ÖSS (Bıktım,Bıktım,Bıktım)
-
hocam ilk olarak stres yapma, stres beyne zararlı, yani fazla stres zeka seviyeni bile düşürebilir..
son deneme sınavında 153 puan çıkardım :) ve hedefim össde en az 260 ham puan, ve de yapabileceğimden kuşkum yok, yani kendine tamamıyle güven ..
ayrıca eğitim sistemi tamamıyle yanlış olduğu için, öğretmenlerin öğrettiği şekilde anlamaya çalışma sakın.
atıyorum fizik dersindesiniz, hoca diyo ki 15 km/saat hızla giden bir araç 1.5 saatte kaç km yol alır.
amk adam soruyu soruyo, bunun çözümü böle yapılır deyip saaçma sapan bi formül yazıyo oraya, bunu ezberleyin yeine koyun çıkar diyo.
böle saçmalık olur mu amk kafası çalışan bi insan bu tarz işlemleri formülsüz yapabilir rahatlıkla, yani formüllere takılma ezberci olma,
yaptığın her işlemin çözdüğün her sorunun mantığını kavra.
şöyle örnek vereyim, bize okullarda 2+2 5+5 4+5 6+5 falan toplamlarını ezberletiyolar, ama toplama yapmayı öğretseler bunları ezberlememize gerek kalmaz, aynı bunun gibi, bize toplamayı öğretmek yerine var olan işlemlerin sonuçlarını ezberletiolar, kendi sistemini kurarsan öss yi sikine bile takmazsın..
-
bak şimdi sen bu söylediklerimi iyi dinle ve bana inan :)
1. kazanmanın (başarmanın ) yarısı değil %90'ı inanmaktır.
Sen kendini kazanamamaya değil , kazanmaya yoğunlaştır,
sınava girerken bile "nasıl olsa kazanıcam" rahatlığıyla gir.
2. Kendini derslere verebilmen için , kimsenin olmadığı bir odada ders çalış. Sessiz sedasız ders çalış . Gerekirse internetsiz kal. Yapıcak bişe olmaz mecburen çalışırsın.
3. Deneme sınavlarını salla , bi sınavdan 220 alıosan diğerindende 300 alırsın :) o da pek önmli değil.
4.üncüsü ve en önemliside bu sene üniversiteyi kazanma şansın oldukça yüksek , bildiğin gibi Liseler mezun vermiyo ve bu senin için çok büyük bi avantaj.
5. tebrikler :)
-
muhteşem bişey bu yyaa dimi len escondo ....tahribat anlatılmaz... seviyom burayı ben abi...
-
Bak kardeş! sınav stressinden dolayı bıkman hepimizin başına gelir. Benim de başıma geldi. 2.Senemde kazandım (say-2 ham 278, sınavda w.c ye gitmeme rağmen). (1.sene 214)Ama maraton boyunca da 10-15 tane psikoloji,kişisel gelişim ve motivasyon kitabı okudum. O kitapların çok faydası oluyor. Hem anlama kabilityetini ve konsantrasyonunu geliştiriyor hem de moralini yüksek tutuyor.
Ayrıca deneme sonuçlarına bakarak yorum yapma. Ona bakarsan ben sene başında 250 alıyodum sene sonuna doğru 260 yani sadece 10 puan mı yükseldim o kadar çalışmayla. Demek ki işin içinde bi pislik var :). Neyse san bazı tavsiyeler:
-Dersleri hiç kaçırma, hocalarına ders esnasında sürekli soru sor, sözlerini kes adeta
-Dersanenin verdiği dökümanları eksiksiz çöz ve anlamadıklarını ertesi gün mutlaka sor.
-Eğer çok soru sorarsan dersaneyi seveceksin ve böylece derslerden kopmayacaksın.
-Evde çalışma isteği gelmiyosa dersanede dolaş, kendine etüt yap.
-Yine isteğin kalmadıysa rehber hocandan rica et her hafta gaz versin sana.
-Umutlu ol. Başarının %99 u bence inanç ve umittir.
-Herşeyi başkalarından bekleme. kendin nasıl içimdeki ders çalışma isteğini getirebilirim diye kafa yor ve günlük işlerini düzene sok.
-Mesela ben sıkıntıdan her iki ayda bir odamın düzenini değiştirdim.
benden de bu kadar.
.
-
kardeş herşeyi sorun etme başarırsın...ben gecen sene 2. dönem dersaneyi bıraktım ticarete atılayım dedim çalışmaya başladım :) sonra formalite icabı öss sınavına girdim barajı gecebilecegimi sanmıyordum ama gercekten benm için kötü olmayan bi sonuc aldım ve üniversitedeyim çok şükür anlıcan cok calısmaktan cok kendine cok inanacaksın başarırım ben bunu demişsen bitmiştir olay azda olsa devamlı çalış bu yılki avantajı iyi kullan...başarılar
-
ben de bu sene öss gircem de şaka maka deil bir sorunum var
ders sırasında bir elim sikimde oluyor kendimi derse veremiorum bunu nasıl aşcam
-
aferim oğlum hayatını oss ye endeksle a.q
-
hoca telaşlanmana hiç gerek yok derslerden verim alıyorsan eğer sorun yok... bende öss ye hazırlanıyorum senin gibi... ben ilk senemde 200 aldım, ikinci senenin başındada denemelerden yine 200 civarı alıyordum, günde düzenli 5-6 saat çalıştım mart ayında 230 aldığım deneme bile vardı ama hiç bırakmadım kendimi kasmadımda sabrettim sonra denemelerim iyice yükseldi 280 lere kadar, öss ye girdik çeşitli nedenlerden dolayı çoğu kez yetiştirmeme rağmen yetiştiremedim ve 5 tane sosyalle ham 270 say2 aldım ve bi sene daha kaldım... şimdi bende senin gibi hazırlanıyorum tavsiyem aldırma böyle şeylere eksiklerinin üzerine git kopma, yaparsın inşallah...
-
-------haci sie et o puanları amk ben lise 3 te ilk denemede barajı gecemedim :D ama oss de 277 ham cektim bosver sık kendini toparla
------arkadaslara pek takılma yarın onlar gider tek basına kalırsın sap gib
------mesela bi arkadas solemiş orada stresini atabilecegin biryer olsun haa aklıma gelmedi diosan da ben solim mala git:p
------abimin soledigi bir soz vardı : akılsızz baslı cavuslar doner kend gotunu avuclar die:p
bana ozel bu da:
bu arada 354 cektim oss de amk bizim peder yollamadı baska uniye illa da hacetepe tıp ege tıp olacak dio olmuo amk napım bitarafımı yırtsam yine olmicak burdan babama sesleniyoruuuum:D
-
kroo bunu yazdı:
-----------------------------ben de bu sene öss gircem de şaka maka deil bir sorunum var
ders sırasında bir elim sikimde oluyor kendimi derse veremiorum bunu nasıl aşcam
-----------------------------elim sikimde derken, azıosun da mı sikinle oynuosun yoksa tik mi oluo?
bu önemli :) azıosan sorun deil her teneffüs bi posta atıcaksın,
ama tik olduysa elini dalgaya deil de yavaş yavaş kaleme alıştırman gerekecek, önce şişko kalemlerle başla,alıştıkça normal uçlu kaleme geçersin :D