Oyun Bilgisayarı Tavsiyesi
-
torpedo_XL bunu yazdı
Anakart:
236tl
Kasa:
291tl
Ekran kartı:
365tl
Ram:
214tl
İşlemci:
403tl
HDD:
165tl
--------------------------
Toplam 1674 tl
Bu bilgisayar ile far cry 3 gibi oyunları high, hatta bazı özelliklerini ultra da falan rahat oynarsın.
Not: Şuan vatanbilgisayarda %25 indirim var yakında yükselebilir bu fiyatlar ona göre.
Hocam çok çok teşekkür ediyorum not ettim parçaları bu hafta içi gidip bir kaçını alabilirm bir kaç öneri daha geldi başka yerlerden ona göre değerlendirip kalan kısmını burdan teemin edeceğim. -
torpedo_XL bunu yazdı
Anakart:
236tl
Kasa:
291tl
Ekran kartı:
365tl
Ram:
214tl
İşlemci:
403tl
HDD:
165tl
Toplam 1674 tl
Bu bilgisayar ile far cry 3 gibi oyunları high, hatta bazı özelliklerini ultra da falan rahat oynarsın.
Not: Şuan vatanbilgisayarda %25 indirim var yakında yükselebilir bu fiyatlar ona göre.
işte bu
-
İşlemci = Amd fx 6100 yada 6300 alabilirsin fiyatı gold da 260 liraydı
Ekran Kartı = Nvidia Geforce gtx 560 alabilirsin 1 gb 256 bit 400 liraydı hepsiburada.com da
Anakart = Msi 970a-g46 modelini alabilirsin 223 tl
Ram = Corsair Vengeance 4g ddr3 1600mhz cl9 90 tl teknobiyotik.com da
Kasa = Aerocool vs-3 al 92 lira hepsiburada.com da
Güç Kaynağı=Highpower 750 watt 80+Plus Bronz , 180 lira gold da
Harddisk = WD10EZRX 1 TB 64 mb sata 3 150 lira gold da
Toplamda 1370 lira gibi birşey yapıyor heralde . madem bütçen 1500 lira ekran kartını 150 lira gibi bi fiyat artıtırıp 600 tl ye vatan bilgisayarın indiriminden faydalanıp SAPPHIRE HD7870XT GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 adlı modeli alabilirsin :)
-
Başka konularda da 1500'e oyun pc'si olmaz falan diyen müridler vardı hiç anlayamıyorum.
Benim 4 sene önce 1.300'e aldığım sistemle hala ac3,farcry 3 gibi oyunları 3bin liralık laptop'lardan daha iyi fps alarak oynuyorum.
Birçoğunu high/ultra ayarlarda oynadım bf3'ü ultra'da full hd çözünürlükle 22 inç monitörde oynadım.
Demek istediğim bu fiyata seni 3 yıl idare edecek sistem kurabilirsin ama nvidia'dan şaşma kesinlikle.
Amd/ati alan ne kadar tanıdığım varsa pişman,adama hala 2 sene önceki driver'ı kullanıyo çıkartmıyolar driver,uyum problemi var.
Biraz daha fazla para verirsin ama evladiyelik bi kasa toplamış olursun nvidia+intel ikilisi ile.
Bir süredir hep mobil ekran kartlarını araştırdığımdan desktop seviyesindekiler hakkında birşey diyemiyorum şu parçayı al diye,ama kesinlikle intel+nvidia al 3-4 sene rahat götürür.
Bu arada bendeki sistem intel q8200 işlemci+nvidia 9600gt(1gb)'dı halen sağlam çalışıyor hiçbir sorunu yok.
-
pcdoktor636 bunu yazdı
Başka konularda da 1500'e oyun pc'si olmaz falan diyen müridler vardı hiç anlayamıyorum.
Benim 4 sene önce 1.300'e aldığım sistemle hala ac3,farcry 3 gibi oyunları 3bin liralık laptop'lardan daha iyi fps alarak oynuyorum.
Birçoğunu high/ultra ayarlarda oynadım bf3'ü ultra'da full hd çözünürlükle 22 inç monitörde oynadım.
Demek istediğim bu fiyata seni 3 yıl idare edecek sistem kurabilirsin ama nvidia'dan şaşma kesinlikle.
Amd/ati alan ne kadar tanıdığım varsa pişman,adama hala 2 sene önceki driver'ı kullanıyo çıkartmıyolar driver,uyum problemi var.
Biraz daha fazla para verirsin ama evladiyelik bi kasa toplamış olursun nvidia+intel ikilisi ile.
