folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php İle Alakalı Soru Cevap



Php İle Alakalı Soru Cevap

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Millet alışmış hazırcılığa. Raw işlemlerle dolu core php ye geçince saçma diyor :D


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    @DrKill hazırcılık ile ne alaka :(

    @YeniHarman abi fw kullanmak yerine kendi fw mi yazmak daha mantıklı sonra fw kaynaklı sorunlar ile uğraşıyorum ve bu çok oluyor.  JQuery ajax gibi bir şeylere daha gelmedim belki de bu yüzden kafam karışık. Ya aslında dilde sorun yok da tamamen alışkanlık söz konusu... Dur bakalım hayırlısı :( devam edeceğiz 

    @ozgunlu post methodlarının içine key ekleyebilir miyiz?  Yani ayrıştırma işlemi hangi mantığa göre yapılıyor.? Switch deki True false sorgusu 


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    Up olsun. JQuery ile Tıklana olaylarında görsel etkileşimler yapılıyor yani oraya kod yazamıyoruz. CSS değişiklikleri vs vs gibi işlemler oluyor ben o button'a tıklandığında Login işlemi yaptırmak istiyorum yani ondan bahsediyorum yanlış ifade ettim kendimi muhtemelen.Şöyle bi mantık kurdum şimdiye kadar . Örneğin

     

    if(!isset($_POST["Baslik"] and !isset($_POST["icerik"]))
    {

    // Makale Paylasimi

    }

    if(!isset($_POST["Kullanici"]))
    {

    //Kullanici Arama işlemi

    }

     

     

    gibi bi tarz uydurdum. Daha Ajax geçmedim bu gün JQuery Eğitim videosu bitti yarın da inşallah AJAX'a geçeceğim. Birde neden mysql sorgularını artık php tamamen kaldırıp PDO ya geçmek istediğini düşünüyor sadece INJECTİON sebebi mi ? Yoksa aptal programcıların yatığı tonlarca site zaafiyetinden dolayı mı ? 

     

    Başka sorum yoktur sadece konu açmak istemedim 2. bir konuyu :) 

    Selametle.


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

    Up olsun. JQuery ile Tıklana olaylarında görsel etkileşimler yapılıyor yani oraya kod yazamıyoruz. CSS değişiklikleri vs vs gibi işlemler oluyor ben o button'a tıklandığında Login işlemi yaptırmak istiyorum yani ondan bahsediyorum yanlış ifade ettim kendimi muhtemelen.Şöyle bi mantık kurdum şimdiye kadar . Örneğin

     

    if(!isset($_POST["Baslik"] and !isset($_POST["icerik"]))
    {

    // Makale Paylasimi

    }

    if(!isset($_POST["Kullanici"]))
    {

    //Kullanici Arama işlemi

    }

     

     

    gibi bi tarz uydurdum. Daha Ajax geçmedim bu gün JQuery Eğitim videosu bitti yarın da inşallah AJAX'a geçeceğim. Birde neden mysql sorgularını artık php tamamen kaldırıp PDO ya geçmek istediğini düşünüyor sadece INJECTİON sebebi mi ? Yoksa aptal programcıların yatığı tonlarca site zaafiyetinden dolayı mı ? 

     

    Başka sorum yoktur sadece konu açmak istemedim 2. bir konuyu :) 

    Selametle.

    jquery de yazdigin kodlar kullanici tarafinda calisir, 'oraya kod yazamiyoruz' dan kastin php koduysa evet yazamazsin.

    anca soyle yaparsin, ajaxla phpye kullanici adi/sifre gonderir donen cevaba gore login oldun/olamadin dersin. 

    "neden pdo ya gectik" in cevabi sununla ayni : neden windows 10'a gectik? niye hala xp kullanmiyoruz ? 

    ayrica boyle ugrasma, her islemin icin farkli formun olsun, her formun actionu farkli olsun. arama ve login islemini ayni form icinde tutmak sacma bisey. 

    bi de merak ettim, kac yasindasin ? 

