Para Para Para..!!!
-
Para icat olarak, Varlığın (Zenginliğin) simgesidir. Ama Değer hanesi olan bir Bilinirliktir. Gerçek kaynak Devlet Hazinesidir, Devlet hazinesi Yaşanılan Ülkedeki Paranın değeri ve Çokluğunun Esas kaynağıdır.
İnsanlığın para yüzünden yozlaşmasıda Para Baronlarının Entrikalar la dolu, Toplum ve kitlelere uyguladıkları Para Hileleri ve Hileli Koz uygulamalarıdır. Yani Kapitalizim dir. Kapitalizim Emeği Reddeder, Hakedileni Verinceye kadar, Oynatır, Süründürür, Emir Dinletir Uslandırır. Uslu Bireyler Para Baronlarının Akraba ve Aile Bireyleri ile Yüksek Lüks ve Şaaşa' a içinde bir yaşam sürmesini sağlar.
-
LNAU bunu yazdı:
-----------------------------Dedemin güzel bir lafı vardır bu konu hakkında:
''İnsanın parası yoksa kendısı olmasın daha ıyı.'' Der benim dedem :))
-----------------------------
Ya Deden Çok Zengindi Yada Bizi İntahara Sürükleyecek (: -
-
Para insanlıktır... Parası olmayanı kim takar ki?( Bu cümle acıklıyor bence paranın onemini...) parası olanın herkes peşinde hersey elinde elinde para bir anlamda acıma duygusunu kor etmiştir...
-
Hani nerde ? Hepsi benim!!
-
Parasız saadet olmaz..insanlık olmadan namus olmaz şeref olmaz haysiyet olmaz......
-
Millet beş kuruş etmez kaşar sevgilisini gördüm nerelere götürüyor ne arabalara bindiriyor..Ben dünyalar güzeli mahsumlar mahsumu sewgilimi daha cinemaya götürmenin hesabını yapıom offf keşke biraz param olsa..................
-
biraz da farklı yakalasalım bakalım...
Parayı suçlamak en kolayı peki biz "insan" olsak para bizi bozabilir miydi ?
Bence insan olmaktan gurur duyan kimse için paranın varlığıda yokluğu da anlamsızdır.Biz insanız yani inananlar için Allah'ın yarattıkları içinde en çok değer verdiğiyiz.O bize bu kadar değer verirken bizim kendimizi miklememiz nedendir ? Tabi ki mutluluğu ve işe yarayan bir insan olmayı hep farklı ve çok uzak yollarda aramamızdandır...
Bugün bir tek canlıya en ufak bir katkın oldu mu kendin de dahil ? En ufak ama ne bileyim saati sorana cevap verdin mi ? Demlikte kalan suyu lavobaya dökmektense gözüne ilişen damdaki saksıya döktün mü ? O halde fazlası için de urasabilirsin ama kendini neden bir işe yaramıyorum diye hırpalama çünkü sen bugün kainatın yaratıcısının kurduğu düzene katkıda bulundun.Bu bizler için neden bu kadar küçük bir olay ?Allah'ın kurduğu düzene katkıda bulundun ya boru mu ? İhtiyacı olmasa da sen bugun yarattığı sisteme dolayısıyla yaratıcına yardım ettin. Sen,ben,onlar kimse bu sisteme katkıda bulunmasaydı dünya nasıl olurdu ?? İşte bu yüzden elçilik görevi bizlere verildi.Bizler Allah'ın elçileriyiz.Peygamberlerde öyle aramızdaki tek fark bizler çevremizden sorumlu tutulurken onlar kainattan sorumlu tutulacaklar.. Ben böyle yaklaşıyorum.. -
parasız sıcmaya gidemioz amk :/
-
ayteach bunu yazdı:
-----------------------------
parasız sıcmaya gidemioz amk :/
-----------------------------hay agzını öpem hacım.