Overclock Hakkında...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    PlatypuS bunu yazdı:
    -----------------------------
    cyrpt bunu yazdı:

hocam -200 labaratuar alanı dısında elde etmen ımkansız gıbı bır sey -200! acıkcası baska merak ettıgım gıbı bır konu -50 derecede calısabılen kalıcı bır sıstemı nasıl yapa bıdlgın bende bır merak konusu olusturdu? bıraz bılgılendıre bılırmısın?

edit: eger varsa vıdeo falan (ama kendıne aıt olacak) veya dokumanın acıklayıcı net bılgılerde olabılır...

daha pc de denemedim ama kalıcı olarak -50 derecelik bir sistemi yaklaşık3 senedir üretiyoruz maliyeti de 400 kağıda falan gelio

iste bende onu soyluyorum nasıl bır sıstemle ve hangı gazla calısıyorsunuz sıkıstırıyormusunuz vs. basıtce anlatırsan merak ettgım sey o kafamda ufak bır plan varda :)

SilenC3

hocam cebıttekı o vıdeo elınde varsa lınk verebılırsen sevınırım -200 oyle basıt bır sıcaklık degıl hele bırde kalıcı olarak coook zor merak ettım su vıdeo yu...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlatypuS
    PlatypuS's avatar
    Erkek

http://www.metacafe.com/watch/857579/cebit_2007_turkiye_overclock_show/

video bu

soğutma devresi ekovat,kondanser,dryer,fan,kılcal boru devrenin gerektirdiği ebatlarda bakır borular olmak üzere 5-6 anaparçadan oluşur

ekovat (hermetik kompresör) devrede gazı pompalar, insanın kalbi gibi

ekovattan çıkan gaz boruyla kondansere gelir ve burada fan yardımıyla harareti alınır

kondanserden çıkan gaz dryer yani adındanda anlaşıldığı kadarıyla kurutucu (şimdi buna takılan olcak herkez biliyo diye ama adı o bir de gazda pislik falan olursa temizlemeye yarıyo) neyse

dryer den çıkan gaz kılcal yani ince borunun içinden geçer

kılcaldan çıktıktan sonra çıkıncada kalın boruya yada devredeki soğutucu üniteye püskürür burada ani hacim genişlemesi sırasında ortamdan ısı alır ve soğutur

işte burada gaz borular ve basıncın ayarına göre soğutmanın oranı değişir

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek

eczanelerde satılan sogutucular var sporcular ve tinerciler için onu deneyebilirsin:D

sadece onerı sacma olabilir:d 

..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    PlatypuS bunu yazdı:

http://www.metacafe.com/watch/857579/cebit_2007_turkiye_overclock_show/

video bu

soğutma devresi ekovat,kondanser,dryer,fan,kılcal boru devrenin gerektirdiği ebatlarda bakır borular olmak üzere 5-6 anaparçadan oluşur

ekovat (hermetik kompresör) devrede gazı pompalar, insanın kalbi gibi

ekovattan çıkan gaz boruyla kondansere gelir ve burada fan yardımıyla harareti alınır

kondanserden çıkan gaz dryer yani adındanda anlaşıldığı kadarıyla kurutucu (şimdi buna takılan olcak herkez biliyo diye ama adı o bir de gazda pislik falan olursa temizlemeye yarıyo) neyse

dryer den çıkan gaz kılcal yani ince borunun içinden geçer

kılcaldan çıktıktan sonra çıkıncada kalın boruya yada devredeki soğutucu üniteye püskürür burada ani hacim genişlemesi sırasında ortamdan ısı alır ve soğutur

işte burada gaz borular ve basıncın ayarına göre soğutmanın oranı değişir

son soru sogutucu akıskan olarak ne kullanıyorsunuz -50 ıcın?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlatypuS
    PlatypuS's avatar
    Erkek
    cyrpt bunu yazdı:

son soru sogutucu akıskan olarak ne kullanıyorsunuz -50 ıcın?

r404 a ile 50 dakika r22 ile daha büyük ekovat kullanmak şartıyla yaklaşık 1 saat 

...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    sagolasın topıgı mundar etmemek ıstemedım bır pm ne bakarsan sevınırım...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hoca performans ? ne kadar performans? Bu tip sogutmalar sadec rekor icindir.Onun disinda Zalman'in Thermaltake'in CoolerMaster'in saglam bir sogutucusu isini cok rahat gorur.Ben 450watt psu + intelin orjinal fani ile Quad Core @6600 2.4GHZ @ 3.6 ya kadar cikiyorum 3.4 te cok stabil sekilde kullaniyorum sistem. Ramlar OCZ 800mhz(1gbx2) zamanlari nasil ayarladim hatirlamiyorum suan.Yani performans dersen performans stabilite dersen stabilite , 25-30 gun catir catir calisir.Ramtweak ta olunca ram doldu makine kasti is olmuyor...Anakartta MSI Platinium p35

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _E_O_R_
    _E_O_R_'s avatar
    Erkek

hocalar sürekli olarak oc performansı istiyorsanız su soğutmaya geçeceksiniz. kuru buz, sıvı nitro, azot mazot sadece extreme overclocklerda işe yarar. onlarda çok kısa süreli. en uzunu kuru buz dur. oda 1 saati anca geçer.

ilk mesajdaki sürekli kullanmak istemiş ancak gaz soğutma vs.den bahsetmiş. istediğini ancak su soğutma ile elde edebilir. o da doğal olarak -200 (!) derecelere filan düşmez. ancak işlemcini 35-40 derece civarlarında stabil tutar. 

hangi kadir? deli kadir uleeeyyyynnnn!!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Emrow bunu yazdı:

kuru buz falan.

onu yapmak biraz zor ve kısadan kısaya o bilgisayarı gözden çıkarman lazım.

onda normal işlerini yapman zor olur.

underzero sana rekor kır demiyor," rekorlar için çok kısa süreiğine bu işlemler uygulanıyor" diyor.

kuru buz :DD nasıl oluyo o

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

aga napcan o kadar soğuğu daha soğuk bi sistem sana daha iyi performans sağlamaz hatta PC zarar görür bundan(donanımsal olarak).oda sıcaklığında bi işlemci sıcaklığın olsun yeter.Fazlası ve eksiği anakartında ve bazı devrelerde sorun çıkartır.Sen şimdi dicen overclock yapıoz ısıncak zaten ama cevap olarak şunu söleyeyim o kadar soğutmaya ihtiyaç duyan bi sistem bulursan bana haber wer;)

edit:bi üsttekinin yorumuna hitaben kuru buz C(karbonun) oksijenle yaptığı bileşiklerden elde edilir.ÇOK düşük sıcaklıklarda. 

NEDEN? (soru olarak)
Toplam Hit: 2547 Toplam Mesaj: 21