folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nijerya İş Seyehati

Nijerya İş Seyehati

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhaba,

Oradaki bir zengin kimse ile ilgili ülkedeki birkaç projedeki mermer işlerinin iş anlaşmasını yapmışız. Eğer avans ödemesi yapılırsa ölçü ve keşif için Nijerya ya gitmem gerekecek. Belki 3 4 sefer gitgel yapacağım.

Sormak istediğim, orada yaşayan kimse var mı ?

İnternet ve yapay zeka araştırmalarımda hoş olmayan şeyler öğrendim, özellikle şantiye işleri için gelen yabancıları kaçırma fidye isteme gibi olayların varlığından bahsediliyor ki, Abaju gibi merkezi bir şehir için bile özel şoför güvenlik vs sağlanmalı diyor. Eğer ciddi problemler yaşanıyorsa, gitmiyorum, diyeceğim.

Varsa bilgisi olan, paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Hocam konu hakkında hiç bilgim yok fakat şu olayı dün gibi hatirliyorum. Önlemini al, aşı uzun kollu kıyafet falan. Sinek isirigindan mefta olma :)

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sitmaya-yakalanan-thy-kabin-amiri-yasamini-yitirdi-302649?ysclid=mo1qgse5tk975396113

AnaMuhalefet tarafından 16/Nis/26 20:11 tarihinde düzenlenmiştir

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Hoaydaaa, bir dert daha eklendi vesselam.

:))

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

Seyahat öncesi olman gereken aşılar olabilir. Orada sinek falan ısırırsa senden ömür boyu kızılay kan bağışı almaz.

Nijerya’ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine

Umuma Mahsus ve Hususi Pasaport ile Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir.

Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları ise 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Vatandaşlarımızın seyahatleri öncesinde Nijerya genelindeki güncel güvenlik durumunu gözden geçirmeleri önem arzetmektedir. Ülke genelindeki salgın hastalıklara karşı tedbir alınması ve gerekli aşılara ilişkin en güncel bilgilerin T.C. Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü’nden temin edilmesi önemle tavsiye edilir.

Acil durumlar için Abuja Büyükelçiliğimizin telefon numarası: +234 909 6717426

yunusdogan tarafından 16/Nis/26 21:16 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    improper
    improper's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Hoaydaaa, bir dert daha eklendi vesselam.

:))

Sinek kovucu spreyler var onlardan üç beş tane al yanına 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herrero
    herrero's avatar
    Erkek

Hocam korkutmak gibi olmasın ama öğretmen bir arkadaşımızın eşi iş seyahati için Nijerya'ya gitti. Yalan bir sebeple adamı içeri attılar, yaklaşık 3 ay yok yere hapishanede tuttular. Bu süre içerisinde telefon hakkı falan yoktu, adamakıllı yemek falan yiyememiş tabi. Araya adam koyup bir şekilde elçilik kanalıyla kurtardılar. Adamdan 3 ayı geçik süre haber falan alınamadı. Döndüğünde 30 kiloya yakın kilo vermiş eşi neredeyse tanıyamadı. Onu da sanırım önce kaçırmışlar sonra hapse atmışlar falan garip garip olaylar. Gitmeme ihtimalin varsa hiç bulaşma siktir et. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

hocam sakın uçkur çözme cinsel hastalık aman dikkat.

sadece metraj alacaksan bölgede çalışan bir lazer tarayıcı firma falan bul üstünden yap metrajı. 

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Nijeryaya gittiğinde 2 tane security tutman lazım ordan yanında. Tavsiye edilen o şekildedir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Arkadaşlar merhaba,

Oradaki bir zengin kimse ile ilgili ülkedeki birkaç projedeki mermer işlerinin iş anlaşmasını yapmışız. Eğer avans ödemesi yapılırsa ölçü ve keşif için Nijerya ya gitmem gerekecek. Belki 3 4 sefer gitgel yapacağım.

Sormak istediğim, orada yaşayan kimse var mı ?

İnternet ve yapay zeka araştırmalarımda hoş olmayan şeyler öğrendim, özellikle şantiye işleri için gelen yabancıları kaçırma fidye isteme gibi olayların varlığından bahsediliyor ki, Abaju gibi merkezi bir şehir için bile özel şoför güvenlik vs sağlanmalı diyor. Eğer ciddi problemler yaşanıyorsa, gitmiyorum, diyeceğim.

Varsa bilgisi olan, paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler.

hataylı bir arkadaşım vardı 4 yıl önce afrika daki türk konsolosluklarının mermer işini almıştı restorsayonunu güvenlik de sıkıntı yok ama para ile yapılacak kalınacak yer değil dedi adam işin ortasında alt taşerona yiteledi işi, eğer çok iyi bir pozisyon yada tatlı para almayacaksan fantazi arama 

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gremlin
    gremlin's avatar
    Erkek

Danışmanlık verdiğim bir şirket afrika ülkelerine çalışmaya başlamıştı. Turizm işiydi o ama sonuçta oraya gidip gelindi. Ben gitmedim ama gözlemlediğim şeyler şu şekilde:

Kaçırılma riski var ama her yerde değil. Güvenlik garantisi al gitmeden önce. Kalacağın yer düzgün bir otel olsun güvenli yani. Şantiyede kalacaksan hijyenden güvenliğe kadar herşey başa bela.

Sinekler en büyük sorun. Sıtma olmamak için aşı olup öyle gitmen lazım. Zaten thy gibi firmalar aşıyı soracaktır. Oradaki sinekler biizimkiler gibi değil. Sprey falan kurtarmaz.

imza.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

durduk yere başını belaya sokacak aq

Cigu bigule :(
Toplam Hit: 1902 Toplam Mesaj: 25
nijerya i̇ş seyehati