folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Nükleer Santral Rusya'nın Olacak

Nükleer Santral Rusya'nın Olacak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

HighElf bunu yazdı:
    -----------------------------

Rus medyası Medvedev'in imza koyduğu ve Türkiye'de yapılması planlanan nükleer santralin kendi ülkelerinin olduğunu yazdı.
     Rusya’nın Sesi, Ankara’da imzalanan anlaşmaya uygun olarak Rusya’nın Türkiye’de ilk nükleer santral inşaatını gerçekleştireceğini belirtirken, "İnşaatı tamamen Rusya tarafından finanse edilecek nükleer santral sonraları Rusya’nın malı olacak" dedi. Bu projenin "benzersiz" uygulama düzeninin örnek oluşturacağı belirtilen haberde "Rusya’nın, Türkiye’de uzun zaman için kalmak niyetinde olduğu" da kaydedildi.

Rusya Cumhurbaşkanı Dimitri Medvedev’in ses getiren Türkiye ziyaretini değerlendiren Rus medyasında, ziyaret sırasında anlaşması imzalanan nükleer santralın sahibinin Rusya’nın olacağı değerlendirmeleri yapılıyor. Rusya’nın Sesi, anlaşmaya uygun olarak Rusya’nın Türkiye’de ilk nükleer santral inşaatını gerçekleştireceğini belirtirken "İnşaatı tamamen Rusya tarafından finanse edilecek nükleer santral sonraları Rusya’nın malı olacak" ifadelerini kullandı. Haberde şöyle devam edildi:

"DİĞER ÜLKELERE ÖRNEK OLUŞTURACAK"
    "Bu projenin belirli derecede benzersiz uygulanma düzeni, günümüzde dünyada, nükleer santraller tesisi piyasasında bir örnek oluşturacak. Bugün Rusya, aynı zamanda 5 yabancı ülkede,bu arada Çin, İran ve Hindistan’da nükleer güç santralleri inşa etmekte olan bir tek ülkedir. Daha önce nükleer santralin işletime sunulmasından sonra Rusya nükleer santral kurulduğu ülkeden çekiliyordu. Bugün ise Rusya Türkiye’de uzun zaman için kalmak niyetindedir."

Başlangıçta yüzde 100 oranında Rus sermayesi temelinde proje şirketi kurulacağı, gelecekte yüzde 49 oranında yabancı yatırımcıların, bu arada Türk yatırımcıları cezp edebileceği kaydedilen haberde, Türkiye’nin kararı için "Bu, nükleer enerji üretimini geliştirme yoluna girmek niyetinde olan ülke için oldukça bilgece bir karardır. Pekçok ülkeler Türkiye’nin pozitif deneyimini hesaba alarak aynı yolu tutabilecekler. Gelecekte Türkiye kendi topraklarında 2-3 nükleer santralın yapımını gerçekleştirmek niyetindedir. İlgili inşaat çalışmalarına Rusya da katılabilir" denildi.

----------------------------

biri bana bu haberi yorumlasın ne anlama geliyor bu :S

n güzel arkadaş..

herkes anlamış Türkiyeyi istedikleri gibi kullanabileceklerini.

Türkiye şuanda herzaman Güçlü olanın yanında gibi görünüyo. hani nasıl anlatayım size, bi düşünce vardr ya "sağlam da**aklı birini yanıma alıyım bana bişey olmaz" düşüncesi, Türkiye bu durumda işde. başımızdakiler sayesinde o da**aklılara g*t verme yolunda ilerliyoruz, yeterki yanımızda olsunlar(sözde olsunlar görünürde bişey yok.)..

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    Bunu durdurmanın bi yolu yokmudur. Kafa sı basmayan sadece sunu düşünsün neden bizim topraklarda+kim bunun güven lini saglıcak infilak ederse nolcak beyler acık kafa çalıstırın

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

Mx0TBT bunu yazdı:
    Bunu durdurmanın bi yolu yokmudur. Kafa sı basmayan sadece sunu düşünsün neden bizim topraklarda+kim bunun güven lini saglıcak infilak ederse nolcak beyler acık kafa çalıstırın

işin o kısmına girme sayfalarca yazı yazarım buraya inflak minflak etmez !!!

