Öğrenilmesi Gereken Diller
-
eexper bunu yazdı:
-----------------------------
Dil dile değmeden dil öğrenilmez hocalar :) hangi dil olursa olsun
-----------------------------si senyor :D
ingilizce war cok sukur. cat pat ta espanol
dil dile degdikce kelime sayisi artiyo :)
-
Fransızca daha önemli bence...
-
Arapça
Fransızca
-
rusça, arapça, ingilizce bu 3 dil'i bilen adam oturduğu yerden zengin olur ;)
-
Merhaba,
Ingilizce evet,kesinlikle bilmekte fayda var..Ben zamaninda kazmalik yapmisim ogrenmemisim..
Suan Cince ogreniyorum,cindeyim..7 ay once geldim..Firsatim olursa burada kalip bölümünü okumak istiyorum..
Japonca ogrenmek isterdim,cunku kulagima hos geliyor konusmalari.
Rusca ogrenmek isterdim,malum sebep.:) Ayrica yine kulaga hos geliyor..
Bir de bahsettigin dilleri ogrenmeden önce Latinceyi bir arastir istersen,belki sana faydasi olur..
Dil ogrenmeden önce ne icin ogrenilecegi onemli..Ona gore secimlerini yaparsin zaten..
Ama imkanlar varsa dili ülkesinde öğrenmek gerek bence..Daha hizli sonuc elde edilecektir..
www.dilforum.com burayi inceleyip faydalanabilirsiniz.
Sonuc itibariyle her dilde sevismek isterdim..:)
-
hocam ben ingilizce ve çat pat almanca biliyorum.
bi ara ispanyolcaya merak sarmıştım.. içlerinde en kolay öğrenilecek dil kesinlikle ispanyolcadır. kesinlikle tavsiye ederim. kadınlar için ayrı erkekler için ayrı kullanımlar var. hani arapçada harflerin başta ortada ve sonda okunuşlarına benzer bi uygulama.. teamo mucho = te amo muhca :D
-
çincenin 1. olacağı filan yok.
adamlar kendi alfabelerini bile tam bilmiyorlar. nüfus çok olduğu için 1. sıradalar. yoksa milletin çince öğrenme isteğinden değil.
hee öğren illa bi avantajdır. fark yaratır. ama dünya dili olamaz.
şuan dünyanın neresine gidersen git ingilizce derdini anlatırsın ama çince ? çinin nüfusu kadar yıl geçse yinede sittin sene anlatamazsın.
1. ingilizce
2. rusca
3. ispanyolca - almanca = keyfine kalmış
çince öğreneceğin zamanı 2 farklı dil öğrenmek için geçirebilirsin.
almanca daha çok ticaret dilidir. (ispanyolcaya kıyasla)
ispanyolcayı anca latin amerika ile iş yapacaksan öğren. eğer avrupa ile çalışmalar yapacaksan almanca.
-
Anteplice öğrenmeden geçme, kendine has sözlüğü vardır,
Özgün bir dil olduğu kadar zordur, maddi getirisi yoktur, konuşması ve dinlemesi son derece zevklidir.
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------çincenin 1. olacağı filan yok.
adamlar kendi alfabelerini bile tam bilmiyorlar. nüfus çok olduğu için 1. sıradalar. yoksa milletin çince öğrenme isteğinden değil.
hee öğren illa bi avantajdır. fark yaratır. ama dünya dili olamaz.
şuan dünyanın neresine gidersen git ingilizce derdini anlatırsın ama çince ? çinin nüfusu kadar yıl geçse yinede sittin sene anlatamazsın.
1. ingilizce
2. rusca
3. ispanyolca - almanca = keyfine kalmış
çince öğreneceğin zamanı 2 farklı dil öğrenmek için geçirebilirsin.
almanca daha çok ticaret dilidir. (ispanyolcaya kıyasla)
ispanyolcayı anca latin amerika ile iş yapacaksan öğren. eğer avrupa ile çalışmalar yapacaksan almanca.
-----------------------------Mevzu zaten hangi dilin dunya biricisi oldugu ya da olacagi degil..Hangi dillerin ne faydasi olacagi ya da keyfine hangi dillerin ogrenilecegi..
Ayrica herkes kendi dilini dört dörtlük bilemez..Bizim Türkçe'yi dört dörtlük bilmediğimiz gibi.:)
Dil tercih ve yetenek isidir birazda..
-
her ne kadar dil bilirsen o kadar çok avantajın olur, kolaydan başla 2-3 tane öğren sonra iş alanında daha çok kullanılanlarla uğraş, ben öyle yapmayı planlıyorum :)