folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Öneri,Eleştiri Ve Digerleri.



Öneri,Eleştiri Ve Digerleri.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2007
    Erkek

     "Hayalsizce etrafda dolasan barut kokusu tüm haşmetiyle testesteronun varlıgını,teatral bir havada bizlere sunarken gücü bedenimin her hücresinde hissediyordum.Tanrısallasarak vücüt buldugumuz butikten uzaklastıkca etrafta toplanan kalabalıgın gürültüsü ve acı acı çalan siren sesleri melankolik bir havada kendisini tekrarlıyordu..Yosun tutmus eski binların dibinden gölgeleri sırtımıza alarak ilerledik.Karabulutların henüz çökmedigi ahsap brarakımza,karanlık sokakların bos kaldırımlarında sakıyarak yürüdük.Ahsap duvarlarının gıcırtıları binlerce sesin içinde tanınıcak kadar karakteristik ve güven vericiydi.Ucları yırtık eski iki batteniyenin bizleri karsılıp selam durdugu bu yerde bir dönemin sokalarda gezen iki azizinin varlıgına tanıklık etmeseydi onları sırtıma gecirip altına saklanabilecek kadar degerli yapan sey.Saklanmac oyanayn cocuklar gibi kıvrılmıs son sigaramı paketinden çekip aldım.Ayaklarımızın hemen dibinde ki sehir,sokaklarında yanan ısıkları ve yollarında durmak bilmeyen araba farlarıyla bana bakıyordu.Manzaraya baktıgımda kafamdan gecen sey kısa günün geceyle sevişmesinden dogan özetiydi."İçki,hatun,kurşun".Nikotinin buruk tadını cigerlernim her bir köşesinde hissedene kadar,dumanın suratımı yalarak gecip gitmesine izin verdim.Bu sırada eski poşetilerin içinde,iki kuru ekmek arayan tilkinin fare tıkıtıları beni rahatsız ediyordu.
    -Kes sunu
    Sesim yankılanarak,tilkinin saklı feryadını beraberinde getirip kulaklarıma bıraktı.
    -Derdin ne söyle.Konusmamak ne demek ? Aptalmısın sen ?
    Dilinin altındakini çıkarmadan konusmaya calısması durumu daha da cekilmez yapıyordu
    -Yiyecek bir sey yok.
    -Butigin tüm kasası suan da cebimde ne istiyorsak alarız sadece biraz sabret.
    Yavas haraketleri yapmak istediklernin degil,söylemek istediklerinin birer şifresi gibiydi.Battaniyesinin altına girip bacaklarını karınan cekerek sabit gözlerle oldugu yere civilendi.Sadece izledim.Onunla tartışmak kavga etmek degildi derdim.Bu yüzden aynı sekilde bende battayinenin altına girdim.İkimiz iki ayrı köşede öylece oturduk.Güneşin buluttan ayrılıp kırık camdan içeri girişini ardından fare deliklerini teker teker aydınlatsını izledik.Tek ses sesizligin kulaklarda ki ugultusunan baska bir sey degildi.Canım skılıyordu.Bu durumu daha fazla uzatmıyacaktım
    -Söyle derdin ne ?Sana söylüyorum cevap ver !
    Yavasca basını döndürüp titreyerek mırıldandı.
    -Gözlerimden hemen silip atmak o kadar kolay degil zaman gerek ?
    Zaman,benden daha fazla düşünen olmamıstır eminim.Ancak söyledigne cevap vermek yerine kelimelerimi daha anlamlı yerlere yatırmayı yeglerdim.Donuk baskılarını gördükce zihnimde flaşlar patlayarak ardı ardına fotograflar sıralananıyordu.Onları gördükce küçük tebesümcügüm,dudaklarımı ittirerek kendine yer ediniyordu.Pişman degildim.O gecenin sabahı,içeri girerken kalkan tozu ortaya cıkaran güneş ile beraber beni yıllar öncesinie götürmüştü.Duvarlın üzerimize yıkılarak hayallrimizi caldıgı,umutların acılar ile kolkola girip logar kapaklarından aktıgı yıllar.Artık hepsinin üzerini kurcagım hayatım ile birlikte slip atmak,hiç bir zaman yasamamıs gibi unutmak istiyordum.Aceleciligmin de yagane nedeni buydu belki de.Aklımın en direnlerine bıraktıgım oltam ile cektigim düşüncelerim,beni bu noktaya getirmişse artık onu sorgulamak istemiyordum.Cigerlermin en derinlerinden çektigim nefes,tüm yasanmıslıkların kokusunu üzerinde tasıyordu.Sis çökmüş zihnimin için de,parlayan gözleriyle kosa kosa gelen köpekler parlacalayıp atıyordu anıları gözlerimin önüne.Donuk bakıslarımın ardın da derinleşen mazi beni tüm girdabıyla içine çekti.

