folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php İle Alakalı Soru Cevap



Php İle Alakalı Soru Cevap

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    Hocalarım C# Java dan falan alışkınlığım olduğundan örneğin tek bir sayfadaki farklı buttonlara tıklanıldığında yapılacak işlemleri iki blok arasında yapabiliyoruz. Örneğin;

     

    Button.OnClick()
    
    {
    
    //işlemler
    
    }
    
    Button2.OnClick()
    
    {
    
    //işlemler
    
    }


    Tarzında oluyor ama Php de anlamadığım bi konu var eğitim boyunca submit button ekleniyor ve hep php dosyasına yönlendiriliyor işlemler için. Form Action yazarak farklı bi php dosyasına işaret ediliyor ve o php dosyası çağırılıyor. sayfada 50 tane button olsa 50 tane php dosyası mı olacak yani FormAction için? Ben Buttona tıklanıldığı anı nasıl yakalayacağım bi anlamadım bunu biri aydınlatabilir mi beni ? Mantığı kavrayamadım. Örnekler şu şekilde oluyor genelde

    FormAction="xxx.php" diyor daha sonra o form içerisine 1 submit button ekleniyor. ve o button tıklandığında xxx.php dosyası çalışıyor. :( şuan videolar neredeyse bitti GET POST işlemleri sayfadan sayfaya veri gönerme Session Cookie işlemleri MySql veritabanı işlemleri kütüphane ekle sil(include). falan ama anlatılmadı hiç . 

     

     

    MhmdAlmz tarafından 01/Tem/16 02:44 tarihinde düzenlenmiştir

    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Hocam web sayfalarında anlık dinamik işlem yapmak için php gibi dillerden ziyade javascript ve ajax gibi teknolojileri kullanman gerekiyor. Bunların aracılığı ile sayfadan gelen verileri işleyip işlem yapman lazım.

    Normal şartlarda ek bir şey kullanılmadığı müddetçe web sayfaları statiktir. Onu alengirli yapan kullanılan ek teknolojiler.

    Ajax'ı araştırmanı öneririm.

     

    Austen tarafından 19/Haz/16 17:31 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2013
    Erkek

    @austen hocamında dediği gibi ajax ollayları falan bu php olaylar  kısmını güzel  yönetiyor. Ama  tek sayfada  10 tane buton var  diyelim  o  10 buton  için  10 tane  ayrı  dosya hazırlaman  şart değilm  

    < ="" method="post">diyerek mesela  aynı sayfada  cevap vermsini sağlayabilirsin daha sonra  butona  name vererek  yapılacak  işlemleri  şöyle karşılayabilirsin

    if( $_POST['buttonname1']){

    // button 1 e  tıklanınca yapılacak işlemler

    }

    if( $_POST['buttonname2']){

    // button 2 ye tıklanınca yapılacak işlemler

    }

     

    Nvidia tarafından 19/Haz/16 17:29 tarihinde düzenlenmiştir

    Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2014
    Erkek

    tamamen yanlış bir şey yazdığım için sildim. kusura bakmayın

     

    kofcu tarafından 19/Haz/16 17:44 tarihinde düzenlenmiştir

    ben de sevgiden yanayım...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    Asp de böyle değildi oysaki neyse bi devam edelim umarım başarırım :) 


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2012
    Erkek

    RadPHP gibi bir şey kullanman lazım ya da RIA JS çatılarına bakmalısın: https://en.wikipedia.org/wiki/Rich_Internet_application#HTML5.2FJavaScript PHP ve ASP'nin (ASP.NET Webforms değil) mantığına ters çünkü. Kendin debelenerek XHR ile masaüstü dinamikliğini sağlaman zor. Kendi başına uğraşma, bir fw kullan.

     


    Olaylara karışmayın!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2012
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

    Asp de böyle değildi oysaki neyse bi devam edelim umarım başarırım :) 

    öyleydi, öyle.

    asp ile yazılmış herhangi bir sitenin nasıl işlediğini incelersen görebilrisin.

    http://stackoverflow.com/questions/20738329/how-to-call-a-php-function-on-the-click-of-a-button

    bu işi ajax ile rahatlıkla çözebilirsin. şu cevap işini görür: http://stackoverflow.com/a/20738625/2946122

    Lightsaber tarafından 19/Haz/16 22:13 tarihinde düzenlenmiştir

    İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    @Lightsaber bakayım hocam ona ben 

    @YeniHarman abi ajax işimi çözüyorsa saçma sapan fw kullanmayayım ilerde kendim çözerim işi sadece merak ettim. Anlamadım çünkü mantığını saçma geldi Birazda alışkanlık üzere 


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek

    Basit olarak;

    mode diye bir hidden input eklersin, aynı page içindeki tüm submitleri aynı handler' a gönderirsin.

    orada da switch case ya da if else yapısıyla gelen mode değerine göre işlemi yaptırırsın.


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek

    formdaki veri sana array olarak gelir (bkz: $_REQUEST), sen onu isler arrayin icindeki bilgilere gore islersin.

    html de buttonlarin da value lari olabilir, ve bu valuelara gore islem yapabilirsin nvidianin ornegindeki gibi.

     


    black implies white, self implies other, life implies death.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2012
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

    @YeniHarman abi ajax işimi çözüyorsa saçma sapan fw kullanmayayım ilerde kendim çözerim işi sadece merak ettim. Anlamadım çünkü mantığını saçma geldi Birazda alışkanlık üzere 

    Kullanıcı deneyimini düşünüyorsan zaten o fwdeki kodlar kadar kendin yazarsın. Kaldı ki arkadaki sistem PHP. Kendisi apayrı bir sorun kaynağı. O yüzden git hazırını kullan. Bu arada o kadar front-endçi kullanıyorsa saçma değildir değil mi?

    Ajax işini çözer. Olay zaten ajax ve dom manipülasyonu fakat tarayıcı uyumluluğundan ne haber? JS ile her şey zaten yapılıyorken (http://vanilla-js.com/) niçin millet jQuery gibi bir çatı kullanıyor düşündün mü?

     

    Kısaca bu yola gireceksen, bazı şeyleri de göze alacaksın.


    Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 2311 Toplam Mesaj: 29
php button event