Pardus "Disk Error 20" Hatası
-
Arkadaşlar pardus 2009 ruzgarına bende katılayım dedım. Uzun zamandır geçemek istiyordum bir turlu fırsat bulamamıstım.Hadıyınce geçilmiyor diye bır muddet xp+ pardus takılayım dedım. Neyse sadede geleyım C de xp sp3 yuklu D bombos E genel dosyalar. Pardusu indirdim dıske yazdırdım acılısta dıskı goruyor pardus devreye gıryor yaklasık 10 ıslemden sonra "DİSK ERROR 20........" bir hata verıyor. ıso bozuk ınmıstır dıye 2. kez ındırdım hatalı yazılmıstır dıye 4 cd 4 dvd yaktım hepsınde aynı hata. nette bıraz arastırdım turkce bır halt bulamadım bendede delı gıbı ıngilızce olduğu ıcın ısın ıcınden cıkmadım :) P 4 3,4 işlemci 2 gb ram 512 ekran kartı 80 gb hdd F1 pls
-
diski en düşük hızda yazmaya çalışırmısın
-
işte beklenen adam onuda dusundum 4 - 8-16 denedım olmadı Dyı nfs fat32 exfat olarak dnedım yıne yemedı. ımbun le yazdırdım oda olmadı. dıkkatımı ceken sey nero ıle yazdırmak ıstedıgım zaman "girilen blok boyutu kalıp uzunluğu ıle çelişiyor. bu boyut yanlıs olabılır...." dıye uyarı verıyor olması bu dıkkatımı cektı...
-
boşkoy gitsin kral gibi xp sp2,sp3 vs. vs. olmadımı macos veya linux yükle...
-
ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/md5summer.exe
şu programı indirip md5'ine bakarmısın ?2009 için
d0836e92d77e016f5f9c8feb23afca55 çıkması gerekiyormuş önce isodan emin olalımda.
-
hocam coktandır atık wın. dene olaydan kurtulmayı kafaya koymustum 2009 bahane oldu. normal lınux kullanmak ısterım ama bu bılı ben ısteyken valıdede kullanıyor babamda kardesımde o yuzden mutlaka turkce destegı tam olmalı.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/md5summer.exe
şu programı indirip md5'ine bakarmısın ?2009 için
d0836e92d77e016f5f9c8feb23afca55 çıkması gerekiyormuş önce isodan emin olalımda.
-----------------------------hemen denıyorum
edit bu mered nasıl kullanılır
-
yapıcagın şey pardus isosunu secmelisin md5 dosyası oluşturucak bir yere ac onu sonrada yukarda benim verdigim sayıyla karşılaştır.
-
hocam yanlıs anlama ama bu sonucun dogru olduguna emınmısın ? cunku bu sonuca 2 ındırdıgım ısoda farklı numaralar cıktı :)
-
neyse onelı degıl bundan cıkan sonuc demekkı pardus.org.tr dekı ındır butonu yerıne torrent doayası olarak yada ftp olarak ındırmeyı denemek :)
-
evet :)
ikisinden biri
d0836e92d77e016f5f9c8feb23afca55 bu sayıyı verdimi?