Nokia Mastercode Algoritmasını Bilen?
-
Arkadaşlar güvenlik kodunu unutunca mastercode imdadımıza yetişiyor ve imei numaramızdan mastercode'umuzun ne olduğunu söylüyor.
Bunu ancak bir sitede veya program aracılığı ile öğreniyoruz?
Bunun algoritması nedir, bu kod nasıl üretlilir, imei ile ilişkisi nedir?
Bilen müridlerden yardım bekliyorum.
Saygılarımla!
-
---
-
demekki bilen yok hoca. ben hiç araştırmadım.
-
s60 lar için program yazan adamlara sor onlar bilirler bilirse
-
---
-
Programları direk var nette ama algoritmasını hiç duymadım.
-
biraz google i incele nokia master code diye arat bir symbian programi bulucaksin o programida bir sekilde ac.. symbian programalrin setuplarini acik icinde ne var ne yok gosteren birseyler elbet vardir ama sende birazcik symbian hakkinda bilgili olman gerekli sanirim.
programin adini unuttum : nokia master code yada nokia security code cracker falan die yazinca cikiyordu. -
---
-
Bu telefon için olan sis uzantılı programı kardeş buyur gerisini sen hallet artık :
Link : http://www.wiiupload.net/fl/aabac650e3
-
hacı ben biraz araşdırdım bulamadım
-
sniphacker bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar güvenlik kodunu unutunca mastercode imdadımıza yetişiyor ve imei numaramızdan mastercode'umuzun ne olduğunu söylüyor.
Bunu ancak bir sitede veya program aracılığı ile öğreniyoruz?
Bunun algoritması nedir, bu kod nasıl üretlilir, imei ile ilişkisi nedir?
Bilen müridlerden yardım bekliyorum.
Saygılarımla!
-----------------------------dostum algoritmasını öğreinp ne yapacaksın?? eğer program yaacam diyorsan bence uğraşmana deymez. zaten nette dolu program var bu iş için. seninde yeni bir program yazmana gerek yok yani.. ama ben bi ara denemeler yaparak şunu görmüştüm. imeinin sadece bazı yerlerine göre hesaplıyor. yani son 2-3 rakamı falan deiştirince gene aynı kod. sanırım bu kodu hesaplamak için imei nin ilk rakamlarıyla bişiler yapıolar. sana tavsiyem bu işi yapan bi program açıp deneme yoluyla algoritmasını çözmeye çalış, belki bi kaç hafta sonra bulursun, ama gereksiz..