework'un ayarları, IIS in uykuda kalmış olabileceği vs. akla gelen ilk sebepler tabiki. Ama keşke bir profiler yazılımı kurup baksaydınız tam nedenini öğrenirdik.

Dapper konusuna gelince efsane derecede tavsiye ederim. Dapper kullanmaya başladıktan sonra EF kullanmadım bidaha. EF çok daha büyük ve detaylı bir araç tabiki. A'dan Z'ye öğrenilmesi için daha fazla zaman gerekiyor.

https://github.com/jamesmh/Dapper.Crud/blob/f11eafbd348d6bf326988562675259c53bed2b61/Library/CrudExtensions.cs buradaya da dapper için örnek bir class bırakayım. Ben de kendi uygulamam için buna benzer birşey yazacağım.

@unbalanced hocam senin generic çözümünü de merak ettim bana da gönderebilir misin dapperlı kısmı.

lrny.app
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı

Müridler zaten yazılacak şeyleri yazmışlar. Entity Framework'un ayarları, IIS in uykuda kalmış olabileceği vs. akla gelen ilk sebepler tabiki. Ama keşke bir profiler yazılımı kurup baksaydınız tam nedenini öğrenirdik.

Dapper konusuna gelince efsane derecede tavsiye ederim. Dapper kullanmaya başladıktan sonra EF kullanmadım bidaha. EF çok daha büyük ve detaylı bir araç tabiki. A'dan Z'ye öğrenilmesi için daha fazla zaman gerekiyor.

https://github.com/jamesmh/Dapper.Crud/blob/f11eafbd348d6bf326988562675259c53bed2b61/Library/CrudExtensions.cs buradaya da dapper için örnek bir class bırakayım. Ben de kendi uygulamam için buna benzer birşey yazacağım.

@unbalanced hocam senin generic çözümünü de merak ettim bana da gönderebilir misin dapperlı kısmı.

yolladim hocam

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Teşekkür ediyorum hocam.

lrny.app
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    Hannibal_King bunu yazdı

yolladim hocam

Dapper için generic çözüm alırım ben de bi tabak varsa hocam :)
    EF kullanıyorum ben de sürekli generic rep ile ama EF'yi de çok detaylı kullanmadığım için Dapper'a geçsem EF'nin sunduğu bir şeyi kaybetmem. Aksine herkes performans övmüş, kâra bile geçebilirim belki :)

MaviGozluDev tarafından 31/Eki/20 14:23 tarihinde düzenlenmiştir

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    Hannibal_King bunu yazdı

yolladim hocam

Hacı abi banada yollada bi bakayım. joinlerde dapper yazmak hiç istemiyorum açıkçası. Senin çözümün güzelse seninkini kullanalım.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 12255 Toplam Mesaj: 41
.net core ef core