folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Netspeed Geçişte Hız Problemi



Netspeed Geçişte Hız Problemi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mart/2011
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

    Netgalaksi güzel

    Siz kullanıyormusunuz

    çevremde hiç kullanan yok Hocam 


    Her yarın geriye kalan hayatımızın ilk günü....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek

    Bende yeni geçtim şu an bi skntı yok bende 34mb falan alıyorum ama fiyatta bir artış yaptılar. 76 diye geçiş yaptım 1 ay geçmedi 86 oldu 6 ay sabit fiyat garantisi aldım haziran ayında 86 olacak bu sürede 76 kullancam.


    Kafan seni dağıtmadan sen onu dağıt...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Macidor
    Macidor's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2013
    Erkek
    SHaDeWRoX bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

    hocam benzer sey bizim basimiza geldi. Simdi olay su

    Daha önce türk telekom 16 mbit vardi (belki 8 mbit tam hatirlayamadim simdi), netspeed'e gectik, alacagimiz hiz en asagi 75 mbit falan, neyse 35 MBit paketi aldik, sonra baktik o hiz alinmiyor, senin dedigin gibi düsük hiz veriliyor. Neyse müsteri hizmetlerini aradim belki 4-5 sefer.. Yok binaya gelen kablolari yenileyin yok bilmem neyse problem var.. Neyse en son bi kadin cikti onla baya bir tartistik, en sonunda ne hikmetse sonuc aldik, bu aptallar bir sekilde adsl den vdsl'e gecirmemisler.. Evde olmadigim icin uzaktan baglanip modem degerlerine baktim adsl mi adsl2 mi ne yaziyordu. Bizim aldigimiz paket vdsl2 olmasi lazim, burada neden adsl görünüyor vs dedim.. Neyse onlar kendi sistemlerinden onu degistirince sorun cözüldü :)

    kisacasi olay kablo falan degil, türk telekom adsl'den gecenleri, aptallik yaparak vdsl'lere gecirmiyorlar ya da kasitli yapiyorlar bilmiyorum. Ama bizim sorunumuz böyle cözüldü. Sen de modemin arayüzüne gir, oradaki santral degerlerine bak, gelen veride adsl-vdsl gibi anahtar kelimelere bak. Muhtemelen ayni problemi yasiyorsun

    Aradık hocam VDSL geçişiniz sağlanmıştır dediler ayrıca modemdeki durum şu şekilde

     

    https://prnt.sc/x88127

    İlk mesajda 62 mbps desteklediği çıktı demişsin hocam ama attığın görüntüde hattın alabileceği max değer 17 görünüyor. Ben mi yanlış görüyorum yoksa? Bir de kablolarla kesinlikle alakası olduğunu düşünmüyorum gibi yorumlar gelmiş. Sen zaten değiştirmişsin kabloları, seninle alakalı olarak söylemiyorum ama çok saçma bir yorum. Daha önce başıma geldi, adamlarla çok kavga ettim. Bina içi hattımı yeniledim sorunum çözüldü. Ama dediğim gibi sen yenilemişsin zaten. Bir de 62 dediğin 17 görünüyor. Sağlayıcıyla alakalı sorun var. Bölgede VDSL desteği olmayabilir mi acaba? 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek
    SHaDeWRoX bunu yazdı
    yunusdogan bunu yazdı

    Netgalaksi güzel

    Siz kullanıyormusunuz

    çevremde hiç kullanan yok Hocam 

    hocam ben kullanıyorum 1 yıldır abonesiyim. ilk zamanlar olup olmadık zamanlarda internet gidiyor 2 saat gelmiyordu müşteri hizmetleri falan kötüydü ama gel gelelim o zaman 45 lira para ödüyordum 24mbps 200gb kotalı pakete.. geçen süre zarfında kesintiler azaldı bu sefer hız anlamında sorunlar yaşıyordum firmanın kendi online panelinden talep oluşturup hız testi sonuçlarını gönderdim firmadan beni arayıp birkaç kere test yapıp sonuca göre kendi panellerinden ayarlar yaptılar. şuan için çok nadir geceler 1 saatliğine falan internet kesiliyor olsa da kendi kullanım alışkanlıklarım neticesinde oldukça memnunum şuan 24mbps kotasız pakete 70 lira veriyodum netspeedte ise kotalı 100gb paketi kullanıp kota dolunca kotasıza otomatik geçiş yapan bir tarife var o da bir tercih ama netgalakside şşuan için memnunum gnat altyapısı kullandığı için torrent vs portlarda sorun oluyor onu da sabit ip hizmeti alarak aşabiliyorsun zaten türknette de durum bu tabi ipv6 ya geçince o işten vazgeçtiler mi bilemem ama ben netgalaksiden memnunum

