Petkim Ermeni Ve Yahudilere 2 Milyar Dolara Satılıyo
-
Sabah haberleri izliyodum petkimin satıldığını söledi spiker,Alan şirket kazakistan alt yapılı görünüyo ama rus,yahudi,ermeni kontrolu altında 2 milyar dolar o kurumun belkide yıllık cirosu neden satarlar anlamıyorum :F
-
Bir ülke ile savaşmak istemezsen , onun ekonomisini ele geçirirsin olur biter :(
-
Devlet şirketleri özelleşince ülke elden gitmez. Şu an çoğu ülke özelleştirmelerini bitirdi. Doğu bloku ülkeleri ve Türkiye özelleştirmeye geç başlayan ülkeler... Devletin görevi şirket işletmek değil vergisini almak, özel sermayeye destek olmak vb. Yolunda gitmeyen bişey olduğu zaman devlet şirketlere çok güzel bi şekilde el koyuyor. Kimse korkmasın :)
Özelleştirmenin amacı satılan tesisin ülke ekonomisine daha fazla katkı yapmasını, alan şirketin bilgi birikimi, teknoloji ve yeni yatırımlar getirmesini sağlamaktır. Petkim daha önce satılmak istendi. Talep olmadı satılamadı. Şimdi çok çok iyi bi fiyata satıldı. Borsaya göre şirketin (satılan) %51lik hisselerinin değeri 720 milyon $. Ama 2 katından daha fazla fiyata satıldı.
Umarım en yakın zamanda Konsorsiyum ortakları kendilerini tanıtırlar. İhaleyi alan şirketler rus ve kazakistan kaynaklı ama detaylar bilinmiyor daha.
-
tayyeap anasını zikti ekonominin
-
not: uzanlar %88 600milyon dolara almış sanırım yada başka bir şirket
şu anki %51 lik satışı 2 milyar 50milyon dolar. fark bu
satınca satılan şirket kazaklara yada kim alıyorsa artık onların ülkesine gitmiyor.yine türkiyede.
edit:Dün ihale sırasında da açıklandığı gibi, ihaleyi kazanan “TransCentralAsia” adlı holdingin ortakları üç ayrı grup:
1-Rusya'dan Investment Industrial Group “Eurasia” (ООО Инвестиционно-Промышленная Группа "Евразия")
2-Yine Rusya’dan Investment Bank “Troika Dialog”
3- Kazakistan'dan “Caspi Neft”yinede özelleştirilmesinden yana değilim....
-
adamlar o kadar paraya kıydı ama daha önceki özelleştirmelerde olduğu gibi kapatıp bırakabilir de.. amaçları yatırım yapmak deil rusların işi gücü yok bizim fabrikamıza mı kaldılar.. kimya önemli bir sanayidir amaçları bu sanayinin a. komak ülkede..
-
ermeni tasarısı nedeniyle petkim ermeni diasporasına satışı durduruldu...
ermeni diasporası çıkması sebebiyle ermenilerden sonraki en yüksek fiyatı veren şirkete satılıyor..
-
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------ermeni tasarısı nedeniyle petkim ermeni diasporasına satışı durduruldu...
ermeni diasporası çıkması sebebiyle ermenilerden sonraki en yüksek fiyatı veren şirkete satılıyor..
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=274765
-----------------------------bende gördüm sevindirk oldum... 2. en büyük şirkete werilmiş adı bişeydi unuttum
-
ulan daha yeni yeni bir iş yaptılar aslında üstüne gidilse daha böyle çok şirket var hali hazırda..
-
ulan boyle islere kafam ermedi gitti bi turlu
-
kazakistan capi neft yahudi firmasıdır yine yahudılere satıldı a.q.