folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nijerya İş Seyehati

Nijerya İş Seyehati

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Arkadaşlar merhaba,

Oradaki bir zengin kimse ile ilgili ülkedeki birkaç projedeki mermer işlerinin iş anlaşmasını yapmışız. Eğer avans ödemesi yapılırsa ölçü ve keşif için Nijerya ya gitmem gerekecek. Belki 3 4 sefer gitgel yapacağım.

Sormak istediğim, orada yaşayan kimse var mı ?

İnternet ve yapay zeka araştırmalarımda hoş olmayan şeyler öğrendim, özellikle şantiye işleri için gelen yabancıları kaçırma fidye isteme gibi olayların varlığından bahsediliyor ki, Abaju gibi merkezi bir şehir için bile özel şoför güvenlik vs sağlanmalı diyor. Eğer ciddi problemler yaşanıyorsa, gitmiyorum, diyeceğim.

Varsa bilgisi olan, paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler.

Orada ki zengin güvenlik konusunda yorumu ne?

Biz güvenligini biz saglariz diyor mu? Yoksa biz karismayiz mi diyor?

Güvenlik konusunda onlar daha iyi bilir.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hellboy4tr
    hellboy4tr's avatar
    Erkek

kardes sitma riski var, cok guvenlide degil ulke dikkat et saat falan takma hirsizlik cok fazla. yalniz dolasma, çıkıp gezeyim falan olaylarını unut.
    sitma icinde kremler yada off spreyler var kullanabilirsin. gece aksam kararma saatinde disarida bulunma, yatacagin otel odasini yatmadan once sinekleri mutlaka oldur vede tavsiyem klima full sogukta kullanirsan sinek seni uyurken isirmaz

tavsiye bunlar

https://www.youtube.com/c/hobitadilat
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Valla arkadaşlar siz yazdıkça ben uyuzlanıyorum..

Ben maaşlı elemanım, bir iş peşinde değilim. Adamlar git dedikten sonra çok yapacak bir şey de yok gibi..

Gidilecek yerlerin niteliğini bilmiyorum ama işveren Nijerya'da epey nüfuslu bir kimseymiş. Öyle dendi. Gidişler de 1-2 gün kalmalı şekilde öyle uzun uzadıya değil.

Ben şahsen otelden ölçü alınacak yere, sonra tekrar otel odasına şeklinde yapıp sonra uçağa atlayıp dönme peşinde olurum. Gezilecek, dolaşılacak yerler olmadığını anladım birkaç araştırma neticesinde.

Özetle benim taleplerim; güvenlik, özel araç ve şoför, otelin iyi olması ve 2 günü aşmayacak şekilde planlanması olmalı, doğru mudur ?

Yemeği de 2 gün pisküvi yerim mk. Zehirlenmekten iyidir..

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hacı yemek için şöyle yap. Giderken kabin altı bagaja yarım kilo zeytin, vakumlu yarım kilo peynir, poşet içinde dilimlenmiş 4 paket ekmek, su ısıtıcı, yeteri kadar sallama çay, paket halinde atıştırmalık şeyler. 

Şahsen ben yemek konusunu böyle çözüyorum. 

Ülke için yorumum yok.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Giden arkadas sorunlu bir ulke diyor.

Yemek yiyemis buskivi vs ile beslenmis.

cete cok diyorlar

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı

Giden arkadas sorunlu bir ulke diyor.

Yemek yiyemis buskivi vs ile beslenmis.

cete cok diyorlar

@Pikacu da bahsetmiş büyük ihtimal ben de konserve bisküvi zeytin peynir filan götüreceğim. 1 2 günlük olay neticede.

Çete konusu tamamen ayarlanacak organizasyona bağlı olarak sorun veya sorun değil şeklini alıyor sanırım. Özel araç ve koruma tahsis edilirse sorun olmaz gibi. 

Şu an ilk hareketim, ben gidemem, şeklinde olacak. İşi yokuşa sürerlerse bir şey yapamam en az 1 sene elim kolum bağlı.. bakacağız.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ERERESEL
    ERERESEL's avatar
    Erkek

Hocam, Kasım 2022'de makina servis işi için Gine'ye gittim, 40 gün kaldım.Sarı humma, sıtma hastalığı için aşı yaptırma zorunluluğu var. Seyahat Sağlığı Gen. Müd. sarı aşı defteri veriyor. Sıtma hastalığı için hap verdiler, ben tavsiye üzerine (hassas bünyelerde sıtmaya benzer etkiler yapıyormuş) kullanmadım. Sivrisinek kovucu sprey ve lavanta yağı götür. Sivrisinek her halükarda ısırıyor. Yerel halkın herhangi ikramını kabul etme, açıkta su-yiyecek yeme. Gittiğim yerde yemek büyük problemdi, damak tadımıza uygun olmadığı için çok zorluk çektik. Yemek şartları hakkında bilgi verilmedi, yada bizim amcaoğlu hayat dersi almam için bana söylemedi durumu... Bilseydim hazır çorba, peynir, bisküvi, vs. götürürdüm. Sen yiyecek bir şeyler götür. 