     


    black implies white, self implies other, life implies death.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Lütfen, 1 günde php, 1 günde ajax, 1 günde jquery öğrenenlerden olduğunu söyleme. :(

    Senin önce web sayfalarının standartlarından olaya girmen lazım. PHP ve Ajax olayı şu an için lüks görünüyor.

    Şahsi fikrime göre temelinin içi boş halde ilerliyorsun. Daha yeni öğrenen birisi için çok normal bir süreç. Fakat eğitim setlerine bel bağlayıp tek adamın anlattıklarıyla olaya yaklaştığın müddetçe bundan 1 ay sonra da benzer soruları soracağına eminim. İşte bu sebeple işe en temelden girmekte fayda var.

    PDO sorusuna;

    https://stackoverflow.com/questions/12859942/why-shouldnt-i-use-mysql-functions-in-php

    http://blog.secaserver.com/2011/07/php-driver-mysql-mysqli-pdo-mysql/

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2009
    Erkek

    Ayni sayfaya cagir ama get ile kontrol et. Birinci action linki aynisayfa.com/sayfa.php?login=true gibi gelsin. Ona gore if icinde islemlerini yaparsin. Ben boyle yapiyorum ne kadar saglikli bilmem.

     

     

    bilenyok tarafından 21/Haz/16 11:46 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek

    Şurdaki örneği incele, ışığı göreceksin :

    https://www.simplifiedcoding.net/php-restful-api-framework-slim-tutorial-1/

     

    Ayrıca neden PDO' ya geçtik, çünkü biz artık Object Oriented takılıyoruz da ondan :P

    Bi de şurayı okumalıyız tabiki de : http://stackoverflow.com/questions/134099/are-pdo-prepared-statements-sufficient-to-prevent-sql-injection

    Ek olarak; mysql_query yapısı öldü, üzerine php tanrıları toprak attı. Keza ölüden hayır gelmez.

     

    Jquery Ajax metodu basittir, ordan yol al.

    url - yönleneceği adres

    data - verilen post parametreleri

    type - post / patch / get / delete

    dataType - json

    success - başarılı olduğu durum


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    @Austen php biliyorum demedim ki eğitim bitti dedim :/ 2 sene kadar Android öğrenmeye çalışıyorum 50 sene de öğrenmeye çalışırım hiç bilmem yazılım dünyasından haberim var :D zaten sytanx ı biliyorum gerisi tecrübeye kalıyor vt kullanmaya gerek kalmazsa vt hiç öğrenmem ki :/ o yüzden iyi olmak uzman olmak tecrübe ye kalıyor bende tecrübesizim 20 saatlik eğitim videoları var izliyorum bi yandan yapıyorum şuan eğitim videoları bitti ajax a da bakacağım daha sonra ekstra şeyler. Güvenlik gibi JQuery de aaa şunu yapsam nasıl olur diyip araştırmaya başlamak gibi oturup video seti izlemeyeceğim yani :( web de asp yapıyordum js'i bilmiyorum 

    @nurulmac11 20 yaşındayım 

    @ozgunlu stackover da herşeyi tartışmışlar :D

    @bilenyok ne güzel asp de Page loading metodu vardı bu Microsoft  cidden amelelik herşeyi kendi yapıyor :D 

     

    MhmdAlmz tarafından 21/Haz/16 15:00 tarihinde düzenlenmiştir

    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    @MhmdAlmz

    Yanlış anlamanı istemem. Kesinlikle yaptığın işi ve eğitimindeki hevesi takdir ediyorum.

    Daha önceden benzer yollardan geçmiş birkaç insan tanıdım. Sonları iyi yere varmadığı için ufak bir tavsiyede bulunmak istedim. O şahıslar tek eğitim setiyle dili söktüklerini iddia ediyorlardı. Dün javascript'e sıfırdan başlayıp iki video ile bugün o dili söktüm başkasını çalışıyorum diyen ama esas bildiği döngü ve if kullanmak olan insanlar tanıdım. Sonları iyi yerlere varmadı. Onlardan olma. :)

    Tecrübeden ziyade öncelik belirlemek lazım.