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    Bence kurduruluna biliniyosa ettirilir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

Mx0TBT bunu yazdı:

bizi az aydınlatsana :D

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicuta-douglasii
    Cicuta-douglasii's avatar
    Erkek

Hesleri ve elektrik dağıtım şirketlerine kadar özelleştiren bi hükümet yatırım yapar mı?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    HighElf bunu yazdı:

Mx0TBT bunu yazdı:

bizi az aydınlatsana :D

dedin gibi ettiremezler

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

ben bulgar medyasinda takip ettim , orada 7 yil isleticek , turkiye bu projeye 25 milyar $ ayrimis gibi yorumlar vardi , yani 7 yil rusya isletecek sonra turkiyeye devir edicek. lan tamda tayyepe kanim isiniyordu. bu ne ya simdi :S ulkeye giren cikan belli degil. bankalarimiz kar etmis deniliyor , 5 bankanin 3'u yabanci, yani karin %20 lik bolumu haybeye yurt disina cikiyor ve biz cok iyiyiz. gene kafam karisti, hukumet nasil boyle iyi portreler cizebiliyor anlamiyorum. borclanma artiyor, cari acik her oncekine gore %10 artiyor, ulkede yoksulluk sinari surekli artiyor ama azalan alim gucu. bu ekonominin nesi iyi ? yunanistana gidiyoruz bide, bi ictekileri duzenlesek ilk once.

bende sevinmis , bulgarlarla testesteron geciyordum. sevincim huzne donustu ...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Sömürülen ülkeler böyledir.Yeraltı yerüstü herşeyin elinden alınır.meta konumuna gelirsin.Cari açık mı oda nedir düşünmek hesaplamak aptallıktır.GSYMH yi sürekli şişirin.CNN internet bloglarından birinde görmüştüm.türkiye ile ilgili bir konuya dönmüş forum baktım okudum hafif ingilizcem ile biri diğerine soruyor lira değerli galiba diyor hımm diyor öteki iyi faiz veriyorlar sanırım ilgilenmek lazım falan filan acı durum.Türkiye de düşük kur  ve yüksek faiz uygula bindir halkın sırtına olsun arjantin.venezuela da öyleydi 90 larda.şimdi silkindi.bir gram petrol yabancı şirkette değil tamamı yerli sermaye ve devlet denetimli.ve o Venezuela kimin yönetim modelini uyguluyor dersiniz komünizm yanlısı bir ülke sanırsınız ama Atatürk ün modeli toplumsal kalkınma modelini uygulamaktadir.Türkiye mi bu ülke fazla gitmez birinin kucağına oturur bu durumda.geleceğimiz borç altında doğmamış çocuğumuz borçlu.olaki bu hazreti tayyip cemiyeti kenara itilirse borç ve imf tehdidi hazır.bi bakacaz aynen yunanistan gibi borcumuz şu kadar.buyrun kucağa.bunlar tarihimizde yazılı inanmayan topkapı sarayında osmanlı arşivlerine baksın.duyunu umumiye yazışmaları anlaşma kopyaları dayatmalar ülkeyi satanlar.hepsi.yüzümüzün tamamını kapatmıyorsak utanç duymamalıyız kendimiz ve dürüst olmak için!!!

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Kar ve zarar oranları önemli. Henüz bunlar söylentiden ibaret. Tam olarak yorum yapmak mümkün değil. Fakat birkaç yıllığına Ruslar tarafından işletilip devredilmesi daha doğru olur. Ülkemizin nükleer teknoloji konusundaki tecrübesi sıfır.

λ
Toplam Hit: 4864 Toplam Mesaj: 33