Php Scriptlerin Temalarını Türkçeleştirme
-
Hocalar bir sorum olacak
php scriptlerin temaları oluyor güzel kodlarından bzı bölümleri türkçeleştirirken türkçe kararkterler gözükmüyor neden acaba nasıl bir Türkçeleştirme yapılmalı örneğin wp blog sitem için güzel tema buldum inglizce bazı yerlerini Türkçeleştiriyorum mesela düzenle yorum yaz kısımlarını filan ama türkçe karakterler çıkmıyor çözümü nedir ? -
meta tagı eklemelisin hocam..
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
yada meta tagındaki charset'i UTF-8 olarak düzenle türkçe karakter sorunun kalkacaktır..
-
angelofhope bunu yazdı:
-----------------------------meta tagı eklemelisin hocam..
yada meta tagındaki charset'i UTF-8 olarak düzenle türkçe karakter sorunun kalkacaktır..
-----------------------------Ek olarak kullandığın editörde de karakter kodlaması UTF-8 olmalı, yoksa gene patlar :)
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------angelofhope bunu yazdı:
-----------------------------meta tagı eklemelisin hocam..
-----------------------------Ek olarak kullandığın editörde de karakter kodlaması UTF-8 olmalı, yoksa gene patlar :)
-----------------------------doğru söylemiş hocam ama dreamweaver kullanıyorsan sorun çıkmaz..
-
sağolasın
-
deramweawer kullanıyorum zaten dedğiniz gibi kararkter seti utf-8 ama yinde Türkçe kararkterler bozuk çıkıyor utf-8 gözüktüğü halde
-
hocam sen sanırsam wordpress için soruyorsun temanın klasöründe header.php de olması lazım meta tagı oradan mı yaptın acaba ?
-
Notepad++ kullan. Orada UTF-8 Bom'suz seç.
Bir de link veriyim belki işine yarar.
Burada notepad++ üzerine nasıl yapıldıgını gösteriyor.http://www.yakuter.com/utf-8-bom-byte-order-mark-nedir/
-
angelofhope bunu yazdı:
-----------------------------
hocam sen sanırsam wordpress için soruyorsun temanın klasöründe header.php de olması lazım meta tagı oradan mı yaptın acaba ?
oradan yapıcaktımda orası php ile ayarlanmış şu şekil
<meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />
siteye baktığımda da kaynağı görüntüle dediğimde utf-8 gözüküyor acaba silsem o php kodu elle girsem farkı olur mu? -
Edit Plus diye program var onu bul indir. programı aç üstten gereken php dosyasını yükle ve istediğin düzeltmeleri(türkçeleştirme) yap. Ardından document-file encoding-chance file encoding ordan utf-8,işlemini uygula kaydet(ctrl+s) php dosyasını ftpden son haliyle yükle. işlem tamam. bizzat kullandığım bir yöntemdir.
-
SeRDaR bunu yazdı:
angelofhope bunu yazdı:
oradan yapıcaktımda orası php ile ayarlanmış şu şekil
siteye baktığımda da kaynağı görüntüle dediğimde utf-8 gözüküyor acaba silsem o php kodu elle girsem farkı olur mu?
-----------------------------olacağını sanmıyorum fakat sana bırakıyorum..