folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Nükleer Santral Rusya'nın Olacak

Nükleer Santral Rusya'nın Olacak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek
    Rus medyası Medvedev'in imza koyduğu ve Türkiye'de yapılması planlanan nükleer santralin kendi ülkelerinin olduğunu yazdı.
     Rusya’nın Sesi, Ankara’da imzalanan anlaşmaya uygun olarak Rusya’nın Türkiye’de ilk nükleer santral inşaatını gerçekleştireceğini belirtirken, "İnşaatı tamamen Rusya tarafından finanse edilecek nükleer santral sonraları Rusya’nın malı olacak" dedi. Bu projenin "benzersiz" uygulama düzeninin örnek oluşturacağı belirtilen haberde "Rusya’nın, Türkiye’de uzun zaman için kalmak niyetinde olduğu" da kaydedildi.

Rusya Cumhurbaşkanı Dimitri Medvedev’in ses getiren Türkiye ziyaretini değerlendiren Rus medyasında, ziyaret sırasında anlaşması imzalanan nükleer santralın sahibinin Rusya’nın olacağı değerlendirmeleri yapılıyor. Rusya’nın Sesi, anlaşmaya uygun olarak Rusya’nın Türkiye’de ilk nükleer santral inşaatını gerçekleştireceğini belirtirken "İnşaatı tamamen Rusya tarafından finanse edilecek nükleer santral sonraları Rusya’nın malı olacak" ifadelerini kullandı. Haberde şöyle devam edildi:

"DİĞER ÜLKELERE ÖRNEK OLUŞTURACAK"
    "Bu projenin belirli derecede benzersiz uygulanma düzeni, günümüzde dünyada, nükleer santraller tesisi piyasasında bir örnek oluşturacak. Bugün Rusya, aynı zamanda 5 yabancı ülkede,bu arada Çin, İran ve Hindistan’da nükleer güç santralleri inşa etmekte olan bir tek ülkedir. Daha önce nükleer santralin işletime sunulmasından sonra Rusya nükleer santral kurulduğu ülkeden çekiliyordu. Bugün ise Rusya Türkiye’de uzun zaman için kalmak niyetindedir."

Başlangıçta yüzde 100 oranında Rus sermayesi temelinde proje şirketi kurulacağı, gelecekte yüzde 49 oranında yabancı yatırımcıların, bu arada Türk yatırımcıları cezp edebileceği kaydedilen haberde, Türkiye’nin kararı için "Bu, nükleer enerji üretimini geliştirme yoluna girmek niyetinde olan ülke için oldukça bilgece bir karardır. Pekçok ülkeler Türkiye’nin pozitif deneyimini hesaba alarak aynı yolu tutabilecekler. Gelecekte Türkiye kendi topraklarında 2-3 nükleer santralın yapımını gerçekleştirmek niyetindedir. İlgili inşaat çalışmalarına Rusya da katılabilir" denildi.

----------------------------

biri bana bu haberi yorumlasın ne anlama geliyor bu :S

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Parasını onlar verecekmiş. Şaşılacak bir şey yok, biz versek bizim olurdu.

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

Hadi bakalım gazzeleşiyoruz.

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek
    AsilKan bunu yazdı:
    -----------------------------

Hadi bakalım gazzeleşiyoruz.

O da yok.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Senin yorumun nedir hocam?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

şöle örnek vereyim.

sen mektebe gidersin. ordan biriyle şey edersin. sonra parasını verir geri evine dönersin.

benzetme belki ağır kaçar ama durum bu.

biri gelecek bizim üzerimize binecek. biz cüzi bi miktar para alırız sonra adam sömürür sonra gider.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:

Parasını onlar verecekmiş. Şaşılacak bir şey yok, biz versek bizim olurdu.

bizim ülkemize yapmaları normalmi?

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

Sencer bunu yazdı:

ben işin teknoloji kısmındayım eğer nükleer teknolojiyi kendimize transfer edemiyorsak o zaman inşaa etmesinler daha iyi. ilki varsın onların olsun ama geri kalanları kendimiz yapamıyorsak ne anlamı kalıyor ki.

gösterip vermemek derler buna

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Erkek

bunu söyle özetleyebiliriz..

bir zamanlar guney anadoluda mayın temizleme haberleri felan cıkmıstı hatta yanlıs hatırlamıyorsam israil di sanırım temizlesin gibi söyleyişler ortalıkta dolanıyordu ben suraya gelmek istiyorum eğerki mayınları israil temizleseydi oranın kullanma hakkını kazanacaktı hani belli bi süre oranın kullanma hakkı israile ait olacaktı burdada rusya santrali yapıyor kendi kullanacak ..;) türkiye annayacağınız sadece aracı gel yap bu ülkede denilmek isteniyor ;) tayyibin  dıs görusu bu yönde bilmiyorum dorumu dusunuyorum :S:S

. Ben Kimseyi Kaybetmedim Herkez Beni KAYBETTİ... .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

HighElf bunu yazdı:

Sencer bunu yazdı:

ben işin teknoloji kısmındayım eğer nükleer teknolojiyi kendimize transfer edemiyorsak o zaman inşaa etmesinler daha iyi. ilki varsın onların olsun ama geri kalanları kendimiz yapamıyorsak ne anlamı kalıyor ki.

gösterip vermemek derler buna

İşe orospu teşbihi ve hükümeti övgü-yergi boyutunda bakarsak pek bir netice elde edemeyiz zaten.Sen ayrıyeten sadece teknoloji perspektifinden ele almak gibi bir nicelik daha kazandırmışsın ki beterin beteri :) Bu tür konularda yazılanları okuyanlar insanları hükümet yanlısı yahut karşıtı gibi yaftalara boğma çabası içerisinde olduklarından pek uzun yazmak istemiyorum.Ama şunu söyleyeyim,devletin bunu teknolojik açıdan nasıl bir koz olarak kullanacağını medya haberlerinden tetkik etmemiz imkansıza yakın bir ihtimal.Sigaraya gelen zamlar değil söz konusu olan,devlet politikaları.Bir diğer konu işin politik boyutu.Yarın öbür gün karşımıza ABD,AB ya da Rusya'nın bizzat kendisi herhangi bir konuda dikildiğinde manevra yapabileceğimiz,strateji üretebileceğimiz alanlar artmıştır.Soğuk Savaş zihniyetiyle olaylara bakarsak daha çok söveriz gelene gidene.Selamlar

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

bu böyle gelir böyle gider..

bide yokmu süpergücüz diyolar amk daha nükleer santral kuramyoruz :D

Toplam Hit: 5133 Toplam Mesaj: 33