Paradoks...
-
bi kağıdın ön yüzüne; "bu kağıdın arkasında yazan doğrudur" yaz.
arka yüzüne de; "bu kağıdın arkasında yazan yanlıştır" yaz.
:F
-
TheWorm bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------edit
-
bugax bunu yazdı:
TheWorm bunu yazdı:
-----------------------------ilk arka yüzünü okursa nolcak =)
-----------------------------bişey değişmicek :D
-
haklısın ben bi an niye saçmaladım öyle. sabah ki finale çalışmaktan olsa =)
benden de bi örnek ;
bi gün ülkenin birinde adamın teki idama mahkum edilir. kral fantazi olsun diye mahkumun son sözü doğruysa başı kesilerek, yalansa asılarak idam edileceğine karar verir. kral mahkuma durumu anlatır ve son sözünü sorar. mahkum ; beni asarak öldüreceksiniz der.
sonra kral ccc mahkum büyüksün ccc der adamı serbers bırakır.
-
istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz? gibi oldu sanki :F
-
Zaman dediğin olayın , senin saatinin kaçı gösterdiği ile bir ilgisi yok.
Söylediğin olayda her şey normal , aynı anda iki yerde olmadın , kendin söylüyosun oraya 7 saatte gidiyorum diye. 7 saat geçiyo bi kere aradan , nasıl aynı anda oluyo :)
bi oradaki saate bakıyosun , bi oradaki saate , saçmalıktan başka bişey değil söylediğin.
-
ntxsoft bunu yazdı:
Bilinmeyen bunu yazdı:
ntxsoft bunu yazdı:
diamonique bunu yazdı:
Yok be hocam o paradoks değil :D Mesela bir tavşanın gittiği yolun sürekli yarısını giderek gideceği yere varamaması gibi olaylar paradokstur işte.
-----------------------------sonsuz kez bu dediğini yaparsa gidiyo ama :))
-----------------------------"Sonsuz" kez nasıl yapacak ?
-----------------------------her seferinde gittiği yolun yarısını gidiyoda sonsuz kez mi yapamıcak :)
şaka bi yana, matematikte limit konusuna bakınız, açıklayabilecek düzeyde bilmiyorum ama matematikcilere göre sonsuz kez bu dediğini yaparsa gitmesi gereken yere ulaşıyo. 1/2 + 1/4 + 1/8 ... =1 sonucu çıkıyor.
-----------------------------Kardeşim tamam işlemler doğru da sonsuz kez nasıl gidecek bana açıklar mısın :) zaten olayın koptuğu nokta burası..
-
Bilinmeyen bunu yazdı:
ntxsoft bunu yazdı:
Bilinmeyen bunu yazdı:
ntxsoft bunu yazdı:
diamonique bunu yazdı:
Yok be hocam o paradoks değil :D Mesela bir tavşanın gittiği yolun sürekli yarısını giderek gideceği yere varamaması gibi olaylar paradokstur işte.
-----------------------------her seferinde gittiği yolun yarısını gidiyoda sonsuz kez mi yapamıcak :)
şaka bi yana, matematikte limit konusuna bakınız, açıklayabilecek düzeyde bilmiyorum ama matematikcilere göre sonsuz kez bu dediğini yaparsa gitmesi gereken yere ulaşıyo. 1/2 + 1/4 + 1/8 ... =1 sonucu çıkıyor.
-----------------------------Kardeşim tamam işlemler doğru da sonsuz kez nasıl gidecek bana açıklar mısın :) zaten olayın koptuğu nokta burası..
-----------------------------sonsuz kez tekrarlanması olayı paradoksla alakalı değildir.
diyosan ki gerçekte sonsuza kadar gidilmez, öyleyse
her seferinde gittiği yolun yarısını gidebilecek bir tavşan da yoktur.
soyut olarak düşünmüyomusun??
-
ntxsoft bunu yazdı:
Bilinmeyen bunu yazdı:
ntxsoft bunu yazdı:
Bilinmeyen bunu yazdı:
ntxsoft bunu yazdı:
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------sonsuz kez tekrarlanması olayı paradoksla alakalı değildir.
diyosan ki gerçekte sonsuza kadar gidilmez, öyleyse
her seferinde gittiği yolun yarısını gidebilecek bir tavşan da yoktur.
soyut olarak düşünmüyomusun??
-----------------------------+1 , bir tavşan sonsuz kez yapabilir o olayı. Eğer ki burada konumuz buysa tabi. Başka bir konu için geçerli değil , paradoks mı değil mi dersen , paradoks falan değil. Gerçekleşebilir olay.
-
şöyle böyle bütün paradoks ların bir çıkış yolu var ama şu paradoksun(paradoks olarak geçiyordu artık ne naneyse bilmiyorum ) sonucunu bulamadın
adamın biri demiş ki ;
gece demek dünyada bulunduğumuz konuma ışık gelmemesi demektir. fakatuzayda milyonlrca hatta milyarlarca yıldız var ( güneş'in orta boyutlubir yıldız olduğunuda işe katarsak ) bir dizi karışık hesaptan sonra bulunduğumuz konuma en az güneş'in ışığı kadar ışık gelir o zaman gece aslında nedir?
tarzı bişeydi
sürç-i lisanolduysa afola:D