     Kör karanlık zindanların içlerinden gelen çıglık,üzerime serdigim kar tanelerini ürkütüp beni uyandırmıstı.Soguktan buz tutmaya baslayan kirpiklerimi açmaya çalısrıken etrafın bugusu içinde gözlerime çalınan tek şey vardı "Şapkalı Çocuk".İki grubun etrafa sacılan bir kaç parca çalıntı mal için kavga ettigini sanıyordum.Herkes tek renk,tek kıyafetti.Onların uzaktan tanımak zor birbirlerine karıstırmamak imkansızdı.Rüzgarın ıslak ıslıgı,yolunu sasırmıs kar taneleri ile beraber kulagımı oksarken duydugum sesleri anımsuyordum.
    "Sizin oldugunuzu bilmiyordum.Abi tamam gidiyoruz"
    Bunları söyleyen bir kaç adım geriye dogru titriyerek gittikten sonra yalpalarayarak yere düştü.Buz tutmaya baslamıs camurlu su etrafa sıcrıyarak yol arkadaşlarını çil yavrsu gibi dagıttı.Karanlık ziftinin içinde tek hatırlanan şey olan şapkalı çocuk,elinde ki uzun cubukla düşen adamın yanına yaklasıp siluetini üzerine serdi.Ne konuştuklarını hiç bir zaman bilmiyecektim.Tek duydugum,demir parcası oldugunu ögrendigim cubugun inip kalkarken etrafa sactıgı yarık et ve kemik sesleriyldi.İşini o kadar güzel yapıyordu ki o sesi gözlermi kapayıp kafamı koydugum bankın soguk demirinde,tarlasına ekim yapan hoyrat bir çifci gibi buluyordum kendimi.Zihninde görünen 2-3 saniyelik görüntü çekip gitmenin en kısa ve ucuz yoluydu.Tatlı rüyaların lüsk oldugu zamanlar.bokun içinde yeseren beyaz kurtcukları muchever gibi anımsamazsan kabustan baska bir şey göremezdin.Her attıgın adım,ardından sana tüm dehsetiyle kara kabuslar yasatıyorsa onu kacırma lüksü sımarıkca bir davranıstı.Gökyüzü üzerime çökmüşcesine yorgun ve bitkindim.Büyük bir denizin içinde savuralan savunmasız biriydim.Gözlerimi kapadıgım da bir daha acmama ihtimali ile yatıyor,jilet kadar keskin sert sogukla birlikte tekrar uyanıyordum.Çöpün tadını damaklarım da,kokusunu her nefes alıp verişimim de hissedicek kadar artıkla beslendim.Günlerce yolların iki yanına dizilmiş bugulu camların ardında sadece bir karaltı olup,çıkmaz bir sokagın girişine yıgıldım.Bir çift elin suratImda ki buz parcalarını silene dek,gözlerimi ihtimalsiz sabahların kolları arasına atarak her zamanki gibi kapattımıştım.."

     

    Evet beyler bayanlar.Yukarı da okuduklarınız,yazdıgım romandan bir parca.Her türlü insanın oldugu tbt'den yorumlar bekliyorum.Bazı harfler olmayabilir,tdk kurallarına göre imla kuralları olmayabilir çünkü yazı rötüşsüz bir sekilde sadece kabası mevcut.Bu yüzden yorumların genel olarak anlatım bakımından okuyucuyu yoruyormu,sıkıyor mu,yazı şablonu rahatsız edicimi merak ediyorum.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek

    Vay be Okumaya devam edecemde, Giriş felan Güzel Hocam devamınıda isterim ama.

    Dipnot. : Baal Hocam yazım Şekli Güzel, Noktalama ve Virgüllemelerde Biraz daha Titiz olmanı Rica edecem, Ayriyeten Paragraflarada Yazıların iç içe girmemesi için Önem vermelisin. 

    Yalnız Hikaye Çekici tamam ama Adam kimdir nedir necidir, Neden böyle Olmuştur, Bunları Sanırım Hikayenin geri kalanında Öğrenebileceğiz. Hocam Oradan kesilirmi Hikaye yahu. Devamı varsa rica edebilirmiyim.


