Osmanlının Gerçek Yüzü !!!
-
Herseysanal (levent abi) bu güne kadar bu sitede paylaşımdan başka bir şey yapmayan bir insandır.
Bu şu anlama gelir.
Lüzumsuz tartışmalara girmez.
Salak muhabbetler etmez.
Ona buna bok atmaz.
Daha bir kere "a.q" yazdığını görmedim.
Kimseyle münakaşa etmez.
Kendi halinde işi gücü biz site ahalisine ilginç bulduğu yararlı olacağına inandığı dokümanları getirmek.
Şimdi herseysanal (levent abi diyorum ısrarla abi olarak görüyorum çünkü hem yaşı hem olgun tavırları münasebeti ile)
Osmanlı hakkında yalan yanlış veya gerçeklik payı olsada bu gerçekliği çarpık bir dille anlatan bu yazıyı getirdi diye
onu burada kimse günah keçisi ilan edemez. Üstüne basa basa söylüyorum kimse bu tip bir iddia ile gelmesin buraya.
Şimdi soruyorum:
Kaç kişi herseysanal ın yaptığının 1/10 u kadar paylaşım yaptı?
Kaç kişi neti onun kadar tarayıp üşenmeden burada konu açtı?
Kaç kişi ben hiç kimseyle münakaşaya girmedim, kimseye en ufak "aq" bile demedim diyebilir?
Ben söyleyim. Sıfır. Koca bir sıfır.
Bardağın boş tarafına bakıyorsunuz.
Herseysanal buraya tamamen iyi niyetle karşıt görüş yansıtan yada gerçeklik payı bulunan ancak kullanılan kelimelerin
çarpıklığı ile sizi galeyana getiren bu tip bir yazıyla geldiğinde kalkıpta herseysanal türk düşmanı diyemezsiniz.
Gayet kibar, paylaşımı seven, bilgi akışının bu sitedeki ilk halkası olarak görebileceğimiz bir insana bu yaptığınız biraz ayıp kaçar.
Bugüne kadar her paylaşımında "oo abi lazımdı bu ya saolasın" diyenler bugün kalkıp herseysanal şöyle böyle derse
buna en başta ben itiraz ederim. Yapmayın çocuklar. Aklınızı başınıza alın koyun şapkanızı önünüze bir düşünün.
Bir insanı bu kadar basit bir konudan dolayı karalayamazsınız.
Levent abi: Ben seni biliyorum abi tanımayanlar için elimden geldiğince sana yapılan haksızlık karşısında durmaya çalıştım. Amacım
seni korumak değil, tam aksine yanlış olduğuna inandığım davranışları kendimce düzeltmektir.
Yine genele söyleyeceğim kimse alınmasın kırılmasın kimseyi karalamak zan altında bırakmak gibi bir gayem yok.
Mademki tbt kardeşlik misyonu güder, sizler yaşça kendinizden büyük bir abinize,
paylaşım için emek harcayanbir insana, bu tip bir yaklaşım sergilemeyin.
Herkese selamlar hürmetler.
-
bunu okuken yüreğim sızladı ama özetlerle türk tarihi öğrenilemez ve forum sitelrinde böyle konulşar tartışılamz derhal gerken kaynaklardan alıp durumu inceleyeceğim sonra yazarı inceleyeceğim daha sonra gerekeni yapacağım.
-
ama yazılanlarda şu anda bahsedildiği gibi bahseldinmiyorsa o yazar cinsiyeti bile değiştirip benden kaçsın
-
"Sakın Türkü insan sanma.
Bir an bile olsa Türkle birlikte olma.
Türk eline şeker olsa o şeker zehir olur.
Türkün başını keserken sakın gam yeme.
Baban da olsa Türkü öldür."(3)Aslı "Türk" kelimesinin yerine "Kürt" gelmesi gerekmektedir.
Saygılar...
-
iSTaN_BuLL bunu yazdı:
-----------------------------osmanlının gerçek yüzü mü bu? nedense hep Türk milletini aşşağılamaya çalışan bir zihniyet. Bizim padişahlarımız arapları sadece Peygamber efendimizden mi tanıyorlardı? Bütün kadınların yabancı olması dışında herşey yabancıymış buraya katılıyorum ama neden hep biz Türklere yapılıyor bunlar anlamıyorum
ayrıca çağatay su kırım türklerini anlatırsan sevinirim. Benim Kırım hakkında bildiklerim zamanında Osmanlı tayları orada yetiştirilirmiş getittirilirmiş. birde karadeniz de üs. artı 1900 ortalarında rus zulmu var ? senınki ne ?
