PHP Öldü Mü?
-
Quora 'da gezinirken sağ tarafta çıktı.
https://www.quora.com/Is-PHP-dead
Ölmedi diyenler var ölecek diyenler var. İşte sadece eski siteler tarafından kullanılıyor diyenler var.
Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Python/Ruby falan var. Sanki artık yeni siteler bunları kullanıyor gibi geliyor bana.
Sizler ne düşünüyorsunuz?
-
Başımız sağolsun.
-
Hiç öyle şey olur mu? Hepsinin bir alıcısı var, PHP hala yeterince pazar payına sahip. Ölecek mi derseniz evet, her canlı ölümü tadacaktır ama öldü mü dersen cevap kesinlikle hayır.
-
php öğrenicem diye çabalayan bir nesil ölüyor demek :(
-
"35+ framework üstüne bide wordpress + opencart + facebook ve hhvm "
Bunlardan anladıkları php nin öldüğü ise arkadaşlara hayatta başarılar diliyorum.
-
HoLyCat bunu yazdı
Başımız sağolsun.
Dostlar sağolsun.
O degil de alttaki topic lere bak yok C++ oldu mu, yok Jquery oldu mu, iyi prim yapiyorlar heralde tum dillere acmislar :D
Php ölmez, digerleri trend olur anca ama php bakidir . O community i tek tek öldürmeye kalksan 3 yil surer :,D
Edit demeyi unutmusum, web de 87% falandi sanirim pazarda kullanılan dil siralamasinda orani
ozgunlu tarafından 15/Mar/16 12:46 tarihinde düzenlenmiştir -
babayarisi bunu yazdı
"35+ framework üstüne bide wordpress + opencart + facebook ve hhvm "
Bunlardan anladıkları php nin öldüğü ise arkadaşlara hayatta başarılar diliyorum.
-
Daha çok yeni öğrenmek isteyenlerin tercih sebebi olmuyor olabilir php bir script dili ve en başarılı olduğu kısım web ama python öğrenip web de geliştirebilirsin, networkde de kullanabilirsin opencv de, verimadenciliğide v.s vs.
şahsi fikrim bir script dili öğrenecek olsam php yerine python tercih ederim. -
O zaman heriflerin dediği bir noktada doğru. Zamanında oluşturulmuş topluluk ile kullanımı fazla. Zamanla yeni oluşumlar Python/Ruby kullanacaklar.
Şahsi olarak Python kullanırdım ben. Söz dizimi çok temiz.
-
tersine dirildikçe diriliyo
-
snnyk bunu yazdı
tersine dirildikçe diriliyo
Neden böyle düşünüyosun hocam, açıklayabilir misin ?