folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Pogramcılar Ne İş Yapar, Ne Para Alır?

Pogramcılar Ne İş Yapar, Ne Para Alır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

erbogan sağol hocam

bizim ünide bilgisayar bölümü yok :S

du bakalım üstatlar yorum yaparsa bakıcam bi oluruna

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

şahsi kanaatim pc ile ilgili bölüm okunmadıkca kendi capınızda yapacagınız-ögreneceğiniz programlama,ögrenmek için hayatınızı ortaya koymazsanız hobiden öteye gecemez,en azından günümüz itibariyle bu böyle.

ha istisnaları yokmu? var elbet, sedat kapanoğlu gibi manyaklar var liseden cıkıp microsoftta calısan, ama adam bu işe merak sardıgında yıl 98 ve türkiyede yazılımcı sayısı bi avuç. yani şans işi.

şimdi ise zibilyon tane üniversite var, bunların pc mühendislikleri var,yazılım mühendislikleri var,sistem mühendislikleri var, 2 yıllık meslek yüksek okulları var, meslek liselerinde pc yazılım zart zurt bölümleri var var oglu var.Bunlardan en eşşeği bile okulunu bitirmek için yıllarını harcıyor ve minimum notla bile sınavını geçmek için emek veriyor.Bu işe dışardan merak saranların belki aylarını verdikten sonra geldikleri nokta bu adamların 1.dönemlerinin ders konusu.Ülkedeki işsizliğide düşünürsek bir çoğu açıkta, okuyanlarda ise açıkta kalma korkusu var, yani ipe ipe kasacak adam.Ayrıca sadece bu bölümler deil herhangi bi mühendslik bile görsen visual basic gösteriyolar artık ders olarak.Matematik bölümlerindende yüksek lisansta pc ye sıcrayabiliyosun(antalya coca cola bilgi işlem müdürü ege matematik mezunudur,ve taş gibide bayandır,aah ah :)

Ha illa kasacaksanız ingilizce ve matematik şart.Matematik şart cünkü temelden ögrenmek lazım,algoritmadan girmek lazım,matematiği anlamayan adamın algoritmayı cözmesi zor olur.Gidip kitaplarını alacaksın temelden başlaycaksın.Program yazmış olmuş için yazacaksan hazirkod.com da sürüyle var,sagını solunu editler yine yazarsın,ya da template indirir site kurarsın sorun değil.

Velhasıl kelam sen ugrasıp didinip bişeyleri ''kendi isteğinle'' yapacaksın ama mevzu iş bulmaya geldiğinde senin kendi isteğin ve emeğinle vakit ayırarak yaptıgı seyleri zorunlu olarak gören bir sürü adam elinde diplomayla bekliyor olacak.Diploma malesef bir etiket,elinde yoksa yalamış yutmuş olsanda 1-0 geriden baslıyosun.Asp,php artık genel kültür gibi birşey, öğrenmek için zibilyon tane kaynak var ögrenmek isteyen herkes ögrenir, kendine güzel bi blog acmak isteyen bile asp-php ögreniyor artık.Mevzu işin inceliklerini bilmekte,detaya girebilmekte.Bunu yapabilmek istiyosanız cok azimli olmalısınız ve cok cok ugrasmalısınız,işin ucunda bişey olamamakta var ama, ve bişey olamamanın yanında mevcut eğitiminizi,işinizi sekteye ugratmakta var.

Ne demek istediğimi daha iyi anlamak için renenin profilinden okudugu okullara bakın :)

Kendini yetiştirerek bi yerlere gelmiş,saygı duydugum bi abiminde tavsiyesini veriym, java ögrenin :)

Benim tavsiyem fizik okuyorsan ne bileyim kasıp ögretmen olmaya bak,ögretmenlikteysen kpss kas,işletmeciysen bankacılık müfettişlik sınavı kas(ben öle yapıorum:) emin ol bilgi birikimin oldugu için daha kolay,hemde hayatta seni kurtaracak bişey olur

p.s: iktisat okuyorum, kendine yetecek kadar bişeyler bilen insanım,stajımı-şansın yardımıyla-coca cola bilgi işlemde yaptım,ordayken bu işlerle ilgili cok adam tanıdım,kırgızistan,türkmenistan gibi ülkelerin coca cola network altyapısını kuran adamdan feyz aldım,kitaplarını inceledim,ibm seminer slaytlarına baktım,tüm bunların sonucunda edindiğim izlenimler,yoksa programcı değilim yanlıs anlasılmasın

