ÖSS De Birinci Olmanın Zeka İle İlişkisi
-
Hafiza = Zeka
Zeka = IQ
-
ÖSS 'de birinci olmanın üstün zeka olmakla pek alakası yok. Çünkü eşit koşullarda ve eşit isteklerle çalışan her birey 1-2 soru farkıyla zirveye yerleşir. Aksini iddia eden ya bu başarıyı yakalayamadığından dolayı kendini küçük görüyordur ya da bu başarıyı yakaladığı için kendisini oldukça zeki hissediyordur.
Buda İyiydi... :)
-
moi bunu yazdıYanlış ya da doğru, kendilerine ait düşünceleri, fikirleri var. Bir ampulün
peşinden giden değil, yeni ampuller yakan insanlar.
Kim ne derse desin, öss zeka ölçmez. Yok ilk 100 şöyleymiş, yok bilmem kaçını tanıyomuş, geç o işleri hocam.
Bu hayatta verileni alan değil, verilmeyeni alan zekidir...
Hocam 10 numara özet
-
abi zeki adamları aşağılamakla egonnuzu ne kadar çok tatmin ediyosunuz.
-
orta okuldan sonra meslek lisesine zar zor girdim sonra 2 yıllık teknik bilimlerede zar zor geçtim bu şartlarda o adamlar zekidir abicim bok atmanın lüzumu yok ben 10 dakika test kitabına bakınca bunalıyorum adamlar 12 saat test çözebiliyorsa zekidir abicim ötesi yok
-
Hocam evin içinden örnek vereyim ben sana.
Ben abimden daha zekiyim('dim bazı olaylar olana kadar). Ornegın aramızda 4 yaş var. Ben ilkokuldayken onun ortaokul derslerini 1 kere konu anlatımından sonra fulle yakın yapabiliyordum. (Ders açısından örnek vereyim dedim) . Bunu kendiside soyluyor zaten sen benden daha zekisin ama malsın diye senelerdir. Okuma yazmayı akıcı konuşmayı vs'de ondan yaklasık 1 sene once ogrendım. Ama sınav konusuna geldikmi farkı koydu bana .vs vs gelelim sadece
Adam öss sınavında sadece 1 boş yaptı. Dershane denemelerınde vs hep full cekerdı 1. olurdu. O boş yaptıgı soruda sınavdan 15 dk sonra aklına gelmiş.
Konuyu gördükten sonra adama sordum zekayla ne kadar ilişkisi var diye. Bana tek sölediği istikrarlı çalışma ve hafıza olmadan asla yapılamayacağı. Yani abim binlerce test çözdü hayvan gibi hazırlandı. Çok zeki bi insandır . Ama ondan daha zeki olan birisi daha az çalışmayla bunu yapabilir. Yani tabiki zekanında etkisi var. Hafızada zekayı etkileyen bir etkendir.
Gerizekalı sayılmayacak derecede bir insan 7/24 çalışıp biraz iyi bir hafızayla soru tiplerini ezberleyerek anlamasa bile 1. olabilir.
Zeka ile bunun ilişkisi ise çok zeki 1 insan 1 senede hazırlanıp yapabiliyorsa daha az zeki insan 2 senede yapar.
Bunu etkileyen birçok faktör vardır bunları esgeçersek konu yukarıdaki cumleme geliyor.
Yani hayat şartları zekasının ne yönde yatkın oldugu vs gibi.
Easx tarafından 29/Nis/13 14:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Lotus bunu yazdı
orta okuldan sonra meslek lisesine zar zor girdim sonra 2 yıllık teknik bilimlerede zar zor geçtim bu şartlarda o adamlar zekidir abicim bok atmanın lüzumu yok ben 10 dakika test kitabına bakınca bunalıyorum adamlar 12 saat test çözebiliyorsa zekidir abicim ötesi yok
Lotus bunu yazdıorta okuldan sonra meslek lisesine zar zor girdim sonra 2 yıllık teknik bilimlerede zar zor geçtim bu şartlarda o adamlar zekidir abicim bok atmanın lüzumu yok ben 10 dakika test kitabına bakınca bunalıyorum adamlar 12 saat test çözebiliyorsa zekidir abicim ötesi yok
Yürürken sakız çiğneyebilen herkes matematiği yapabilir diyen hocam vardı :)
Kendimden biliyorum matematiği yapamıyordum yapmam lazımdı oturdum 1,5 senede bir çok dersle birlikte yaptım.
2010
MATEMATİK GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ Doğru Yanlış Doğru Yanlış Doğru Yanlış Doğru Yanlış Doğru Yanlış 38 08 23 05 26 04 26 04 15 14 2011
MATEMATİK GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ Doğru Yanlış Doğru Yanlış Doğru Yanlış Doğru Yanlış Doğru Yanlış 46 03 24 04 24 06 27 03 28 01 Eğer sınav geceleri bir saat uyuyabilseydimçok daha ilerde olacaktım bir dakika uyumadan girdim o sınavlara çünkü ben panik ve heyecanlı bir insanım.
Bu şekilde yükselişim sadece daha fazla çalışmak ile oldu
Konumu baz alırsam başarı ve birincilik mi istiyorsun çok çalışacaksın hayatın başka başka yerlerinde zeka gerekiyorsa blie öss işi benim görümzde ve çevremdekilerden gördüğüm çalışmak ile mmkün.
edit//
Ben 1.likten döndüm demiyordum 20 binlerdeydim zaten :) 2. girişimde eksiklerimi kapatacak kadar çalıştım o kadar eğer her şeye çalışsaydım her şeyi yapardım demek istiyorum :)
-
zeka bildiğini değil bilmediğini yorumlama yeteneğidir.en güzel örneği de yalan söyleyebilmektir.
-
Kutikula bunu yazdı
zeka bildiğini değil bilmediğini yorumlama yeteneğidir.en güzel örneği de yalan söyleyebilmektir.
gelecek nesillere ata sözü olarak geçebilir
-
Zeka yı kullanabilmekde bir beceridir. Zeka birinci olmak için gerekli süreyi kısaltabilecek etkendir. Diğerinden aynı sürede daha iyi olabilmeyi sağlayacak etkendir. Her insan birinci olabilir. Ama bazıları bunun için yıllarca çalışmalıdır, bazılarıda çok daha kısa süreyle halleder. Bu kısa süreciler zeki insanlardır. Kısa sürede anlamlandırıp, analiz edip, soğurup, çıktı vermek.