Paradoks...
-
arkadaşlar öncelikle konu yanlış yerdeaçıldıysaözür dilerim ... bu aralar paradokslara sarmış bulunmaktayım . ve biraz düşününce bir çıkmaza gridimyardım istiyorum... bir A şehri ile (A'ya göre 7 saat geri olan) bir B şehri olsun ve biz A'dan B'ye uçakla gidelim ve uçak yolculuğumuz 7 saat sürsün A'da uçağa 12:00 de bidersek B'de uçaktan 12:00 de ineriz ozaman aynı 1 anda aynı iki yerdeolduk ( A ve B şehirlerinde) bir nevi ışınlandık ışınlanmak tan olarak bu değildir o zaman biz ne olduk
-
Bu paradoks sayılmaz be hocam... Olsa olsa jetlag olmuştur sana :D
Bir köyde bir tane berber var, bu berberin bir hayat stratejisi var. "Ben sadece kendi saçını traş edemeyen insanları traş ederim."
Peki bu berber kendi saçını traş edebilir mi? :))
-
hocam fikir güzel ama şöyle basit bir açıklaması var.
iki meridyen arasının 111 km olduğunu var sayalım. 7 saat de 420 dakika eder. iki meridyen arası 4 dakika farkettiğini biliyoruz yerel saatin. 420 / 4 = 105 yapar.
105 x 111 = 11.655 km yapar. 7 saatte de o kadar yol yapılamaz. sanırım cok güzel başlayıp matematik kısmında tökezledim ama kafam güzel anlayış göster hocam:D yanlışım varsa da düzeltirseniz sevinirim.
-
Yok be hocam o paradoks değil :D Mesela bir tavşanın gittiği yolun sürekli yarısını giderek gideceği yere varamaması gibi olaylar paradokstur işte.
-
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------
Yok be hocam o paradoks değil :D Mesela bir tavşanın gittiği yolun sürekli yarısını giderek gideceği yere varamaması gibi olaylar paradokstur işte.
-----------------------------sonsuz kez bu dediğini yaparsa gidiyo ama :))
-
Girit'li bir adam -Bütün Giritliler yalancıdır. demiş Al sana paradoks..
-
Zaman dediğin kolundaki saatin gösterdiği sayılardan ibaret ise saatini geri al zamanda yolculuk yap hocam bu mantıkla.
-
ntxsoft bunu yazdı:
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------"Sonsuz" kez nasıl yapacak ?
-
Bilinmeyen bunu yazdı:
ntxsoft bunu yazdı:
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------"Sonsuz" kez nasıl yapacak ?
-----------------------------her seferinde gittiği yolun yarısını gidiyoda sonsuz kez mi yapamıcak :)
şaka bi yana, matematikte limit konusuna bakınız, açıklayabilecek düzeyde bilmiyorum ama matematikcilere göre sonsuz kez bu dediğini yaparsa gitmesi gereken yere ulaşıyo. 1/2 + 1/4 + 1/8 ... =1 sonucu çıkıyor.
-
şimdi şehirler arası uzaklık x olsun
a şehrinde saat tA b şehrinde tB olsun
hız formülümün neydi bizim
alınan yol / (t son - t ilk)
hız =x/(tA-tb)
ama biz tB tA dan 7 saat geri olduğunu biliyoruz
yani tB=tA-7
hız=x(tA-(tA-7))
hız=x/7
hız sonsuza gitmediğinden dolayı
hiçte ışınlanmışa benzemiyor :|
-
ışınlanma konusunun saat farkı ile alakası yokki hocam ben burdan isviçreye ışınlansam oranın saat diliminde olucam yani senn dediğin sadece jetlag :D quantum fiziği ile ilgili kitapları oku bide fringe izle sitesine girip ingilizcen varsa geçerli makalelere bak iyice kafan bulansın nasıl ama :D