Nijerya İş Seyehati
-
Arkadaşlar merhaba,
Oradaki bir zengin kimse ile ilgili ülkedeki birkaç projedeki mermer işlerinin iş anlaşmasını yapmışız. Eğer avans ödemesi yapılırsa ölçü ve keşif için Nijerya ya gitmem gerekecek. Belki 3 4 sefer gitgel yapacağım.
Sormak istediğim, orada yaşayan kimse var mı ?
İnternet ve yapay zeka araştırmalarımda hoş olmayan şeyler öğrendim, özellikle şantiye işleri için gelen yabancıları kaçırma fidye isteme gibi olayların varlığından bahsediliyor ki, Abaju gibi merkezi bir şehir için bile özel şoför güvenlik vs sağlanmalı diyor. Eğer ciddi problemler yaşanıyorsa, gitmiyorum, diyeceğim.
Varsa bilgisi olan, paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler.
-
Hocam konu hakkında hiç bilgim yok fakat şu olayı dün gibi hatirliyorum. Önlemini al, aşı uzun kollu kıyafet falan. Sinek isirigindan mefta olma :)
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sitmaya-yakalanan-thy-kabin-amiri-yasamini-yitirdi-302649?ysclid=mo1qgse5tk975396113
AnaMuhalefet tarafından 16/Nis/26 20:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Hoaydaaa, bir dert daha eklendi vesselam.
:))
-
Seyahat öncesi olman gereken aşılar olabilir. Orada sinek falan ısırırsa senden ömür boyu kızılay kan bağışı almaz.
Nijerya’ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatineyunusdogan tarafından 16/Nis/26 21:16 tarihinde düzenlenmiştirUmuma Mahsus ve Hususi Pasaport ile Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir.
Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları ise 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Vatandaşlarımızın seyahatleri öncesinde Nijerya genelindeki güncel güvenlik durumunu gözden geçirmeleri önem arzetmektedir. Ülke genelindeki salgın hastalıklara karşı tedbir alınması ve gerekli aşılara ilişkin en güncel bilgilerin T.C. Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü’nden temin edilmesi önemle tavsiye edilir.
Acil durumlar için Abuja Büyükelçiliğimizin telefon numarası: +234 909 6717426
-
NaZi_ bunu yazdı
Hoaydaaa, bir dert daha eklendi vesselam.
:))
Sinek kovucu spreyler var onlardan üç beş tane al yanına
-
Hocam korkutmak gibi olmasın ama öğretmen bir arkadaşımızın eşi iş seyahati için Nijerya'ya gitti. Yalan bir sebeple adamı içeri attılar, yaklaşık 3 ay yok yere hapishanede tuttular. Bu süre içerisinde telefon hakkı falan yoktu, adamakıllı yemek falan yiyememiş tabi. Araya adam koyup bir şekilde elçilik kanalıyla kurtardılar. Adamdan 3 ayı geçik süre haber falan alınamadı. Döndüğünde 30 kiloya yakın kilo vermiş eşi neredeyse tanıyamadı. Onu da sanırım önce kaçırmışlar sonra hapse atmışlar falan garip garip olaylar. Gitmeme ihtimalin varsa hiç bulaşma siktir et.
-
hocam sakın uçkur çözme cinsel hastalık aman dikkat.
sadece metraj alacaksan bölgede çalışan bir lazer tarayıcı firma falan bul üstünden yap metrajı. -
Nijeryaya gittiğinde 2 tane security tutman lazım ordan yanında. Tavsiye edilen o şekildedir
-
NaZi_ bunu yazdı
Arkadaşlar merhaba,
Oradaki bir zengin kimse ile ilgili ülkedeki birkaç projedeki mermer işlerinin iş anlaşmasını yapmışız. Eğer avans ödemesi yapılırsa ölçü ve keşif için Nijerya ya gitmem gerekecek. Belki 3 4 sefer gitgel yapacağım.
Sormak istediğim, orada yaşayan kimse var mı ?
İnternet ve yapay zeka araştırmalarımda hoş olmayan şeyler öğrendim, özellikle şantiye işleri için gelen yabancıları kaçırma fidye isteme gibi olayların varlığından bahsediliyor ki, Abaju gibi merkezi bir şehir için bile özel şoför güvenlik vs sağlanmalı diyor. Eğer ciddi problemler yaşanıyorsa, gitmiyorum, diyeceğim.
Varsa bilgisi olan, paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler.
hataylı bir arkadaşım vardı 4 yıl önce afrika daki türk konsolosluklarının mermer işini almıştı restorsayonunu güvenlik de sıkıntı yok ama para ile yapılacak kalınacak yer değil dedi adam işin ortasında alt taşerona yiteledi işi, eğer çok iyi bir pozisyon yada tatlı para almayacaksan fantazi arama
-
Danışmanlık verdiğim bir şirket afrika ülkelerine çalışmaya başlamıştı. Turizm işiydi o ama sonuçta oraya gidip gelindi. Ben gitmedim ama gözlemlediğim şeyler şu şekilde:
Kaçırılma riski var ama her yerde değil. Güvenlik garantisi al gitmeden önce. Kalacağın yer düzgün bir otel olsun güvenli yani. Şantiyede kalacaksan hijyenden güvenliğe kadar herşey başa bela.
Sinekler en büyük sorun. Sıtma olmamak için aşı olup öyle gitmen lazım. Zaten thy gibi firmalar aşıyı soracaktır. Oradaki sinekler biizimkiler gibi değil. Sprey falan kurtarmaz.
-

durduk yere başını belaya sokacak aq