Pasaport Hakkında Bır Soru
-
Selam muritler 10 yıllık pasaport cıkarmayı dusunuyorum .. Bi Olay varmıs rektörlükden ogrencı belgenı alip goturursun pasaport vergısını felan odemıyormussun oyle bırsey duydum bu konuyla ilgili bilgisi olan bırısı aydınlatabılırmı benı .. bılmeyenlerde ogrenır.
-
hocam pasaport için iki ayrı ücret var , bi harç bedeli var bide defter ücreti var. defter ücreti sabit (60-70 tl bişidi en son ) , harç yılına göre değişen ücretlerde. eğer öğrenci isen git öğrenci işlerinden öğrenci belgeni al başvur harç ödemezsin. sadece pasaport defter ücretini ödersin.
-
uluslararası ilişkilerden alıyorsun o kağıdı (rektörlük den kasıt o olması gerekli) bu kağıt senin pasaport harcından muaf tutulmanı sağlıyor. Ancak sana 10 yıllık bir belge vermezler. Taş çatlasa 1 yıllık alabilirsin ki o da bir sebep göstermen gerekiyor. Bazen 2 yıl için de verebiliyorlar. Bu belge ile maliyeye gidip işlem yaptırıyorsun, orada bazı damgalar v.s. vuruluyor harc ödememesi için. Ondan sonra emniyette pasaport şube müdürlüğüne gidip başvuru yapıyorsun parmak izi veriyorsun, pasaporta başvuruyorsun. harç yatırdığına dair makbuz isteniyor. O sırada muaf olduğuna dair o belgeyi (mühürlenmiş halde) götürdüğünde harç alınmıyor.
-
unbalanced bunu yazdı
uluslararası ilişkilerden alıyorsun o kağıdı (rektörlük den kasıt o olması gerekli) bu kağıt senin pasaport harcından muaf tutulmanı sağlıyor. Ancak sana 10 yıllık bir belge vermezler. Taş çatlasa 1 yıllık alabilirsin ki o da bir sebep göstermen gerekiyor. Bazen 2 yıl için de verebiliyorlar. Bu belge ile maliyeye gidip işlem yaptırıyorsun, orada bazı damgalar v.s. vuruluyor harc ödememesi için. Ondan sonra emniyette pasaport şube müdürlüğüne gidip başvuru yapıyorsun parmak izi veriyorsun, pasaporta başvuruyorsun. harç yatırdığına dair makbuz isteniyor. O sırada muaf olduğuna dair o belgeyi (mühürlenmiş halde) götürdüğünde harç alınmıyor.
yok hocam 1 yıllık diye sınırlamazlar. tabi 10 yıllık gibi bi olayda yok. zaten öğrenci belgesinin geçerli olduğu süre gibi bi olayı yok :)
ben öğrenci işlerinden aldığım öğrenci belgemi götürmüştüm, sıkıntı olmadı. eğer yeşil pasaport alcaksan zaten 10 yıllık pasaport vermezler sana, 25 yaşını hangi yılda bitiriyosan o zamana kadar verirler en fazla :D -
MaviGozluDev bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
yok hocam 1 yıllık diye sınırlamazlar. tabi 10 yıllık gibi bi olayda yok. zaten öğrenci belgesinin geçerli olduğu süre gibi bi olayı yok :)
ben öğrenci işlerinden aldığım öğrenci belgemi götürmüştüm, sıkıntı olmadı. eğer yeşil pasaport alcaksan zaten 10 yıllık pasaport vermezler sana, 25 yaşını hangi yılda bitiriyosan o zamana kadar verirler en fazla :DHocam ben 27 yaşındayım. İstanbul üni. Açıköğretim işletme öğrencisiyim. Şimdi ben pasaport almak istesem 4-5 yıllık harç ödemeden almam mümkün mü ?
-
%99 1 yillik veriyorlar. Erasmus vs olursa max 2 yil olur. 4-5-10 yillik olmaz yani.
-
MaviGozluDev bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
ben öğrenci işlerinden aldığım öğrenci belgemi götürmüştüm, sıkıntı olmadı. eğer yeşil pasaport alcaksan zaten 10 yıllık pasaport vermezler sana, 25 yaşını hangi yılda bitiriyosan o zamana kadar verirler en fazla :Dhocam bir arkadaşım yurtdışına staj için gidiyordu 10 yıllık pasaport için belge için istediler 1 yıllık belge verdiler (6 ay staj yapacağı için) arkadaş 10 yıllık almak istedi ama kabul etmediler o da o belgeyle başvurmadı 10 yıllık harcını ödedi ve pasaportunu o şekilde aldı. Okulun böyle bir belge hazırlayacağını sanmıyorum. Belki üniversitesine göre değişiyordur ama ne sebeple 10 yıllık ya da 5 yıllık muafiyet belgesi verirler..
