Peşmergeler ‘Yanlışlıkla" PKK İle Çatıştı
-
kokainman bunu yazdı:
-----------------------------
sana göre bölemi zumsuk.kürt bir ırktır.türk te kendini türk hissedenlere verilen addır.türk bir ırk deildir ölemi yani ?
Türkler bir çok ıorkı içinde barındırır.Göçmen, tatar(burda yaşayan), roman, çingene vs..yani kısaca olay şu şimdi Türk ile kürt bir mi ikiside ırkmı ?Türk madem bir ırk o zaman söyler misin Türk lerin içindekiler nedir?Yani demin bahsettiğim şeyler nedir.
Türk ırk değildir bana göre.Türk millettir.Bir çok ırktan oluşan büyük bir millet.Türklere sne ırk diye bilirsin ırkın anlamı "Kalıtımsal olarak ortak fiziksel ve fizyolojik özelliklere sahip insanlar topluluğu" sen şimdi bir kürte, çingeneye, bulgaristan yunanistan göççmenine benziyor musun?
Yani sen diye bilir misin bütün Türk insanı birdir hepsinin özellikleri aynıdır?Hayır.Siz istediğiniz kadar Türklerin bir ırk olduğunu savunun bence Türk bir ırk olacak kadar basit değil.Gördüğünde ahanda kürt dersin ayda çingene.Alman görürsün aha alman dersin.Bunu bilirsin ancak Türk her şekilde Türk olur.Irk gibi basit bir olay dğeil benim için alman Türk diyorsa artık benim için Türk tür.O alman gözükür ama bakan alman der.İşte burdaki alman ırkını belli eder.
-
ya hoca hakkatten senle tartışmak istemiyorum.çünkü hakkatten sende bilgi denen şey yok ya.şimdi buraya uzun uzun yazarım türk ün bir ırk olduğunu aslına bakarsan o saydıklarının ırk diil sadece bi bölgeye ait etnik gruplar olduğunu ama hiç kendimi kasmıcm.
tarih bilgim yok ilgi alanımada girmio dien sensin.bunu da her zamanki gibi tarih bilgisinden yoksun olmana veriyorum.kafana göre bişiler uydurmuşsun şu ırktır şunu görünce şöle diyorum ama türk bir ırktır bir çok ırktan meydana gelen bir millettir vs vs.
sana sadece şunu sölüyorum.türk tarihin en eski ırkıdır.lazı kürdü ise sadece bir bölgeye ait etnik gruplardır.türkiye kurulduktan sorada bu toplulukları atamacığmıza göre türkiyelilik diye bir kavram ortaya çıkmıştır.
bi kere ülkesi bile olmayan bir topluluk nası ırk olabilir ? adam kuzey ırakta doğduysa ırak kürdüdür.türkiyede doğduysa türkiye kürdüdür.ama bunlar ırk olarak aslında türk veya araptır.
kürdüydü lazıydı bunlar ayrı bir ırk flan deildir.tarihin hiç bi döneminde kürtlerin ayrı bi ırk olduğuna dair bişey göze çarpmamıştır.ırk nedir ? özellikleri nedir ? önce bunları bi oku öğren ve sora kürtler üstüne monte et bakalım uyuyomu.
biliyorum bunlarıda anlamıcaksın hala kafandan yarattığın kavramlarla hareket ediceksin ama yinede tutamadım kendimi böle yazdım.bundan sorasıda Allah kerim -
zumsuk 70likmi devirdin? be kardesim hadi tarih bilmiyosun, biyolojidendemi çakmazsın? senin sozlerinden cıkan anlama gore dunya uzerinde bir ırk yoktur, cunku dunyanın hicbir ulkesinde sadece kendi halkı yasamaz. kalıtımsal ozelliklerden bahsetmişsin, türklerin bazı boyları birbirine hic benzemez. sarısın mavi gozlu olanıda vardır cekik gozlu elmacık kemikleri cıkık olanıda. buyuk hun hukumdarı Modu(metehan) nun genetik ozelliklerine türkiye türklerinde rastlanmıstır. 2216 yıl oncesinde yasamıs bir hukumdarın. hangi kalıtımdan bahsediyosun. türkler dunya uzerinde en genis cografyaya yayılmıs ırktır ve fiziksel ozelliklerinde cesitlilikler gosterir. burda oturup sana sayfalarca bilgi aktarıcak degilim ama türk bir ırk degildir diyosan sen okula silbastan basla kardesim
-
hoca bi anlatabilsem hak vereceksiniz.Dünyada sadece kendi halkı yaşamaz olayda burda işte.Irk nedir sizce?Millet le aynı şey mi nedir ırk?
bak milliyetçilik vardır bunun aşırısı ırkçılıktır.Irkçılık yapan almanlar vardır.Almanlar yahudileri vs.. öldürür neden saf alman ırkı ister.Irk yani aynı kökenden gelir.Genleri aynıdır.Peki söyleyin o zaman Türk milletyinin içinde genleri farklı olan başka insanlar yokmu?Kökenleri farklı olanlar yokmu?
