folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Pogramcılar Ne İş Yapar, Ne Para Alır?

Pogramcılar Ne İş Yapar, Ne Para Alır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İlk önce mod. arkadaşların affına sığınarak belirteyim ki, "programlama" adı altında bütün bir başlık bulunmadığı için Genele yazdım.

Arkadaşlar,

programcıların günlük iş hayatı hakkında bilgi edinmek istiyorum. Ne iş yapıyorsunuz? Nasıl yapıyorsunuz? Ne kadar alıyorsunuz? Programcı olacaklara tavsiyeleriniz nelerdir?

Hangi dilleri kullandığınızı ve ne kadar maaş aldığınızı (sorulmaz ama piyasayı öğrenmek istiyorum, ortalama birşey yazarsanız, lütfen yazın ),

ne kadar çalıştığınızı ve programcılar için olmazsa olmazları yazabilirseniz çok sevineceğim.

Saygılarımla...

yardırmak bizim işimiz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

başlık yanlış

Programcılar tabiri caizse kameramanlar gibidir , hep arka planda çalışırlar.Kimse onları alkışlamaz amk.Milyonlarca kişi programlarını kullanır biride dua etmez aksine beddua okur .

....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Hocam bir programcı olarak Holyone ın eşek yüküyle para kazandığını duydum :)

benim arkadaş var yazılım firmasında çalışıyor şirketlere oralara buralara yazılım önerisi ya da yazılım geliştirme önerisi tarzında sunumlar yapıyorlar yada yazılımlarını teknik deteğini mi ağlıyorlar öyle nanaler var devlet için ise ihalelere filan giriyorlar kazanırlarsa sağlam para kaldırıyorlar onlarda bildiğim yeni yetme elemanlar normal maaş diğerlerinin programa katkısı olduğu kadar mı öyle birşey di kaba taslak bildiğim bu ama yazılım firmalarında çalışa ya da yazılım firması olan arkadaşlar daha iyi bilirler 

iyi bir prgramcı adamın aç kalacağını düşünmüyorum

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

Türkiyede programcı dıye bahsettıqın adam her boktan anlamak zorundadır. tasarım grafık flsh vsvs..

yoksa ac kalır. aslanın agzındakı ekmekle değil arkasından cıkanlarla hayatını devam ettırmek zorundadır.

+ sen milyon satır kod yazarsın ama 5672inci satırdaki bir hatadn güvenlik açığı olur millet ana avrat söver sana :/

nankör bir meslektir..

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

belki iş bulma imkanı en iyi mesleklerden biridir programcılık cünkü işini hakkıyla yapabilen bir programcı hiç iş bulma zorlugu cekmez (bura türkiye ama bellide olmaz) bir programcı girdigi iş yerine göre ortalama 2 milyar falan maas alır tabiki en az 2 programcılar gerçek programcılar kafayı yemiş insanlardır bana göre düşünsene bir sürü dil biliyosun ne kadar karmasık iş alanında suanda benim geleceğin dili gördügüm c# var bu c#cılar kolay kolay işssiz kalmıo ama tabki 1 tane dil bilmek bi işe yaramıo daha da geliştircksin sen 1 dil bil sana 2 milyar parayı kimse vermez meslek olarak düşünülürse gecesi gündüzü fazla olmayan adamlar diebilrim gözleri daima kırmızı kan canagı olmustur diebilrim(hemen hemen cogu bilgisayarcıda böldir) hane hacker olmak istyen insancıklar var ya işte hackerlıgın belkide ilk adımı programcılıktan geçer hacker dedigin adam baskasının şeyiyle gerdeğe girmeyen adamdır o yüzdende kendi prosunu kendi yapan adamdır kendimce bu görüş tabiki meslek olarak tavsiye etmiyorum cünkü gördügüm tüm programcılar kafadan biraz kırık ama buda cok normal :W

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

Programcı olmak için matematik gerekirmi bende bunu merak ediyorum..

Altan naptın oğlum :|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

programcıların kafayı sıyırdığından bahsetmiş geneliniz :)

Ben zaten fizik okuyorum ve isteyerek geldim, acayip de seviyorum. Aklımdan zorum var yani :))

Tam bana göre bi meslek, şu anda öğrenme aşamasındayım, o kadar yazdığım kod ufak bi hatadan dolayı çalışmıyor ve delirmemek elde değil!

Adanalı olmanın verdiği güvenle gerekirse allah-kitap söverek de olsa uzun uğraşlardan sonra "o mına kodumun" hatasını bulup düzeltmek acayip bi haz veriyor bana.

Java ve php ile uğraşıyorum, Java da neyse Netbeans ve Eclipse sağolsun hatayı belirtiyor, gerekli düzenlemeler için yönlendiriyor ve fakat php de öyle değil, notepad de uğraştığım için bi virgül hatasını bile 1 saat sonra farkettiğim oluyor... Allah belasını versin bu işin :)) Ama acayip seviyorum lan :)

Ayrıca daha çok yorum bekliyorum, bu forumda çok programcı var ama şu anda onlar "mışıl mışıl" uyumak yerine "haşır huşur" kodluyorlardır :)

HolyOne de bişeyler yazar mı ki? :))

Programcılarında ellerinden öpüyorum, saygılarımı sunuyorum...

yardırmak bizim işimiz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

22 yaşındayım

bekarım

12-13 yaşımda html öğrendim sonra bişey öğrenmedim

işletme bölümünde okuyorum

bendne programcı olur mu?

işletmeyi bırakıp programcılık yazsam össde becerebilir miyim?

yaşım itibariyle geç mi kaldım?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

22 yaşındayım

bekarım

12-13 yaşımda html öğrendim sonra bişey öğrenmedim

işletme bölümünde okuyorum

bendne programcı olur mu?

işletmeyi bırakıp programcılık yazsam össde becerebilir miyim?

yaşım itibariyle geç mi kaldım?

bu sorunun cevabını ben soyleyemem.

içim el vermez kanka :(

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

Prometheus azimli cocuktur yapar yapar :W

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

the_behulder bunu yazdı:

Prometheus azimli cocuktur yapar yapar :W

şşt kendi aranızda konuşmayın bakiim :))

Niye olmasın abi? Sanki baba programcılara birileri mi üfledi ?

Çalıştıktan sonra olur, ben hiç bi halt bilmiyordum bu sene başına kadar, yaşım 23, okulda kendi derslerimi salladım, gittim bilg. müh. bölümünün derslerine girdim.

Java dersine girdim 1 dönem boyunca! Tamamen öğrendim diyemem, ama o sınıftaki mühendizler kadar biliyorum, şimdiden sonrası çalışarak kendimi geliştirmek.

Daha çok çalışmam gerek, ki daha çok çalışacağım...

yardırmak bizim işimiz
Toplam Hit: 3994 Toplam Mesaj: 26