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    cok acindirik bi parca.. sekil ve esasen gölgeleme ve bicimlendirmeye aşırı önem vermis. öyleki izdirabi ve özlemi en iyi en güzel bicimde anlatmak icin benzetmeler yapmis.. sanki okurken ben cöp artiklari yiyormusum gibi hissettim. yani bi o kadar samimi bi yazi. fakat bu kadar benzetme gölgelendirme okuyucuyu sıkma ihtimali yüksek. tarz drama tarzi kaliteli bi romana benzior. cıkaramadim. nedir romanin ismi?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek
    abi betimlemelerin çok güzel ama kelimelerin bazıları tam Türkçe değil Türkçe olursa daha kaliteli olur. 
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2007
    Erkek
    Aslında romanın bu ortalarında ki olayın biraz daha içlerinde ki bir parca.Bundan önce bir butik baskını yapıp iki kişiyi öldürüyorlar.Neden öldürdüklerni hem psikolojik olarak inceledim.Bir katilin bir insanı öldürmeden önce kendisini olyaya sartlandırmasını,ve o olayda mantık aramasını katilin gözünden içinden anlatıyor.Hatta flaşlar patlyor sadece gülüyorum pişman degilim de o öldürdükleri için söylüyor.Esasen romanın bütünlügü,sisteme karsı cıkısı siddet ile çözmeye calısan bir adamın hikayesi.Kendi cennetini kendi yaratmaya calısmasının öyküsü.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    caresizlik hat safhada aslında ama dedim ya benzetmeleri ve gölgelendirmeleri olayı oldugu gibi aktarmasini engellior. kaliteli roman böyle olur genelde..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2007
    Erkek

    ShockMan bunu yazdı:
    -----------------------------

    Vay be Okumaya devam edecemde, Giriş felan Güzel Hocam devamınıda isterim ama.

    Dipnot. : Baal Hocam yazım Şekli Güzel, Noktalama ve Virgüllemelerde Biraz daha Titiz olmanı Rica edecem, Ayriyeten Paragraflarada Yazıların iç içe girmemesi için Önem vermelisin. 

    Yalnız Hikaye Çekici tamam ama Adam kimdir nedir necidir, Neden böyle Olmuştur, Bunları Sanırım Hikayenin geri kalanında Öğrenebileceğiz. Hocam Oradan kesilirmi Hikaye yahu. Devamı varsa rica edebilirmiyim.


    -----------------------------

    Hocam dedigim gibi kabası zaten.İmla ve bir kaç düzenlemeyi komple bittigi zaman yapıcam.Benim ögrenmek istedigim akıcılıgın olup olmamasıydı.Çünkü bu yazı bir şablondur ve bu şablon bütün hikayede kullanılır.Gerisini ögrenmek istiyorsanız kitap basılıp piyasaya cıktıgında alın hocam :D Korsana hayır

    Herkesin yorumları için tesekkürler.Söyle bir istatistik çıkartmaya calsıyorum bakalım altın oran nedir herkes söylenen hususlarda aynı görüşte mi.Ona göre bir düzenleme yapacam.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2007
    Erkek

    Betimlemeler çok güzel ama çok fazla. Belki sadece bu bölümde öyledir. 

    Herkes kitapmı yazıyo :):)

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2008
    Erkek
    Hocam gerçekten müthiş olmuş. Romanın daha öncesini veya olduğu kadarıyla pm ile atarsan okurum.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    BAAL bunu yazdı:
    -----------------------------

    ShockMan bunu yazdı:
    -----------------------------

    Vay be Okumaya devam edecemde, Giriş felan Güzel Hocam devamınıda isterim ama.

    Dipnot. : Baal Hocam yazım Şekli Güzel, Noktalama ve Virgüllemelerde Biraz daha Titiz olmanı Rica edecem, Ayriyeten Paragraflarada Yazıların iç içe girmemesi için Önem vermelisin. 

    Yalnız Hikaye Çekici tamam ama Adam kimdir nedir necidir, Neden böyle Olmuştur, Bunları Sanırım Hikayenin geri kalanında Öğrenebileceğiz. Hocam Oradan kesilirmi Hikaye yahu. Devamı varsa rica edebilirmiyim.


    -----------------------------

    Hocam dedigim gibi kabası zaten.İmla ve bir kaç düzenlemeyi komple bittigi zaman yapıcam.Benim ögrenmek istedigim akıcılıgın olup olmamasıydı.Çünkü bu yazı bir şablondur ve bu şablon bütün hikayede kullanılır.Gerisini ögrenmek istiyorsanız kitap basılıp piyasaya cıktıgında alın hocam :D Korsana hayır

    Herkesin yorumları için tesekkürler.Söyle bir istatistik çıkartmaya calsıyorum bakalım altın oran nedir herkes söylenen hususlarda aynı görüşte mi.Ona göre bir düzenleme yapacam.


    -----------------------------

    bittiginde haber ver baalcim.. oki mi almazsak adam degiliz:) kolay gelsin sana. iyi gidiyosun.. ders vermek gibi algilama sakın dostum. akiciligi saglamak betimlemeleri aralarda bir basite kacara yedire yedire vermektir.. heyecan ve duygusal cöküntü vermek icinde betimleme icine insanin can evinden vuracak kelimelere yer vermeye özen göster.. basarilar dostum.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    eline sağlık kardeş.


    VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
Toplam Hit: 2048 Toplam Mesaj: 19