-
Pasaportu turkıyeden 10 yıllık almak tam bır sacmalık neden mı cunku harcı vs. cok yuksek turkıyede ornegın 10 yıllık 600-800 tl arası fıyat oderken yurt dısında konsolosluklara gıdıp suresını uzatmak ıstıyorum ben pasaportun dedıgınde 20 - 40 dolar arası para oduyorsun 6 aylık alıp gıt gıttıgın ulkede 10 yıllık yaptır derım sana ben oyle yaptım ıykıde yapmısım gerek yok o kadar para vermeye
-
opusdei bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
ben öğrenci işlerinden aldığım öğrenci belgemi götürmüştüm, sıkıntı olmadı. eğer yeşil pasaport alcaksan zaten 10 yıllık pasaport vermezler sana, 25 yaşını hangi yılda bitiriyosan o zamana kadar verirler en fazla :DHocam ben 27 yaşındayım. İstanbul üni. Açıköğretim işletme öğrencisiyim. Şimdi ben pasaport almak istesem 4-5 yıllık harç ödemeden almam mümkün mü ?
hocam şimdi ben hep yeşil pasaportla sorun yaşadığım için onun olayını biliyodum daha çok. onda da olay şu zaten yeşil pasaport alman için 18den büyüksen öğrenci olman gerekiyodu ve 25ini doldurmaman gerekiyodu, hal böle olunca yeşil pasaporta harcı direk kaldırmışlar şu an zaten. baba ya da anne üzerinden yeşil pasaport alıcaksan zaten öğrenci olduğunu varsayıyo adamlar.yaş olayı sadece burda önemli zaten, yeşil pasaportta yani. normal pasaportta harç olayı kalkıyo mu öğrenciliğe göre tam emin değilim. ama onda da kalkıyo diye hatırlıyorum. Normal pasaportlarda yaşın kriter olduğu hiçbi durum yok. açıköğretim ya da normal, farketmiyo. öğrenci belgesi alabildiğin sürece öğrencisin adamların gözünde. Öğrenciliğinin kaç yıl süreceği belli olmadığı çin normal pasaportlarda yıl olayı için belli bi sınır olabilir harç kalkması için bilemiyorum.
MaviGozluDev tarafından 21/Eki/12 00:38 tarihinde düzenlenmiştir
edit : @unbalanced ; ben yeşile göre düşünüp ona göre yardırıyorum genelde. normal pasaport için adamlar senin öğrenciliğinin seneye devam edip etmeyeceğini bilmediklerinden harç kaldırma olayı yoktur normal pasaportlarda -
MaviGozluDev bunu yazdıopusdei bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
hocam şimdi ben hep yeşil pasaportla sorun yaşadığım için onun olayını biliyodum daha çok. onda da olay şu zaten yeşil pasaport alman için 18den büyüksen öğrenci olman gerekiyodu ve 25ini doldurmaman gerekiyodu, hal böle olunca yeşil pasaporta harcı direk kaldırmışlar şu an zaten. baba ya da anne üzerinden yeşil pasaport alıcaksan zaten öğrenci olduğunu varsayıyo adamlar.yaş olayı sadece burda önemli zaten, yeşil pasaportta yani. normal pasaportta harç olayı kalkıyo mu öğrenciliğe göre tam emin değilim. ama onda da kalkıyo diye hatırlıyorum. Normal pasaportlarda yaşın kriter olduğu hiçbi durum yok. açıköğretim ya da normal, farketmiyo. öğrenci belgesi alabildiğin sürece öğrencisin adamların gözünde. Öğrenciliğinin kaç yıl süreceği belli olmadığı çin normal pasaportlarda yıl olayı için belli bi sınır olabilir harç kalkması için bilemiyorum.
edit : @unbalanced ; ben yeşile göre düşünüp ona göre yardırıyorum genelde. normal pasaport için adamlar senin öğrenciliğinin seneye devam edip etmeyeceğini bilmediklerinden harç kaldırma olayı yoktur normal pasaportlardaBen bu konuyu derinlemesine araştırayım. Harç ödemeden veya minimum düzeyde ödeyerek 10 yıllık alayım :D
-
AchtunG bunu yazdı
Pasaportu turkıyeden 10 yıllık almak tam bır sacmalık neden mı cunku harcı vs. cok yuksek turkıyede ornegın 10 yıllık 600-800 tl arası fıyat oderken yurt dısında konsolosluklara gıdıp suresını uzatmak ıstıyorum ben pasaportun dedıgınde 20 - 40 dolar arası para oduyorsun 6 aylık alıp gıt gıttıgın ulkede 10 yıllık yaptır derım sana ben oyle yaptım ıykıde yapmısım gerek yok o kadar para vermeye
Ihtiyaca gore degisir aslinda. Son 5 yilda 5 kez yurtdisina ciktim. Odedigim defter paralari ve harc paralari ile 10 yillik alirdim. 5 yilda daha ekstradan hakkim olurdu fakat kestiremedim ozaman daha sonralari cikacagimi. Simdi ise girdik yurtdisi artik zor ama en azindan 5 yil daha gecerli pasaportum olurdu...
Yurtdisindaki konsolosluklarda o kadar kucuk miktar ise gercekten cok iyiymis. Bu yontem daha mantikli!