Amphetamine Logic.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:
    -----------------------------

Kendini yetiştirerek bi yerlere gelmiş,saygı duydugum bi abiminde tavsiyesini veriym, java ögrenin :)

Benim tavsiyem fizik okuyorsan ne bileyim kasıp ögretmen olmaya bak,ögretmenlikteysen kpss kas,işletmeciysen bankacılık müfettişlik sınavı kas(ben öle yapıorum:) emin ol bilgi birikimin oldugu için daha kolay,hemde hayatta seni kurtaracak bişey olur

Fizikten bir beklentim yok abicim, bkz:2009 KPSS birincisi :) kendisi odtü fizik bölümü 1.si ve kpss den 99.75 puan mı ne aldı > aldı da ne oldu?

cevap veriyorum kontenjan yok dediler, hakir gördüler, sen fizikçisin dediler ... :)

Türkiyenin durumu işte... Ben bu işi yapmak istiyorum, fizikle alakalı şeyler güzel, zevkli, acayip şeyler, ama memleketimizde fizikçi olmak daha doğrusu fizikçi olupda iş bulmak acayip zor... zor ötesi... o yüzden de programcılık düşünüyorum, seviyorum çünkü, ayrıca elimde güzel fırsatlarım var, bir hocam sağolsun destek oldu php öğretiyor ciddi bir bilgim olursa daha da destek olacak.

ayrıca java da öğreniyorum :)

bir fizikçinin aldığı parayı sıradan (ofis işleri yapan) bir devlet memuru bile rahatça alabiliyor, hemde kendini paralamadan :)

bende istediğim şey için kendimi paralarım :)

Tavsiyen için teşekkür ederim yine de, saygılar...

yardırmak bizim işimiz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

erbogan bunu yazdı:

fenerist07 bunu yazdı:

Fizikten bir beklentim yok abicim, bkz:2009 KPSS birincisi :) kendisi odtü fizik bölümü 1.si ve kpss den 99.75 puan mı ne aldı > aldı da ne oldu?

cevap veriyorum kontenjan yok dediler, hakir gördüler, sen fizikçisin dediler ... :)

Türkiyenin durumu işte... Ben bu işi yapmak istiyorum, fizikle alakalı şeyler güzel, zevkli, acayip şeyler, ama memleketimizde fizikçi olmak daha doğrusu fizikçi olupda iş bulmak acayip zor... zor ötesi... o yüzden de programcılık düşünüyorum, seviyorum çünkü, ayrıca elimde güzel fırsatlarım var, bir hocam sağolsun destek oldu php öğretiyor ciddi bir bilgim olursa daha da destek olacak.

ayrıca java da öğreniyorum :)

bir fizikçinin aldığı parayı sıradan (ofis işleri yapan) bir devlet memuru bile rahatça alabiliyor, hemde kendini paralamadan :)

bende istediğim şey için kendimi paralarım :)

Tavsiyen için teşekkür ederim yine de, saygılar...

---------------------------

O zaman sana şöyle bi tavsiye vereyim okula devam etme, beklentin olmayan birşey için hem en verimli çağını hemde ailenin maddi kaynaklarını heba etme.Malesef hata yapmıssın, sen o bölüme girdikten sonra olan şeyler değil bunlar,girmedende öyleydi.

İmkansız olmadıgını belirtmek için şöyle bi örnek vereyim, benim ev arkadası hukukcudur ve sınıfında bi ton 30-40 yasında adam var. Hukukta iyi para oldugu için bi kısmı öğretmenlikten gelme adamların, örneğin adam türkce ögretmen,30 yasında haliyle türkceyi yalamıs yutmus, işi gücü bırakım kendini 1 sene matematiğe verip hukuğa gelmiş,inan böyle cok adam var.