Bir süredir hep mobil ekran kartlarını araştırdığımdan desktop seviyesindekiler hakkında birşey diyemiyorum şu parçayı al diye,ama kesinlikle intel+nvidia al 3-4 sene rahat götürür.
Bu arada bendeki sistem intel q8200 işlemci+nvidia 9600gt(1gb)'dı halen sağlam çalışıyor hiçbir sorunu yok.
9600 kaldi mi piyasada :)
-
amk bi garipsiniz konu açıp ihtiyacımız var diye pc satıyoruz diyoruz uygun fiyatlı dönüp yüzüne bakmazsınız
buraya gelmiş şöyle bişey lazım, yok banada lazım, çizik takipteyim falan
arkadaşın vatandan verdiği pcle nerdeyse aynı pcye 1300 lira istedim ikinci el parça fiyatları 1500 lira tutuyodu kimse yüzüne bakmadı
-
Headhunterz bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
Anakart:
236tl
Kasa:
291tl
Ekran kartı:
365tl
Ram:
214tl
İşlemci:
403tl
HDD:
165tl
Toplam 1674 tl
işte bu
Nereye işte bu,iş öyle değil işte.
Ben bu işlemci ile (C2D E6600) ki kendisi 2006 yılının 2 çekirdekli işlemcisi olur,en baba oyunları çatır çatır oynadım.
http://ark.intel.com/tr/products/27250/Intel-Core2-Duo-Processor-E6600-4M-Cache-2_40-GHz-1066-MHz-FSB
Şimdi bu işlemci dururken neden FX6300 ?
Benim önerim bu sistemde FX4100 olur,mis gibide olur.AMD FX X4 4100 SOKET AM3+ 3.6GHZ 12MB CACHE
http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-fd4100wmgusbx-fx-x4-4100-soket-am3+-36ghz-12mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57066 -
Spyware__007 bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
9600 kaldi mi piyasada :)
Pek kalmadı ama demek istediğim yeni nesil ati ekran kartlarından daha iyi performans aldığım oluyor,en saçma olaylardan birisi ise bende gtx680m var,bu modele denk mobil amd ekran kartı 7970m.
Amd destekli oyun motoru ile yapılan bioshock infinite oyununda amd ekran kartlarından daha iyi fps alıyorum 680m ile :P
Şuan laptop'larda amd tam bir felaket zaten,ama masaüstünde de amd sistem taraftarı değilim biraz daha fazla verip evladiyelik almayı tercih ederdim ben müridin yerinde olsam.
Kendimden ve arkadaşlardan edindiğim tecrübeleri söylüyorum. Amd pişmanlıktır :P
-
Twitter bunu yazdı
İşlemci = Amd fx 6100 yada 6300 alabilirsin fiyatı gold da 260 liraydı
Ekran Kartı = Nvidia Geforce gtx 560 alabilirsin 1 gb 256 bit 400 liraydı hepsiburada.com da
Anakart = Msi 970a-g46 modelini alabilirsin 223 tl
Ram = Corsair Vengeance 4g ddr3 1600mhz cl9 90 tl teknobiyotik.com da
Kasa = Aerocool vs-3 al 92 lira hepsiburada.com da
Güç Kaynağı=Highpower 750 watt 80+Plus Bronz , 180 lira gold da
Harddisk = WD10EZRX 1 TB 64 mb sata 3 150 lira gold da
Toplamda 1370 lira gibi birşey yapıyor heralde . madem bütçen 1500 lira ekran kartını 150 lira gibi bi fiyat artıtırıp 600 tl ye vatan bilgisayarın indiriminden faydalanıp SAPPHIRE HD7870XT GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 adlı modeli alabilirsin :)
Hocam aslını söylemek gerekirse bilgisayarı biraz hor kullanan birisiyim bu saydığın sistem beni ne kadar götürür ?
pcdoktor636
Nvidia önerin kesinlikle aklımda sağ olasın hocam.
Tnrsk
Hocam hırs yapmaya gerek yok her gün bilgisayar ihtiyacımız olmuyor ki elimdeki bilgisayar perte bağlayınca bir sistem toplama isteği duydum sinire gerek yok :)
Not:Önerileriniz için gerçekten sağ olun hem bana hemde konuyu takip eden arkadaşlara yardımcı oldunuz. -
Kimse niye ssd tavsiye etmiyor ? Yüklü bir arşivin yoksa ssd al hocam 30 gb olsa bile kafi , şuanki hdd nide arsiv olarak kullanırsın geçen bir arkadaşımın pcsine aldık 11 saniyelik win7 açılış süresi 2.5 snye düştü
Juncteus tarafından 09/Eyl/13 22:16 tarihinde düzenlenmiştir