Kokainman tarihi fazla bilmediğimi söyledikya her türlü işin arasına sokarsın tarihle ırkın ne alkası var?
Ayrıca şu var bu benim görüşümdür size göre ırktır ama kusura bakmayın ben Türkleri ırk gibi basit bir olaya sığdıramam.Türkler osmanlı hatta öncesinden beri bir çok kökeni içinde barındırdı.Hitler nasıl ırkçılık yaparak alman olmayanları (her ne kadar yahudi densede) öldürdü.Şimdi nedir bu istediği neydi alman ırkı saf alman ırkı denir filmlerde vs..
Kısacası olay şudur ırk soydur.Türk diyorum size Türk ırk mıdır?Yani ırk dediğim gibi alman olan birisi almandır.Peki o Türk olduğunda vatandaşlığa geçtiğinde alman mı kalacaktır?Irkına bakarsanız evet.Irkı yani soyu yani genleri almandır.Peki ya Türk olursa ne oldu Türk olmadı mı bu.İşte ayrımcılığı tam bu noktada başlatıyorsunuz.Osmanlıdan gelen yada başka ülkelerin insanı Türk vatandaşı olursa onun ırkı hala yaşadığı yerdir.O zaman bu adam Türk değil öyle mi?
Siz istediğinizi savuna bilirsiniz.Şu var bu nedenle dik gitmemin sebebi benim fikrimin bu olmasıdır.Okulla şuyla buyla ilgisi yok.Tarih yada biyoloji bilmemesiylede alakası yok.Irk soydur, gendir.Iraklı, alman, fransız, abdli yada başka birisi Türk olduğunda onun soyu ırkı geldiği yerdir.PEki bu adam Türk değil mi.Evet buranın vatandaşıysa Türktür.O zaman?Demek ki neymiş Türk milleti soyların bir bütünüdür.Tarihte göçebelikte dahil bir çok gen, soy karıştı Türklüğe bir çok kişi göçmen.
Bazı insanların ayrımcılık yapma nedeni budur adam alman der.Türk saymaz onu.Irkını ayırır.Ancak o insan Türktür.Umarım anlatabilmişimdir.En büyük eksikliğim roman okumamak.Cia beyin operasyonu, aldatma sanatıdır teknoloji v.s. derken roman okumadım.Bu yüzden ne demek istediğimi tam açıklayamıyorum.Çok uzun yazmamın nedeni açıklamak için uğraşmamdır.Yani örneklerle falan açıklayabilirim belki.Anlatamaıdm size olayı.Türk milletini siz ırk olarak göre bilirsiniz ancak benim fikrim, görüşüm (nedenlerinide belirttim) Türk milletinin ırk gibi basit bir kavram olamaması içinde bir çok soydan milletten yani sizin dediğiniz olay şuysa vatanı,bayrağı olan ırk ise o zaman alman Türk vatandaşı olduğunda ne olacak ırkçılık ortaya çıkacak o alman olacak Türk gözüyle bakmayacaksınız o size göre hep alman yani burdanda dediğim gibi vatan,bayrak,marşı=ırk değildir.Daha doğrusu Türk milleti bana göre ırk değil.Irkı daha farklı bir olay gibi görüyorum ben.
