folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Piyasadaki Satılan Telefonlar Ve Haklarında Ki Görüşlerim



Piyasadaki Satılan Telefonlar Ve Haklarında Ki Görüşlerim

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

    bence insanlar samsungun note serisi alsalardı mutsuz olmazlardı.

    milletin elinde tonlarca para dökülmüş tonlarca cihaz var. bu htc m8 var 1800 liraya almış 3 kişi. boş boşuna.

    bakıyorumda uzun ömürlü ve hakkını verene bir note serisi birde ayfon var. bunların dışındaki cihazların çoğu hep tüketiciye zarar.

    3 yılı doldurdum note3 kullanıyorum maaşallahı var . kenarları soyuldu bazılarının ben devamlı kılıfla kullandım ve kırılmaz camla yere dussede bırsey olmadı. fakat plastık kasada garantısı bıtmeden garantıye verırken ses açma kapama butonun alt kısmındakı ınce plastıgıın kırıldıgını farketmestım. oyle soyulmada olmadı bende . tek yasadıgım sorun aldıktan 6 gun sonra farkettım makro cekımde odaklanmada sıkıntı vardı odaklıyordu ama net olanı cekmıyordu onu hdr cekım ve baska uygulamalarla cozmustum.

    dokuman fotosu cekımı gıbı yakın ıslerde tarama ıslerınde fılan sorunsuz kullandım makro cekım dısında . onlarıda bır kac deneme ıle halletmıstım. sonrasında garantıde anakart degıstırttım . telefona hıc format atmadım. taa kı gecen gunlerde root attım su ota boka reklam cıkan reklamlar ıcın. 

    sarjım ıyı gıdıyor uzun sure dısarı kalacagımda sarj aletımı zaten cantama atarım hep o sekılde sarj ıle sıkıntısız ıs yaptım hep. 

    telefonda chrome uzaktan yonetıcı trello team winspc anydo colornote gıbı uygulamaları hep aktıf kullandım oyun oynayan bırısı degılım telefonda. 

    aynı zamanda iphone5 kullanıyorum . telefon alırsam yıne not alırım 

    note7 cıkacakmıs sanırım telefonum bozulursa alacagım telefon yıne note olacaktır.

    kalem konusuna gelırsek yanı cok acıl durumlarda kalem ıse yarıyor mesela musterı maıl atıyor ekran goruntusu atıp dısarıda hemen o kısımla ılgılı acıklama vs yazılıyor . 

    mesela dısarıda calısan ısen atıyorum gemı yuklemelerı yapıyorken ben en etkın o sekılde kullanmıstım. yanında kalem yok vs kontrol lıstesı fotosu cekıp tamam olanların uzerını cızıyorsun  . mımarsan , tesısatcıysan dısarda aktıf gorev alıyorsan  

    hemen ufak bır kabataslak cızım yapıp olcu gırebılıyorsun tamam bunu normal telle de yapabılıyorsun fakat telefondakı kalem hassasıyetı cok ıyı . sırf buyuzden bıle ısle alakalıysa alınabılır ama yoksa bır ıse yaramaz. 

    note serısınde hala yok sanırım s serılerınde var o su ve darbe koruma olmalı mutlaka. 

    arkadas muayenede telefonla konusurken  yerdekı ınek pıslıgının ıcıne dusuruyor bokun ıcınden cıkartıp yıkamıs konusmaya devam etmıs hasta sahıbı sasırıp bakmıs boyle hos yanları da var yanı su gecırmez olayının :) 

    iphone hıc degınılmemıs. konuda 


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

    dünya pazarından silinmiş markalar hala türkiyede fan sahibiler ve alıcısı var akla mantıga uymuyor

    sony htc lg top5 de olmayan firmalar gereksiz pahalı telefon yapıyorlar

    tbt de tanidiğim en büyük açık kaynak sevdalısı ve apple düşmanı arkadaşımın teli rom atarken bric oldugu için telefonsuz şuanda. 

    xiaomi samsung(sadece en üst serisi) huawei nin en üst serisi ve iphone serisi 

    başka telefonlar size sadece zarar verir. 

    Kime göre neye göre silinmiş ? Adamlar milyon dolarlık firma hop öyle bi lafa batmaz. Sahibinden.Com'da şuan :

    11.795 tane iPhone

    1.110 tane Asus

    2.314 tane General Mobile

    2.456 tane HTC

    5.850 tane LG

    16.055 tanede Samsung ilanı var. Sen ben kullanmıyorsak bu kadar cihazı kim alıyorda 2 eli çıkıyr ? Bakma sen dünyada en çok kullanılan telefon markalarına. Çin ve Rusya yüzünden Çin markaları en yükseklerde. Çin sitelerini aç bak telefonların altındaki yorumlar hep Ruslara ait. Adamlarda sürekli kar-kış olduğundan ucuz telefon alıyor bozulunca veya kırılınca direk çöpe atıyor.