Bir yalanın öyküsü bin gece söylenir.Bir doğru için yardan da serden de geçilir.Hile bir zehirdir,kıvrandırır kişiyi.Hile ile iş gören mihnet ile can verir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaDCouRaGe
    MaDCouRaGe's avatar
    Erkek

Hocam merhaba,

Afrika dediğinde öncelikli kelime dikkat olur. Nijerya'ya bir kaç kez gittim,Afrikaya çok kez gittim iş gereği. Umarım faydası olur aklıma gelenleri yazayım,şimdiden kolay gelsin

Sağlık;

-Gitmeden mutlaka sarı humma aşısını olmalısın. Bunun için devletin seyahatsagligi sitesi yada alo 184 arayarak detaylı bilgi alabilirsin. Aşı genelde hudut kapılarında (havalimanı,liman başkanlığı vb) yapılıyor. Aşı bazı kişilerde fazla etki gösterip 3-4 günü ağrılı geçirmeye sebep olabiliyor,erkenden aksiyon almanda fayda var,tavsiyem 4-6 hafta önce olur.

-Sıtma için hap almak senin için iyi olur. Temini için aile hekimine sorabilirsin yazmazlarsa enfeksiyon veya dahiliye uzmanına ulaşman gerekebilir. İlaçlar (Lariam, Malarone vb)

-Yanına mutlaka sinek kovucu almalı,sprey ve uzun kollu kıyafet tercih etmelisin.

-İshal ve enfeksiyon ihtimaline karşı yanında mutlaka ilaç bulundur.

-Açık su kullanma,buzlu içeceklerden uzak dur.Yiyeceklerde tedirgin olduğun hiç bir yiyeceği tüketme.

Güvenlik;

-Boko Haram denen örgüt tam bir baş belası ve uzmanlıkları adam kaçırmak. Yanında güvenlik görevlisi olmadan şehirler arası veya orta uzun mesafeli seyahatler kesinlikle yapma.İslami bilgilerini bir gözden geçir bu olumsuz durumda seni kurtarabilir. 
    -Konaklama yerini mutlaka büyük güvenilir otellerden biri olarak belirle. 
    -Toplu taşıma ile ulaşımdan uzak dur. Sağlayabiliyorsan zırhlı ve güvenlikli araç ile seyahat et. 
    -Beyaz adam zaten afrikada zengin adamdır,gösterişli kıyafet takı vs den uzak dur.Seyahat,yemek vb ortamlarda cam kenarında oturmamaya özen göster.
    -Gitmeden mutlaka elçilik iletişim bilgilerini yanında bulundur.
    -Çevrimdışı harita indir,en azından neredeyim nereye gidiyorum konusunda bilgin olsun.Whatsapp vb uygulamalar ile tedirgin olduğun zamanlarda canlı konumu birileri ile paylaş.

NORMALİDE BİZİ BULMAZ Kİ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uruAdania
    uruAdania's avatar
    Erkek

Irak dahil kıtanın aşağısındaki hiçbir ülkeye gidilmez, yaşanmaz. Herifler hala yay, mızrak kullanıyor. :D

Hayatınızdaki en önemli iki gün; doğduğunuz gün ve nedenini öğrendiğiniz gündür.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    MaDCouRaGe bunu yazdı

Hocam merhaba,

Afrika dediğinde öncelikli kelime dikkat olur. Nijerya'ya bir kaç kez gittim,Afrikaya çok kez gittim iş gereği. Umarım faydası olur aklıma gelenleri yazayım,şimdiden kolay gelsin

Sağlık;

-Gitmeden mutlaka sarı humma aşısını olmalısın. Bunun için devletin seyahatsagligi sitesi yada alo 184 arayarak detaylı bilgi alabilirsin. Aşı genelde hudut kapılarında (havalimanı,liman başkanlığı vb) yapılıyor. Aşı bazı kişilerde fazla etki gösterip 3-4 günü ağrılı geçirmeye sebep olabiliyor,erkenden aksiyon almanda fayda var,tavsiyem 4-6 hafta önce olur.

-Sıtma için hap almak senin için iyi olur. Temini için aile hekimine sorabilirsin yazmazlarsa enfeksiyon veya dahiliye uzmanına ulaşman gerekebilir. İlaçlar (Lariam, Malarone vb)

-Yanına mutlaka sinek kovucu almalı,sprey ve uzun kollu kıyafet tercih etmelisin.

-İshal ve enfeksiyon ihtimaline karşı yanında mutlaka ilaç bulundur.

-Açık su kullanma,buzlu içeceklerden uzak dur.Yiyeceklerde tedirgin olduğun hiç bir yiyeceği tüketme.

Güvenlik;

-Boko Haram denen örgüt tam bir baş belası ve uzmanlıkları adam kaçırmak. Yanında güvenlik görevlisi olmadan şehirler arası veya orta uzun mesafeli seyahatler kesinlikle yapma.İslami bilgilerini bir gözden geçir bu olumsuz durumda seni kurtarabilir. 
    -Konaklama yerini mutlaka büyük güvenilir otellerden biri olarak belirle. 
    -Toplu taşıma ile ulaşımdan uzak dur. Sağlayabiliyorsan zırhlı ve güvenlikli araç ile seyahat et. 
    -Beyaz adam zaten afrikada zengin adamdır,gösterişli kıyafet takı vs den uzak dur.Seyahat,yemek vb ortamlarda cam kenarında oturmamaya özen göster.
    -Gitmeden mutlaka elçilik iletişim bilgilerini yanında bulundur.
    -Çevrimdışı harita indir,en azından neredeyim nereye gidiyorum konusunda bilgin olsun.Whatsapp vb uygulamalar ile tedirgin olduğun zamanlarda canlı konumu birileri ile paylaş.

Dini bilgim var da kumral mavi gözlüyüm ak..

Güzel bilgiler var teşekkürler.

Toplam Hit: 1899 Toplam Mesaj: 25
nijerya i̇ş seyehati