İnsan ilgili oldugu ve istediği şeyi yapınca muhakkak başarıya ulasır.Madem sayısalcısın 2 yıllıkta olsa bir yerlere kapak atmaya bırak-istersen okulu bırakmadan öss ye calıs,olmazsa devam edersin- Girdikten sonra dikey geçiş kasarsın,ya da o bölümde kendini geliştirirsen dgs ye bile gerek kalmayabilir.

Amphetamine Logic.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

pro yankee ben sanayapamazsın demyorum istiosan yaparsn tabiki bu programcılar anasının karnından programcı olarak dogmadılar tabiki ama programcılık zor iş bence enükden baslayacksın bu işe ama azimli sıcan duvarı delermiş isteyince hersey olur

azimli sıcan

sıcan burada fare oluo küfür sayılmaz:W

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

ya kanka kasalım bak java :F

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Java + php + mysql öğreniyorum, java dan sonra c# a bakacağım, java dersi veren hoca java öğrendikten sonra c# 1 günlük iş dedi, çok benzerlermiş.

Piyasayı araştırıp ne gerekiyorsa onu da öğreneceğim, ama Java gönüllerin sultanı :)

yardırmak bizim işimiz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

ben çogu okulda doğru düzgün bir eğitim verildiğine inanmıyorum (özel okullar özel veya büyük üniler itü vb gibi haric)

.::::Tesadüfen Doğdum Mecburen Yaşıyorum Zorudan Ölücem:::...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek

NuLL29 bunu yazdı:

ben çogu okulda doğru düzgün bir eğitim verildiğine inanmıyorum (özel okullar özel veya büyük üniler itü vb gibi haric)

bilgisayar müh. için özel okulları da geçiceksiniz. ben izmir ekonomide okuyorum, 4. sınıfım şuan. yazılım müh. olucam sonunda, ama ne yaptıysam kendim yaptım. bizim dönemde 70 kişi falan vardır ve bunlardan en fazla 5 tanesi adam akıllı bişeyler yapabiliyor. gerisi hala bir toplama çıkarma yaptıran bi programı yazamaz. aldığım derslerden sadece 3 tanesi iyiydi çünkü hepsini çok sağlam hocalar verdi. Bu hocalar egede sadece yüksek lisans derslerine giriyorlar ve adamlar işi yalamış yutmuş, sayısız projelerde çalışmışlar (biride kentkart projesi:) ).

bunlardan aldığım dersler Operating System, Database, Data Structure and Algorithm dersleri. bana göre sağlam bir programcı olmak istiyorsanız bu konuları kesinlikle öğrenmeniz. Aksi takdirde piyasadaki programcılardan hiçbir farkınız olmaz. 

Birazda izmir piyasasından bahsedeyim. yazın 3-4 ay boyunca tam zamanlı çalıştım ve çalışan birkaç arkadaşım oldu. izmirde yeni başlayan bir mühendis en fazla 1500 - 2000tl alabilir. iyi programcıya acayip ihtiyac vardır ama bulunmaz :) çünkü iyi adamlar istanbulda çalışırlar genellikle, çünkü oradaki maaşlar ve iş kapasitesi çok çok fazladır. ayrıca genel olarak söylemem gerekirse alacağınız miktarın bi sınırı yoktur. astronomik miktarlar kazanabilirsniz. izmirde arkas'ta aylık 8000dolar alan birisini biliyorum. ayrıca proje bitimlerinde primler verilir ve bazı yerlerde 2+1 uygulamasıda yapıyorlar. 

Benim kendi deneyimlerim bu şekilde, ama size tavsiyem iyi olduğunuzu düşünüyorsanız, bi şirket kurmanızdır. şuan ben öyle yapıyorum, yaza doğru kurulucak. neden tüm işi siz yaptığınız halde sadece ufak bir getirisini siz alasınız ki :)

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

http://www.jobula.com/jobula/common/images/stats_1_big.jpg

3-5 yıl arası tecrübe.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
Toplam Hit: 3787 Toplam Mesaj: 26