-----------------------------
hacim ben yazilanlara zaten tam anlamiyla katilmiyorum. ama sunuda söylemeliyim ki neden osmanli? niye ottoman.. türk kavrami yada kelime itibariyla cok kullanilmamis osmanli arsivlerinde. genellikle türkmenler icin daha cok kullanildi. ama sunuda söylemek zorundayimki. osmanli devleti yıkılmaya yüz tuttugu devirlere yaklastika turancilik ülküsü türklük duygulari cogalmaya baslamisti ve bunun adini degistirenler vardi. osmanli türkleri osmanli arnavutlari diye bizi ayirdiklarinida gösteriyor eserler. ben sunu söylemeden edemiycem selcuklular ve o zamanki beyliklere cogu dünya ülkeleri türkler diye bahseder. osmanlida türkler diye bahsetmez. ben bunu edebi arsiv olarak kastediyorum. ama bunu biraz düsünmek gerek. kendi tarafimizdan düsündügümüz icin dogal olarak bunlari kabul edemiyoruz. savunmaya geciyoruz. bak kirim türkleri konusunda iki rivayet var. birincisi rus zulmu yüzünden fatihin kirimi alarak ruslardan kurtarmasi. diger rivayette fatih in kırım türklerine bir cok sefer elci göndererek toprak ve ülke olarak katilmalarini istemis bunu kabul etmeyen kırım türkleri son bir defa uyarilmis son uyarinin sonunda ne yapacaklarinida iletmisler. kirim türkleri son elciyi reddetince de fatih kirim seferini düzenleyerek orda ne varsa dogru dürüst kırım türkü birakmamis cogunuda almis getirmis anadoluya. yani sonucta bunlar rivayet sen veya ben bir osmanlidan kalma türk erkegi olarak hangisine inaniriz?????? kendi isimize gelene inaniriz. yani birinci rivayet kafamiza uuygun gelir. bize uyar. peki neden ikinci rivayeti arastirmiyoruz etmiyoruz. direk yalan yaaa diyebiliyoruz. evet osmanli dünyayi titretti. biliyormusunuz ki en güclü askerlerinin cogu yabanci uyrukluydu. yüksek rütbede yabanci uyruklular vardi. arap kültürünüde yasam tarzi kabul edince artik karman corman birsey cikmis ortaya. su anda gercekten türk kavramini türkmen kardeslerimiz yasiyorlar. digerlerinin zaten akibetini biliyorsun. kazaklar kirgizlar vs. konu basinda yazilanlar tamemen gercektir diyemem tabiki demekte istemiyorum. ama gercek olma ,ihtimali kendi kaynaklarimizdan bile siritiyor. osmanli ne abi ya? biz osman bey ,in torunu degiliz ki osmanli torunuyuz diye söyleniyoruz. biz türküz abi. Türk be türküz. "osmanliliyiz eyvallah" diye biten kavramlarada gülüyorum sadece.. -
sirinyer_attack bunu yazdı:
bunu okuken yüreğim sızladı ama özetlerle türk tarihi öğrenilemez ve forum sitelrinde böyle konulşar tartışılamz derhal gerken kaynaklardan alıp durumu inceleyeceğim sonra yazarı inceleyeceğim daha sonra gerekeni yapacağım.
-----------------------------ya hoca niye yüreğin sızlıycak aq. sen siktiret salla zaten doğru değil burdakileri. kim yazmışsa ayrıca.... bunlar saçma sapan seviyesizce bok atma işleri. gerçek değil. sen rahat ol. sktiğimin gavurlarına mehter dinletsene bak sonra yüz ifadelerine. hahaha!
-
olaya bide bu yoldan bakalım!..yok o padişahın annesi bulgarmış,sırpmış,macarmış....osmanlı türk deilmişmiş..
abi o zaman bütün dünya türk!..s.kmediğimiz kavim,millet,ulus,devlet kalmamış..o mantıktan bu sonuç çıkyor!...bence yazı bu yönde ele alımalı...
-
bir nesli atasından koparmak için ancak bu kadar etkili çalışmalar yapılabilir ben bugün edirneden geldim edirnede darüş şifa vardı ve o hastane açıldığı zamanlarda avrupada akıl hastalarını içine cin girdi diyerek yalarak öldürürken osmanlı onları kuş ve su sesi ile tedavi ediyordu bunu yazanlara ben ne diyim...
-
forumdaki üyelerin yazdıklarını okudum genel anlamda bir alay söz konusu bence bu üyelerin (konuyu açan hariç) kötü niyetinden kaynaklanmıyor sadece alışkanlıktan dolayı ciddi konularada bu tavırla yaklaşıyorlar diye düşünüyorum mesela benden önce bir yorum yazan kardeşim iyi niyetli olmasına rağmen ortaya attığı iki cümleyle aslında savunmak istediği değerlerin üstüne kusuyor bu bir disiplinsizliktir... lütfen konuların değer ve ciddiyet düzeyine göre kendinizi konumlandırın... osmanlı devletini idealinde yaşatamayan insanlar boşu boşuna sisteme feveran edip düzen bozuldu demesinler zira bu ideale sahip olamaanlar düzenin değişmesi esnasında yanlızca durup seyirci olarak kalacaklardır. bu tür saçma sapan kitaplar her zaman yazılır yazılacaktır cevaplarınıda geçmişte almışlardır yine alacaklardır...
Akrebin kısgacında yoğurmuş bizi kader
Aldırma böyle gelmiş bu dünya böyle gider
Bana kefendir yatak sana tabuttur havuz
Sen kıvrıl ben gideyim son peygamber klavuz.
NECİP FAZIL KISAKÜREK.
ayrıca arkadaşlar üstaddın osmanlı ile ilgili ortaya çıkardığı tarihi gerçekleri araştırmanızı tavsiye ediyorum netten bir bakın.
-
ahmedmurad bunu yazdı:
bir nesli atasından koparmak için ancak bu kadar etkili çalışmalar yapılabilir ben bugün edirneden geldim edirnede darüş şifa vardı ve o hastane açıldığı zamanlarda avrupada akıl hastalarını içine cin girdi diyerek yalarak öldürürken osmanlı onları kuş ve su sesi ile tedavi ediyordu bunu yazanlara ben ne diyim...
-----------------------------evet bu oLayı bende biyorum, takvimin arkasından okumuştum. ayrıca "yalarak" yazmışsın :D yakarak olarak düzelt bari :) yalayarak öldürüyolar :DDD