    Syntax her şey değil. Az çok neredeyse tüm dillerin syntax'i birbirine benzer. Sonuçta mantık aşağı yukarı aynı. Ama bir dilin syntax'ini bilmek çoğu zaman dili bilmek manasına gelmiyor. Mesela Java'nın syntax'ini bilince java biliyor sayılmazsın. Döngüleri, if kullanımını ve parantez olayları ile değişken tanımlamayı bildiğinde o dili biliyor sayılmazsın. İşin özünü ancak temeli sağlam tuttuktan sonra tecrübe kazanarak edinebilirsin.

    Sorduğun sorulara binaen böyle bir çıkış yaptım. Dil tecrübesi olan, web üzerinde bir şeyler yazmış birisinin bir web sayfasının işleyişini az çok bilmesi gerekiyor. Tuttuğun fırçanın ve boyadığın kağıdın özelliğini, boyanın nasıl bir etki yaratacağını bilmeden resim yapamazsın.

     

    Austen tarafından 21/Haz/16 16:21 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    @Austen , 

    işte sorun da orda ya abi bize sadece for döngüsünü yap vt den Equals ile şunları çek grid de göster çak geç dediler. Bize hiç header anlatılmadı. arka planda ne çalışılıyor denmedi biz sadece site yapmayı öğrendik . WebServis öğretildi bize ama android'e geçmeden hiç kullanmadım bilmiyordum sadece web sayfası gibi bişey de method şeklinde çalışıyor gibi bi kavram oluştu kafamda çok yanlış evet, fakat biz böyle öğrendik. şuan bu açıklarım yüzünden anlam kargaşası çok ama çok fazla. Hep bu eğitim sonucunda oluşan sorunlar. Bu yüzden türkçe kaynaklardan birşeyler öğrenmem hep yabancı. Türkçe kaynak olursa da artık ermiş kişidir bilgisi iyidir okurum bakarım ne diyor adam diye. FTP nin ne olduğunu bile bilmiyordum bi zamanlar protocol nedir servis nedir thread nedir. Thread başlı başına bir olay mesela  bilmiyordum. Ihtiyacım oldu araştırmam gerekti. @unbalanced abimin verdiği kitabı okudum manyak birşey . Multi threading vs vs. bize anlatılandan çok fazla.

     

    O hataya düşmeyeceğimin garantisini kendime verdim. 50 senelik adam da 1 method yazabilir 1 hafta çalışan adam da 1 method yazabilir. Ama 50 senelik adam o methodun çalışacağı yerden tut her cacığını bilir ama diğeri sadece yazar. O yüzden hiçbir zaman biliyorum demem zaten . Unutmamak gerekir. Kullandığımız ide'yi yazan adamlar varken :D Biz oturup bir başkasının yazdığı programdan program yazıyoruz. bu kadar bilgisiziz işte. zaten Php belki php den sonra biraz pyhton öğreneceğim. zamanım çok boş çünkü android'de proje yapmadan üstüne koyamıyorum ve sıkılıyorum farklı bi dil öğreneyim diye php geçmedim sadece web taraflı bazı kavramlar ve Linux'da nasıl yorumlanıyor bunu öğrenmek için geçtim. Zaten bi zararı yok. ne olduğunu bileyim yeter. kalkıp bir otomasyon sitesi yazacak değilim yazamam da zaten :D daha POST methodunu bilmiyorum . mesela sayfadaki URL de post parametreleri sayfa yenilenince geliyor ama neden ? bunun gibi bi takım şeyleri araştırıyorum aslında . Amacım php öğrenmek değil farklı teknolojilerde fikir sahibi olmak

     

    MhmdAlmz tarafından 21/Haz/16 16:40 tarihinde düzenlenmiştir

    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 2312 Toplam Mesaj: 29
php button event