Odunla Çalışan Araba
-
Anton Peterka adlı vatandaş (Belgrad-Sırbistan) 1985 model Yugo 45 marka arabasının motorunda yaptığı ufak bir değişiklikle benzin kullanmaya elveda demiş. Benzin yerine odun ve kömür kullanıyor. 20 kg. odun kullanarak 100 km. gidebiliyor. Bu etkileyici yöntem aslında 125 yıllık bir teknoloji.

-----------------------------------------------------------------------
gercekten ilginc .. paylasiyim dedim
-
bu projeyi bu yaz tanıdık bir abim yapıcaktı , 3-4 kişi seyehate çıkacaklardı bu alet ile ama sanırım yattı proje :D
ilginç :|
-
simdi ünlü bi araba markasi alir bunun patentini gelistirir petrol kullanımı yerine odun kullanırız petrolu tükkettik sirada da ağaçlar var =)
-
Tam Türkiyemize yakışır bir proje...Benzinle çalışır otomobillere tüp takılacağına soba takılır:)))
Aslında benim düşündüğüm bir projem var:Araba üzerindeki akü yardımıyla suyu elektroliz ederek oksijen ve hidrojene ayırsak.Sonra yakıt pili ile mevcut hidrojeni DC akıma çevirip bataryaları doldursak.Elektrik motoru ile yol alırız :))).
-
ERERESEL bunu yazdı:
-----------------------------Tam Türkiyemize yakışır bir proje...Benzinle çalışır otomobillere tüp takılacağına soba takılır:)))
Aslında benim düşündüğüm bir projem var:Araba üzerindeki akü yardımıyla suyu elektroliz ederek oksijen ve hidrojene ayırsak.Sonra yakıt pili ile mevcut hidrojeni DC akıma çevirip bataryaları doldursak.Elektrik motoru ile yol alırız :))).
-----------------------------
Suyu elektroilz ederken harcadığın enerji götürmek için elde edeceğin enerjiden fazla olacaktır yaw..
-
Geleceğe Dönüş filmini hatırladım
-
Motorunda ufak bi değişiklik bu oluyosa iyiki büyük bi değişiklik yapmamış :|
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------bende
tabi bu arabada delorean'ın karizmasının %1i bile yok
-
yaw ona bakarsanız hidrojenle çalışan arabada var ama daha piyasaya adam gibi sunulmadı. elimizden bişi gelmiyor petrol zenginleri sağolsun çıkan bütün projeleri kapattırıyor.yoksa o adamlar nasıl para kazanacak.uzun bir süre daha petrole devam
-
zaten o arabayla anca deney yapılır :D tutupda ferrarinin üstünde deneyecek halin yok :D
ama şu eski torosların bagajını o şekil bir depoya dönüştürürsen hem şekilden yırtarsın hemde kışın sıcacık olursun :D
-
infernaL bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------bende
tabi bu arabada delorean'ın karizmasının %1i bile yok
dostum delorean bence bir sanat eseri bu arabayla onun kıyaslanması bile büyükbir hakaret olabilir xD