    Brick olma konusuna gelecek olursak bunda telefonun veya üretici firmanın bi suçu yok. Kullanıcının suçu. Sen araba ile tam gaz verip duvara çarpınca suçlu arabayı üreten firma mı oluyor ? 

    --------------------------------------

    Alıntı yapmak tahribat'ın metin editörü uyuz olduğu için zor geliyor o yüzden direk yazacağım. 

    Lenovo P1 : Batarya süresi istiyorsan hiç kaçırma al hocam. Kasasıda sağlam ancak kaba ve ağır bi cihaz ancak batarya için gözardı edilebilir. Kamerası başarısız. Ancak gün ışığında Facebook'ta paylaşılacak fotoğraflar çekiyor. İşlemcisi 64 bit kasma donma yapmaz. Aynı bataryaya sahip Asus Zenfone Max'ede bi bak derim.

    --------------------

    Geniş Açılı iPhone :

    iPhone 7 Plus ile gelecek. Ancak iPhone'daki çift kameranın asıl amacı 3 Boyutlu çekim için olacak tahminim.

    http://i.hizliresim.com/7vpDov.jpg

    --------------------------

    Nexus Cihazlar :

    Saf Android pek sevmiyorum ancak stabilite sevenler için kaçırılmayacak cihazlar ama ne yazıkki ülkemizde satılmıyor. Yerine GM 5 Plus önerebilirim.

    -----------------

    Çin malı telefon arayıpta kaliteli bi şey isteyenler Letv firmasının cihazlarına baksın. Kaliteli cihazlar.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Iphone SE kullanıcısı olarak görüşlerimi paylaşayım belki almak isteyenlere yardımcı olur.

    İlk akıllı telefonum olan samsung galaxy s4'den geçiş yaparak aldım. Samsungu karalamak istemem ama şans işte cihaz aldığımdan beri yankı yapıyordu konuşurken yazılım ile düzelmedi garantiye gönderdim tekrar yazılım atıp yolladılar falan filan..
    3 yıl hakkını vererek kullandım en sonunda ekran esneyip içten kırıldı. Kırılmasaydı 1-2 yıl daha kullanacaktım. Her ne kadar sorunlu olsa da telefon konusunda komple bozulana kadar kullanma görüşündeyim.

    Iphone 5s alacakken tahribatta konu açmıştım birisi SE alsana dedi. O zaman haberim oldu bu telefondan. Dışı 5s içi 6s dediler fiyatına baktım ara fiyat ve cazip geldi.
    Daha önceden ipod touch kullanmıştım. 5s almama sebebim güncelleme süresi maks. 2 yıl daha devam edecek sonra güncelleme duracak olması.. bazı uygulamaları kuramamaya filan başlayacaktım. O yüzden en az 5 yıl güncelleme alır ümidiyle SE aldım.

    Telefonu ilk elime aldığım andan itibaren premium hissiyat neymiş onu gördüm. Samsung s4'e göre ekran baya küçük geldi ama cebe sığması elde durması çok hoşuma gitti. Küçük ekrana 2-3 günde alıştım. Klavye türkçe olmasına rağmen tombul parmaklarımla güzelce yazabiliyorum. Şarj süresi bana göre çok çok iyi. 1 gün dolu dolu kullanabiliyorum internet ve wifi hiç kapalı olmadan şarj yetiyor. 

    Android'den iphone'a geçişte en çok geri tuşunu arıyorsunuz. Orta tuşun yanında bi geri tuşu olsa diye bi çok kez boş yere basmışlığım var. Telefonun açılış hızı olsun, kullanım hızı olsun mest etti beni. 
    Şahsi görüşüm 6 ve 6s'den daha güzel bi kasası var 5 serisinin. 
    Parmak izi okuyucu çok güzel bi nimet. 
    Kamerasını ahım şahım beğenmedim. S4'e göre güzel diyebilirim sadece.
    Siri denen ses uygulaması gece tam uyuyacakken alarm bile kurmayı üşenen bana büyük kolaylık sağlıyor. 8:30'da uyandır diyorum alarmı 8:30'a kuruyor. 
    Iphone'a geçmek isteyip de 3000 vermek istemeyenlere şiddetle öneririm. 
    Babamda iphone 6 var ona da yeni almıştık onla açılış hızını filan test ettim babam inanmadı.. Senin telefon 5s gibi benimkinden hızlı olmaz diyordu. Şaşırdı kaldı..
    Şuan için gayet memnunum. İlerde samsung'a döner miyim bilmem ama android'e dönebilirim.
    Apple fan boyu olmam ama kötülemem de adamlar gerçekten stabil cihaz yapıyor.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Fiyat, performans ve yazılım konusunda -android one- General Mobile 4g'yi öneririm. 