-
simdi anladım ne demek istedigini. ancak bu türk ırk deildir olarak soylenirse dogal olarak anlasılmaz. yinede bazı sozcukleri yanlıs secmişsin, mesela türkiye li olmakla türk olmayı karıstırmısın. bir alman türkiye cumhuriyeti vatandaslıgına gectiginde türk olmayacaktır türkiyeli olacaktır. türk olabilmesi imkansızdır. türklük genle alakalı bir kavramdır. ama tabiki kardesimizdir yurttasımızdır canımızdır cigerimizdir. ama türk degildir. bunu degistirmenin yolu yok malesef. insan istedigi zaman ırkını degistiremiyor. bu ayrımcılık degildir. bilimsel gerceklerdir. bende saf türk degilim ne yapayım. babam cerkez ve dogal olarak genetik acıdan cerkezlik agır basıyor. ben hernekadarda türküm türküm diye yırtınsamda kendimi oyle gorsemde bilim oyle soylemiyor. yani ırk kavramı ve yurttaslık kavramı ap ayrı seylerdir ve sen bunları birazcık karıstırmısın kelimeleri yanlıs secmisin.
-
ComputerWolf hatırladıysan aborjinlere karışcaktım ben sende benim vize masrafımı karşılıcaktın hı? hatırladın?
-
hay masallah konu epey parcalamissiniz:) arkadaslar bilen bilir:
beyaz irk: slavlar avrupalilar:ingiltere belcika hollanda v.s(ülke bazinda söylim dedim) ve tabi bizde bu beyaz irka mensubuz türk milleti olarak.
siyah irk: bunlarada afrika kökenliler yani bildigimiz siyahi insanlar mensuptur
Sari irk: japonlar güney ve kuzey koreliler. cinliler. kambocyalilar taylandlilar vs. kisaca cekik gözlüler mensubtur.
Melez irk: diger bi adi pek bilinmesede kirmizi irk denir: meksikalilar brezilyalilar ispanyollar kizilderililer vs. veya diger irklarin birlesiminden meyda gelenler konulabilir bu gruba.
irk kavrami beni bildigim budur. yanlisim oldugunu sanmiyorum diger detayli özellikler irk kavramimizi karistirirabilir.
tüm bu özelliklere dayanarak Türk milleti beyaz irka mensup olarak tarihin en eski ve köklü bir milletidir. Türk milletininde beraberinde getidigi Türk milletine bagli etnik grublar vardir. bu gruplari saymama gerek yok sanirim. Birlik icinde olan Türk milletinin bu durumlara düsmesi gercekten icler acisi ama umudumuzda yok deil tüm imkansizliklara ve bunu yaratanlara ragmen.
saygilar.
-
DkN_JaN bunu yazdı:
simdi anladım ne demek istedigini. ancak bu türk ırk deildir olarak soylenirse dogal olarak anlasılmaz. yinede bazı sozcukleri yanlıs secmişsin, mesela türkiye li olmakla türk olmayı karıstırmısın. bir alman türkiye cumhuriyeti vatandaslıgına gectiginde türk olmayacaktır türkiyeli olacaktır. türk olabilmesi imkansızdır. türklük genle alakalı bir kavramdır. ama tabiki kardesimizdir yurttasımızdır canımızdır cigerimizdir. ama türk degildir. bunu degistirmenin yolu yok malesef. insan istedigi zaman ırkını degistiremiyor. bu ayrımcılık degildir. bilimsel gerceklerdir. bende saf türk degilim ne yapayım. babam cerkez ve dogal olarak genetik acıdan cerkezlik agır basıyor. ben hernekadarda türküm türküm diye yırtınsamda kendimi oyle gorsemde bilim oyle soylemiyor. yani ırk kavramı ve yurttaslık kavramı ap ayrı seylerdir ve sen bunları birazcık karıstırmısın kelimeleri yanlıs secmisin.
heh :D anlamışsın biraz.Evet kelime+anltamama olayı bunları doğuruyor işte.Maalesef bir türlü anlatamıyorum ne demek istediğimi zayıf yanım.Olsun sne bilime bakma benim dedem tatar,anneannem bulgaristanlı, babaannemin babası sanırım yunanistandan gelmiş.Ama ben diyorum ki Türk oğlu Türk üm bilim bana sen başka birşeysin dese fark etmez.Atatürk sevdgim,Türkiye sevgim hiç birşeye değişilmez.;)
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Jeen olm hemen kotumser piskolociye kapilma :) kokanin bashettigi olay farkli ,uzerine alinma...
Bangladesliyim ben ,sabahta Somalili olacagim ,oglen Kambocyali ,aksam ustu Ugandali...:)
,eğed mesela ben israilliyim deyince de kızıolar :) ah bi israilli olsaydım aq (: Ehuuud Duy sesimi ...
-
ulan konuya bak kürt türk tartışmasına geldi alemsiniz ya
PKK lı kürtler kötü vatan sever kürtler iyi ok kapatın artık olayı