Oruç
-
Arkadaşlar okulların bnaslamasına 4 gun fılan var ben bu 4 gun ıcınde dayanamıyorum bana aclık hıssımı unutturacak bırseyler soylermisininz oyun filan gibi eglendirecek beni.
-
olm kitap oku tv seyret arkadaşlarınla dolaş ne bilim camiye git zaman geçsin...
-
Öyle oruç olmaz.
Oruç dediğin delikanlı gibi çalışırken tutulur.
O zaman anasını satıyım, uyu.
İftardan sahura ayakta dur.
Sonra sahurdan iftara uyu.
Tutmamış olursun oruç
O nasıl fikir ?
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Öyle oruç olmaz.
Oruç dediğin delikanlı gibi çalışırken tutulur.
O zaman anasını satıyım, uyu.
İftardan sahura ayakta dur.
Sonra sahurdan iftara uyu.
Tutmamış olursun oruç
O nasıl fikir ?
-----------------------------bak buda süper fikir Çalış o zmn hızlı gelir iftar vakti
-
arkadaşım sen en iyisi benim yöntemimi uygula ben sahura ezana yarım saat veya kırkbeş dakika varken kalkarım hamur işi makarna gibi şeyleri çok yerim çünkü bunlar tok tutar bütün gün acıkmazsın hamur yiyeceklerinin yanında bi de 2-3 bardak çay içtin mi ohhh :D bütün gün acıkmazsın valla çay da insanı dinç yapar açlık hissi gelmez içine
ya da bilemedim sahurda kahvaltı türü şeyler ye hafif olsun
-
Eğer erkenlik çağına ulaşmamışsan sorun yok tutmayabilrsin. Gelmişsen sorun sende.. Çünkü GENELLİKLE ergenlikten sonra tutma kapasitesine ulaşır insan.Bazı küçük kardeşlerimiz oruç un yarısını tutuyorlar :)
Sahura kalk ve bol sıvı şeyler al.Ayrıca açlığını yatıştırmak için de nişasta bulunan yemekler ye. Bir tiyo vereim peygamber efendimiz (sav) in nasıl oruç tuttuğunu ara
-
sahurda karbonhidratlardan uzak dur, karbonhidratlar çabuk acıkmana neden olurlar, portein ağırlıklı beslen, gün içinde kendini meşkul edecek bir şeyler bul
-
yaw kardeş öle sürekli uraşacak bişeler aramya kalkma günlük hayatına devam et zaman sayacınıda önüne koyup kaç dakka kaldına da bakma akla zarar zaten dediim gibi aynen yol devam et ekstra deişiklikler için girme :))
-
zaten en buyuk sorunda budur..insanın aclığı dusunmesi...ve aclıggı dusundurecek sebepler yaratmak...örnegin: saate ıkıde bır bakarlar ne kadar kaldı dıee..bakarkı daha saatler var offf...acıktım dıyıp bıraz daha acıktırırı kendını...hıc dusunme yaw...hıc aclıgı felan dusunme bıde elındne geldıkce saate hıc bakma...normal hayatına devam et...farzetki oglen yemegı yemedın o kadar...kahvaltı sahurda yaptın oglen yeme aksam yemegıde ıftarda zaten...sadece oglen yemıyorsun neki yanı...
-
gece sabaha kadar otur gündüz 6 ya kadar uyu gersiini dayan :D
-
ben uyuyom walla hoca hemen geçio iftardan sonrada geziom deme keyfime :-))