    Üst modellerle aşık atıp kıyas yapmak niyetinde değilseniz, iş görsün, kasma takılma olmasın diyor, kısıtlı bütçem var 1000 lira ve üzerine çıkamam diyorsanız tavsiyemdir.

    Yakın fiyata Samsung J2 alıp kıyaslama fırsatım oldu. J2 biraz daha pahalı olmasına rağmen performans olarak 4g'nin oldukça altında bir cihaz. Sırf Samsung markası basılı diye ekstra pahalı bir cihaz. Normal şartlar altında 400-500 liraya falan satılması lazım.

    Bu cihazların giriş seviyesi klasmanında olduğunu unutmadan yorum yapılmasında fayda görüyorum. Kendi deneyimim bu şekilde.

    Markaların kölesi olmayın. Yok top 10 listte yok almayın vs. gibi saçmalıklara kanmayın. Tüketici olarak fiyat performansı ne karşılıyorsa onu alın. İster Çin menşei ister Vietnam malı olsun. Esasında telefonun performansı senin kullanabildiğin kadardır. Beklentine uygun alışveriş yaparsan üzülmezsin.

    Austen tarafından 07/Tem/16 15:18 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    Austen bunu yazdı

    Fiyat, performans ve yazılım konusunda -android one- General Mobile 4g'yi öneririm. 

    Üst modellerle aşık atıp kıyas yapmak niyetinde değilseniz, iş görsün, kasma takılma olmasın diyor, kısıtlı bütçem var 1000 lira ve üzerine çıkamam diyorsanız tavsiyemdir.

    Yakın fiyata Samsung J2 alıp kıyaslama fırsatım oldu. J2 biraz daha pahalı olmasına rağmen performans olarak 4g'nin oldukça altında bir cihaz. Sırf Samsung markası basılı diye ekstra pahalı bir cihaz. Normal şartlar altında 400-500 liraya falan satılması lazım.

    Bu cihazların giriş seviyesi klasmanında olduğunu unutmadan yorum yapılmasında fayda görüyorum. Kendi deneyimim bu şekilde.

    4G eskidi hocam. 1 yıldan az bi ömrü kaldı güncelleme süresinde. 5 Plus önerebilirim.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    @mkyb

    Hocam doğrudur. Şu anki kurulu olan sürüm (geçen ayın sürümü) ile o telefonu ben birkaç yıl daha kullanırım. Güncellemelerin hepsini çıktığı gibi hemen, tamamen yüklemeye karşı bir insanım. En az 3 güncellemede batarya mahvoldu. Eminim ki cihazın güncelleme süresi dolunca yapılacak son güncelleme ile de cihazın bir yerleri bilinçli bozulacaktır. Bu sebeple Windows 10 gibi zoraki güncelleme yükleme gibi bir şey çıkmadığı müddetçe stabil bir versiyonda kalırsan 650 lira civarına gayet kullanışlı bir telefona sahip olabilirsin.

    Gm5 plus bildiğim kadarıyla 900-1000 lira aralığında bir telefon. Elbette o aralığa çıktın mı telefon da model de iyileşiyor. 

    Benim tavsiye etme sebeplerimden en önemlisi fiyat performans konusu. Aradaki 400 lira epey fark ediyor. 

     

    Austen tarafından 07/Tem/16 15:22 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    Z5 1800 lira hepsiburadada alınır mı sorunu var mı bu telefonun

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı

    Z5 1800 lira hepsiburadada alınır mı sorunu var mı bu telefonun

    Konuda cevabını verdim hocam.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek

    LG G4 yurtdışından getirtmiştim 6 aydır sorunsuz kullanıyorum.

    Anakart yakma sorunu var deniyor sanırım aşırı kullanımda oluyor ben makineyi daha ısındıramadım bile .)

     

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    mataramasuko bunu yazdı

    Z5 1800 lira hepsiburadada alınır mı sorunu var mı bu telefonun

    Konuda cevabını verdim hocam.

    Z5 premium o dediğin neyse benimki de boş soru gittim iphone se aldım az önce :) 

Toplam Hit: 3589 Toplam Mesaj: 40
telefon telefon