ÖSS Sorularını Kim Hazırlıyor?
-
Bu başımızın belası ÖSS sorularını kimler hazırlar hiç merak ettinizmi?
Bu kişiler hangi kurumlardan nasıl seçilir?
Öss soru hazırlama dönemi içinde kampamı kapatılırlar?
Bu soruları çocuğuna bile sölememeleri için yemin mi ederler?
Bu konuda fikri, bilgisi, tanıdığı olan arkadaşlarım cevaplarınızı bekliyorum.
-
bildiğim kadarı ile yök de bunun için bir heyet kurulu ve bütün soruları onlar hazırlıyor..diye bliyorum..
-
Tamamda bu heyet nasıl seçiliyo.Özel ajan seçimi gibi bi testemi tabi tutuluyolar.Orasını geçtim bunlar kimler? Herhangi birinin isimi nedir?
-
tam olarak bilmiyorum ama her 4 senede bir yada her 5 senede bir TÜBİTAK hazırlıyor ve çok zor oluyor diye duydum.bu senede soruları TÜBİTAK hazırlayacakmış...
-
Bunları sınav başlayana kadar esir tutuyorlar (:
-
soruları her sene proflardan falan secilen bir komite hazırlar
o sene için yüzlerce soru hazırlanır. bu sorular bilgi bankasında tutulur ve
sınava çok az bir vakit kalana kadar hangi soruların çıkacagı kesin deildir.
soruları hazırlayan heyet ve diğer matbaa çalışanları gibi soruları gören insanlar sınav tarihinden
45 gün öncesinden kampa alınır ve dış dünya ile neredeyse bağlantıları kesilir
hangi soruların çıkacagı belli olmadıgı için çocuguna yegenıne söleme olayı olmaz
-
nasıl seçildiklerini bilmiyorum ama, sene boyunca bunlar soru hazırlayıp yolluyolar devamlı.
havuz oluşturuluyor.
sonra o havuzdan sorular seçilip sınav yapılıyo die biliyorum bennn .
-
NapsteR bunu yazdı:
-----------------------------
tam olarak bilmiyorum ama her 4 senede bir yada her 5 senede bir TÜBİTAK hazırlıyor ve çok zor oluyor diye duydum.bu senede soruları TÜBİTAK hazırlayacakmış...
Böyle bişeyi bende duydum ama sallama gibi geliyo..Bir hocam Tübitak hazırlayabilir fakat bütün sınavı komple o hazırlamaz,bir kaç düzey belirleyici soru hazırlayıp onları verebilir dedi.. -
yasin_55 bunu yazdı:
-----------------------------nasıl seçildiklerini bilmiyorum ama, sene boyunca bunlar soru hazırlayıp yolluyolar devamlı.
havuz oluşturuluyor.
-----------------------------Mantıklı.Peki bu tip bi görevde çalışan bi tanıdığı olan varmı?
-
jevler35 bunu yazdı:
yasin_55 bunu yazdı:
-----------------------------nasıl seçildiklerini bilmiyorum ama, sene boyunca bunlar soru hazırlayıp yolluyolar devamlı.
havuz oluşturuluyor.
-----------------------------Mantıklı.Peki bu tip bi görevde çalışan bi tanıdığı olan varmı?
kelin ilacı olsaydı ilk kendine sürerdi :D -
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------NapsteR bunu yazdı:
Böyle bişeyi bende duydum ama sallama gibi geliyo..Bir hocam Tübitak hazırlayabilir fakat bütün sınavı komple o hazırlamaz,bir kaç düzey belirleyici soru hazırlayıp onları verebilir dedi..
-----------------------------him... olabilir abi ben öyle duymuşdum herkesede öyle söylüyodum:D ÖSS'yede girecekler öyle diyorlardı bakalım :)