Öğrenci İşi Gözleme Yapımı
-
SORUN VAR 2. POST DEVAM
Yandex disk , url olarak resimleri vermiyormus gözüksede. Picload org a remote ettiğim için 2. postta düzenledim herşeyi :)
-
Daha önceki ev yapımı cips için lütfen tıklayınız.
http://www.tahribat.com/Forum-Evde-Cips-Yapimi-180676/
Öğrenci işi gözleme için gerekli malzemeler. (evde ne varsa) gece 1 de yaptım yedim yani az önce. Paylaşıyorum.
benim kullandıklarım
-1 yaprak yufka
-2 sosis
-aç bitir pınar salam 2 dilim.
-bir avuç kaşar
-1 büyük boy domates
-1 büyük patetes.
-bir avuç maydonoz koparın.
- yumurta (isteğe bağlı)
Maydonuz 25 kuruş , domates 25 kuruş ( adet ) , kaşar avuç 50 kuruş , 1 patates 30 kuruş , 2 hindi sosis , 2 hindi salam 50 kuruş , 1 yaprak yufka kaç para bilmiom : )
Total 1.70 TL + 1 yaprak yufka
Yapılışı.
1 yaprak yufkayı tahtanın üstüne açın , tahtanız yoksa geniş bir alana açın 1 büyük domatesin yarısını küp şeklinde veya ince ince
dağıtın üstüne bir avuç maydonoz ekleyin. (domatesin diğer yarısını tabağın yanına koyacağız)

Üstüne 2 dilim pınar aç bitir salamı dilimleyin (paketi 1.25 TL )

Üstüne 2 adet hindi sosisi dilimleyip koyuyoruz

Onun üzerine bir tutam kaşarı rendeniz yoksa bile elle parçalayarak koyuyoruz
Kaşarın üzerine 1 adet patatesi rendeliyoruz (dikkat patates rendelemek için gerçek bir rendeye ihtiyacınız var bıçak ile olmmaz o iş , ayrıca patates rendesi öyle birşeydir ki az pişse bile millet yer , kaşar yerine bile koyabilirsiniz , ayrıca kıvam arttırmak amaçlı ve malzemeyi çoğaltmak için kullanabilirsiniz.=

Patetesin üzerine 1 adet yumurta kırıyoruz , buda kuvam arttırıcı ve malzemeleri bir arada tutucu bir malzemedir , ayrıca lezzet katar.)

Yufkayı resimde görüldüğü gibi (yumurta) yanlardan 2 cm kıvırdıktan sonra üst tarafı aşağı kapatıyoruz

Sonra birz bastırıyoruz malzemeler tam yerleşsin ve tam otursun diye fakat fazla bastırmayın yufka delinir.
Alt tarafı kapatınca böyle bir görüntü çıkıyor. Gözlememiz kızartmaya hazır.

Tavaya atıyoruz ve üstünü tabak veya başka bir tava ile kapatıyoruz. (içinin daha iyi pişmesi için )

Önemli olan kahve rengi yakalamak , siyah olmayacak , siyah demek kömür demek , kömür demek kansorejen ve acı tat demek.

Bu rengi görünce ters çevirip ateşin altını kısıyoruz ve üstünü kapatıp biraz iyi pişmeye bırakıyoruz , altını kısıyoruz çünki içi iyi pişsin istiyoruz. Çok kısarsanız bu seferde yağ çekmeye başlar.

Diğer tarafta aynı renk olunca tavadan tabağa alıyoruz , yemek için hazır artık.

Soğusun diye ortadan kesmenizi öneririm.

Buda başka bir açıdan , patetes rendelerini çok iyi görebilirsiniz : )
Afiet olsun.
PanxeR tarafından 28/Tem/13 02:04 tarihinde düzenlenmiştir -
hacı 1. resim hariç diğerleri bir tek bende mi açılmıyor?
güzel paylaşım bu arada +rep teraziye tık
-
off çok iyi :) eline sağlık.
-
Hocam gece gece agzım sulandı bi yerlerim şişecek.
-
gerekli tek malzeme cefakar ana :F
geçen yapıp buzluğa atmıştı la diyimde çıkarsın ısıtsın yeriz :D
-
hocalar yandex disk in azizligine ugradım suan tüm resimler gözüküyor olmalı. Afiet bal şeker olsun :)
-
gözlemeden çok yufka arası bişeler olmuş o :D Afiyet olsun
-
trooper bunu yazdı
gözlemeden çok yufka arası bişeler olmuş o :D Afiyet olsun
Bu ucuz karışık oldu hacım , aynısına dominos ta 17 TL veriyonuz :)
Sen neli istersin, sade patataes , sede kıyma , sade kaşar ?
8 TL standart fiyat , ben hepsini birleştirdim ^^
Donmuş gözleme yapılır , adrese teslim yollanır.
PanxeR tarafından 28/Tem/13 02:13 tarihinde düzenlenmiştir -
baba ben domates,kaşar,biberli yerim. fix menümdür. Hatta gözlemecim beni tanır direk 1.5 gözlemem gelir masaya :)
üstelik 2.5 lira+çay 1 lira=3.5 liraya mis :)
trooper tarafından 28/Tem/13 02:15 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam eline koluna sağlık yarın ilk iş bunu denemek olucak :D Fırınada gerek yokmuş ohh ne güzel kesin yaparım bunu ben, çok sağol hocam :)