    edit: netspeed netgalaksi falan bunlar türktelekomdan altyapı kiiraladıkları için şöyle bir durum var kablolar bilmemne herşey aynı sadece operatör değişince ne oluyorda aldığım hız düşüyor diye düşünecek olursa bir diğer etken türktelekomun yeni ve eski altyapıları var yeni ev eski cihazları var.. sen türk telekomdayken 1 yıllık santralden hizmet alırken diğer firmaya geçtiğinde tabiri caizse senin kabloları o cihazdan çıkarıp 10 yıllık santrale takıyorlar diyebilriim. bu da kaderin cilvesi :)

    yunusdogan tarafından 26/Oca/21 13:47 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Netspeed, Türknet vs aynı altyapıdan hizmet veriyorlar fakat yurtdışı çıkışında işler değişiyor. Telekom yurtdışı çıkışında bant genişliğini yüksek rakamlara satıyor. Atıyorum Türknet'in bütçesi büyüktür gider 10 gigabitlik yurtdışı çıkışı satın alır. Netspeed biraz daha düşük bütçelidir gider 1 gigabit çıkış alır. Bu yurtdışı çıkışı muhabbeti akşam yoğun saatlerde kendini çok belli ediyor. YouTube, Netflix gibi çok veri harcayan servislerde can çekişiyor internet.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Şubat/2005
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    Netspeed, Türknet vs aynı altyapıdan hizmet veriyorlar fakat yurtdışı çıkışında işler değişiyor. Telekom yurtdışı çıkışında bant genişliğini yüksek rakamlara satıyor. Atıyorum Türknet'in bütçesi büyüktür gider 10 gigabitlik yurtdışı çıkışı satın alır. Netspeed biraz daha düşük bütçelidir gider 1 gigabit çıkış alır. Bu yurtdışı çıkışı muhabbeti akşam yoğun saatlerde kendini çok belli ediyor. YouTube, Netflix gibi çok veri harcayan servislerde can çekişiyor internet.

    hocam senin internet netspeedmiydi? Vdsl 35mbitte sorun yokda Fiber alt yapılarını merak ediyorum.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
    SHaDeWRoX bunu yazdı

    Bi akrabamızda Türk Telekomden Netspeed e geçtik alt yapı sorgusunu yaptık 62 Mbs desteklediği çıktı 35 Mbs destekleyen pakete geçtik vdsl destekli modem aldık geçiş işlemi tamamlandı bi baktım gelen hız 4 ile 10 arası gidip geliyor aradık kaç sefer binadan evinize gelen kabloda kopukluk ek eziklik vardır ondan değiştirin kontrol edin dediler bugün kabloyu sıfırdan çektik gelen hız hala 5 6 mbs bu netspeed e geçmekle hata mı yaptık anlamadım sorun neyden olabilir 

    Hocam çok benzer bir sorunu ben yaşadım

    Modemin ayarlarından QOS paket zamanlayıcı açıksa kapatmanı tavsiye ederim.

    ---

    başıma gelen örnek olay:

    telekom 24mbitten millenicom 35mbit'e geçtim. yine telekom altyapısı.
    modeme gelen hız 35mbit ama her test dalgalı çıkıyor 7-11-4-12 böyle böyle hızlar geliyor.
    modemi karıştırırken qos'un açık olduğunu gördüm (ben açmadım yada açtığımı hatırlamıyorum, qos kullanmam bile)
    onu kapattı, modemi resetledim. Hız testinde 32mbit'ten altını görmüyorum artık.


    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
Toplam Hit: 7549 Toplam Mesaj: 18
netspeed