Passat Comfortline Mı Superb Elegance Mı?
-
skoda nedir abi. tabikide vw
-
Hocam bu arada ben yazdım ama benim dediğim araba sanırım 2012 yani bi önceki kasa. 2013'te alındı ama yeni yasa gereği yeni modeller Mart'ta çıkıyormuş..
Bu en yeni kasaya baktım şimdi eskisi daha iyi gibi. Sen en iyisi ikisi için bi test sürüşü yap beğendiğini alırsın.. Benzinli sürerim dersen bak benim aklımda Mercedes CLA var ona da bi göz at zaten ÖTV'siz alacaksın.. :)
-
Mercedese güç mü yeter hocam:)
-
Kaç model alacaksın bilmem ama Passat harika bir arabadır. Piyasası da var. Arkadaşım geçen ay aldı 2013 modelini.
-
2013 model düşünüyorum
-
Evet arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum
-
kiNki bunu yazdıdarkroques61 bunu yazdı Arkadaşım SuperB'yi engelli plakalı olarak aldı 50 Bin TL civarına mesela.. Hem Dizel hem rahat bir merco olmasada gayet ideal.. :)
Ben de böyle almayı düşünüyorum elimde rapor var
engelli plakalarda işaret kalkıyordu en son kalktı mı ?
-
Comfortline iyidir. Otomatik vites alırsan daha bi' keyifli olur.
-
passat 1,6 highline full+full siyah otomatik vites kullanıyorum. Sunrooflu, 17.inc jant, Ahşap Kaplama , Xenon far ve Deri kaplama var senin alacağından farkları ona göre düşün.
2 ay önce aldım bugüne kadar bindiğim arabaların hepsini sildim kafamdan.
Kullandığım araçlar : laguna 2008 full+full + fiesta x titanium 2012 + ford connect 2011 GLX di sanırım + Citroen c4 Boş Paketi 2013 + Astra 2011 full+full + Seat Toledo orta paket 2010 du sanırım + Coralla 2013 yeni kasa (Test ARacı) + Auiris 2013 (Test ARacı)
Bu arabaların hepsini tel kalemde silmemi sağlayan araba passat. Tabiki D segment olması ayrı bir olay zaten ezer diyorsunuz ama öyle değil. Mesela citroen ds5 ler var d segment olarak geçiyor ama tasarımdan sonrasını at çöpe gitsin.
Hem güç, Hem kalite, Hem hız , Hem kartvizit Hepsi bir arada.
Vites geçişlerini hissetmen imkansız. Corolla otomatik sürenler bilir.Virajda frene bas biraz sallıyor ama mak. 1 saniye içinde topluyor araba kendini. Nasıl bir sistem varsa.
Mak. Hız için deneyebileceğim bir ortam olmadı Ama 220 iyi gördüm. Ailem vardı araba 5 kişi korktular yavaşladım. (Araba boş halde 1600 kg felan)
Yakıtı harika hatta böyle bir arabaya göre mükemmel... Mak. 7,2 gördüm ama izmir aydın otobanında 180 190 la sabit gittim.
İstanbul trafiğinde Eşim kullanırken 5,2 Ben kullanırken ise 6,4 gördüm... Adam akıllı kullanırsan basmadan 6,6 yı felan imkanı yok göremezsin.
Ben biraz agresif kullanıyorum aracı gaz fren gaz fren gidiyorum o yüzden yakıtım biraz daha fazla oluyor.
Skoda superb yi test etmedim ama hem 2. eli düşünürsen hemde bu yazdıklarımı bence Wv.
Hatta bundan sonra değiştirirsem alacağım araba passat 2015 felan olur.
Ayrıca aklın gider jetta dersin alma diyorum forumları araştır bende çok arada kalmıştım borca girdim bunu aldım.
Bide adamlar bu araya 17 yıl paslanmazlık garantisi veriyor o kadar güveniyorlar üretimlerine ve kullandıkları mallara.Geçende 2012 civic arkamdan çarptı şehir içinde yaklaşık 30 km/saat hızla çarptı bende ki hasar plakalık kırıldı ve alt tarafı hafif çizildi. Adamda ön tampon olduğu gibi ızgaraları felan kırıldı, plaka felan düştü hep. Adam silesile o tamponu değiştirecek ama ben hafif lokal boyama yaptıracağım. Yani skoda nın bu kadar kaliteli olacağını açıkçası düşünmüyorum.
Skoda alacağına jetta al daha iyi bile diyebilirim. Ama bu 2 aracı kullanan arkadaşlar daha doğru cevap verecektir.Edit :
Erdem tarafından 11/Ara/13 00:56 tarihinde düzenlenmiştir
Bak forumda lastik konusu var. Onuda açıklıyım.
Kış lastiği almak istersen tanesi 435 TL üstad. Böle girdileri de oluyor ... Benim pakette bu vardı : 7,5 J x 17 'Salamanca' alüminyum jantlar, 235/45R17 sendeki ne tam bilmiyorum sende bak böle girdisi çıktısı olabiliyor.Tabi bu jant ile alakalı. Her araba verirsin ama bu kadar olmaz her halde. -
SnipeTR bunu yazdı
Teşekkür ederim kardeş ayrıntılı anlatmışsın